Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao Zvezdice draga, samo se ti nama lepo oporavi, pa ces polako u novi postupak. Starosna granica je 40 godina, imas taj podatak na sajtu RZZO. Lubim te i salljem jedan veeeeliki zagrljaj, da znas da nisi sama i da sam za tebe uvek tu!

hvala ti ikice, draga moja!
Samo se ti lepo suskaj i odmaraj, pa da nas obradujes betom. Navijam za tebe i tvoje krofnice svim srcem, bas kao sto si i ti za mene!

A sto se tice godina, znam da je na sajtu RZZO granica 40, ali to je o trosku Republike. Kad je grad Beograd poceo da finansira drugi pokusaj, bilo je 38. S obzirom da sam ja mesec,dva pre toga napunila 38, nisu hteli da me uzmu u razmatranje. Tako sam sacekala Republiku koja je odobrila drugi pokusaj i povecala granicu. Sto znaci da sam ja iskoristila 2 pokusaja preko Republike /jedan 2008, drugi sad/.
Ali, doktori u Frontu mi rekose da misle da imam pravo i na postupak preko grada, i da su uslovi isti kao i preko Republike, tj. 40 godina /sto punim "tek" za 8 meseci/ i da se raspitam.

pa gde ste drugarice :heart: evo ovi moji andjeli napunili 10god. pa rekoh da vas obradujem jednom slicicom.
citam vas redovno i svima vam zelim da sto pre ostvarite svoje ciljeve.....ovim drugaricama sa visokim betama(melanija,ikica...:rumenko:)cestitam od :heart: i zelim lake i skolske trudnoce, a mojoj pazarkici :heart::heart::heart::heart: jos malo pa ces tvoju lepoticu drzati u narucju, jel mozes da verujes u to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
puno poljubaca i pozitivne energije vam saljemo moja deca i ja :bye:

paralijan, uzivaj u svakom i najmanjem trenutku dana sa svojim zlatnim andjelima!
Ti si nam uzor......i nada......i podrska.......i dokaz da ne treba odustajati dokle god ima i najmanje nade.
Jer, sta moze u zivotu biti lepse od ovakve jedne slike!

Pozdav drage moje devojke, nadjoh malo vremena da se i ja javim. Kod Ivanovica su odlozili suprefakt do februara jer je muzev nalaz ocajan. Da se ne ponavljam, imamo 1 spermij i tek sada su mu otkrili antispermatozoidna antitela. Dobio je terapiju profertil i kortikosteroide.Nadam se da ce pomoci jer ako nalaz ostane isti nema VTO do daljnjeg.
Padar, kako si mila?Pazarkice radujem se tvojoj bebani i ne mogu da verujem kako vreme leti.Ljubac za sve.

Da li je neko od vas zamrzavao spermu?
Smrc, nama su sad javili iz Jevremove da je uzasno mali broj pravilnih plivaca i da bi trebalo da ih zamrzavamo pre postupka da se ne desi na sam dan oplodnje da ne bude ni jednog.
Pretpostavljam da fond to ne pokriva taj trosak. Zna li neko okvirnu cenu?
Sledece nedelje idem kod njih pa cu i pitati tacno koliko je.

hvala ti ikice, draga moja!
Samo se ti lepo suskaj i odmaraj, pa da nas obradujes betom. Navijam za tebe i tvoje krofnice svim srcem, bas kao sto si i ti za mene!

A sto se tice godina, znam da je na sajtu RZZO granica 40, ali to je o trosku Republike. Kad je grad Beograd poceo da finansira drugi pokusaj, bilo je 38. S obzirom da sam ja mesec,dva pre toga napunila 38, nisu hteli da me uzmu u razmatranje. Tako sam sacekala Republiku koja je odobrila drugi pokusaj i povecala granicu. Sto znaci da sam ja iskoristila 2 pokusaja preko Republike /jedan 2008, drugi sad/.
Ali, doktori u Frontu mi rekose da misle da imam pravo i na postupak preko grada, i da su uslovi isti kao i preko Republike, tj. 40 godina /sto punim "tek" za 8 meseci/ i da se raspitam.
devojke, da li neka zna, ako se ide na drugostepenu komisiju u Višegradsku, da oni ne traže da se ponovo radi spermogram, a u Frontu traže?!
Tako sam bar ja čula...
Hvala. Pozzzz

oficirušo ajoj. pa bar su nešto ustanovili.... možda mu terapija pomogne, pa onda jipijej na proleće...

ovčice neznam ništa o zamrzavanju sperme....

komarac:zcepanje: kako je bilo na transferu????? javi nam se!!!

ikiceeeeeeeee trudnjačo jedna, šta imaaa???? kako su nam male krofnice?? :heart:

pazarkice kako vreme leti... a kao da si juče paničila oko bete ahahahhah. jel gotova selidba? već te zamišljam kako krečiš Darijinu sobu u pink i kupuješ krevetac sa krznom ahahahhahahahahah :heart::heart::heart:

e pa o meni nisam ništa pisala.

ovaj metformin me polako ubijaaaa. muka mi je ceo dan, neprestano osećam glad. noću se budim kako me boli želudac...bilo je i mučnina i proliva. zlo.
ali, eto trpim, i nadam se da će sve to proći. mučim se i sa dijabetičkom ishranom, stalno treba nešto jesti, a na poslu mi jako teško da to izvedem....

gotovi su mi neki rezultati za trombofiliju-još nisam stigla da ih pokupim, kariotip za nedelju dana.
da, i plus imala jake bolove u predelu jajnika, materice, nekako se ufurala prekoreda kod ginekologa, kad ono cista 8,5 cm. ne spavam noćima, ili me boli cista, jajnik ili mi je muka od leka....

:sad2::sad2::sad2:

evo izjadah se ja vama najstrašnije. nisam klonula duhom :zper:, ali mi se baš skupilo. ebiga babo.

e pa o meni nisam ništa pisala.

ovaj metformin me polako ubijaaaa. muka mi je ceo dan, neprestano osećam glad. noću se budim kako me boli želudac...bilo je i mučnina i proliva. zlo.
ali, eto trpim, i nadam se da će sve to proći. mučim se i sa dijabetičkom ishranom, stalno treba nešto jesti, a na poslu mi jako teško da to izvedem....

gotovi su mi neki rezultati za trombofiliju-još nisam stigla da ih pokupim, kariotip za nedelju dana.
da, i plus imala jake bolove u predelu jajnika, materice, nekako se ufurala prekoreda kod ginekologa, kad ono cista 8,5 cm. ne spavam noćima, ili me boli cista, jajnik ili mi je muka od leka....

:sad2::sad2::sad2:

evo izjadah se ja vama najstrašnije. nisam klonula duhom :zper:, ali mi se baš skupilo. ebiga babo.

Joooj bre Sukice, bas mi je krivo sto ti je tako lose. Jeb... ciste , ala su dosadne, malo, malo i eto ih, i ja sam kuburila znam kako je. Znam da nisi klonula duhom, u to uopste ne sumnjam! Izdrzaces ti sve to, a posle kad krenes da stancas bebe, pa svake godine po jednu!
Ja sam ok, nadam se da su krofnice dobro. Nocas sam se probudila i odjednom me je uhvatila panika - Kako cu da prezivim ako i ovog puta ne uspem?! Naravno, brzo sam se dozvala pameti i sama sebi objasnila da takvim razmisljanjem ne cinim nista dobro,al valjda podsvest radi svoje. Vec 2 dana me muci stomak, imam utisak da mi neko rasteze creva i to sve od punjenih paprika, al tako mi i treba kad sam baksuz. Juce sam ih jela i bilo mi je lose i umesto da danas odustanem, ja sam opet pojela jednu i odmah je krenula kataklizma.
Optimisticki sam to pripisala trudnickim simptomima, haha!
Melani, kako je bilo na UZV?
Cmokic zenske!

Nisam se pohvalila da sam danas prvi put isla u setnju posle 7 dana, bila sam ko divljak u supermarketu, cinilo mi se da se ne ponasam normalno i da svi gledaju u mene zbog toga! Stvarno smo lude u ovom periodu izgleda.
Juce me je zvala drugarica pa me je ukorila sto ne lezim, jer je neka njena prijateljica lezala 14 dana(i nije htele u ruke da uzme ni racunar ni telefon-da se ne ZRACI) i uspela joj je VTO. Eeeee a od takvih prica mi je muka. Nisam se raspravljala(za divno cudo), rekla sam da ja imam svoj nacin i tacka.

Samo na brzaka da se javim. Juče urađen transfer (3 embriončića). Sad se trudim da ležim .... bar do ponedeljka....al eto nemogu a da vam se nejavim.
Grudi me otkidaju, kaže dr da je to od hormona koje sam primala.... pa dobro, valjda će se i to smiriti vremenom.

Idem sad da se obesim nogama o plafon pa da naopačke visim da uspe :hahaha:
Šalim se naravno, samo opušteno.
Lep vikend svima.:bye:

Pozdrav svima,zvezdi samo napred.Crna ovcice,za koliko si dana dobila pismo iz fonda posle drugostepene da krenes sa postupkom I jesi li ti zvala ili su te iz Jevremove kontaktirali?Cekam jedan sat da zovem front da vidim idem li u utorak na drugostepenu.ljubac svima.

Pozdrav svima,zvezdi samo napred.Crna ovcice,za koliko si dana dobila pismo iz fonda posle drugostepene da krenes sa postupkom I jesi li ti zvala ili su te iz Jevremove kontaktirali?Cekam jedan sat da zovem front da vidim idem li u utorak na drugostepenu.ljubac svima.

Pismo posle drugostepene je stiglo nedelju dana posle, a zakazano 6 dana posle pisma. Znaci u klinici sam bila otpr.dve nedelje posle 2. komisije. Nisam zvala Jevremovu, vec je fond zvao mene da mi kaze kad su mi zakazali. Srecno!

Evo, meni nazalost besplatna VTO i nece biti sasvim besplatna. Biolog iz Jevremove predlozio zamrzavanje spermica zbog malog broja pokretljivih. Kaze boji se do Januara da nece ostati ni jedan. Pa mm ima takav spermogram vec 3 godine unazad, nije valjda da ce bas sad pred postupak da ostane bez ijednog plivaca:sad2:
Mislim da samo hoce da izvuku pare od nas i besna sam!:evil:

Pozdrav devojke!
Zsuki,al se ti patiš sa glukopfagom...ma za sve pare! Odakle glad od njega,kad on utiče da insulin puštaš kap po kap,a to daje osećaj sitosti,ja sam napade gladi imala kad sam lučila gejzire insulina...
Padar,ideš li na Komisiju u utorak? Nek ti je lep provod sa dr Pavlovićem,koji će te vrbovati za Front:lol: i majke ti,poruči mu da obuje čarape,bar iz pristojnosti,ako već kao lekar ne razmišlja o higijeni:mrgreen:
Komarcii,trojke:klap:neka da Bog da uspe i dočekamo betu debelu,pa i tebe posle;)
Ikice,dobro si izdržala 7 dana!Bravo! Drugarici poruči da ne priča mnogo na tl. da joj ne nikne još jedna glava kad je tako pametna :ok:
Crna ovčice...ne sviđa mi se to što čujem.Zašto? Zato što sam koliko juče čula za slučaj da su paru ,koji je radio u Bisu,tražili još 500 evra zbog kultivacije na blaste:evil:
Sva sreća,pametni muž se angažovao,iako su im platili,i žena leži posle Et-a,angažovao je hajku na dr i Kliniku...
Zemljo Srbijo! Kad VTO postane najunosniji biznis...zemljo,zemljice...,a onda čujem šta ti pišeš...
Ja ne bih to radila,iako ne bude dovoljno,a verujem da vas ni na komisiji ne bi pustili da je takvo katastrof. stanje,ne mora ni da se ide na taj postupak,već bih okrenula krug.
Sve primetnije su malverzacije za postupke koje njima Fond plaća,a koji smo mi svojim radom napunili.
Imam dijareju zbog tih stvari,i izvin'te cure na tonalitetu,ali ne dajte se musti!:worth:

Hahaha, Mali Pariz, carica si, dotor bez carapa, hahaha! I rece jedan moj drug u casovima ocaja Srbijo-robijo! I sve vise uvidjam da je u pravu. 100% si u pravu, odbijaju mi masne pare svakog meseca za zdravstveno osiguranje, a posle sve zivo moram da platim, to samo ovde ima i vise nigde! Od nas bre primaju platu, a uvek se osecamo ko budale kad god odemo u neki od Domova Zdravlja, kao da im iz dzepa uzimamo! Nemam reci i necu da se nerviram, naljutice mi se mrvice! Cmokic! Komarice drzim fige i moje mrvice evo vec masu tvojim mrvicama!

Da li je neko od vas zamrzavao spermu?
Smrc, nama su sad javili iz Jevremove da je uzasno mali broj pravilnih plivaca i da bi trebalo da ih zamrzavamo pre postupka da se ne desi na sam dan oplodnje da ne bude ni jednog.
Pretpostavljam da fond to ne pokriva taj trosak. Zna li neko okvirnu cenu?
Sledece nedelje idem kod njih pa cu i pitati tacno koliko je.

Ovcice, ja sam ta "devojka sa drugog foruma" koju je Milica83 spominjala.
Kao prvo, ako budete radili VTO sa zamrznutim spermicima, fond ne samo da ne pokriva zamrzavanje vec ni sam postupak. Eto da znas... Takodje, slazem se sa Parizankom, da su nalazi tvog muza bas tako losi, ne biste ni prosli komisiju. Ako su se uspeli bas jako pogorsati, uspece i da se poprave do januara istim tempom, zar ne : )?
Raspitaj se u Jevremovoj sta su to smislili. Ali i ja delim tvoje misljenje - hoce pare i to je sve.
Srecno, nadam se da ce ti VTO uspeti i da neces vise morati da se bakces sa njima! : *

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back