Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Draga ja sam vise zabrinuta koliko ce biti embriona od te 4,prosli put je od 8 jc bilo 2-zato brinem.Kad bih prespavala do cetvrtka..uf
Kad ti vadis betu?

Znam kako ti je, razumem te u potpunosti, ali probaj da se ne opterećuješ...U petak ću ići da vadim krv, pa šta mi dragi Bog da. Moram znati na čemu sam jer nam je u ponedeljak slava i valjalo bi nešto i spremiti, pa bar da znam kako da se ponašam. Inače, iz dana u dan tripujem kako samo što nisam dobila jer me stomak ponekad zaboli, pa kad prestane ja mislim eto to je znak da ću dobiti. A od ležanja me toliko bole ledja-krsta da mi nekad dodje da zaplačem. Odlepiću od kuće i samoće, bar da je lepo vreme, pa da mogu u šetnju, ovako samo dajem mašti prostor da konstruiše priču sa doktorima u sledećem postupku. Znam da će mnoge reći da sam luda i ne treba tako, ali maštovita glava svašta smisli...

:bye::bye::bye:

Znam kako ti je, razumem te u potpunosti, ali probaj da se ne opterećuješ...U petak ću ići da vadim krv, pa šta mi dragi Bog da. Moram znati na čemu sam jer nam je u ponedeljak slava i valjalo bi nešto i spremiti, pa bar da znam kako da se ponašam. Inače, iz dana u dan tripujem kako samo što nisam dobila jer me stomak ponekad zaboli, pa kad prestane ja mislim eto to je znak da ću dobiti. A od ležanja me toliko bole ledja-krsta da mi nekad dodje da zaplačem. Odlepiću od kuće i samoće, bar da je lepo vreme, pa da mogu u šetnju, ovako samo dajem mašti prostor da konstruiše priču sa doktorima u sledećem postupku. Znam da će mnoge reći da sam luda i ne treba tako, ali maštovita glava svašta smisli...

:bye::bye::bye:

Meni se čini po tvojim simptomima da ti je uspela vto.Što je vreme loše za šetnju?Obuci se toplo,topla obuća i izađi da šetaš.Nisi bolesna već trudna.Šetnja je dobra za cirkulaciju.Jedva čekam veliku betu da se radujemo!

inhibin nisam radila,fsh 13 ( ref.2-15) moj dr kaze da je super,posle vto,inace pre vto mi je bio 9. ostalo je ok, sem estradiola koji je nizak pa sam u postupku vto pila estrofem, znaci ono poznato: nizak estradiol-visok fsh
Meni je fsh da kažemo oko 10,ali mi je estradiol uvek odličan.Ja sam čula,a da li je to istina nemam pojma da žene koje imaju genetsku predispoziciju za blizanačku trudnoću imaju viši fsh.Moje babe su imale blizance.Sa majčine i očeve strane ih je bilo.Nemam pojma da li je to tako.Glupo je da te ja savetujem pored dr.pošto su se oni ipak školovali za to što rade,a nas nevolja natera da istražujemo i učimo.

draga zvoncice i ja sam razmisljala o akupunkturi ali neznam nikog ko se bavi time a da je vec neko bio i neznam kako se krecu cene pa ako imas neku info hvala unapred

Zvučaće ti smešno,ali je istina.Plašim se igle i zbog toga nisam išla.Posle pet vto i silnih analiza strah od igle je tu.Probala sam su jok i čovek mi je zabadao iglice u dlanove na određene tačke.BOLELO ME i to je bio jedini put da sam imala iskustvo sa akupunkturom.Dlanovi su mi bili mokri.Čovek mi je prijatelj i bio je nežan,ali neka hvala.Sad sam razmišljala da probam sa klasičnom akupunkturom kod dr.Ljilje Stefanović koja ima ordinaciju mislim u Cvijićevoj.Tel.063-708-33-10.Mislim da je pregled 4000din,ali mora i muž da ide,a tretman je 2500din.Mnoge su žene išle na pripremu za vto kod nje i pomogla im je.Pogledaj www.zdravzivot.com.

Zvučaće ti smešno,ali je istina.Plašim se igle i zbog toga nisam išla.Posle pet vto i silnih analiza strah od igle je tu.Probala sam su jok i čovek mi je zabadao iglice u dlanove na određene tačke.BOLELO ME i to je bio jedini put da sam imala iskustvo sa akupunkturom.Dlanovi su mi bili mokri.Čovek mi je prijatelj i bio je nežan,ali neka hvala.Sad sam razmišljala da probam sa klasičnom akupunkturom kod dr.Ljilje Stefanović koja ima ordinaciju mislim u Cvijićevoj.Tel.063-708-33-10.Mislim da je pregled 4000din,ali mora i muž da ide,a tretman je 2500din.Mnoge su žene išle na pripremu za vto kod nje i pomogla im je.Pogledaj www.zdravzivot.com.

Ovo me je vratilo na ideju od pre godinu dana. Cula sam da pomaze, a i logicno je.Mada, zaista treba dobra preporuka. JA sam na homeopatiji, kunem se u nju. Sad pomocu homeopatije lecim svoju tugu, a uskoro cu joj pokloniti poverenje kod pokusaja da domaca radinost preduhitri novi pokusaj vto.

tretman akupunkture kosta cca RSD 2,000-2,500hilj. ja sam isla i sada planiram da malo intenziviram...
ne znam da li pomaze, ali sam sigurna da ne moze da skodi...

lekar kod koga sam bila mi je napricao svavakve gluposti, tipa da pored dolaska na bockanje primenim i sledece mere: utopljavanje (uvek 3 sloja), da se sto manje kupam (jednom u dve nedelje, dnevno samo brisanje ili narodski receno ''zapiranje''), da pijem vrucu vodu (najbolje sa izvora u selu Ba u opstini Ljig?), da promenim nacin ishrane u smislu makrobiotike itsl.
moram da priznam da sam skepticna po pitanju svega ovoga, pa sam odlucila da promenim lekara...i da odem kod nekog normalnijeg!

cmokic

tretman akupunkture kosta cca RSD 2,000-2,500hilj. ja sam isla i sada planiram da malo intenziviram...
ne znam da li pomaze, ali sam sigurna da ne moze da skodi...

lekar kod koga sam bila mi je napricao svavakve gluposti, tipa da pored dolaska na bockanje primenim i sledece mere: utopljavanje (uvek 3 sloja), da se sto manje kupam (jednom u dve nedelje, dnevno samo brisanje ili narodski receno ''zapiranje''), da pijem vrucu vodu (najbolje sa izvora u selu Ba u opstini Ljig?), da promenim nacin ishrane u smislu makrobiotike itsl.
moram da priznam da sam skepticna po pitanju svega ovoga, pa sam odlucila da promenim lekara...i da odem kod nekog normalnijeg!

cmokic

Po tvom dr.ti imaš hladno telo.Nosim tri sloja,a sa jaknom 4,ali ne zbog dr.već svoje cirkulacije.Imam malu telesnu masu bez salca i uvek mi je hladno.Toplu vodu pogotovo ujutru,tj.mlaku piju zbog detoksikacije.To smo preuzeli od azijata.Može česmovača prokuvana i da se pije mlaka.Nisam za makrobiotiku pošto nije za svakog,volim meso i treba mi.Za kupanje prvi put čujem,ali ako to neko praktikuje može samo sa jarcem da se pari.Verujem da se posle dve nedelje žena usmrdi.Ko ti je taj dr?

Ovo me je vratilo na ideju od pre godinu dana. Cula sam da pomaze, a i logicno je.Mada, zaista treba dobra preporuka. JA sam na homeopatiji, kunem se u nju. Sad pomocu homeopatije lecim svoju tugu, a uskoro cu joj pokloniti poverenje kod pokusaja da domaca radinost preduhitri novi pokusaj vto.

Homeopatija je ok.Ova dr.Ljilja pored akupunkture daje i neke čajeve da se piju.Skupljam hrabrost da krenem.Postoji tehnika disanja koja ublažava bol ja je koristim bol mi je onda zanemarljiv,ali sam osećaj da su to igle je problem.Za nju sam čula da je najbolja.Navijam za domaću radinost.

Wini svrha estrofema,bar u postupku je da poveća debljinu endometrijuma.Ja sam sinoć na svoju ruku počela da ga pijem i jutros ih nazovem i sestra mi rekla da pijte ga ali ako ga nađete jer ga nema.Meni je ostalo od prošlog puta ali dr.Trninić mi nije spomenula ništa,još na moje čuđenje kako je tanak endometrijum mi rekla to nije Vaš problem,pa čiji je,njen sigurno nije.Valda će sutra biti prof.Kopitović na folikulometriji mnogo više poverenja uliva,ma svi osim ove.

Sad može da bude četiri embriona,a nekad i jedan završi posao.Moja najveća želja je da dođemo do tog jednog.Onda ćemo svi biti srećni.Često se setim Scandi.
:) Bas tako,Zvoncice...... Nekad i jedan zavrsi posao.... I svaki dan se zahvaljujem Bogu,zahvaljujem sto mi je ispunio najvecu zelju.... I kad se najmanje nadamo,onda se desi ono najljepse... Tebe ce neka beba vec izabrati kao majku,samo,samo ceka pravi trenutak,vjeruj mi...... :cmok:

Samma,ivkaivka.... zao mi je drage moje.... I kao sto sam napisala zvoncici,vas vasi andjeli cekaju,samo cekaju pravi trenutak..... Ljubim vas i vise srece drugi put...... :cmok:

Draga Skandia, nadam se da je tako... Mada, uvukao mi se crv sumnje... Ja nikad ranije nisam ostala trudna, ovo je prvi put i to pomocu ICSI metode (spermogram je ok). Sta ako se moja jc i njegovi spermici jednostavno ne vole? Da li je to moguce? Pre par godina sam radila one analize na antitela iz krvi. Onaj postkoitalni test nisam radila. Ne razumem se mnogo u to, ali se plasim da postoji neko nepodudaranje...

Draga Skandia, nadam se da je tako... Mada, uvukao mi se crv sumnje... Ja nikad ranije nisam ostala trudna, ovo je prvi put i to pomocu ICSI metode (spermogram je ok). Sta ako se moja jc i njegovi spermici jednostavno ne vole? Da li je to moguce? Pre par godina sam radila one analize na antitela iz krvi. Onaj postkoitalni test nisam radila. Ne razumem se mnogo u to, ali se plasim da postoji neko nepodudaranje...

Mislim da nije baš tako da se ne vole ne bi počeli da se dele.Ali neki dr.će ti to bolje objasniti.

:) Bas tako,Zvoncice...... Nekad i jedan zavrsi posao.... I svaki dan se zahvaljujem Bogu,zahvaljujem sto mi je ispunio najvecu zelju.... I kad se najmanje nadamo,onda se desi ono najljepse... Tebe ce neka beba vec izabrati kao majku,samo,samo ceka pravi trenutak,vjeruj mi...... :cmok:

Skandi nadam se da će neka beba želeti da ostane kod mene.Uvek verujem u srećan kraj.Verovatno sam još uvek ostala na nivou bajki.Nekad mislim da sam po rođenju upala u neki napitak pa sve gledam kroz ružičaste naočare.Uživaj ti sa svojom porodicom i nikad nemoj zaboraviti koliko si srećna.

Po tvom dr.ti imaš hladno telo.Nosim tri sloja,a sa jaknom 4,ali ne zbog dr.već svoje cirkulacije.Imam malu telesnu masu bez salca i uvek mi je hladno.Toplu vodu pogotovo ujutru,tj.mlaku piju zbog detoksikacije.To smo preuzeli od azijata.Može česmovača prokuvana i da se pije mlaka.Nisam za makrobiotiku pošto nije za svakog,volim meso i treba mi.Za kupanje prvi put čujem,ali ako to neko praktikuje može samo sa jarcem da se pari.Verujem da se posle dve nedelje žena usmrdi.Ko ti je taj dr?

u sv. save, dr. mancic:confused:
da vam ne pricam sta je njegovo misljenje o VTO, uzas

Mislim da nije baš tako da se ne vole ne bi počeli da se dele.Ali neki dr.će ti to bolje objasniti.

Nikad nisam naisla na dr koji bi mi sve lepo objasnio, a u Jevremovoj nikad nisam pitala, sve je islo kako treba, pa mi je bilo najrazumnije da im slepo verujem. Ipak, sad zelim da znam sve do detalja. Ranije me je pregledala gomila lekara i nikad niko nije video da hormoni nisu bas sinhronizovani. Npr, estradiol je u lutealnoj fazi bio visi nego sto treba, LH je rastao umesto da opada itd. Cak je i dr Sumarac to ignorisala... Moram sve da iscackam, da ne bih upala u tripove...

u sv. save, dr. mancic:confused:
da vam ne pricam sta je njegovo misljenje o VTO, uzas

Cuveni dr Mancic! Cula sam da je genije, ali se makrobiotika podrazumeva. A nista odvratnije od makrobiotike nisam probala, ali, ako ce to da pomogne i g** cu da jedem.
Da li ste cule za VITAPLEX, paket zitarica, muslija itd, za ciscenje organizma? To sam probala i fantasticno je. Verujem u moc ishrane kad je zdravlje u pitanju. Mada, za reproduktivni razvoj su bitne masti, ne znam da li je pametno odreci ih se...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back