Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zsukice, bas mi je zao, pa gde bas sad da te dograbi? Nadam se i drzim fige da sve bude dobro. Ja sam mog papagaja jos u trudnoci dala mami, ipak mislim da bebi nije mesto pored zivotinje kad je tako mala. Kasnije kad su veci ok mi je drzati nekog ljubimca, ali higijena mora biti besprekorna.
Cicak, koja si nedelja, jel nosis decaka ili devojcicu? CMOK

E pa Sule, stvarno ti kada organizujes nesto neobicno, to je stvarno neponovljivo :heart::heart::heart: gledaj da do porodjaja ne smislis nista drugo do bezbolnije i krace od svih drugih :cmok2::cmok2::cmok2: ne moze maca koja te voli da napravi ozbiljnu stetu, ali je verovatno ljubomorna na podvojenu ljubav :zag::zag::zag:

Cicak draga, veeeeliki zagrljaj za tebe i pricaj nam malo kako setas taj debeli stomacic :heart::heart::heart:

Zaboravih da napisem, bila sam juce na kontroli, kod moje drage dr. Odlicni su mi jajnici, kaze kao da nista nije bilo, osim sto sam dobila miom od 11cm. :eek::eek::eek: Eto to mi je uspomena na prvi vto :think: pitala sam ima li veze sa vto-om kaze da se ne moze tvrditi ali jeste malo simptomaticno, posto ih nisam imala nikada, mada su mi oni falili za kolekciju svih kvarova :zcepanje: i tako...

Zsukice, bas mi je zao, pa gde bas sad da te dograbi? Nadam se i drzim fige da sve bude dobro. Ja sam mog papagaja jos u trudnoci dala mami, ipak mislim da bebi nije mesto pored zivotinje kad je tako mala. Kasnije kad su veci ok mi je drzati nekog ljubimca, ali higijena mora biti besprekorna.
Cicak, koja si nedelja, jel nosis decaka ili devojcicu? CMOK
23-24 nedelja, više ni ne pratim... :lol:
Dečaka nosim, malog kengura mog... :heart:

Pratim ja vas redovno na bebama... kao šećeri su...:heart:
E pa Sule, stvarno ti kada organizujes nesto neobicno, to je stvarno neponovljivo :heart::heart::heart: gledaj da do porodjaja ne smislis nista drugo do bezbolnije i krace od svih drugih :cmok2::cmok2::cmok2: ne moze maca koja te voli da napravi ozbiljnu stetu, ali je verovatno ljubomorna na podvojenu ljubav :zag::zag::zag:

Cicak draga, veeeeliki zagrljaj za tebe i pricaj nam malo kako setas taj debeli stomacic :heart::heart::heart:
Šetam kao prava...
Po ceo dan nešto radim, kuvanje, spremanje, počela i kolače da pravim...

Beba mi je dobra, gicka se malo prase, a ja uživam... čak i kad mi načepi bešiku ili neki organ, meni bude drago...:lol::heart:

Kako si ti? (sem miomčića)... zbog njega se ne sekiraj... kad ostaneš trudna, zakaži carski, i kad ti budu vadili bebu, posle izvade i miomčić i gotovo... ;):D

Ljubim ... :zag::bye:

na Milicu sam se već naljutila :zper: čim tako nešto kaže.
jadničak bolestan, zakačio neki virus, svaki dan ga nosimo na infuziju i na mali milion boca. dok je dobijao infuziju, lekar ga je nešto iznervirao i ja sam mu bila najbliža, mene dohvatio...nije on kriv. jako mi ga je žao, znaš kako sam slaba na životinje, naročito kad se muče. postoji mogučnost da ne preživi, a to bi me jako pogodilo.

a ruka, pa eto. otiče i dalje, sutra rano ujutro idemo opet na infektivno da procene, treba li jači antibiotik. splet glupih okolnosti. biće bolje, nadam se za oboje.

Nadam se da će ti ruka biti ok.Zvučaće ti smešno,ali pitaj i veterinara za savet.Pošto sam uvek imala mačke veterinar mi je rekao da se toxo.aktivira u trudnoći,što verujem da nemaš,ali to dr.nisu znali.U suštini ljudi koji imaju ljubimce imaju bolji imuni sistem od onih koje nemaju.Mačak ti lepo živi ima seksualne aktivnosti i lepo da jede i mirno da spava.Nadam se da će ozdraviti,a ako ne bar razmišljaj da je bio srećan i produktivan mačak.

Nadam se da će ti ruka biti ok.Zvučaće ti smešno,ali pitaj i veterinara za savet.Pošto sam uvek imala mačke veterinar mi je rekao da se toxo.aktivira u trudnoći,što verujem da nemaš,ali to dr.nisu znali.U suštini ljudi koji imaju ljubimce imaju bolji imuni sistem od onih koje nemaju.Mačak ti lepo živi ima seksualne aktivnosti i lepo da jede i mirno da spava.Nadam se da će ozdraviti,a ako ne bar razmišljaj da je bio srećan i produktivan mačak.

Verujem da je suki radila toksoplasmozu, ranije...
Meni su radili pre VTO, tj.pre IUI...
Koliko sam ja skontala ti nalazi pokažu da li smo vakcinisani protiv toga tj.da li smo preležali, i da li je imamo u momentu vađenja krvi... ;)
Ko je vakcinisan, mislim da nema brige...

P.S. Mi kad smo vadili sve te analize, zeznuli se pa uradili toxo i rubellu i mom mužu... bzvz bacili 5ooo dinara... :lol::mrgreen: al' smo bar saznali da nije vakcinisan(preležao) toxo i da mora da se čuva... ja jesam...;)

Mrvinice,AMH mozes kad god u toku ciklusa,on ne varira u zavisnosti od dana jer je to ustvari rezerva jajnih celija!Prolaktin takodje ne varira i mozes kad hoces! Svi ostali od 2-4 dana!
Pozdrav!

I prolaktin varira u toku ciklusa.Čak se preporučuje da žena bude budna dva sata pre vađenja krvi za prolaktin.A i AMH je najmerodavniji kad se rade ostali hormoni i Inhibin B.

Verujem da je suki radila toksoplasmozu, ranije...
Meni su radili pre VTO, tj.pre IUI...
Koliko sam ja skontala ti nalazi pokažu da li smo vakcinisani protiv toga tj.da li smo preležali, i da li je imamo u momentu vađenja krvi... ;)
Ko je vakcinisan, mislim da nema brige...

P.S. Mi kad smo vadili sve te analize, zeznuli se pa uradili toxo i rubellu i mom mužu... bzvz bacili 5ooo dinara... :lol::mrgreen: al' smo bar saznali da nije vakcinisan(preležao) toxo i da mora da se čuva... ja jesam...;)
Toxoplasmozu prenose mačke,a može da se dobije putem hrane,najčešće zelene salate koja nije oprana.Psi je nemaju.Nismo vakcinisani i nismo je preležali.Ali retko ko je ima i retko se ljudi testiraju.Zsuki je sigurno nema jer ona napada plod,tj.bebu,a majka nema nikakve smetnje.

Toxoplasmozu prenose mačke,a može da se dobije putem hrane,najčešće zelene salate koja nije oprana.Psi je nemaju.Nismo vakcinisani i nismo je preležali.Ali retko ko je ima i retko se ljudi testiraju.Zsuki je sigurno nema jer ona napada plod,tj.bebu,a majka nema nikakve smetnje.

A šta znače onda ona dva rezultata? Img, tako nešto... :think:

Ja sam mislila da to moraju svi pred VTO...;)

Meni su igm i igg toxo bili pozitivni, sto znaci i da sam je prelezala i da sam ponovo zarazena. Toxom se zarazi 30% posto zena u Srbiji do svoje reproduktivne dobi. U Francuskoj i Engleskoj je mnogo veci broj ( 50%), jer jedu termicki neobradjeno meso. Ljudi i ne znaju da su je prelezali jer nemaju nikakvih smetnji. Muskarci i ne rade test, vec samo zene posle pobacaja ili one obavestenije koje planiraju trudnocu, naravno, na svoju inicijativu. Ja nisam imala nikakvih tegoba, test sam uradila jer se spremam za VTO. Rekli su mi da toxo moze da se aktivira u trudnoci i da uradim test dva meseca pre VTO. U slucaju da je pozitivan, trebalo bi da pijem antibiotike do ET. Tacno je da ljudi koji imaju macke u kuci imaju bolji imunitet, ali bolje je da se Szuki proveri. :)

Poslednja izmena:
Pozdrav devojke, nema me par dana, a ovde se svasta nesto izdesavalo. Devojke bas ste me uplasile sa tom toxo. ali ja sam cula da valda samo ulicarke tj macke o kojima se vlasnici bas i ne brinu, da one to prenose, ali vise niusta nisam sigurna. I mene je moja macka ujela, ali sama sam kriva tome, mazila sam ga da bih ga smirila jer je hteo preko komarnika da se potuce sa nekom tudjom mackom, kad sam viknula da oteram tu macku, nesto je napolju tresnulo i naravno moja macka se verovatno uplasila i zato je tako reagovala. To mi se desilo u petak ili subota (jer naravno uvek mora da mi se desi nesto za vikend, kad nista ne radi) isto mi je otekla ruka, ali je brzo proslo pa se nisam vise zabrinjavala. Inace moje macke ne idu napolje uopste. I ja sam radila i rubelu i toxo. i prvi put i sad. Po meni su rezultati ok ANTITELA REZULTAT ref.vred. NEGATIVAN GRANICAN POZITIVAN rubella IgG 7.60 <0.8 0.8-1.1 >1.1 rubella IgM <0.8 <0.8 0.8-1.1 >1.1 toxo.gondi IgG <0.8 <0.8 0.8-1.1 >1.1 toxo.gondiIgM <0.8 <0.8 0.8-1.1 >1.1 nadam se da je to to na sta ste mislile

tacno sam znala da se nece poslati tako ko sto sam htela, pa cem ponovo rubela igg mi je 7.60 a ref.v. je od 0.8 do 1.1, rubela igm je 0.8 ref.v. od 0.8 do 1.1, toxo gondi igg je 0.8 ref.v. je 0.8 do 1.1, i toxo. gondi igm mi je 0.8 ref.v. 0.8 do 1.1 ako se razumete u citanje nalaza,(ja sam u sebe pocela da sumnjam) molim vas da mi pojasnite

Mačke su divna i korisna bića.Toxo se dobija od mačećeg izmeta,ako se ruke neoperu dobro posle čišćenja posipa.Svako pere ruke posle čišćenja.Više žene dobijaju toxo od zelene salate,pošto se za zalivanje iste koristi tehnička voda.Opustite se žene i nema potrebe da se sad oko toga tangirate.Ja od kad znam za sebe imam mačke i nemam toxo,a znam ženu koja je živela u stanu sa 13mačaka i dva psa bila trudna dobila zdravo dete.Morala je tako da živi pošto je njena majka držala toliko životinja,a nju je majmun koji joj je napravio dete ostavio.Nije imala gde da ode.U takav stan je donela bebu i on je sad već momak.Nema potrebe za sve što čujemo da pravimo paniku oko toga i da tripujemo da imamo.Kučići prenose ehinokokus,ptice respiratorne infekcije,kornjače stafilokoke,.....,ljudi hiv,hepatitis b i c.Lakše malo sa tripovima.Večeras sam popila čašu vina posle dve godine,možda sam malo čudna pa ako jesam ja se izvinjavam.Onima kojima trebaju analize dr.ih uputi.Znam ženu koja mrzi mačke i nikad nije imala kontakt sa njima,čak neće da uđe u kuću ako ima mačke pa ima toxo.

Zvoncice u pravu si. Ja stvarno ne znam kako bih se odrekla mojih macaka, ali to necu ni morati, jer sad sam malo opet istrazivala i naisla na komentare od toga i veterinarku, koje kazu da ukoliko su macke redovno vakcinisane, i cisceni od parazita, nema opasnosti, i jedino da svoje lice ne prinosimo macjem.

Zvoncice u pravu si. Ja stvarno ne znam kako bih se odrekla mojih macaka, ali to necu ni morati, jer sad sam malo opet istrazivala i naisla na komentare od toga i veterinarku, koje kazu da ukoliko su macke redovno vakcinisane, i cisceni od parazita, nema opasnosti, i jedino da svoje lice ne prinosimo macjem.

Dve nedelje pred vto sam jednom dobila mače i dr.i veterinari su mi rekli da ono samo može da mi pomogne jer budi u ženama osećaje slične maloj deci.Nisam ga zadržala zato što je otišao kad je porastao kod komšije koji ima mačku.Sad imaju i mačiće,a verujem da će ih u februaru biti još.Nisam za varijantu da je kuća puna mačaka,ali jedna mačka koja može da ide napolje i kad je hladno ili toplo ima mesto u kući da se odmori.Krevet,stolice,...,nije mi za mačku,ali svi koji ih imaju znaju da mačke vole da spavaju na nogama.Jedino u trudnoći kao što sam napisala treba ponoviti toxo pošto je nekad trudnoća okidač za isti i on isključivo napada plod,ali se i LEČI.

Prolaktin varira u toku dana,u toku ciklusa ne.I istina je to za budjenje bar 2 sata pre vadjenja.Ja trenutno pijem terapiju jer mi je povisen pa znam,rekla mi dr.
Svakako je najbolje da sve uradi od 2-4 dana,cisto da je ne bockaju vise puta!Pozzz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back