Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemamo nikakve planove, prosto ne znamo kome da se obratimo.Danas sam popila uredno poslednji mikroginon pa kada dobijem idem u BG po sut kartu.Videcu sta oni predlazu ali vise nisam pametna.Mozda se desi neko cudo i pojavi se koji zdrav spermic ali tesko.Nece krenuti sa stimulacijom i to je to.
Uzasava me pomisao da opet moramo da prolazimo kroz briseve, komisije i te uzase.GRRRR.Prethodna 3 puta sam se molila da se zakace embrioni a sada ne mozemo ni doci do njih.

Problem je sto nas je "zeznuo" urolog.MM su se pogorsali nalazi posle profertila i prednizona,tacnije ima jos 6 kesica da popije i onda je ispio 3 kutije tj. 3 meseca.Dr je rekao da da moze da popravi nalaz za 2 meseca a nije uspeo.Inace kaze da je super sto je 0 jer ce sada kao krenuti proizvodnja.Medjutim, meni potvrda vazi do 12 maja a ne smem da se kockam da krenu sa terapijom i sledeci mesec a da nema nista.Punkciju niko ne spominje a ne znam da li bi nesto i nasli.
MM je ocajan a ja ne znam kako da mu pomognem.

evo me ženeeee!

ufff jaaako smo se umorili, baš se odužio dan....zbog ovog snega je i putovanje bilo otežano. ALI!
Na UZ je sve bilo u redu, a desnom jajniku ima nešto, kaže doca ostalo malo od folikula iz prethodnog ciklusa, ali ništa strašno. A taj levi jajnik kao da i nije moj! :zcepanje: stalno se igra žmurke, neće da se pokaže, baš me je izgnječio Macan dok ga je ulovio... a kad treba da radi tokom postupka on spava...pitam se čiji je to jajnik zalutao kod mene? :zper:

Sve u svemu, do 8. marta :) pijem kotracepciju, pa kad dobijem boce. Već mi je prepisao terapiju, kupili smo boce i jedva čekam da počnem!!!!!!

Pošto smo jaaaaaaaaaaako dugo čekali danas, oko 2,5 sata, odlučila sam da se osvetim doktoru, pa sam posle UZ gnjavila više od pola sata sa raznim pitanjima ahaahahahhahahahaahh, a on jadan, šta će, na sve lepo odgovarao, kao na ispitu :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

oduševio me je i ovog puta, ali sad nemem snage da pišem šta mi je sve pričao, sutra kad se naspavam, pričam. ljubim vas sve slatke ste što mislite na meneeee :heart::heart::heart:

Pozdrav svima!Juce odem na ultrazvuk dojki i sve je u redu,ali doktorka me izgrdi i kaze da je ona protiv vantelesne i da ni sama nisam svesna kakve posledice ostavlja na zdravlje zene.Mozda nisam trebala ovo da napisem ali morala sam bas me iznervirala.Pa rekoh,,sta predlazete kako da resimo problem,,.Kaze ona meni ja na vantelesnu ne bih isla pa makar nikad nemala decu.Bas Vam hvala,pomoslih i svratim onda kod drugarice doktorke,kad ona opet sa njenom pricom,inace i ona nema decu a ne usudjuje se da ode na vto a ima preko 40g.,kaze mi ma gde zuris zene radjaju i u 47-oj.Kako Vi razmisljate o posledicama vto po zdravlje zene?Znate vec to ste cule o trombozama,tromboembolijama,holesterolu,visokom pritisku,infarktu,tumorima,posebno one zene koje imaju genetsku predispoziciju.Mislim,plasite li se,koliko cesto Vas uhvati strah vezano za to?Pozdrav Pariz,Ikica,Oficirusa.Crna ovcice sta je sa tobom,kreces li u postupak?

Eh Padar,
a sta reci na takve komentare osim, ja bih i radije da dobijem tumor pa da se borim da ga lecim nego da definitivno odustanem od dece. Ja za vikend idem kod svekrve doktorke koja je isto protiv vantelesne i muka mi je od njenih komentara:zcepanje:
A sto je najgoer, ako se secas kad sam pisala, njen sincina ima dvoje dece iz prvog braka a na VTO idemo zbog loseg spermograma. Znas sta je rekla na to? Moj sin se dokazao...uf uf
Ja sam 25.03. pocela sa jasmin tabletama, pijem do 30.03.
Od 23.03 pocinjem sa dipherelinom
Nekako sam sva optimisticno rasplozena, valjda to uvek ide tako kod prve VTO
U medjuvremenu se relaksiram jogom i bas mi prija...
MM i dalje pije profertil. POsle dva meseca ukupan broj isti ali % progresivnih se znatno popravio

Poslednja izmena:
Padar draga moja,
imamo dve opcije, ili da ne razmisljamo uopste o posledicama /jer ih svakako ima/ i da guramo dok imamo snage, ili da odustanemo i uzivamo u drugim lepim stvarima kojih svakako ima oko nas /ali ih mi uglavnom ne primecujemo misleci samo na svoju tugu zbog neostvarenog majcinstva/.
Naravno da je vrlo tesko doneti odluku, ja sam i dalje na klackalici.........
A vrlo dobro znam o problemima, jer mi je prva vantelesna ostavila u amanet polipe /sa karcinomom u njima/
Molim se Bogu da posledica nakon druge VTO od decembra nece biti /sledece nedelje cu na UZ/. UZ je bio dobar na dan negativne bete, ali sad posle 3 meseca.....ko zna.
Ako ce biti sve u redu, upravo cu biti ispred te vazne odluke.
Ici dalje ili ne?
Da li nam je vaznije dete, ili smo vazni sebi samima i ljudima koji nas vole?
Ali posto si ti vec u postupku, molim te nemoj sad da razmisljas o posledicama nego se opusti! Zelim ti sve najbolje od srca!

Padar svesne smo mozda skoro sve o posledicama,ali ne i o tome koliko su ljudi iskreni!Ne bi me zacudilo da su i one tajno,ali bezuspesno radile vto pa im je lakse da tako pricaju nego da priznaju poraz.I zdravom coveku padne saksija na glavu pa ga ubije ko zeca.Da li to znaci da necemo ici ispod terasa gde ima cveca.Izvinjavam se sto imam pravopisnih gresaka,ali nikako da se upoznam sa novim racunarom.Jedva ga koristim posto sam na odmoru.

Hej ovcice,hvala sto si se javila!Pa i ti si u Jevremovoj.I ja sam na diferelinu od 23.marta.Mikroginon pijem do 30.marta.Pocela sam 16.februara.Stimulacija planirana pocetkom aprila,punkcija posle 18.aprila.Verovatno nam je ista sema.Znaci kolektivni pristup.Videcemo se u Jevremovoj.

Zsuki pa i nisi nesto cekala.Pisala sam o prijateljici koja se nacekala.Ali najbitniji je rezultat sve ostalo je manje vazno.Ona i njen muz nisu se vozili do Segedina vec klizali posto je put bio prekriven ledom i snegom,ali to najbolje znaju ljudi koji su tad putovali.Isto je najgore bilo je puno udesa.Sto se tice davljenja dr.to je normalno kad ides treci put kod njega zelis neke stvari i da znas.Svi smo mi razliciti i imamo cudna pitanja,ali sto kaze moja prijateljica za 6000evra koliko im je skoro ostavila ima prava da zna ono sto je interesuje.To mozda i nisu neke pare,ali ako propadnu to je bacen novac.Koliko ljudi moze to sebi da priusti.Zato zadovolji svoju znatizelju!Zelim ti da ti uspe!

Hej Zvezdi kako si mi ti?Super sto si se javila,sve smo kuckale u isto vreme i ja i ti i zvoncica.LJubim Vas sve puno.
Zvoncice,ja sam kupila htc mobilni i isto tako se tesko snalazim kao i ti sa racunarom.Ovih dana pokusavam da ljudima objasnim da je komplikovan za rukovanje i da nije do mene.Imamo isti problem.Ha ha!

Padar, o istim pitanjima i ja ovih dana razmišljam, jer me bombarduju sa strana! Ja sam se jako lako odlučila za vto, i nisam se mnogo raspitivala za posledice, a znam da ih ima, jer neobjašnjivo mnogo želim dete. Ne trudimo se ni 3 godine, ali imam dosta godina i to je osnovni razlog što sam se odlučila za vto.
Ukoliko si već u postupku, ja ne bih odustajala, ali to ipak mora biti samo tvoja odluka.
Zvezdice, da li si negde pisala detaljnije o tvojim posledicama nakon prošle vto?
Ikice, Zvončice, Ovčice, Zsuki :heart:

Matorka sta ti to znaci dosta godina Moja baba u 90-oj ide u Sloveniju sama kod prijateljice na more.Ja sam tvoje godiste,a sve drugo mogu da budem,ali MATORKA NIKAD!!!!Zeno ti si u najboljim godinama kad treba da uzivas najvise u sebi i drugima!Promeni razmisljanje o sebi kad kazes dosta godina ja te zamislim ko neku babku sa dva zuba u glavi!Mojoj babi se dive kako dobro izgleda i ona zena uziva u tome.Ide prolece mogla bi malo da poradis na tome pa da se ponovo osecas kao tinejdzerka!

Pokušavam da radim na tome, ali sam postala mnogo negativnija, neraspoložena...sve nešto negativno od kad nemamo uspeha sa trudnoćom. Sve znam, možda je ovo jedini razlog zašto i ne dolazi do trudnoće, ali ne uspevam to da promenim, ili sam previše slaba...I sa dragim se svađam, jer je sve podređeno bebi i više ne živim život. Znam da to moram menjati.
Draga Zvončice, svakako hvala na savetu!:cmok2:

Nema hvala na savetu!Nego se baci na posao!Za pocetak seksi ves.Kupuj sve ono sto nikad nisi imala hrabrosti da obuces.Uvek nosi seksi ves jer ce ti podici samopouzdanje.Promena,ali drasticna frizure prepusti se nekom frizeru u potpunosti.Neki nov miris moze i dezodorans,ako nemas para i neka lepa haljinica sto zenstvenija.Deca nam jesu vazna,ali ti imas i muza!Ja izmedju toga da ostanem sa svojim muzem i nemam decu ili da imam decu,a nemam njega uvek biram NJEGA!Mi ljudi smo prokleti nikad nismo svesni koliko smo srecni dok to traje.Zivot treba da zivimo jer danasnji dan je samo jedan!

Zvoncice
Nisi gruba, i ona se cak salila na tu temu nekad a i mm kaze da to nije problem. Cak i da nisu njegova bioloski oni jesu njegova deca. Ja nista ne potezem na tu temu jer su oni divna deca i ne zelim da ih bombardujem tim stvarima, ai i veliki su vec (zive sa nama).

Padar,

Pa mi cemo izgleda zajedno da lezimo tamo :D. Skoro pa svi datumi su nam isti!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back