Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala devojčice moje...;)

Znači kad počne stimulacija, ima da se bockam duplo... :lol:

Imam još jedno pitanjce. :rumenko:
Jel dr. preporučuje ili se vi odlučujete ili svima vraćaju 3 embriona? ... i ja sam još neupućena...:rumenko:

Meni je preporucio da vratimo 3, ja mislim da uvek dr.preporuci koliko da se vrati! A sad koliko god da je preporucio meni bi bilo neprijatno da pametujem, ipak oni bolje znaju i procenjuju. Opusti se samo, sve se dobro odvija!

Baš ste vredne!Vidim da sam jedino ja bila daleko od kompjutera.Oricirušo pogodila si kako se osećam kad su doktori i sestrice u pitanju.Ja bih ih zvala.Mislim da sad nećeš morati da vadiš krv za hormone.Ponesi sve od ranije što imaš,a mesec dana pre postupka ćeš raditi hormone,hiv,....Zsuki ti je već pisala.Sad ideš samo na razgovor i pregled da on vidi matericu,jajnike,tako da i stari nalazi i spermogram mogu da mu budu orjentir.

Padar šumeće tablete baš i nisu najbolje rešenje loše utiču na bubrege i unos u velikoj količini može da ih ošteti.Tzv."kisela"voda podiže pritisak zbog svog sastava,a visok pritisak u trudnoći može da napravi haos.Kap dve limuna u običnu vodu,ako je ne voliš i možda rešiš taj problem sa vodom.Izvini što delim savete,ali želim ti sve najbolje.

Zsuki žene koje imaju dovoljno mleka ostavljaju svoje mleko jako dugo u Bg.Nisam sigurna,ali mislim da se kratko vreme hrane bebe tim mlekom,osim onih koje su jako male i njih duže hrane.Imaćeš ti mleka za svoje bebe.Što se čarapica tiče kupićeš ih kad bebice dođu.Te što si kupila nisu više moderne,pošto se moda menja iz meseca u mesec.

Cicak supresiv se prima radi kontrolisanja da od stimulacije folikuli ne dostignu odredjenu velicinu ranije nego sto bi trebalo, i ne puknu ranije. Cula sam i ja za banke mleka svuda u svetu je to normalno neznam da li ce to ikad zaziveti kod nas. Meni je dr vratio 2 embriona, dok je jednoj mojoj poznanici vratio 4 ona je rodila trojke. Neznam na osnovu cega odlucuju o tome.

Milice već sam gore napisala da u Bg.mislim oko četrdeset god.postoji mogućnost da se beba hrani mlekom koje žene daju.Međutim najbolje mleko za svaku bebu je majčino,zato što prvi podoj je najvažniji za bebe.Ali nije loše da sve zdrave žene ako žele saznaju nešto više o tome i daju svoje mleko za bebe čije majke nemaju mleko.Ako si aktivna na forumima gde su trudnice možeš im nabaciti tu ideju.U svim porodilištima će znati gde da ih upute.

Idem u utorak na UZ .Postoje kolica za trojke Peg Perego i koštaju 60000 dinara, meni ne pada na pamet da dajem tolike pare za kolica pa smo se odličili da kupimo kolica za blizance i jedna obična i kupićemo spojnice za kolica i izaće me puno jeftinije.Krevetac ćemo da naručimo dupli 120 * 120 jer bi da oni budu duže vreme u krevecu pa onda u svoje krevete kad malo porastu.Stomak brzo raste svaki dan se primeti razlika.Ja i dalje imam jutarnje mučnine i povraćanja ali sad mogu sve da jedem i pijem.Dobro se osećam samo što moram da ležim jer je jedna beba jako nisko pa moram da odmaram.Puno pozz

Jelena,proveri ali ja sam skoro nešto tražila na sajtu za zdr.osiguranje i iznenadila se kad sam videla zahtev za kolica za trojke preko socijalnog,znači možda možeš da ih dobiješ

Obavestili su me iz Genesisa da nece biti zamrzavanja preostale 3 blaste. I juce mi je dr rekla da je njihov biolog jako strog po pitanju zamrzavanja i nece da to radi ako nisu savrsene i po njegovim standardima.
Malo mi je zao. Od 11 jc i 6 blasti, nista nije ostalo "za ne daj boze". Smrc.
Sad ce ove 3 iz stomaka morati duplo da se potrude :)

Mene su pitali kad je rađen ET koliko želim da vrate dva ili tri ja sam se odlučila za tri zbog veće verovatnoće da bebe ostanu i ostale su sve tri.Kod nas po zakonu ne smeju da ubace više od tri.Za banku mleka u BG sam i ja čula i rraspitala sam se i daju mleko samo deci na institutu za neonatalogiju ne možeš da kupiš nažalost. A kolica za trojke daje samo grad NS i to majkama koje imaju pebivalište u NS

Samo da Vas obavestim da sam danas dobila saglasnost prvostepene komisije, sledece nedelje treba da se javim u N.Front da vidim kad su me planirali za Komisiju, a za postupak VTO sam izabrala Jevremovu..........pa sad, sta mi Bog da....

devojke,samo da vas pozdravim i dam vetar u leđa!
Krenberi,mazi stomače,draga!Zvezdice,sa srećom u Jevremovoj,naravno,kad prođeš Komisiju...sigurno ćeš od septembra u postupak?
Oficirusa,tu sam draga,ne stižem...imam dosta obaveza ovih dana,a ništa noo povodom ove naše priče,pa me nema...Kako si dušo?
Devojke,idemo samo napred! Gazimo ka cilju sve sigurnije,je l' tako? :)

Samo da Vas obavestim da sam danas dobila saglasnost prvostepene komisije, sledece nedelje treba da se javim u N.Front da vidim kad su me planirali za Komisiju, a za postupak VTO sam izabrala Jevremovu..........pa sad, sta mi Bog da....

Dace, dace nego sta ce, ne brini draga! Mislim da si dobro izabrala, samo napred, vidis da u poslednje vreme imamo samo trudnjacex2 i x3. Sta ces lepse toga!
Bas sam pre neki dan mislila na tebe i htela da pitam gde si. Lepo je sto si opet tu, i jos malo pa cemo te lansirati na Kutak za trudnice! Oooooogroman kiss od jedne male mrdalice i mene!

Ooooo zemljakinjo moja, vidis ti to, na sve strane smo se razbezale. Imam ja jednu drugaricu koja zivi u Zajecaru, pisacu ti na pp, mozda je znas. Ja sam iz Bora!
More, hajte svi u Vojvodinu, pa kad pocnemo da stancamo trojke ima da ojadimo ovu drzavu cas posla! Ja sam inace iz Bora!
ikice,ja sam iz Nisa a u nedelju sam bila u N.Sadu,vodila moje devojcice na dens takmicenje :) osvojile su 2.mesto :heart: imam tamo drugaricu pa sam se videla sa njom i setale gradom :) mnogo je lep N.S. a moje devojcice slikale sve spomenike u dunavskom parku :hahaha::hahaha:
vrlo rado bi se preselila tamo,ovaj Nis je katastrofa :mrgreen:

DANAP,sugradjenko :heart: u Nisu u septembru Ljubic otvara privatnu kliniku,mislim da ce raditi on i dr. Jelena Mladenovic.....
SZUKI :heart: ne sekiraj se za mleko,moji bebci su pili na neonatologiji ko zna cije :hahaha::hahaha: ali su brzo porasli :zper:cije god mleko da je bilo HVALA im puno :heart: a posle su pili adaptrirano. ljubim te, samo opusteno bice sve ok. :cmok::cmok2:

ikice,ja sam iz Nisa a u nedelju sam bila u N.Sadu,vodila moje devojcice na dens takmicenje :) osvojile su 2.mesto :heart: imam tamo drugaricu pa sam se videla sa njom i setale gradom :) mnogo je lep N.S. a moje devojcice slikale sve spomenike u dunavskom parku :hahaha::hahaha:
vrlo rado bi se preselila tamo,ovaj Nis je katastrofa :mrgreen:

DANAP,sugradjenko :heart: u Nisu u septembru Ljubic otvara privatnu kliniku,mislim da ce raditi on i dr. Jelena Mladenovic.....
SZUKI :heart: ne sekiraj se za mleko,moji bebci su pili na neonatologiji ko zna cije :hahaha::hahaha: ali su brzo porasli :zper:cije god mleko da je bilo HVALA im puno :heart: a posle su pili adaptrirano. ljubim te, samo opusteno bice sve ok. :cmok::cmok2:

Oooo cestitam malim denserkama, jesi li ih slikala? Postavi da vidimo! I meni je NS najlepsi grad i volela bih da zivim tamo. I Sombor je lep, al je malo penzionerski, al vec sam se navikla , vec 7 godina zivim ovde. U Nisu nisam nikad bila, ali cula sam da je lep.
Joj ubi me ovaj Gynipral, tresem se ko prut, al tako mi kuvanje brze ide(seckam luk kao profesionalac, hahahahahah)! Cmok za tvoje andjele, a i za tebe naravno. E poslacu ti friend request na face-u, ako nije problem?!

Mene su pitali kad je rađen ET koliko želim da vrate dva ili tri ja sam se odlučila za tri zbog veće verovatnoće da bebe ostanu i ostale su sve tri.Kod nas po zakonu ne smeju da ubace više od tri.Za banku mleka u BG sam i ja čula i rraspitala sam se i daju mleko samo deci na institutu za neonatalogiju ne možeš da kupiš nažalost. A kolica za trojke daje samo grad NS i to majkama koje imaju pebivalište u NS

Izvini što se mešam, ali nađoh ovo pa sam se setila tebe, ako nemaš predrasuda prema polovnim kolicima. Mislim, ja imam bebu od 10 meseci i u prvom periodu teško da će neko ko ima trojke moći da se sastavi i često koristi kolica pa verujem da su stvarno u dobrom stanju.
http://forum.234.co.rs/viewtopic.php?f=7&t=6#p28
možda više i nije aktuelan oglas, ali vredi proveriti, i ovaj nađoh u nekim novosti oglasima, ne znam možda je isti
PRODAJEMO PEG PEREGO -KOLICA ZA TROJKE. KORISCENA GODINU DANA, OCUVANA. Cena: 40.000 din
060/131-5115 060/131-5115

Cure, pomoć!!!! možda mislite da od muve pravim magarca, ali ću vas ipak pitati, jer uvek razmišljam da mi neka sitnica ne utiče negativno na sam ishod vto.
Dala sam pre 20min suprefact. Nakon inekcije malo mi se zacrvenilo, ali ne strašno, ali više me brine drugo, ni malo me ne pecka, što je juče bio slučaj. Juče me peckalo sigurno dva sata. Malo mi je bio problem da naciljam 0,4!!! Jel vi umete više suprefacta, pa ostatak vraćate u bočicu...jer sam ja dugo ciljala, pa mi uvke vazduh ostajao unutra i jedino sam naciljala tako što sam uzela više, pa razliku vratila. Da, i nisam aspirirala. Od sve euforije zaboravila.
Molim komentar!!

Što se tiče aspiracije ako nije tekla krv posle primanja inekcije onda je sve ok.Mora da bude malo krvi,ali ne da curi.A i da si nešto bocnula ništa ti neće biti jedino deo oko pupka je rizičan.Što se tiče viška,ako se nisi bockala i vratila višak to je ok.,a ako jesi ponovo ćeš koristiti isti i nećeš se inficirati.U suštini nisam te baš najbolje shvatila.Da li si ti ubrizgala u sebe više leka?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back