Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
antagonist kratakprotokol za poor responder-e,jel tako komaricans?Ja sam tako nesto za sebe smislila,posto sam slabo reagovala na gonal.Kakve si ti imala protokole do sada i kako si reagovala?Koloko imas sada folikula a koliko si pre imala?Hvala!

Nemam predstavu zašto su me stavili na kratku šemu sa antagonistima.
Problem: suprug oligoasthenoteratospermia
Pre 3 godine su mi skidali extra puno polipa od tada sam ok.

Prvi put, pre 2 godine sam stimulisana takođe po kratkoj šemi (Diphereline 8 ampula, Gonal F 14 ampula, Menopur 7 ampula i Pregnyl 7. mi dan stimulacije. Aspiracijom dobijeno 14 jajnih ćelija, vraćeno 3 embriona.
12. dan od et dobila krvarenje (pravi menzis), suprug me naterao 14. dana da izvadim betu, kad ona pozitivna, 79,5, dobijala svaki drugi dan bocu i strogo mirovala. ponovila betu za 3 dana ona 247.
Nakon 10 dana uz. pravilan gestacijski mešak 5,4 mm. Radosti nikad kraja..

Međutim.....
Iako je beta narasla na 1818 gestacijski mešak se jako sporo razvijao i nigde eha.
Kontrole UZ svaki drugi dan.... kontrola bete.....
Nigde eha....
I tako 2 meseca nakon embriotransfera skinuta sa svih terapija, bebac odustao.
Trebalo je još 2 meseca da se pomoću tableta isčisti.

Ovo je najkraće što je moglo da se opiše.

Sada sam u 2. postupku, kratka šema sa antagonistima.
U subotu na UZ izbrojana 6 jajnih ćelija odgovarajućih dimenzija i 3-4 manja. Dobila stop inekciju i sutra (ponedeljak) odoh na aspiraciju. :bye:

E mali pariz, svaka cast na tolikom znaju i sto nam svima pomazes svojim savetima. Sukice, vidis da ce sve biti ok, samo ti uzmi terapiju i navali na muzica, pa da nam budes kao BET.
Evo i ja das se javim sa novim vestima.Juce je bio ET i imam 3 mrvice. I sad nas cetvoro uzivamo, slusamo lepu muzikicu i volimo se. Rekli su mi da tri dana lezim, a posle mogu po malo da setam. Mada, ja ne mogu bas po ceo dan da budem prikovana za krevet, posto sam sama, ali odmaram koliko god mogu.
Sve vas :heart::cmok2:

jaoooooooooooj prvo da te cmoknem 4 puta,za sve 4 krofnice po jednom,da ti pozelim srecu i da sve te male krofnice zalepe za mamu narednih 9 meseci......bas mi je drago da je sve dobro proslo,i zelim da ti ovi dani sto brze prodju:cmok2:,i na kraju ugledas na papiru najvecu srecu na svetu-ogromnu betu................i veruj mi nemoj da se zalis sto si sama,jer veruj mi da je tako najbolje.............da ti je mama sa tobom,bilo bi ne jedes dovoljno,nemoj tako naglo da ustajes,zasto opet da piskis :cool:,bolje da odmaras,ne dozvolja da primas tel pozive da se slucajno ne iznerviras:whistling:.....daizludis

a jos gora varijanta je kada je sveki sa tobom:dash:,po njoj uvek nesto radis pogresno,i naravno uvek si mogla bolje i vise ,se.e ti po glavi nakon propalog postupka,itd............ja ne znam kako ti reagujes u takvoj situaciji,ali ja imam jakooo kratak fitilj,i ne dozvoljavam da me niko uci o nekim stvarima o kojimma odgovorno tvrdim znam koliko i doktor,ne zato sto sam ja ekstra pametna,vec zato sto sam se nasla u takvoj situaciji ,ili nauci se,ili pusti da se drugi uci i vezba na tebi............u 8 postupaka,bila sam u svim situacijama,ali mi je ubedljivo najlepse bilo kada sam radila u briselu ,tada sam i prvih 15 dana,a onda kada sam sledeci mesec radila FET bila sama,i ne mogu ti reci koliko sam se nauzivala sa svojim mrvicama,i ako je posle neuspeh bio bolan,ali bi se uvek tesila koliko mi je bilo lepo dok su one bile samnom tih 15 dana

Nemam predstavu zašto su me stavili na kratku šemu sa antagonistima.
Problem: suprug oligoasthenoteratospermia
Pre 3 godine su mi skidali extra puno polipa od tada sam ok.

Prvi put, pre 2 godine sam stimulisana takođe po kratkoj šemi (Diphereline 8 ampula, Gonal F 14 ampula, Menopur 7 ampula i Pregnyl 7. mi dan stimulacije. Aspiracijom dobijeno 14 jajnih ćelija, vraćeno 3 embriona.
12. dan od et dobila krvarenje (pravi menzis), suprug me naterao 14. dana da izvadim betu, kad ona pozitivna, 79,5, dobijala svaki drugi dan bocu i strogo mirovala. ponovila betu za 3 dana ona 247.
Nakon 10 dana uz. pravilan gestacijski mešak 5,4 mm. Radosti nikad kraja..

Međutim.....
Iako je beta narasla na 1818 gestacijski mešak se jako sporo razvijao i nigde eha.
Kontrole UZ svaki drugi dan.... kontrola bete.....
Nigde eha....
I tako 2 meseca nakon embriotransfera skinuta sa svih terapija, bebac odustao.
Trebalo je još 2 meseca da se pomoću tableta isčisti.

Ovo je najkraće što je moglo da se opiše.

Sada sam u 2. postupku, kratka šema sa antagonistima.
U subotu na UZ izbrojana 6 jajnih ćelija odgovarajućih dimenzija i 3-4 manja. Dobila stop inekciju i sutra (ponedeljak) odoh na aspiraciju. :bye:

jaoj draga ti si prezivel moj najveci strah..............po meni je sto puta gore kada se beta pokaze pozitivna i mrvica ne uspe ,nego ne znam koliko puta negativna beta brrrrrrrrrrrr,zato sam ja do prvog uz bila polu luda:dash:-ovo mi je dr milica rekla i zaista ti se divim :cmok2: jer si uspela da nastavis dalje.............ovog puta ti zelim srecu da mrvica bude veci borac, ida sve prodje u najboljem redu

Cao drage i veliki pozdrav za sve.Ikice sad uzivaj u svojim mrvicama,mazi ih i odmaraj koiko god je to moguce.Mene nije bilo jer su mi naredili mirovanje ali posto je mm bio non stop kuci nisam ni mogla da se javim a bas bi mi znacio vas savet u ovoj situaciji.Naime pre cetiri dana sam posle primanja inekcije progesteron dobila neki braonkast iscedak koji je trajao jako kratko i onda opet kroz dva dana i opet svega pet minuta ali dovoljno da lezim u velikom strahu jer sam procitala da svasta to moze da znaci:sad2:Zvala sam bolnicu i oni mi rekli strogo mirovanje i da se drzim terapije,estoferm 3dnevno,utrogestan 6 i inekcije svaki drugi dan.Da li je neko imao sa tim problem i kako to da nemogu da dobijem odgovor sta je posredi.Sve vas ljubim a ako neko ima iskustva sa tim neka pise jer ono sto sam nasla na netu nije ni malo bezazleno:sad2:

Samo da rekapituliram:
Za prvostepenu mi treba uput od izabranog ginekologa. Da li moze ginekolog odmah da mi da i uput za drugostepenu ili moram ponovo da idem?
Takodje, jel neko zna kojim danima i u koje vreme se ide u Nemanjinu ka prvostepenu komisiju, i da li mogu sama, ili vodim i muza??? Hvala, divne steee

Ja sam dobila odmah sve upute.
U Nemanjinu mozes sama.

Evo ja dans bila u Jevremovoj na prvom razgovoru. Milica J. nas je primila.
Bila je brza pa nisam ni mnogo pitala.
Uglavnom oko 23.12. pocinjem sa kontraceptivima (tad dobijam mecu). Pijem do 12 Jan a kako sam razumela vec pred kraj Januara ono konkretno, tj. kako vec ide stop inekcija itd.
Pusa svima

Pazarkice, pa gde ste vas dve ljubicice male? Kako si draga, jesi li se preselila? Hvala na lepim zeljama, ubedjena sam da ce biti tako! Kako je mala princeza, koliko ste vec veliki?
U pravu si 100% za sve sto si napisala. Svekrva ne dolazi u obzir jer ona zena uopste ne razume ovaj postupak, a kad god dodje samo zanoveta kako ja nista ne jedem, pa mi ide na zivce. Mama je sa druge strane previse brizna pa bi bilo-lezi, jedi, ne mrdaj!
Lepo mi je kad sam sama sa mojim mrvicama, mogu da im pevam i da im tepam i da niko ne misli da sam flipnula. Ponekad mi je malo dosadno, ali setim se uvek koliko su mi ovi trenuci dragoceni! Danas sam resila da malo promrdam po kuci, posto sam 3 dana prelezala, ali naravno necu raditi nista tesko. Samo cu skuvati jeda brzi ruckic da nahranim moje tri krofnice!
Pisi nam cesce, a ja tebi i maloj ljubavi saljem najveci poljubac na svetu!

Ja sam dobila odmah sve upute.
U Nemanjinu mozes sama.

Evo ja dans bila u Jevremovoj na prvom razgovoru. Milica J. nas je primila.
Bila je brza pa nisam ni mnogo pitala.
Uglavnom oko 23.12. pocinjem sa kontraceptivima (tad dobijam mecu). Pijem do 12 Jan a kako sam razumela vec pred kraj Januara ono konkretno, tj. kako vec ide stop inekcija itd.
Pusa svima

Crna ovcice, samo hrabro i videces da ce sve ici po planu. Doktorka Milica ne prica mnogo, ali sve dobijes napisano, pa je sve jasno. Ako ti usput nesto zatreba, slobodo pitaj, ja sam kod njih radila! Cmok

Cao drage i veliki pozdrav za sve.Ikice sad uzivaj u svojim mrvicama,mazi ih i odmaraj koiko god je to moguce.Mene nije bilo jer su mi naredili mirovanje ali posto je mm bio non stop kuci nisam ni mogla da se javim a bas bi mi znacio vas savet u ovoj situaciji.Naime pre cetiri dana sam posle primanja inekcije progesteron dobila neki braonkast iscedak koji je trajao jako kratko i onda opet kroz dva dana i opet svega pet minuta ali dovoljno da lezim u velikom strahu jer sam procitala da svasta to moze da znaci:sad2:Zvala sam bolnicu i oni mi rekli strogo mirovanje i da se drzim terapije,estoferm 3dnevno,utrogestan 6 i inekcije svaki drugi dan.Da li je neko imao sa tim problem i kako to da nemogu da dobijem odgovor sta je posredi.Sve vas ljubim a ako neko ima iskustva sa tim neka pise jer ono sto sam nasla na netu nije ni malo bezazleno:sad2:

ej draga prvo da vas cmoknem jednom:cmok2::cmok2:.................elem moze da bude i svasta i nista,moze da bude da je uzrok tog braonkastog sekreta ciklus,u vecini slucajeva nakon VTO se javlja braon krvarenje u vreme kada bi trebala da nastupi menstruacija-kad ti je bio poslednji ciklus????............kad ti je prvi UZ???jeli ti radis u jevremovoj???posto je verovatno rano za UZ,najbolji pokazatelj ce ti biti beta hcg,preporucujem ti radi tebe da bi se smirila izvadis danas i nakon dva dana ,da vidis dali se beta dupla........probaj da se smiris koliko god je to moguce ,nista ti drugo ne preostaje

ja sam u 12. nedelji imala braon krvarenje ,uzrok nisu otkrili ,ali posto se to desilo u periodu kada sam trebala da imam mengu redovno smatraju da je to zbog toga ,kazu da je to normalno da se javi u periodu u prva tri meseca trudnoce

Pazarkice, pa gde ste vas dve ljubicice male? Kako si draga, jesi li se preselila? Hvala na lepim zeljama, ubedjena sam da ce biti tako! Kako je mala princeza, koliko ste vec veliki?
U pravu si 100% za sve sto si napisala. Svekrva ne dolazi u obzir jer ona zena uopste ne razume ovaj postupak, a kad god dodje samo zanoveta kako ja nista ne jedem, pa mi ide na zivce. Mama je sa druge strane previse brizna pa bi bilo-lezi, jedi, ne mrdaj!
Lepo mi je kad sam sama sa mojim mrvicama, mogu da im pevam i da im tepam i da niko ne misli da sam flipnula. Ponekad mi je malo dosadno, ali setim se uvek koliko su mi ovi trenuci dragoceni! Danas sam resila da malo promrdam po kuci, posto sam 3 dana prelezala, ali naravno necu raditi nista tesko. Samo cu skuvati jeda brzi ruckic da nahranim moje tri krofnice!
Pisi nam cesce, a ja tebi i maloj ljubavi saljem najveci poljubac na svetu!

jaooooooooooooooj draga kako to lepo zvuci,samo ti uzivaj sa njima a i one sa tobom

danas cemo da proverimo koliko smo veliki,posle podne idemo kod cika dr i na prvi ctg,sutra ulazimo u 31 nedelju,a 18.u 8. mesec......nadam se da ce danas sve proci dobro.........zaista me je strah da beba ne bude sicusna,nemam razloga da tako mislim........ali to je ta briga koja se ne zavrsava sa pozitivnom betom vec traje zauvek:D...........saljemo vam gomilu poljubaca:cmok2:

Komaricans,hvala ti draga!Pa ti si super,bas dobijas puno jajnih celija.Super!Kako je bilo na aspiraciji?Pisi nam!LJubac!
Crna ovcice,u sledeci utorak 21.-og idemna drugostepenu komisiju.Drzi fige da prodjem.Ako sve bude ok.nadam se da cu brzo dobiti potvrdu i da ce me kao i tebe brzo zvati u Jevremovu na razgovor.Ja cu znaci ako prodjem tek poceti oko20.januara sa kontraceptivima,posto sad dobijam 25.-og pa necu stici.Bas super sto ti ides prva,pa imaneko iz prve ruke da objasni kako idekodnjih.Pisi draga,mnogo znaci!Pozdrav!
Ikice75 mazi bebironciceijavljaj betu!
Ja sam sa suprugom jutros dala krv za kariotip,pa javljam kad dobijem rezultate,cekaju se 10 dana.Pozdrav!

Padar, drzim fige, sve ce biti sjajno!
Kristina, mislim da je prirodno da svako hvali onu kliniku u kojoj je VTO bio uspesan. Ja sam licno veoma zadovoljna Jevremovom, i uvek bih se ponovo odlucila za njih. Ni u jednom trenutku tokom postupka nisam posumnjala u njihovu strucnost i nadam se uspehu.

Kristina,slažem se sa Ikicom,to je toliko individualno...
ja nisam zadovoljna tretmanom iz Jevremove,naime,ne zato što mi nije uspelo,nije mi ni u Genesisu uspelo nijednom,od 2x,pa opet za trninićku i tim imam samo reči hvale.
Tvoja drugarica treba da zna ,da ako se opredeli za tu kliniku,a verovatno to radi zbog prof.Ljubića,njega će,ako bude imala sreće,samo videti na ET-u.
Ako njoj to ne smeta,onda je sve o.k.

:bye: Ćao društvo. Eto mene posle aspiracije jajnih ćelija na po guze. Imamo 5 jć za dalji postupak. U četvrtak ujutru mi ih vraćaju.
Jajnici me bole, al kako dan odmiče polako prolazi. Suprug je zlato, napravio lagan ručkić, skuvao kompot od jabuka, sad pravi vanilice (naj ozbiljnije).:cmok2:
U Betaniji su vrlo zlatni, a Kopitovićka je prava lafica, uvek puna entuzijazma. Iako se prvi put neslavno završilo ja i dalje imam puno poverenje u nju. Ruke joj se pozlatile. :worth: I mogu vam priznati da ima isti odnos prema pacijentu i u Genesisu i u Betaniji.
E sad čekićam do četvrtka pa da vidimo šta smo uradili. :bye:

pa gde ste drugarice :heart: evo ovi moji andjeli napunili 10god. pa rekoh da vas obradujem jednom slicicom.
citam vas redovno i svima vam zelim da sto pre ostvarite svoje ciljeve.....ovim drugaricama sa visokim betama(melanija,ikica...:rumenko:)cestitam od :heart: i zelim lake i skolske trudnoce, a mojoj pazarkici :heart::heart::heart::heart: jos malo pa ces tvoju lepoticu drzati u narucju, jel mozes da verujes u to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
puno poljubaca i pozitivne energije vam saljemo moja deca i ja :bye:

Kristina,slažem se sa Ikicom,to je toliko individualno...
ja nisam zadovoljna tretmanom iz Jevremove,naime,ne zato što mi nije uspelo,nije mi ni u Genesisu uspelo nijednom,od 2x,pa opet za trninićku i tim imam samo reči hvale.
Tvoja drugarica treba da zna ,da ako se opredeli za tu kliniku,a verovatno to radi zbog prof.Ljubića,njega će,ako bude imala sreće,samo videti na ET-u.
Ako njoj to ne smeta,onda je sve o.k.

Za Jevremovu se slazem, prf Ljubic se tamo retko vidja...Meni je drugi put sve radila dr Milica. Devojke, da li neka od vas zna kojim danima i u koliko sati moze da se ode na tu prvostepenu Komisiju. Imam sve rezultate, pa bih da odem...Hvala. Poz svima

Za Jevremovu se slazem, prf Ljubic se tamo retko vidja...Meni je drugi put sve radila dr Milica. Devojke, da li neka od vas zna kojim danima i u koliko sati moze da se ode na tu prvostepenu Komisiju. Imam sve rezultate, pa bih da odem...Hvala. Poz svima

Svim radnim danima od 8 - 14:30
Drzim palceve kao i tebi Padar i Ikici i saljem ti puno :heart::heart::heart: za podrsku!

Paralijan, prosto ti zavidim, ma predivni su!!!!!!

Poslednja izmena:

pa gde ste drugarice :heart: evo ovi moji andjeli napunili 10god. pa rekoh da vas obradujem jednom slicicom.
citam vas redovno i svima vam zelim da sto pre ostvarite svoje ciljeve.....ovim drugaricama sa visokim betama(melanija,ikica...:rumenko:)cestitam od :heart: i zelim lake i skolske trudnoce, a mojoj pazarkici :heart::heart::heart::heart: jos malo pa ces tvoju lepoticu drzati u narucju, jel mozes da verujes u to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
puno poljubaca i pozitivne energije vam saljemo moja deca i ja :bye:

Oooo Paralijan, kakvo lepo iznenadjenje, preeeeedivni su, ljubim ih! I tebi veeliki poljubac i hvala na dobrim vibracijama!

Hvala svima na recima podrske. Ja sam jos uvek jako tuzna, ali i pored toga ne mogu a da vec ne mastam o sledecem postupku, iako do tada mora jos dosta vremena da prodje. Prvo da se ja psihicki sredim, onda da se smire jajnici od hiperstimulacije, pa onda da isproveravam matericu 1000 puta da se slucajno nisu vratili polipi posle svih ovih hormona......Puno me posla ceka i znam da moram imati vanzemaljsku snagu da to sve izdrzim.
Nisam vam pisala detaljno o svom postupku, ali ovog puta razlog neuspeha bi mogao biti tanak endometrijum. Naime, endometrijum se nekoliko dana nije pomerao sa 7mm /cak je na dopleru pred aspiraciju izmereno svega 6,6mm), a estrogen se sasvim lepo povecavao /mislim da je pred Pregnyl bio preko 10.000/. Doktori kazu da je sa tim nivoom estradiola endometirjum morao jako da nabuja, a nije.
Nikada ranije nisam imala tanak endometrijum, uvek je bio preko 13mm u vreme ovulacije. Ovo je, kako oni kazu, posledica kiretaze, kojom se istrugalo najvise sto se moglo. Ali, s obzirom da mi je tada spasavana glava, ne mogu nista da kazem.
Sve drugo je bilo dobro, kazu da sam odreagovala kao da imam minimum 10 godina manje, da su jajne celije bile odlicne, sve se oplodile, embrioni jos bolji. I nije im jasno zasto ne dolazi do trudnoce prirodnim putem...........i da sad postoji veca sansa posle vantelesne da dodje do trudnoce i spontano...............bla,bla,bla../to je valjda klasika, ne znamo mi zasto nam se ne da, ali ne znaju ni oni/.
Elem, moje pitanje je, da li se endometrijum da regenerisati? Postoje li neki alternativni nacini zadebljanja endometrijuma? Sta da radim po tom pitanju?

Imam jos jedno pitanje, da li je starosna granica za zene 38 ili 40 godina, kada postupak finansira grad Beograd? Znam da je za grad bilo 38, a da je Republika povecala na 40. Ali, sad mi dr u Frontu kaze da su isti uslovi i za grad, a ja ne mogu nigde da nadjem taj podatak.

Zvezdice,endo ti je bio baš tanak...nego,postoje one ubrzane metode,kad si u postupku-pivo,ananas prirodni,pšenica,i tako to...ali postoje i sigurnije metode,o kojoj sam i sama razmišljala,ali nisam baš pri lovi- akupunktura.
Samo napred,idemo dalje Zvezdice!
Paralijan,nek im je srećan 10.rođendan!Preslatki su! Nek su živi i zdravi 100 godina:heart::heart::heart::heart:
Komarice,navijamo za četvrtak i maminu petorku:D:ok:

Cao Zvezdice draga, samo se ti nama lepo oporavi, pa ces polako u novi postupak. Starosna granica je 40 godina, imas taj podatak na sajtu RZZO. Lubim te i salljem jedan veeeeliki zagrljaj, da znas da nisi sama i da sam za tebe uvek tu!

Zvezdice,endo ti je bio baš tanak...nego,postoje one ubrzane metode,kad si u postupku-pivo,ananas prirodni,pšenica,i tako to...ali postoje i sigurnije metode,o kojoj sam i sama razmišljala,ali nisam baš pri lovi- akupunktura.
Samo napred,idemo dalje Zvezdice!
Paralijan,nek im je srećan 10.rođendan!Preslatki su! Nek su živi i zdravi 100 godina:heart::heart::heart::heart:
Komarice,navijamo za četvrtak i maminu petorku:D:ok:

Hvala ti mali pariz.
Moracu da poradim po tom pitanju. Za ananas sam i ja negde procitala, al onda na drugom mestu kazu da to nema blage veze sa zivotom......pa onda covek ne zna sta da misli.
A akupunktura........u pravu si, to je mozda najbolje, ali i najskuplje.......
Svakako, hvala na odgovoru

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back