Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Matorka nisam te razumela gde da odem u 6,15? Meni su rekli da se isključivo zakazuje preko call centra...mamicu im :evil:

ma ja sam je do sad lovila na hodniku odeljenja, ali to mi je trulo...nekad je raspoložena nekad ne...

pariz, i ja pokušavam da se pridržavam dijete koju mi je preporučila, ali mi se naravno nekad ne da....a za to jedenje na tri sata, pa to je jako komplikovano...ja sam u početku mogla, ali imala sam osećaj da mi se ceo dan vrti oko toga šta ću jesi i kada grr.
Da, meni je Stokićka rekla da vadim krv na tašte, pa 2 sata nakon jela, ali bez tablete. :think::think: i u pravu si, uradiću ja test i bez nje, pa ako budu loši rezultati onda ću da je ganjam.

Devojke ja dobila danas JUHUUUU, u petak kod Macana, pa ćemo videti da li krećem u akciju! bila sam proverim dojke kod doktora, za sada nemam nikakvih promena, hvala bogu. pao je u nesvest kad je čuo da mi je ovo 5 ivf...

ljubim vas sve.

Pariz kod višeplodnih trudnica nema svrhe da se radi dabl i tripl test jer nije pouzdan,možeš vrednost podeliti na dva ili tri zavisi koliko ima beba ali ne dobiješ prvu sliku.Jer jedno dete može da ti bude ok a drugo ne.Zato je kod višeplodnih trudnica bitno da se UZ uradi u 12 nedelji i da se provere koliki je nuhalni nabor,da li ima nosnu kost,kakva je prokrvljenost kroz pupčanih i kako srce radi.Vrlo je bitno da UZ radi neko ko ima iskustva sa takvim trudnoćama.Na sledećem UZ u 16 nedelji proverava veličinu ploda,nosnu kost,prokrvljenost pupčanika,da li srce pravilno radi i da li s.zalisci dobro rade i da li se pravilno zatvaraju, što je bitno pored standarnih mera glavice,ruku nogu,bubrega ,dijafragme...Kod višeplodnih trudnoća u slučaju sumnje da nešto nije u redu i ako su starije od 35.god radi se amnio.Najčešće je to samo jedan ubod kroz pupak majke pa se posle igla malo vadi i radi se drugi i treći ubod u posteljicu kod svakog deteta posebno vrlo retko se radi dva puta baš kad ne mogu drugačije zbog velikog rizika.Amnio se radi tako što se uzme 20 ml plodove vode,koju majka brzo nadohnadi,i gledaju da li promene u broju hromozoma.Usled promena deca mogu imati fizičke i mentalne problema.U tu grupu spadaju Daunov sindrom,Edvardsov sindrom,Patau sindrom,Tarnerov sindrom,promene xxx ili xyy,postoje i promene u strukturi hromozoma.Nemoj da vas ovo sve uplaši to se obično dešava kod porodica kod kojih ima članova koji imaju urođene poremećaje(odstupanja u rastu i razvoju,nedovoljan mentalni razvoj...)

Poslednja izmena:
Jao Jelenice,kako si ti to stručno objasnila.Hvala dušo! Čitajući,vidim da je amnio kod višeplodnih nenormalan rizik,i stvarno,sem Ljubića,ne znam kome bih smela u tom slučaju da se podam...Zsukice,srećno u petak,i bravo za proveru dojki...ja to još nisam uradila,i baš se stidim zbog toga...

Matorka nisam te razumela gde da odem u 6,15? Meni su rekli da se isključivo zakazuje preko call centra...mamicu im :evil:

ma ja sam je do sad lovila na hodniku odeljenja, ali to mi je trulo...nekad je raspoložena nekad ne...

pariz, i ja pokušavam da se pridržavam dijete koju mi je preporučila, ali mi se naravno nekad ne da....a za to jedenje na tri sata, pa to je jako komplikovano...ja sam u početku mogla, ali imala sam osećaj da mi se ceo dan vrti oko toga šta ću jesi i kada grr.
Da, meni je Stokićka rekla da vadim krv na tašte, pa 2 sata nakon jela, ali bez tablete. :think::think: i u pravu si, uradiću ja test i bez nje, pa ako budu loši rezultati onda ću da je ganjam.

Devojke ja dobila danas JUHUUUU, u petak kod Macana, pa ćemo videti da li krećem u akciju! bila sam proverim dojke kod doktora, za sada nemam nikakvih promena, hvala bogu. pao je u nesvest kad je čuo da mi je ovo 5 ivf...

ljubim vas sve.

Bas si vrednica, ja drzim figice da kod Macana ide sve glatko, a i da ce biti slatko to ne sumnjam!!!! Mi smo veliki 870g, samo da se malo pohvalimo! Ljubimo vas!

Evo i ja da znam nesto bolje od nase Enciklopedijice. Salim se draga,ne ljuti se, ti si nenadmasna. Radila je moja drugarica koja nosi blizance i to u Jevremovoj kod profesora LJubica. Ona ima 38 godina i naravno da su preporucili AC. Samo je bilo zeznuto sto su bebe bile nezgodno postavljene pa je morao 2 puta da radi u razmaku od nedelju dana. Ona nosi decaka i devojcicu i oboje su hvala Bogu zdravi i napredni, cak su i veci od mog Pavlicka, a istog dana je bio ET.

Ja u 5 odoh kod dr, ubi me stomak od jutros. A da sam plakala to ne moram ni da kazem, pravi sam pekmez!

Nemoj da plačeš...:(:zag:
Proćiće to što boli, samo se opusti, osmeh na lice i mazi bebu...;):D

:bye:

Zsuki, oba puta kad sam zvala da zakažem i profulala:whistling: rekli su mi da dođem i čekam, da je tako sigurnije da ću zakazati. Ne znam gde tačno u kliničkom centru. Nazovi broj za zakazivanje i pitaj gde tačno treba da dođeš. Reci da su ti rekli da tamo dođeš! To je stvarnop maltretiranje, ne znam šta reći. Dr je super, mada ako su ti rezultati u okviru ref vrednosti, stvarno nema potrebe da ideš. Moji su bili van granica, pa sam zakazala kod nje privatno. Ona misli da je to razlog zašto ne dolazi do trudnoće!
Jelena, svaka ti čast na iscrpnom objašnjenju!!!
Ikice, Skandia, Čičak, Mali Pariz :cvet:

zdravo najdraze moje...................prvo bih htela da cestitam svim trudnicama,a cula sam jos bolje vesti da imamo trojke i cetvorke,cestitke od srca:cmok2::cmok2:

mi smo ok,ma bolje nego ok:lol:,uzivamo za sve pare,svaki dan rastemo:heart::heart:,pa mi zao sto vreme prolazi..............poceli smo da se smejemo i gucemo i radoznalo razgledamo okolo hehehe....................

sve vas pozdravljamo i ljubimo,i obecavamo da cemo se cesce javljati ........niste jedini koje smo zapostavili ,zapravo sve smo zaboravili,jedva da pronadjemo mobilni da se javimo

cmok za sve

zdravo najdraze moje...................prvo bih htela da cestitam svim trudnicama,a cula sam jos bolje vesti da imamo trojke i cetvorke,cestitke od srca:cmok2::cmok2:

mi smo ok,ma bolje nego ok:lol:,uzivamo za sve pare,svaki dan rastemo:heart::heart:,pa mi zao sto vreme prolazi..............poceli smo da se smejemo i gucemo i radoznalo razgledamo okolo hehehe....................

sve vas pozdravljamo i ljubimo,i obecavamo da cemo se cesce javljati ........niste jedini koje smo zapostavili ,zapravo sve smo zaboravili,jedva da pronadjemo mobilni da se javimo

cmok za sve

Cao srculence , bas sam ti pisala na face-u kako smo te se uzeleli svi na forumu! Cmok najveci na svetu, za vas dve!

ćaos Pazarkice, baš mi je drago što si se javila a još draže što uživaš!!!!

Nego šta ti to znaš što mi ne znamo??? Ko to ima četvorke, ja znam samo za tri bebe? da nije Padar???

kiss za tebe i šalji nam malo slikica ako budeš našla vremena, da se naslađujemo Darijom :heart:

Devojke, mala pomoc treba:
na otpusnoj listi mi za dalju terapiju (posle ET) pise: Folan 1 x dnevno, Utrogestan 3x2, i na peti dan Pregnyl 1500ij. To mi je sestra Tina objasnila posle da se Et racuna kao nulti dan, i onda 5. dan (a to je sutra) dobijem Pregnyl od 1500, i tako na svaki 5. dan do testa na trudnocu.
Ono sto mi sad nije jasno, posle citanja raznih prica sa raznih foruma, je da nigde nisam videla da neko dobija Pregnyl posle. Svi pominju neki Progesteron depo, Fraxiparin i ostalo. Doduse, nisam temeljno pretrazivala (nemoguce je sve iscitati) ali da li se mozda secate nekog da je primao ovo? Nisu valjda pogresili u kucanju?
Sad se ubacujem u razne tripove, ovo je samo jedan od njih :)
Ilija Cvorovic je mala maca za mene :)

Devojke, mala pomoc treba:
na otpusnoj listi mi za dalju terapiju (posle ET) pise: Folan 1 x dnevno, Utrogestan 3x2, i na peti dan Pregnyl 1500ij. To mi je sestra Tina objasnila posle da se Et racuna kao nulti dan, i onda 5. dan (a to je sutra) dobijem Pregnyl od 1500, i tako na svaki 5. dan do testa na trudnocu.
Ono sto mi sad nije jasno, posle citanja raznih prica sa raznih foruma, je da nigde nisam videla da neko dobija Pregnyl posle. Svi pominju neki Progesteron depo, Fraxiparin i ostalo. Doduse, nisam temeljno pretrazivala (nemoguce je sve iscitati) ali da li se mozda secate nekog da je primao ovo? Nisu valjda pogresili u kucanju?
Sad se ubacujem u razne tripove, ovo je samo jedan od njih :)
Ilija Cvorovic je mala maca za mene :)

Draga, kad sam ja radila VTO na Betaniji i meni je pisalo Pregnyl, ali meni je pisalo na treci dan. Medjutim posle prvog pregnila, meni se crevna flora skroz poremetila i varenje mi je bilo otezano, pa kad sam zvala da to prijavim rekli su mi da prestanem sa Pregnylom, jer mi je mozda on izazvao takvo stanje. Tako sam ja primila samo jednu, a trebalo je 3 komada. Sigurno nisu pogresili, izgleda da je njihova praksa da daju Pregnyl i sgurno znaju zasto to rade. Mada, ako si sumnjicava, uvek mozes da proveris i pitas ih! Samo hrabro, sve ce biti ok! CMOKIC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back