Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oficirusa,the couple,čestitam na dva embriona! Čuvajte se,tepajte bekama,stomak mazite ,a mi ćemo navijati za pozitivnu betu! I sami znate da nema pravila.Dobiju jedan embrion,taj jedan vrate,i eno-drugarica sa dr.foruma koja je bila u takvoj priči sad ljuška u svom naručju medenu curu...NEMA PRAVILA!
Bravo cure za vest.NOVI SAD-BRAVO!! Oduševila sam se kao da se mene tiče vest.Svaka čast za inicijativu,osećam da će i Bg poleteti da uzvrati udarac.Neka,tako i treba,a onda će valjda i za ostatak sveta van centrale.Nego,oduševili su me za proširenje uslova.Bravo Novi Sad!! :)

Oficirusa,the couple,čestitam na dva embriona! Čuvajte se,tepajte bekama,stomak mazite ,a mi ćemo navijati za pozitivnu betu! I sami znate da nema pravila.Dobiju jedan embrion,taj jedan vrate,i eno-drugarica sa dr.foruma koja je bila u takvoj priči sad ljuška u svom naručju medenu curu...NEMA PRAVILA!
Bravo cure za vest.NOVI SAD-BRAVO!! Oduševila sam se kao da se mene tiče vest.Svaka čast za inicijativu,osećam da će i Bg poleteti da uzvrati udarac.Neka,tako i treba,a onda će valjda i za ostatak sveta van centrale.Nego,oduševili su me za proširenje uslova.Bravo Novi Sad!! :)

Mali Pariz i ja sam isto pomislila da će Bg da uzvrati udarac, al nadam se da će Ministarstvo zdravlja da uvede da finansira i treći pokušaj VTO! To bi onda bilo najkorektnije !!!

E bas se obradovah! Pogotovo sam se odusevila prosirenjem uslova...imam u bliskoj okolini zenu od 43 godine kojoj prosle godine VTO nije uspela, ova vest ce joj ulepsati dan!
Bravo za Novi Sad! Konacno i ovde da se povede kolo...nadam se da BG-u i RZZO-u nece dugo trebati da slede!

E bas se obradovah! Pogotovo sam se odusevila prosirenjem uslova...imam u bliskoj okolini zenu od 43 godine kojoj prosle godine VTO nije uspela, ova vest ce joj ulepsati dan!
Bravo za Novi Sad! Konacno i ovde da se povede kolo...nadam se da BG-u i RZZO-u nece dugo trebati da slede!

Sofi draga, imam jedno pitanjce za tebe. Jesi li proveravala briseve(cerv.i vag) tokom trudnoce?. Ja planiram da uradim proveru sledece nedelje, tada cu biti 19-ta nedelja. Cmokic tebi i nasoj maloj drugarici! Mozes mi poslati pp da ne smaram vise ovde sa piytanjima koja nisu vezana za ovu temu. Hvala unapred!
Izvinjavam se ostalim drugaricama sto skrecem sa teme! Sve vas ljubim, a figice drzimo zajedno Pavlicak i ja za male drugare!
Oficiruso, kako si?

Sofi draga, imam jedno pitanjce za tebe. Jesi li proveravala briseve(cerv.i vag) tokom trudnoce?. Ja planiram da uradim proveru sledece nedelje, tada cu biti 19-ta nedelja. Cmokic tebi i nasoj maloj drugarici! Mozes mi poslati pp da ne smaram vise ovde sa piytanjima koja nisu vezana za ovu temu. Hvala unapred!
Izvinjavam se ostalim drugaricama sto skrecem sa teme! Sve vas ljubim, a figice drzimo zajedno Pavlicak i ja za male drugare!
Oficiruso, kako si?

Jesam, u 16. nedelji i to na moje insistiranje jer sam te nedelje isla na AC. Dr nije hteo zbog spustene posteljice da puno "cacka", ali sam ih uradila. Radim ih ponovo za dve nedelje. Cmokic za tebe i drugara Pavla! : **

Evo i nas! Hvala svima na lepim i pozitivnim zeljama, primite puno pozdrava i poljubaca od oficiruse i oficira. Maoja supruga i dalje lezi (sto znaci da ja perem, spremam, kuvam i idem u kupovinu):rostilj:.Jedino sto ima mucninu od utrogestana.
Sad vas pozdravljamo sve pa se pisemo nekom drugom prilikom!

Radim u trgovini-privatna firma,pa sam u frci da li da idem na bolovanje cim mi krene terapija,sada sam na kontraceptivu,cekam poziv za pocetak sa klinike. Neznam kako bi reagovali u firmi,da ne dobijem ne daj Boze otkaz,pa razmisljam da trazim drugo resenje????????? Iskustva molim???????

Znaci,ipak da cackam prvo neko drugo resenje

Pitaj prvo doktora koliko i da li ćeš trebati izostajati sa posla.
Ako je u pitanju neki fizički posao, verujem da će ti preporučiti bolovanje, bar nedelju dana nakon VTO... ako je kancelarijski, da ga svedeš na minimum...
I vrlo bitan faktor, nervoza i stres...
Meni koleginica kaže, ne dolazi na posao, sve ja stižem, samo ćeš se nervirati zbog nekih gluposti...

U suštini, proceni sama, pa popričaj sa lekarom... pre nego li zatražiš bolovanje...
Iskreno se nadam da će ti direktor dati bolovanje, pa bar nedelju dana... ;)

P.S. Ja sam na 'odmoru' već nedelju dana, i sem što sam sredila čitavu kuću, od poda do plafona... smaram se živa... divim se ženama koje celu trudnoću moraju preležati... e to je muka...:neutral:

Cicak mislila sam i na period dok se primaju inekcije,kad se cesto ide na uz,pa na vadjenje krvi,problem mi je sto neznam kako to sve funkcionise i kako cu da se organizujem???? uz sve to da idem na posao

Organizuj bockanje ako mozes uvece ili kasno popodne. Krv neces vaditi tako cesto, po mom iskustvu maximum 2 puta, a to mozes ujutru pre posla.
Meni je dr rekla da mogu na posao sve do ET-a, ali sam ja otvorila bolovanje nakon aspiracije jer nisam bila sposobna da radim.
Moji poslodavci su ispali izuzetno fer ( takodje radim u privatnoj kompaniji), ceka me radno mesto kad se vratim sa porodiljskog u junu naredne godine, kao i unapredjenje koje sam trebala dobiti oko Nove godine, ali nisam jer sam bila na trudnickom.
Samo i ti bude fer, pa poslodavca uposnaj sa situacijom. Srecno!

Slazem se sa Sofi u potpunosti :) Mislim da je fer odnos sa poslodavcem najbitniji. Ja sam mom direktoru rekla o cemu se radi, bas zato da ne pomisli da nesto muvam i zabusavam zbog cestog odsustvovanja, i poneo se savrseno a poprilicno je krut covek i nismo "drugari". Sad kad odem kod njega u kancelariju i kazem "Direktore, ja idem u sredu u Novi Sad zbog onog mog" on odmah vice "da, da, da..." i nista ne ispituje dalje, ne moram da objasnjavam nista.
Lepo odes i objasnis u cemu je stvar, zamolis za diskreciju (pretpostavljam da ne mora bas ceo kolektiv da zna) i bice sve ok. Ipak smo svi ljudi :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back