Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ikanice draga, tako i treba da bude, sve drugacije od neuspelog VTO-a to je siguran put da ovo bude uspesan, po danima ovo najvise lici na implatancijsko krvarenje. Na zalost ja ti ne mogu puno pomoci jer ja nisam imala nikakva krvarenja a bila je neuspesna, tako da verujem da je ovo put za uspesnu, a dobro je da i ti verujes u isto :super::super::super: punoo poljubaca za veliku betu :cmok2::cmok2::cmok2:

draga ivkaivka hvala na brzom odgovoru...daj Boze da je tako kako kazes,ali se bojim da nije kasno za implantaciju...ja sam inace uvek bila pesimista,kako bi sebe spremila na poraz tj.najgore jer sam jaaaako ranjiva pa da manjje boli,to ubija moje najblize
u pojam...

upravo sam dobila,8 dan posle transfera...grozno se osecam i prazno...nameravam da odem kod nekog dobrog endokrinologa zbog mog fsh koji je pred ovu vto bio 10.9 i praznih folikula od 7 dobijene 3 jajne celije...ovaj put je radjen i hatching ali dzaba...devojke sta mislite u slucaju ne daj Boze nepodudaranja sa suprugom,da li bi uopste dolazilo do oplodnje?kako to da proverim ?razmisljam da odmorimo 6 meseci pa Zadorija da zamenim Kopitovickom i Genesisom...sta mislite

upravo sam dobila,8 dan posle transfera...grozno se osecam i prazno...nameravam da odem kod nekog dobrog endokrinologa zbog mog fsh koji je pred ovu vto bio 10.9 i praznih folikula od 7 dobijene 3 jajne celije...ovaj put je radjen i hatching ali dzaba...devojke sta mislite u slucaju ne daj Boze nepodudaranja sa suprugom,da li bi uopste dolazilo do oplodnje?kako to da proverim ?razmisljam da odmorimo 6 meseci pa Zadorija da zamenim Kopitovickom i Genesisom...sta mislite

Au Ikanice, pa kako je to moguce da dobijes 8 dana od ET? Malo mi je to prerano, i prosto nekako nelogicno. A, sta mislis da nije to od usadjivanja embriona? Uff bas mi je zao. Nekako se ova druga polovina dodine kod svih nas pokazala kao losa. Ako ti je to za utehu. Mada znam da nije. A sto se tice nepodudaranja, licno mislim da to nema veze kada je VTO u pitanju, jer da je tako nebi se ni jedna oplodila. Budi jaka, odmori se prvenstveno psihicki, veliki je to udarac, mnoge od nas to znamo. Pa, ponovo u pobede. Uspeh je neizbezan.

Ikanice, ne bih da podsecam, ali ipak nije na odmet proveriti betu, nisam sigurna da je menstruacija znak da je kraj, iako razumem zelju da se neizvesnost zavrsi. U svakom slucaju, kada sam saznala da mi vto nije uspela samo sam razmisljala o tome kako cu promeniti kliniku, odnosno kako cu u inat ostati prirodno trudna - tako i ti razmisljaj. :zag: posle mesec dana, tj sada, mislim da cu opet birati istu kliniku, posto ovo prirodno ne ide nikako, cak sam dobila tri dana ranije. zabavi sebe i muzica to je sada od najvece koristi veeelikiii :cmok2::cmok2::cmok2:

Ikanice,jel si sto posto sigurna da si dobila? Ja isto mislim da je osmi dan prerano da dobijes cak i da nije uspelo. I ja sam jedan dan primetila malo braonkastog na vesu, pa ja prestalo, pa opet za par dana pocelo da mi curka, otisla na kontrolu i dr je rekla da to hoce kod nekih zena, moze da bude kad se prihvati emrio ili ti popucaju neki kapilari ili sta ti ja znam sta je jos rekla, uglavnom me pregledala i bilo je sve ok. Iako je kod mene islo sve super do seste nedelje i onda mised. Nisam s ovim htela da te uplasim vec da ti kazem da je najbolje da odes do dr da vidi sta je.Mozda nije nista, mozda je to normalno, kao i kod mnogih. Drzim ti pesnice da sve bude u najboljem redu, i idi do dr, pa vidi sta ce ti reci.

Ikanice, bas mi je zao, Za svaki slucaj proveri betu sledece nedelje.
Zlobnice, ljubac za tebe i napredne curice.
Wiini, na zamaraj svoju lepu glavu. Razmisljaj pozitivno. Cesto se desava da postupci koji ne obecavaju zavrse sa veeelikom betom. :)

:) Dosta novih devojaka...ali ja sam ovde stara garda :)
Nek će me se i setiti :)
Konačno da objavim vama, drage moje, moju blizanačku trudnoću. Mi smo 6+6 nedelja, dvoje nas je u trećoj, i sve je , za sada o.k.
Postupak rađen u Pragu, PFC , kod dr Sonje Lazarovske. Komplet izveštaji su na Kutak forumu, ali ako nekom trebaju neke info, nek mi piše na privatnu poruku.
Sve poznanice ljubim, a meni-nepoznatim curama, želim što pre da dožive tu sreću.
Ps. Ovo nam je 4. postupak.

:) Dosta novih devojaka...ali ja sam ovde stara garda :)
Nek će me se i setiti :)
Konačno da objavim vama, drage moje, moju blizanačku trudnoću. Mi smo 6+6 nedelja, dvoje nas je u trećoj, i sve je , za sada o.k.
Postupak rađen u Pragu, PFC , kod dr Sonje Lazarovske. Komplet izveštaji su na Kutak forumu, ali ako nekom trebaju neke info, nek mi piše na privatnu poruku.
Sve poznanice ljubim, a meni-nepoznatim curama, želim što pre da dožive tu sreću.
Ps. Ovo nam je 4. postupak.

ČESTITAM!!!!Divna vest.Zato te nije bilo toliko dugo.Želim ti laku i lepu trudnoću da uživaš u njoj.Ulepšala si mi vikend,ma mesec dana ću biti euforična.Vuci nas za nos,da i mi ostale krenemo tvojim stopama.

Prvi put sam i ja dobila 8dan kad sam radila kod Zadorija.Žao mi je što ti nije uspelo.

drage devojke,pre svega da vam se zahvalim na velikoj podrsci koja mi je mnogo znacila...nazalost nemam dobre vesti,nista ni ovaj put....beta ispod 1...8.dan nakon embriotransfera sam redovno prokrvarila,ali posto je doktor bio iznenadjen kako je to rano za ciklus rekao mi je da za svaki slucaj proverim betu iz krvi i javim mu rezultat...ovaj put mi je nekako lakse pao nazalost ovaj neuspeh nego prvi put kada sam dobila, mada su sanse bile duplo vece ovaj put po recima doktora zbog dva embriona dobrog kvaliteta,hatchinga...Meni djavo nije dao mira,pa sam se u cetvrtak odmah spakovala za novi sad i zakazala kod dr.Artura Bjelice privatno u Genesis jer me je brinuo jako moj FSh koji sam smatrala visokim,prazni folikulu dobijeni aspiracijom-iz 7 folikula dobijene 3 jajne celije....i tako imala sam gomilu pitanja na koja mi je on dao opsirne odgovore....sat vremena sam ga davila:hahaha::hahaha::hahaha:...Rekao mi je da sam pacijent za pozeleti,da sam mlada-31 god,sa odlicnim hormonima i jajnim rezervama,jer se gleda estradiol i odnos fsh-lh u proceni rezervi jajnih celija i da nema ni govora o tome da su mi smanjene rezerve,vec jenostavno da nisam odreagovala dobro na stimulaciju jer mi ne odgovara kratka sema koja je vec napustena u svetu i koja se koristi samo kod starijih zena koje imaju vec iscrpljene jajnike....zbog kratke seme sam i dobijala prazne folikule...predlozio nam je vto u Betaniji na fond drzave i rekao da moze on da nam vodi vto ukoliko zelimo....dao nam je papir sa potrebnim analizama i rekao da mozemo uci u postupak posle 3 meseca pauze,ali cemo mi cekati april...mnogo me je smirio,dr bjelica je stvarno strpljiv,stalozen i smiren i zna odgovor na svako postavljeno pitanje...a vala bilo ih je:hahaha::hahaha::hahaha:

uh bas sam se raspisala a ono glavno umalo da izostavim....od prvog dana embriotransfera imala sam nesanicu,nocno preznojavanje,glavobolju,vrtoglavicu,bolove i grceve kao pred menstruaciju,bolne i osetljive grudi i pojavu krvarenja veoma rano nakon transfera-dakle 7-og dana....posto smo lekove kupovali u madjarskoj,ja nisam ni citala uputstva jer ne razumem madjarski....da bi kod naseg utrogestana procitala da su svi moji gore navedeni simptomi bili zapravo nezeljena dejstva utrogestana.....strasno....e sad da li su ta nezeljena dejstva uticala na to da tako rano prokrvarim i odbacim embrione ili su embrini bili losiji i nisu hteli ostati kod mamice gde bi im bilo najbolje,ja stvarno ne znam i verovatno nikada necu ni saznati....ali sta je -tu je....ja ovaj pokusaj jednostavno necu ni racunati i trudim se da ga skroz zaboravim i ignorisem,jer se sve nekako jako brzo izdesavalo ili nesto tu jako od samog pocetka nije bilo kako je trebalo...uhhhhh bas sam vas udavila i oduzila,ali se nadam da san nekome makar pomogla ovom svojom pricom...devojke stvarno ste sve super,sve vas puno pozdravljam,ne smemo odustajati,samo napred i glavu gore i nas nase bebice sigurno cekaju samo traze pravi momenat da se udobno smeste u nase tibe:):):) Svim nasim trudnicama od srca zelim lepu i laku trudnocu....ljubim vas sve

Bravo Pariz, curo draga!!!!!!!Mazi mrve i hvala Gospodu Bogu na tom blagoslovu.
Zao mi je cure zbog negativnih beta, *** vise i te bete.
Ja se polako sastavljam, ne razmisljam o postupcima i necu jos dugo.
Nesto nam ovaj Zadori ne ide, kada procesljas malo kod njega su uspele samo Dijana i Nada ali mozda ja gresim.Nemam pojma za one silne Rumunke i Madjarice.No, nije ni bitno.
CMOK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back