Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danap,mozes sama da se bockas,nije nista strasno,vrlo je lako i jednostavno.Ne brini nista!Ne verujem da ces vise od jednom vaditi krv i to za estradiol.Mozes ici na bolovanje od aspiracije do nekoliko dana po embriotransferu!Za ultrazvukove menjaj smenu snalazi se!Nadam se da si iz Bg.pa tim lakse.
Sve zavisi kakav ti je poslodavac.Videces sama sta i kako mozes,kakve su njegove potrebe!Sta da ti kazem,razumem tvoju zabrinutost i nadam se da mozes da prezivis i ako bi ti ne daj Boze dao otkaz.Ne razmisljaj previse,sto pre odluci kada ces da pitas za bolovanje da se ne bi svaki dan opterecivala sta ce ti reci a i da i poslodavcu das vremena da se organizuje za zamenu.Sa srecom.Veliki pozdrav!

Cicak mislila sam i na period dok se primaju inekcije,kad se cesto ide na uz,pa na vadjenje krvi,problem mi je sto neznam kako to sve funkcionise i kako cu da se organizujem???? uz sve to da idem na posao

Sto se tice inekcija, imas 2 varijante, kad dajes sama sebi, to mozes bilo gde, i kad ti daju sestrice... A to ti je sofija lepo objasnila...
Sve se moze i pre ili posle posla, i ako ne otvoris bolovanje, ne sekiraj se...
Ja sam bar 15 puta vadila krv u zadnjih mesec dana i sve sam mogla ukombinovati sa poslom...
Sve zavisi i od osobe do osobe... Nekome je lakse da radi da se zanima sa necim,da se ne bi opterecivao.., a nekome lakse padne odmor...
U svakom slucaju nadam se da ces naci najbolje resenje... I da, znas dana bolovanju primas samo 65% plate...

Srecno...

Hej Cicak,hvala na pitanju!Nisam lose!Sada ne krvarim,kao proslog meseca od kontraceptiva,na sta se zalila i ovcica juce.Meni je sada super.Sutra pijem zadnju tabletu Mikroginona.Bockam se diferelinom i cekam poziv iz Jevremove ,trebala bih za neki dan na kontrolu i za jos boca.Od iduce srede krecem sa Merionalom.Za sada ide dobro,videcemo sta ce biti!Pozdrav veliki za tebe!:cmok2:

Hej Cicak,hvala na pitanju!Nisam lose!Sada ne krvarim,kao proslog meseca od kontraceptiva,na sta se zalila i ovcica juce.Meni je sada super.Sutra pijem zadnju tabletu Mikroginona.Bockam se diferelinom i cekam poziv iz Jevremove ,trebala bih za neki dan na kontrolu i za jos boca.Od iduce srede krecem sa Merionalom.Za sada ide dobro,videcemo sta ce biti!Pozdrav veliki za tebe!:cmok2:

vau Padar! još malo pa počelooooo! pu pu...:heart::heart::heart:
jesi li uzbuđena??

Zsuki,mogu ti reci da mi raspolozenje raste.Jedva cekam da krenem sa Merionalom.Bas sam nestrpljiva,uzbudjena.Kao i verovatno vecina zena, raste nada da ce ovog puta uspeti.Pocela sam da obracam paznju na znakove pored puta.I sve naravno tumacim u korist toga da cu biti trudna,pa onda obracam paznju sta sanjam i svaki san tumacim kao znak za trudnocu.Ha ha ha!:hahaha:
Pa se onda uplasim sto toliko verujem u uspeh,mozda ako budem skepticna pre uspe.Ma to je smena raznih razmisljanja,osecanja.Mastam naravno,ako bi mi uspelo da li bila jedna,dve ili vise beba,prognoziram,pa onda mastam kakva bi im imena dala,pa kopam po netu znacenja imena,pa pitam muza sta se njemu svidja od imena.Pa mu pricam da Ikica nosi Pavla,Sofia devojcicu ,Jelena mb trojke,da su tebi prekinuli stimulaciju.
Kako si ti?Kad kreces ponovo sa bockanjem?Veliki pozdrav i samo hrabro!

Slazem se sa Sofi u potpunosti :) Mislim da je fer odnos sa poslodavcem najbitniji. Ja sam mom direktoru rekla o cemu se radi, bas zato da ne pomisli da nesto muvam i zabusavam zbog cestog odsustvovanja, i poneo se savrseno a poprilicno je krut covek i nismo "drugari". Sad kad odem kod njega u kancelariju i kazem "Direktore, ja idem u sredu u Novi Sad zbog onog mog" on odmah vice "da, da, da..." i nista ne ispituje dalje, ne moram da objasnjavam nista.
Lepo odes i objasnis u cemu je stvar, zamolis za diskreciju (pretpostavljam da ne mora bas ceo kolektiv da zna) i bice sve ok. Ipak smo svi ljudi :D

I ja sam mom direktoru rekla. Radim u velikoj i organizovanoj firmi tako da ne bi trebala imati problema. Posto se radi o industriji, dosta prasine i hemije, kod nas zene ne idu samo na porodiljsko vec uzimaju odmah trudnicko.
Ja u petak idem kod svog gin. u dom zdravlja da trazim bolovanje od prvog dana stimulacije tj. 6. aprila i to Boga mi ceo mesec (sta cu, samo 65% plate, al bar ne rizikujem viruse i stosta jos). A i problem je sto zivim u jednom gradu a radim u drugom 60km dalje.
Nadam se da ce mi ginekolog hteti dati bolovanje, vec sad imam tremu da ga pitam.

I ja sam mom direktoru rekla. Radim u velikoj i organizovanoj firmi tako da ne bi trebala imati problema. Posto se radi o industriji, dosta prasine i hemije, kod nas zene ne idu samo na porodiljsko vec uzimaju odmah trudnicko.
Ja u petak idem kod svog gin. u dom zdravlja da trazim bolovanje od prvog dana stimulacije tj. 6. aprila i to Boga mi ceo mesec (sta cu, samo 65% plate, al bar ne rizikujem viruse i stosta jos). A i problem je sto zivim u jednom gradu a radim u drugom 60km dalje.
Nadam se da ce mi ginekolog hteti dati bolovanje, vec sad imam tremu da ga pitam.

Hoće... sto posto... samo mu objasni o čemu se radi... ;)
Mojoj poznanici je ginekolog otvorio bolovanje, jer mu ona rekla da bi na bolovanje... :lol:

Ja sam otvorila bolovanje od prvog diferelina, ne radim tezak posao, ali radim sa ljudima, a ljudi su.... pa uglavnom svakakvi i nisam htela zbog kojekakvih ljudi nerviram nego sam lepo sedela u Bgd sa muzem (i on je uzeo bolovanje) pa smo se setali, bese lepo vreme april/maj posecivali muzeje itd divno mi je bilo i bila sam skroz rasterecena. Ja sam inace organizovana jako, na vreme sam rekla, jos u januaru da sam na bolovanju od aprila meseca.

Danap,mozes sama da se bockas,nije nista strasno,vrlo je lako i jednostavno.Ne brini nista!Ne verujem da ces vise od jednom vaditi krv i to za estradiol.Mozes ici na bolovanje od aspiracije do nekoliko dana po embriotransferu!Za ultrazvukove menjaj smenu snalazi se!Nadam se da si iz Bg.pa tim lakse.
Sve zavisi kakav ti je poslodavac.Videces sama sta i kako mozes,kakve su njegove potrebe!Sta da ti kazem,razumem tvoju zabrinutost i nadam se da mozes da prezivis i ako bi ti ne daj Boze dao otkaz.Ne razmisljaj previse,sto pre odluci kada ces da pitas za bolovanje da se ne bi svaki dan opterecivala sta ce ti reci a i da i poslodavcu das vremena da se organizuje za zamenu.Sa srecom.Veliki pozdrav!
ne mogu sama,ja sam preko fonda u Nisu,a koliko znam tada moras na kliniku kod sestrica da te bockaju,a sto kazes u najgorem slucaju i otkaz nije nije nista naspram cilja kojem tezimo,hvala ti,kisss

Organizuj bockanje ako mozes uvece ili kasno popodne. Krv neces vaditi tako cesto, po mom iskustvu maximum 2 puta, a to mozes ujutru pre posla.
Meni je dr rekla da mogu na posao sve do ET-a, ali sam ja otvorila bolovanje nakon aspiracije jer nisam bila sposobna da radim.
Moji poslodavci su ispali izuzetno fer ( takodje radim u privatnoj kompaniji), ceka me radno mesto kad se vratim sa porodiljskog u junu naredne godine, kao i unapredjenje koje sam trebala dobiti oko Nove godine, ali nisam jer sam bila na trudnickom.
Samo i ti bude fer, pa poslodavca uposnaj sa situacijom. Srecno!
hvala Sofi,kissic

Slazem se sa Sofi u potpunosti :) Mislim da je fer odnos sa poslodavcem najbitniji. Ja sam mom direktoru rekla o cemu se radi, bas zato da ne pomisli da nesto muvam i zabusavam zbog cestog odsustvovanja, i poneo se savrseno a poprilicno je krut covek i nismo "drugari". Sad kad odem kod njega u kancelariju i kazem "Direktore, ja idem u sredu u Novi Sad zbog onog mog" on odmah vice "da, da, da..." i nista ne ispituje dalje, ne moram da objasnjavam nista.
Lepo odes i objasnis u cemu je stvar, zamolis za diskreciju (pretpostavljam da ne mora bas ceo kolektiv da zna) i bice sve ok. Ipak smo svi ljudi :D
ma bas sam u frci nestomi bezveze,moram to sto pre da resim jedan kiss i za tebe

samo je dovoljno sto radimo u takvim uslovima,nadam se da ce da ima razumevanja ipak je ovo velika razdaljina,zelim ti svu srecu,pozzz

Imam jedno pitanjce.
Koliko se sećam uvek pre anestezije dr traže razne analize kako bi bezbedno prošla anestezija. Međutim, niko nije spominjao da se te analize rade pre aspiracije?! razmišljam, možda se ne radi zato što je kratka anestezija, ali kratka je i za jednodnevnu dijagnostiku, pa se radi! Imam jako nizak pritisak 87/64 pa ne znam da li to može uticati negativno...

Matorka, meni u Genesisu nisu trazili nista ( osim KG i rh i briseva), ali sam imala sve jos od jednodnevne dijagnostike. Mislim na vreme krvarenja i koagulacije i te peripetije.... I meni je to bilo cudno, ali sam se prepustila, ako su oni sigurni i ja sam.
Napomeni za nizak pritisak, mada ga i ja imam, moj je slican 90 sa 50.

Cao devojke...
Kako ste danas?

Pre neki dan sedimo sa prijateljima, ona je u 6-7 mesecu, pokazuje mi kako se bebica gica, i u jednom momentu otkrije stomak, a uzduzno ima braon liniju do pupka... I pupak joj nekako braonkast... Jel to normalno? Jel se to desava svim trudnicama?

Pozzz...:bye:

Imam jedno pitanjce.
Koliko se sećam uvek pre anestezije dr traže razne analize kako bi bezbedno prošla anestezija. Međutim, niko nije spominjao da se te analize rade pre aspiracije?! razmišljam, možda se ne radi zato što je kratka anestezija, ali kratka je i za jednodnevnu dijagnostiku, pa se radi! Imam jako nizak pritisak 87/64 pa ne znam da li to može uticati negativno...

Matorka, meni uvek traže mišljenje za opštu anesteziju. I u Genesisu su mi tražili. Ja bih na tvom mestu to svakako uradila, zbog sebe. Nije ništa komplikovano, tražiš od ginekologa uput za internistu i upute za laboratoriju (oni bi trebalo da znaju koje se analize rade, mislim da je to kompletna krrvna slika, sedimentacija, urin, vreme krvarenja i koagulacije, protrombinsko vreme, ŠUK, fibrinogen). Kada ti budu gotovi rezultati iz lab ideš kod interniste, urade ti EKG, posluša ti pluća, porazgovarate i to je to. Dobiješ papirić da je sve u redu i da možeš pod anesteziju. Kod interniste kaži da ti je hitno, da je za operaciju onda ne treba da čekaš vekovima.
Neodgovorni su ako ne traže!! Anestezija jeste kratka, ali opet to je anestezija!
kiss i trk po upute! :heart::heart:

Jaoj Padar i ostale druge. Pa koji to mene maler bije....
popizdela sam. Juče uveče dobila menstruaciju.... na 17 dana. Znači prepala sam se.
Zovem danas Zadorija, kaže da je to verovatno zbog naglog pada estrogena...
i da sačekamo onda još jedan prirodan ciklus, pa tek onda kontracepcija, pa tek onda novi postupak...bilo bi jako rano odmah početi sa pripremama za IVF...
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::mafijas::mafijas::azdaja::azdaja::azdaja::tiganj::tiganj::tiganj::histericna::histericna::histericna::histericna::udriglavu::metla:

znači opet u junu, po najvećim vrućinama. Nešto sam jako skrivila onom gore.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back