Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otkad znam za sebe imala sam macke i kerove, hvala bogu eto nikad nisam imala tu toxo. i naravno da cu kad opet budem trudna da se kontrolisem, a macke ne pustam napolje jer su rasne i bojim se da mi ih neko ne ukrade ili ih ne zgaze kola jer mi je kuca na glavnom putu. A sto se prolaktina tice, ja moram najmanje tri sata da budem budna, jer ujutru mi bude povisen pa se spusta. Prvi put pred vto kad je dr videla rezultat, poslala me ponovo da vadim u 8.00 u 11.00 i 13.00 tako da je ipak sve bilo dobro.

Heli, nisam mislila na tvoje macke. Skoro sam pokupila macku na ulici i odvela je veterinaru. U pitanju je macka koja posecuje par dvorista u ulici. Sada se vise ne upustam u takve situacije, ipak mi je bitnije da se ostvarim kao majka. Ako ti je macka kuci i jos znas skim se pari, nema mesta za brigu.

Poslednja izmena:
Marinice jagodice, dobro nam dosla!
I ja sam nova, mada pratim ove hrabre devojke vec dve godine. Moj dragi je tek letos pristao na VTO. Nadamo se prinovi vise od cetiri godine.Isli smo na insemenacije pre dve godine, koje takodje nisu urodile plodom. Idemo preko fonda i odlucili smo se za Narodni front. Prvo smo planirali da idemo u Jevremovu jer nam je ona nekako najvise ulivala poverenje. Kada sam otisla svom ginekologu cisto da vidim koje analize mogu da uradim kako ne bih placala privatno, posavetovala me je da prvo probamo preko fonda. Nekad se tek posle jedne ili dve vantelesne ustanovi problem. Ako imas pravo na to, zasto ne iskoristis?

marinice, ponovo dobrodosla i brzo presla na trudnicki forum :heart::heart::heart: .
Ja sam njihov pacijent. Nisam sigurna sta je sve dozvoljeno pisati na forumu o konkretnim klinikama, ali mislim da sam vec pisala po malo. Klinika je sjajna, uslovi su fenomenalni, atmosfera nije bliska ni preterano servilna, korektna. Ukoliko budes imala obicna i redovna pitanja, nece se previse baviti tvojom edukacijom, ali ukoliko se pojavi istinski problem (ja sam jedne noci zvala hitnu pomoc zbog bolova posle aspiracije, a onda i ivanovice) odmah ce se potruditi da rese tvoj problem. Ja sam malo bila tuzna sto mi nisu lekari javili rezultate neuspele vto niti su mi zakazali kontrolu niti javili sta da radim, ali cu bez obzira verovatno birati ponovo njih u februaru. :think:
Eto nadam se da ovo nije previse dosadno za ostale devojke, ni pretenciozno. :rumenko:
Zelim ti svu srecu za koga god da se odlucis :heart::heart::heart:

23-24 nedelja, više ni ne pratim... :lol:
Dečaka nosim, malog kengura mog... :heart:

Pratim ja vas redovno na bebama... kao šećeri su...:heart:

Šetam kao prava...
Po ceo dan nešto radim, kuvanje, spremanje, počela i kolače da pravim...

Beba mi je dobra, gicka se malo prase, a ja uživam... čak i kad mi načepi bešiku ili neki organ, meni bude drago...:lol::heart:

Kako si ti? (sem miomčića)... zbog njega se ne sekiraj... kad ostaneš trudna, zakaži carski, i kad ti budu vadili bebu, posle izvade i miomčić i gotovo... ;):D

Ljubim ... :zag::bye:

Hi hi hi mogu da zamislim kako je super osecaj kada te bole ledja od isturanja stomaka i tog nemirka :zper::cmok2: obavezno ga hrani kolacicima, tako ce biti jos sladji a i volece vise mamu koja zna da sprema tortice :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Ja sam odlicno, kao da nista nije bilo, nekada se cak i pitam da nisam ja to malo lagala nesto :per: salim se, drugi vto u februaru, kada se vratim sa skijanja, izgleda da moje jajne celije ne bi podnele propustenu ski sezonu :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
ljubim puno puno tebe torbicu za kengura :cmok2::cmok2::cmok2:

Toksoplazma gondi je parazit koji zivi u crevima macaka koje su ne vakcinisane.Sem macaka moze se dobiti putem lose opranog povrca posto seoske macke idu po povrcu,ostavljaju izmet i parazite.Mozete da se zarazite i ako ste se samo rukovali sa osobom koja je zarazena toxoplasmom.Prenosi se i putem termicki nedovoljno obradjenog mesa.Toxoplasma napada srce,mozak,jetru,oci novorodjenceta.Svi koji su isli na vto imaju taj nalaz a u prirodno nastaloj trudnoci test na toxoplazmu se NE radi rutinski,ali ko je u kontaktu sa zivotinjama treba da je odradi.:)

Toksoplazma gondi je parazit koji zivi u crevima macaka koje su ne vakcinisane.Sem macaka moze se dobiti putem lose opranog povrca posto seoske macke idu po povrcu,ostavljaju izmet i parazite.Mozete da se zarazite i ako ste se samo rukovali sa osobom koja je zarazena toxoplasmom.Prenosi se i putem termicki nedovoljno obradjenog mesa.Toxoplasma napada srce,mozak,jetru,oci novorodjenceta.Svi koji su isli na vto imaju taj nalaz a u prirodno nastaloj trudnoci test na toxoplazmu se NE radi rutinski,ali ko je u kontaktu sa zivotinjama treba da je odradi.:)

Meni 2008.god.nisu tražili da radim ovde u Bg.,a nije ni Zadori iako sam naglašavala da mazim sve što sretnem.Pse,mačke,iguane,krave,.....Sama na svoju ruku sam uradila i nisam imala.Svaki put kad sam u kontaktu sa životinjom posle maženja detaljno perem ruke.Ali sve je to manje bitno od onoga da si se javila.Baš sam juče mislila na tebe.Kako si?Uskoro će ti termin ili sam ja utripovala da si dugo trudna?

Hahahhahah iguane i krave!!!! hahahah evo padam u nesvest i zamisljam Zvoncicu kako ide ulicom i juri sve zivotinje koje vidi. Ni meni nisu trazili 2008 kada sam predavala papirologiju za vto.Inac eja ne mazim nista, uvek imamo nekog kucnog ljubimca ali ja ne volim da ih pipam golim rukama.

Hahahhahah iguane i krave!!!! hahahah evo padam u nesvest i zamisljam Zvoncicu kako ide ulicom i juri sve zivotinje koje vidi. Ni meni nisu trazili 2008 kada sam predavala papirologiju za vto.Inac eja ne mazim nista, uvek imamo nekog kucnog ljubimca ali ja ne volim da ih pipam golim rukama.

Samo se ti smej.Neka žena je 2002.god.na Kalemegdanu šetala sa iguanom na ramenu.Naravno ja sam je odmah zgrabila da je pomazim,a ovog proleća sam mazila lisicu u zoo vrtu pošto je neka žena šetala na povodcu.Kad idem na planinarenje sve što može da se vidi i dodirne na selu ja mazim.Obožavam životinje od malena i želela sam kao dete da radim sa životinjama.Pošto se plašim igala nikad ne bih mogla da ih ubodem i odustala sam od veterine.Veruj mi da stvarno izgledam kao ludača kad su životinje u pitanju.Kad sam bila male po selu gde su me roditelji vodili sam šetala tele.Svi su se smejali i kad me krmača jurila jer sam htela da mazim prasiće.Tad sam se najviše u životu uplašila.Sad se smej i treba da se smeješ jer je to dobro za bebu.

Hahahah ali stvarno si me slatko nasmejala! Vidis nemam ja problem recimo sa prasicima, jagnjicima, jaricima znas ove zivotinjke sto ih ima na selu, sve ja to diram i timarim volim konje jako, ali nekako zazirem od macaka i pasa, nekako mi vise leze ove druge zivuljke.

Dobar dan drustvo..:).ja sam nova na forumu i drago mi je sto sam vam se pridruzila bukvalno par dana pre pocetak stimulacije za prvi pokusaj vto-a....moja prica ukratko zvuci ovako... suprug i ja smo u braku devet godina,sa intezivnim lecenjem smo poceli pre sest godina i to u Visegradskoj kod postovanog Ace Ljubica,posle standardne procedure ispitivanja koja je bila jako opsirna i trajala je neke dve godine ustanovili su mi sindrom policisticnih jajnika i uz terapiju endokrinologa predivnog dr.Gorana Cvijovica sam posle nepune godine uspela da ostanem trudna kako se to u narodu kaze kada smo se najmanje nadali...nazalost izgubila sam tu bebu u sedmoj nedelji i posle toga mi je odradjena laparoskopija ,histeroskopija...i dve inseminacije...sada je 2011 godina i mi zeljno iscekujemo pocetak stimulacije i sve sto posle toga sledi....:heart:..a da terapija je bila samo Glucophage 3 tablete dnevno od 1000mg...eto ukratko to smo mi....pozz!!!

Meni 2008.god.nisu tražili da radim ovde u Bg.,a nije ni Zadori iako sam naglašavala da mazim sve što sretnem.Pse,mačke,iguane,krave,.....Sama na svoju ruku sam uradila i nisam imala.Svaki put kad sam u kontaktu sa životinjom posle maženja detaljno perem ruke.Ali sve je to manje bitno od onoga da si se javila.Baš sam juče mislila na tebe.Kako si?Uskoro će ti termin ili sam ja utripovala da si dugo trudna?

ОК, ајде само да вас обавестим.
Токсокара, у општем случају се доста лако елиминише из меса чак и када није термички обрађено.
Довољно је да одстоји у замрзивачу до 48 сати на -17Ц или ниже, ако вам је фрка оставите и дан дуже мада се заправо 99,9% ларви уништи и после 24 сата.
Слично важи и за трихинелозу(трихинела спиралис) само је време доста дуже, и до 90 дана на барем -17Ц, а на -28Ц је упола краће.
Односи се на све пресне и сушене производе као кобасице, шунке, пршуте...
Е да, нисам ја ветеринар, него отац ми, али чак ни ово што сам навео није од њега него из књиге о зоохигијени још из времена кад је студирао.
Тако да без бриге, само мало пажње.

Poslednja izmena:
Poznavaoče stvari divni korisni saveti.Nekad putujemo idemo na odmor pa jedemo i hranu koju nam drugi pripreme.Mene je kelner kod nas gledao kao snoba što sam zamolila da mi se meso dopeče i ako nije bio biftek doneli su nedovoljno termički obrađeno.Tad sam bila u postupku vto i nisam želela da rizikujem.U suštini koliko žena prirodno ostanu trudne i ništa od ovoga neznaju.

Mi imamo psa, u dvorištu... sad čitam, pa me zanima, pošto ga ja mazim svaki dan, jel može on meni nešto da prenese?

Naravno odmah posle maženja operem ruke 2 puta(bukvalno)...:lol:;)
Види, баш због ове токсокара канис, која се јавља код паса, мада сад и да немаш пса па је можда загађено од пре, види са лекарима који ти воде трудноћу, а види и са неким од ветеринара, поготово оних који раде са малим животињама као пси, мачке итд, а не они који су ,,класични" ветеринари за краве, свиње, овце, козе, живину...

Види, баш због ове токсокара канис, која се јавља код паса, мада сад и да немаш пса па је можда загађено од пре, види са лекарима који ти воде трудноћу, а види и са неким од ветеринара, поготово оних који раде са малим животињама као пси, мачке итд, а не они који су ,,класични" ветеринари за краве, свиње, овце, козе, живину...

Mene blam da pitam doktoricu, pomisliće žena da sam hipohondar... :rumenko:
A ne mogu da ne pomazim mog malog gudca... :heart:

A kako se to ispituje?

Naš pas ima 8 meseci... i sam je u dvorištu... vakcinisan je...

Mi imamo psa, u dvorištu... sad čitam, pa me zanima, pošto ga ja mazim svaki dan, jel može on meni nešto da prenese?

Naravno odmah posle maženja operem ruke 2 puta(bukvalno)...:lol:;)

Može da ti prenese puno ljubavi i nežnosti.Ovo o čemu se raspravlja nemaju psi već su mačke,jagnjići,svinje,ptice prenosioci.Opusti se i uživaj kao i ostale žene.U Africi,Kini kod nas u nekim naseljima gde je higijena na najnižem mogućem nivou rađaju se i rađaće se živa i zdrava deca.

Mene blam da pitam doktoricu, pomisliće žena da sam hipohondar... :rumenko:
A ne mogu da ne pomazim mog malog gudca... :heart:

A kako se to ispituje?

Naš pas ima 8 meseci... i sam je u dvorištu... vakcinisan je...
Е стварно је минимална вероватноћа за бригу,
Питај боље ветеринара за пса, а лекари сем паразитолога тешко да ће ти много шта релевантног рећи.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back