Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je sestra u DZ bas kad mi je objasnjavala kako se daju injekcije rekla da treba da se stvori taj mali plihcic kad se ubrizgava, samo sto se posle injekcije taj plih malo povecao, pa je tek kasnije nestao. Tako da sam i ja kad sam sebi davala isto tako postupila. Mislim da tu ne mozes nesto veliko da pogresis, samo se opusti!

Pitanje za Pariz, a i ostale devojke koje znaju.
Znam da je bilo priče da neki dr kažu da se folna pije pre et-a, a neki ne...I sve to ok, ali...Jedna devojka mi je rekla da je Pariz rekla da folna ima negativan uticaj kod stimulacije!! Jel moguće???

Hej draga cao, bas si srculence sto mislis na nas dvoje! Drugar pravi akrobacije bogami, ne mogu da pohvatam gde se nalazi, mislim da je mnogo radoznao i da samo seta i istrazuje! Samo ga zamisljam kako svuda zaviruje. Kako ste vi, sta imate novo? Ljubim vas

Ovcice, sta pametno reci nego ono sto i sama znas- mora uspeti jednom, a ti si hrabra i to ces ostvariti! CMOK
Hvala draga.... Mi smo dobro,upravo smo prelezali vodene ospice(mislim moj djecak),nismo isli u vrtic(na opste zadovoljstvo mog djecaka...... Sutra na put kuci,u nedjelju se vracamo i to je to... Jos jednom pozzz tebi i malom istrazivacu....

Znam da je bilo priče da neki dr kažu da se folna pije pre et-a, a neki ne...I sve to ok, ali...Jedna devojka mi je rekla da je Pariz rekla da folna ima negativan uticaj kod stimulacije!! Jel moguće???
Ja sam folnu pila tek nakon ET-a..... A jedna moja poznanica koja je radila u drugoj klinici VTO,pocela sa folnom prije(sad ne znam koliko tacno prije).... Izgleda da su misljenja razlicita.... Ja bih na tvom mjestu ipak pitala na klinici u kojoj radis........ Pusa i sretno.......

Ja sam pila folnu mesec dana pre vto svaki put i to predviđenu za trudnice,što znači duplo veća doza pa su mi jć.bile najvišeg mogućeg kvaliteta.U Segedinu nam dr. prerisuje,a ranije počinju da piju i žene koje prirodno planiraju da zatrudne.Moja snaha je planirala trudnoću i dr.joj je odmah dala da pije folnu.Ima zdravu devojčicu koja ide u prvi razred.Folne ima dosta u jabukama zato neke žene u trudnoći imaju potrebu za njima.

Draga i ja sam citala da folnu kiselinu treba poceti tek nakon ET-a, jer narusava kvalitet jc tokom stimulacije. Meni je tada i prepisana od strane doktora.
Proizvodjac ( naravno) pise da treba poceti cim planiras da ostanes trudna, ali pitanje je da li je tako. Ja nisam htela da uzimam nista dok mi lekar ne prepise, ipak je tako najsigurnije. Verovatno postoji razlog zasto mi je receno da je uzmem tek nakon ET-a.

Ja nisam pametna u vezi te Folne, najbolje pitati dr kod kog radis VTO, svako ima neka druga saznanja. A i cini mi se da svaki dr. drugacije preporucuje. Ipak mislim da se sa tim ne moze bas nesto mnogo pogresiti! Opustite se zeneeeeeee! Njupajte vockice i uzivajte! Ja se ubijam od jabuka i jagoda! Odoh da ih jedem! Kiss buduce trudnjaceeeee!

Danas su me ladno odbili za VTO... kažu moraš 3 puta ići na inseminaciju... :roll:
Nije ni bitno...

Zgrozila sam se nad lekarom koji mi je trebao odobriti to... na moj komentar da sam se odlučila za VTO, jer mi inseminacija nije uspela, i vrlo je mala uspešnost uopšte... kreten me je 'ladno pitao:"A jel vi izrazito želite da ostanete trudni vantelesno?" :eek::eek::eek: ja mu na to kažem da svi mi želimo da ostanemo trudni prirodno... ali kad ne ide, moramo ovako... a on meni opet onako bezobrazno:"A vi mislite da će vama VTO uspeti iz prve?" sa sve podrugljivim smeškom... :eek: bila sam blago šokirana, i rekoh mu da se ja iskreno nadam da će mi uspeti...

U pravu je bio mm kad je rekao da batalim fond... verujte mi da sam plakala od muke kad sam izašla... prosto ne mogu da verujem kakve 0 od ljudi tamo rade, i šta su sve spremni izgovoriti... da ne pričam kako je jedna dr.napljuvala moju dr... :sad2:

Žao mi je što takve spodobe postoje, a kamoli što se bave poslom kojim se bave... :roll::evil:

Danas su me ladno odbili za VTO... kažu moraš 3 puta ići na inseminaciju... :roll:
Nije ni bitno...

Zgrozila sam se nad lekarom koji mi je trebao odobriti to... na moj komentar da sam se odlučila za VTO, jer mi inseminacija nije uspela, i vrlo je mala uspešnost uopšte... kreten me je 'ladno pitao:"A jel vi izrazito želite da ostanete trudni vantelesno?" :eek::eek::eek: ja mu na to kažem da svi mi želimo da ostanemo trudni prirodno... ali kad ne ide, moramo ovako... a on meni opet onako bezobrazno:"A vi mislite da će vama VTO uspeti iz prve?" sa sve podrugljivim smeškom... :eek: bila sam blago šokirana, i rekoh mu da se ja iskreno nadam da će mi uspeti...

U pravu je bio mm kad je rekao da batalim fond... verujte mi da sam plakala od muke kad sam izašla... prosto ne mogu da verujem kakve 0 od ljudi tamo rade, i šta su sve spremni izgovoriti... da ne pričam kako je jedna dr.napljuvala moju dr... :sad2:

Žao mi je što takve spodobe postoje, a kamoli što se bave poslom kojim se bave... :roll::evil:

Zao mi je draga, molim te napisi koji je to doktor sa toliko "etike i takta"! Nemam reci, ali zbog budala se ne vredi nervirati!

Zao mi je draga, molim te napisi koji je to doktor sa toliko "etike i takta"! Nemam reci, ali zbog budala se ne vredi nervirati!

Artur Bjelica... u životu nisam razgovarala sa nekim toliko bezobraznim, sujetnim i pokvarenim čovekom...
Sve je mogao i lepo da mi kaže... saopšti... ja se i ovako i onako ne bih bunila... ali ne na ovaj način... ovo je odvratno da ne može biti odvratnije...:neutral::roll:

Artur Bjelica... u životu nisam razgovarala sa nekim toliko bezobraznim, sujetnim i pokvarenim čovekom...
Sve je mogao i lepo da mi kaže... saopšti... ja se i ovako i onako ne bih bunila... ali ne na ovaj način... ovo je odvratno da ne može biti odvratnije...:neutral::roll:

Znala sam, i na mene je ostavio veoma los utisak, ne gleda pacijenta u oci, samo nesto mrmlja sebi u bradu. Veoma sujetan i iskompleksiran covek, al nije to razlog da leci svoje komplekse na pacijentima. Smiri se, skupi snage i ako si u mogucnosti(a mislim da si negde navela da jesi) uzmi stvar u svoje ruke! Kiss

Cicak znam sve,zamalo ja tako da prodjem,na toj drugostepenoj doktorka koja je trebalo da kaze zadnju rec,pitala me za inseminacije,ja ih nisam radila a kad sam pomenula da je dr.rekao vto(mislim na onog koji mi je kasnije i radio vto a kod koga sam sasvim slucajno otisla jer ga malcice zna moja drugarica pa sam ga nafatala nekako) ona onda rece: e onda je u redu prosla si.
A mogla sam realno i da je slazem.

Igraju nam se sa zivcima,sto jos gore dodje na psihu pa ti vidi,i neznam vise sto ne uvedu pod obavezno tu inseminaciju pa da nas onda gnjave s razlogom,za sada mi se cini da je na sajtu rzzo uopste ne pominju pod obavezno,ili da nas ne gnjave kad ne mora.

Skot obican,izvinjavam se ali tako je. Nadam se da ces naci nacina za dalje,kopaj,raspituj se,hvataj i najmanju vezicu,sta te briga,tvoje pravo

Cicak znam sve,zamalo ja tako da prodjem,na toj drugostepenoj doktorka koja je trebalo da kaze zadnju rec,pitala me za inseminacije,ja ih nisam radila a kad sam pomenula da je dr.rekao vto(mislim na onog koji mi je kasnije i radio vto a kod koga sam sasvim slucajno otisla jer ga malcice zna moja drugarica pa sam ga nafatala nekako) ona onda rece: e onda je u redu prosla si.
A mogla sam realno i da je slazem.

Igraju nam se sa zivcima,sto jos gore dodje na psihu pa ti vidi,i neznam vise sto ne uvedu pod obavezno tu inseminaciju pa da nas onda gnjave s razlogom,za sada mi se cini da je na sajtu rzzo uopste ne pominju pod obavezno,ili da nas ne gnjave kad ne mora.

Skot obican,izvinjavam se ali tako je. Nadam se da ces naci nacina za dalje,kopaj,raspituj se,hvataj i najmanju vezicu,sta te briga,tvoje pravo

Ma njemu na obraz takvo ponašanje... sramota je za svoju struku...
A iskrena da budem, problem su i moje godine... neće da se troše i zamlaćuju sa mladima... "mladi ste, imate vremena" :evil: kad čujem tu rečenicu diže mi se kosa na glavi... ko da ja ne znam koliko imam godina i zašto sam tamo došla... ali njih boli uvo... :evil:

Znala sam, i na mene je ostavio veoma los utisak, ne gleda pacijenta u oci, samo nesto mrmlja sebi u bradu. Veoma sujetan i iskompleksiran covek, al nije to razlog da leci svoje komplekse na pacijentima. Smiri se, skupi snage i ako si u mogucnosti(a mislim da si negde navela da jesi) uzmi stvar u svoje ruke! Kiss

i meni je on bio na komisiji onomad. Ja sam ga ladno slagala da sam radila dve insem, mada sam radila samo jednu...na pitanje sto nemam papir o drugoj, rekla sam da mi nisu dali "tamo kod vas u Genesisu".
Inače, samo da vam kažem da je on pored med. završio i psihologiju....bio mi kolega na faxu. znači trebao bi da razume nas, više od ostalih lekara, ali.....
a svakog gnjavi sa inseminacijama, zato što je to njegova uža specijalnost.

ovčice.... :sad2::sad2::sad2::sad2: jako mi je žao.

ja sam juče bila kod Zadorija, naravno moja cista još uvek stoički izdržava...na kontracepciji sam do 15. maja, pa 20. na uz, pa ako je cista pukla počinjem sa novim postupkom, ako ne - zadaviću nekog :zper:

Ma sigurno drzava nema vise love, pa zakeraju na tim komisijama i odbijaju ljude! Znam da na komisiji za trudnicko bolovanje takodje odbijaju trudne zene i teraju ih da rade. Ja zato uvek napomenem da je radjena vantelesna da me nebi zajeb.....
Od nas primaju plate, a ponasaju se kao budale!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back