Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene blam da pitam doktoricu, pomisliće žena da sam hipohondar... :rumenko:
A ne mogu da ne pomazim mog malog gudca... :heart:

A kako se to ispituje?

Naš pas ima 8 meseci... i sam je u dvorištu... vakcinisan je...

Na osnovu uz.ekspert.uz. dr.može da vidi da li je sve ok.sa plodom.Čim ti nisu ništa rekli znači da si ok.Žena može da bude zaražena,ali da bebu nezarazi.Ako si uplašena pitaj to je tvoja beba i imaš pravo i obavezu da znaš.Šta te briga šta će dr.da misli.

Devojke, potreban mi je savet a nemam nikog blizeg od vas. :) Ili bar, upucenijeg. Prosli smo prvostepenu. Imali smo sve rezultate, ali suprogov bris uretre nije bio sterilan. Vec neko vreme smo na terminalu ali ne zakazujemo drugostepenu jer su nam na prvostepenoj rekli da ce nas odbiti sa ovakvim rezultatima. Prosla su dva meseca od prvih briseva, sve vreme je na antibioticima i konstantno sa smenjuju dve bakterije: e. coli i enterococcus spp. Moj ginekolog me ubedjuje da izadjem na komisiju bez obzira na rezultate. Kaze da neki muskarci se nikad i ne izlece od ovih bakterija jer antibijotik koji unistava jednu hrani drugu, sustina VTO i jeste da se izoluju samo dobri spermatozoidi sa jajnom celijom. Mene najvise plasi da nas odbiju i posalju kuci. Drugostepena komisija nam je u Nisu, a opredelili smo se za Narodni front.

Maruška tako je bilo i sa mojim mužem, prvi bris pokazao jednu bakteriju, pio lekove dobio drugu, treći bris obe bakterije ijako je bio na lekovima.Na kraju smo promenili labaratoriju i nije bilo bakterija. Mene su sa prvostepene vratili zbog pozitivnog brisa, Koliko se sećam na drugostepenoj ni ne gledaju suprugove nalaze sem spermograma.

Draga Zvonci,ja sam u 35.nedelji trudnoce.Zadesio me uzasan problem-hemoroidi!Odjednom se pojavise,trpim vec 15 dana,mazem,ali slabo mi je bolje.Razmisljam da se javim hirurgu da ih isece.Odlepila sam skroz!Pratim vas redovno i puno pozdravljam.:heart:

Draga Zvonci,ja sam u 35.nedelji trudnoce.Zadesio me uzasan problem-hemoroidi!Odjednom se pojavise,trpim vec 15 dana,mazem,ali slabo mi je bolje.Razmisljam da se javim hirurgu da ih isece.Odlepila sam skroz!Pratim vas redovno i puno pozdravljam.:heart:

Baš mi je žao što te muče hemoroidi.Ima čaj za iste koji je provereno najbolji,ali nisam sigurna da li mogu trudnice da ga koriste.Biljna apoteka Stari most tel.011-283-55-63,2757-374 nalaze se na dve adrese.Ima i mast koja se kupuje u apoteci,a nisam sigurna da li može da se nađe pošto je slovenačka Modolex ima i supozitorij.Ako ih hiruški odstraniš mogu da se vrate i nema garancije.Više vlaknaste hrane,tečnosti,izbaci beli šećer.Želim ti da problem što pre rešiš.

Da vam se javim.Nismo uspeli ni ovaj peti put i ja se osecam kao izduvani balon.Imali smo 3 jajne celije, 2 embriona.Uradjen hecing na oba ali eto nista ni ovaj put.Bojim se da nam je ovo zadnji put jer vise nemam ni snage ni zivaca za sve to.Toliko od mene.
Ljubim vas sve

ofi draga moja, sve sam ti vec rekla...

znam osecaj, znam sve... meni je uglavnom pomagala totalna negacija neuspeha, promena frizure (o da!!!), shopping, izlasci u grad, lose navike (malo alkohol, malo cigarete...)...;)
jedno vreme to pomaze a onda polako krene opet planiranje postupka i spremna sam za novi krug, novo izvlacenje....
odustajanja nema!

saljem ti jedno veliko :heart:

Počela sam da pratim ovu temu zbog čička, iako imam dvoje odrasle dece, ali hoću da vam svima kažem da vam se divim kroz šta sve prolazite, ne bi li ste došli do potomstva. Svaka vam čast. Oni koji imaju decu ne mogu ni da zamisle sa kakvim se sve problemima susreću oni koji žele decu, a ne mogu da ih imaju prirodnim putem. Navijam za sve vas da se ostvarite kao roditelji, svim srcem.

Padarlajnd, raspitaj se da li kao trudnica smeš da koristiš hipermanganske kupke. Meni je to pomagalo kod hemoroida, ali posle trudnoće, i kasnije. Ako smeš, rastvoriš u mlakoj vodi hipermangan u posudi u koju, ili na koju možeš da sedneš. I tako sediš desetak minuta, dok ti prija temperatura vode. To može 3 - 4 puta dnevno, i meni je pomagalo više od bilo kakvih krema. Posle tih kupki sam se mazala delmesonom, što opet ne znam da li sme da se koristi u trudnoći.

Mene su hemoroidi napali bili jedno vreme, i to od Feroglobina, kako sam ga zamenila sa Fero folicom, povukli se, a i stolica mekša, nema zatvora...
Ja sam mazala pavlovićevom i pomagalo je...

Mm ima problema sa njima već godinama, i tek pre mesec dana na moj predlog, počeo je da posle svakog odlaska u wc, a i mimo toga, pred spavanje npr. da se opere u bideu... sedne i samo pusti vodu... i kaže da mu pomaže... pokušaj, možda će ti biti lakše...
Da vam se javim.Nismo uspeli ni ovaj peti put i ja se osecam kao izduvani balon.Imali smo 3 jajne celije, 2 embriona.Uradjen hecing na oba ali eto nista ni ovaj put.Bojim se da nam je ovo zadnji put jer vise nemam ni snage ni zivaca za sve to.Toliko od mene
Ljubim vas sve

Ofi draga...:zag:
Znamo osećaj...:( ali proćiće...

Sad učini nešto veliko za sebe... i seti se da si ipak ti najbitnija na ovom svetu... :heart::zag:

A za hemoroide, meni je moja dr rekla da uzmem neki gel, zove se Facto ako se dobro secam, ima i aplikator za postavljanje valjda. Ali ja jos nisam koristila jer situacija nije jos alarmantna. Pojavili su se ali nije za neizdrzati, tek ponekad peckaju malo.
Padar, super si ti izgurala do 35.nedelje sa 2 bebe, jos malo imas muka i onda ti sledi najlepsi susret na svetu :D

Maruška tako je bilo i sa mojim mužem, prvi bris pokazao jednu bakteriju, pio lekove dobio drugu, treći bris obe bakterije ijako je bio na lekovima.Na kraju smo promenili labaratoriju i nije bilo bakterija. Mene su sa prvostepene vratili zbog pozitivnog brisa, Koliko se sećam na drugostepenoj ni ne gledaju suprugove nalaze sem spermograma.

zlobnice, kako si ti? kako bebice? jesi krenula u školicu za trudnice? ja se super osećam, sutra krećem u školicu.... :)

pratim vas i dalje sve devojke, ali se retko javljam, kad nemam šta pametno da kažem.... :lol:

Hvala Zvonci!
Ni sama ne znam koliko bi bilo pametno da se seckam u 35.nedelji trudnoce.Jedva cekam da bebci izadju i da se sve zavrsi.Smanjio bi se i pritisak na vene.Uh kako bole:rumenko:

Čičak ti je dala odličan savet za pranje posle velike nužde,ali možeš da izbaciš toalet papir i da se brišeš isključivo vlažnim maramicama za bebe.Probaj i videćeš da će biti bolje.

Da vam se javim.Nismo uspeli ni ovaj peti put i ja se osecam kao izduvani balon.Imali smo 3 jajne celije, 2 embriona.Uradjen hecing na oba ali eto nista ni ovaj put.Bojim se da nam je ovo zadnji put jer vise nemam ni snage ni zivaca za sve to.Toliko od mene.
Ljubim vas sve

Žao mi je i razumem te u potpunosti!!!!Malo vreme da prođe pa ćeš videti da li ćete raditi ponovo vto.Nadala sam se da će ovaj put biti onaj pravi.ŽELIM TI DA PROĐEŠ KAO ZSUKI!!!!

ofi draga moja, sve sam ti vec rekla...

znam osecaj, znam sve... meni je uglavnom pomagala totalna negacija neuspeha, promena frizure (o da!!!), shopping, izlasci u grad, lose navike (malo alkohol, malo cigarete...)...;)
jedno vreme to pomaze a onda polako krene opet planiranje postupka i spremna sam za novi krug, novo izvlacenje....
odustajanja nema!

saljem ti jedno veliko :heart:

Draga moja ja sam uvek za zdrav način života,ali kad vidim moje prijateljice kako puše,popiju i rađaju decu možda je baš to meni potrebno.Pre neku noć sam posle dosta vremena popila čašu vina,a mislim da ću češće to raditi pošto sam ukočena kao motku kad progutaš posle vinca đipam kao nenormalna.Znači da i loše navike nekad dobro dođu.

resila sam da i ja podelim moje iskustovo sa vama... prvo da vam kazem da ste mi u skoro svemu pomogle i da sam iscitala sve od prve stranice.. i da nije vas ne znam sta bih.. imam jednu neuspelu vto koju smo radili u segedinu kod zadorija.. i na zalost nije uspela. samnom je sve u redu, mm ima problem oligospermiju. danas smo bili na razgovor kod slobodana radulovica u gospodar jovanovoj i razmisljamo se da sledecu uradimo tamo.. bila bih zahvalna na nekim informacijama ako ih imate..;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back