Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Limba draga, ooooopustiiiii se, i ja sam pocela sa stimulacijom 5-tog dana ciklusa, tako da je sve ok! Cicak, gledaj na to ovako, ipak ce biti onako kako je Bog rekao, mene kad uhvati panika ja se teko smirim. Mozemo mi da se dzilitamo koliko hocemo, ipak o tome ne odlucujemo. Naravno da se treba boriti i dati sve od sebe, a ti ces ovog puta uspeti, samo hrabro i sa puno vere!
A za tebe Sukice, ovaj veliki momak i ja stiskamo figice i navijamo za drugareeeeeee!
Cicak, normalno je da si uplasena, ja sam se isto stalno plasila da nesto ne zaboravim, al sreca u Jevremovoj ono sto ti kazu to i napisu, pa je bilo lakse! Navijam za male plivace da budu mnoooogo brzi!
Oficiruso i ostale buduce mamice, samo napred, cekamo vas u vozicu Pavlicak i ja, sto rece moja slatkica Milica! Eto, tako mali, a vec ima nadimak! Ljubim vas hrabre zene!
A Sergeju, smekeru saljem poljubac veliki kao kuca! Milice, gde su nove slikice???

Ikice,draga...Pavle!!! Ah,Pale! Sreće najveće! Uživaj!
čitala sam unazad nekoliko strana i zaboravih šta sam kome htela reći...
Zsuki,kakav ti je endo? Nek tih nekoliko folikula sa levog...i mene je u poslednjem postupku desni jajnik izdao, bude sa dobrim ćelijama i eto vama trudnoće!
Samo prati instrukcije,i sve će biti uredu.
Zvončice,kako ti je prijateljica,ne pišeš...
Brižnoj seki čestitam sestrinu trudnoću! Buduća tetko...nek ti je sa srećom nova buduća uloga...
Devojkama koje su u postupku-samo napred i koliko je moguće,opuštene psihe!Sa srećom!

Ikice,draga...Pavle!!! Ah,Pale! Sreće najveće! Uživaj!
čitala sam unazad nekoliko strana i zaboravih šta sam kome htela reći...
Zsuki,kakav ti je endo? Nek tih nekoliko folikula sa levog...i mene je u poslednjem postupku desni jajnik izdao, bude sa dobrim ćelijama i eto vama trudnoće!
Samo prati instrukcije,i sve će biti uredu.
Zvončice,kako ti je prijateljica,ne pišeš...
Brižnoj seki čestitam sestrinu trudnoću! Buduća tetko...nek ti je sa srećom nova buduća uloga...
Devojkama koje su u postupku-samo napred i koliko je moguće,opuštene psihe!Sa srećom!

ahahahahahahha, Mali Pariz, pa to sam potpuno zaboravila da pitam :zcepanje::zcepanje:
he he, nema veze sutra ću se raspitati ako opet ne zaboravim. Endo mi uvek bude u redu, pa se sa tim ni ne bavim...mada kako bez ikakve logike reagujem nasumično, ko zna :roll::roll:
ubija me ovo ispijanje vode, bože kao da me muče....bara će mi se stvoriti u stomaku, pa će mi začarani žabac iskočiti kroz usta :zper::zper::zper:

Pozdrav svima:D,ja sam nova na forumu,voljela bi da podijelim svoje iskustvo sa vama i da potrazim savete od onih koji imaju iskustva sa inseminacijom i uzimanjem utrogesterona.Radjena mi je prva inseminacija(problem je pokretljivost spermatozoida mm) uzimam,po preporuci doktorice utrogesteron od dana inseminacije.Imam nekih promjena,povisena temperatura,koja raste iz dana u dan,povisem sekret,poboljsan apetit,ili bolje reci glad,samo jedem i opet sam gladna,bolne grudi i bradavice na dodir.Eto da ne gnjavim vise,ako neko zna moze li to sve biti od utrogesta ili je mozda inseminacija uspela?Hvala na odgovorima unapred,svako bi mi misljenje dobro doslo u ovom iscekivanju:sad2:

Ne mozes znati da li je inseminacija uspela dok ne prodje 14 dana i ne uradis test iz krvi. Sve sto si opisala su simptomi utrogestana, tj. povecanog nivoa progesterona koji se javlja u trudnoci. Srecno!

Ikice, diiiiivnoooo za malog drugara : *

Devojke, ne mogu vise da vas pohvatam, nije me bilo par dana, ali ljubim vas sve i svima puno srece!

Dala sebi Ovitrel tacno u 21h . U utorak je aspiracija pa sta nam Bog da! JOOOJ nesto sam sva ufrkana, no proci ce! Cudno se osecam, stomak mi je ogroman kao nikada do sada, sve me boli i fizicki najgore ovaj put sve podnosim, kao neki pekmez.:rumenko:

Dala sebi Ovitrel tacno u 21h . U utorak je aspiracija pa sta nam Bog da! JOOOJ nesto sam sva ufrkana, no proci ce! Cudno se osecam, stomak mi je ogroman kao nikada do sada, sve me boli i fizicki najgore ovaj put sve podnosim, kao neki pekmez.:rumenko:

E pa nek ti je sa srećom... držim fige... :ok:
Ja nisam našla Ovitrel, pa sutra ujutru u pola 8 primam Pregnyl... i takođe u utorak za BG, na IUI...

Kako se podnosi ta inekcija? :D

:bye:

Mali Pariz prijateljica mi je ok. nije dobila,betu vadi u sredu to će biti nedelju dana od prošle,pa će videti.Nikad joj menstr.nije kasnila tako da svaki dan stavlja uloške kad izlazi iz kuće jer se plaši da može dobiti.To joj je malo nezgodno.Inače to je žena koja uživa u svakom trenutku svog života i uopšte se nedeprimira što joj nije uspelo.Neverovatno mi je koliko optimizma ima u toj ženi,a oduvek je takva.Već planira sledeći postupak,zato i ide u aprilu ponovo u Segedin.

Zsuki75 ti izgleda kad vidiš dr.sve zaboraviš!Pa tebi ni anestezija pored njega nije potrebna.Srećno!!!!

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
ahahhahahaaaahhahha, dobro ti reče zvonči!!!

ma taj dan sam bila mrtva umorna... ustali u 5, da bi stigli na vađenje krvi, a stigla na red oko pola 3 :sad2::sad2::sad2: jedva sam čekala da završimo i da se zavalim u kola na spavanjac, tako da mi je mozak bio skroz blokiran....evo sad ispada da se vadim ahahahhahahahhah :zcepanje::zcepanje:
a ni od spavanjca ništa jer je dragom pozlilo pa sam morala da vozim onaj njegov ogromantan auto do ns....
a kako stvari stoje ni sutra neće biti drugačije, evo pola jedan a ja ustajem u 5 ahaahhahahhahhahahha ima da zapsim na macanovom stolu dok mi broji folikule. :zper:

Wini,sama ti rec kaze,vantelesna.Da se ne radi vantelesno oplodjenje zvala bi se inseminacija.Ovako u prirodnom ciklusu izpunktiraju ti jednu jajnu celiju i odrade icsy.I ubace taj jedan embrion.Razlika je samo sto zena ne prima stimulaciju i samo ima jednu jajnu celiju.

Zsuki i moja prijateljica je bila šokirana koliko je čekala u Segedinu,ali ona bi opet išla tamo.Ona i muž su se načekali,a putuju iz Bg.još je on imao stomačni virus koji je pratila dijareja.Klizali su se po putu pošto je tad bilo puno snega i autoput nije bio očišćen.Rekla mi je kako je bila druga na vađenju krvi 07.30h,a oko 15h došla na red za pregled.Pa ti vidi kad su ustajali i polazili.Tad su žene išle preko reda organizivano,ali sve iz Rumunije.Ja se nadam da ti je ovo poslednji vto bilo gde.Da ti lepo dobiješ dva DEČAKA,a mi devojčice,pošto si sebično prigrabila Sergeja i Pavla,a da nisi ostale pitala da li se slažu.Zezam te naravno pol nije bitan već zdrava deca!Mi sve koje idemo u Segedin idemo zbog tvog Macana jer je ok.čovek.Ti si se prva izjasnila da ti se sviđa pa je zato samo tvoj.Nekad pomislim da ti ne uspeva baš zbog toga što ti se sviđa da bi išla što više kod njega da te pipka.Ali mislim da je sad dosta!!Postaće ti muž ljubomoran.Ovaj put ćeš od dr.pogleda zatrudneti.

hvala svima na odgovorima,zvoncice sto se tice majre o.k krajem aprila idem na kontrolu pa posto je skoro god.dana kako idem kod nje nadam se da cu posle toga ponovo vto da probam ovaj put iz prirodog zato pitam,aono sto sigurno znam sto se tice mumije je da mi je pomogla dosta sa stitnom zlezdom(porovereno na ultrazvuku)imala sam sa obe strane po 3 cvorica za koje mi je lekar rekao da nemogu da nestanu samo da pratimo njihov rast aproslog meseca na kotroli samo po jedan

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back