komaricans
Početnik
- Poruka
- 32
antagonist kratakprotokol za poor responder-e,jel tako komaricans?Ja sam tako nesto za sebe smislila,posto sam slabo reagovala na gonal.Kakve si ti imala protokole do sada i kako si reagovala?Koloko imas sada folikula a koliko si pre imala?Hvala!
Nemam predstavu zašto su me stavili na kratku šemu sa antagonistima.
Problem: suprug oligoasthenoteratospermia
Pre 3 godine su mi skidali extra puno polipa od tada sam ok.
Prvi put, pre 2 godine sam stimulisana takođe po kratkoj šemi (Diphereline 8 ampula, Gonal F 14 ampula, Menopur 7 ampula i Pregnyl 7. mi dan stimulacije. Aspiracijom dobijeno 14 jajnih ćelija, vraćeno 3 embriona.
12. dan od et dobila krvarenje (pravi menzis), suprug me naterao 14. dana da izvadim betu, kad ona pozitivna, 79,5, dobijala svaki drugi dan bocu i strogo mirovala. ponovila betu za 3 dana ona 247.
Nakon 10 dana uz. pravilan gestacijski mešak 5,4 mm. Radosti nikad kraja..
Međutim.....
Iako je beta narasla na 1818 gestacijski mešak se jako sporo razvijao i nigde eha.
Kontrole UZ svaki drugi dan.... kontrola bete.....
Nigde eha....
I tako 2 meseca nakon embriotransfera skinuta sa svih terapija, bebac odustao.
Trebalo je još 2 meseca da se pomoću tableta isčisti.
Ovo je najkraće što je moglo da se opiše.
Sada sam u 2. postupku, kratka šema sa antagonistima.
U subotu na UZ izbrojana 6 jajnih ćelija odgovarajućih dimenzija i 3-4 manja. Dobila stop inekciju i sutra (ponedeljak) odoh na aspiraciju.

,bolje da odmaras,ne dozvolja da primas tel pozive da se slucajno ne iznerviras
.....daizludis
,po njoj uvek nesto radis pogresno,i naravno uvek si mogla bolje i vise ,se.e ti po glavi nakon propalog postupka,itd............ja ne znam kako ti reagujes u takvoj situaciji,ali ja imam jakooo kratak fitilj,i ne dozvoljavam da me niko uci o nekim stvarima o kojimma odgovorno tvrdim znam koliko i doktor,ne zato sto sam ja ekstra pametna,vec zato sto sam se nasla u takvoj situaciji ,ili nauci se,ili pusti da se drugi uci i vezba na tebi............u 8 postupaka,bila sam u svim situacijama,ali mi je ubedljivo najlepse bilo kada sam radila u briselu ,tada sam i prvih 15 dana,a onda kada sam sledeci mesec radila FET bila sama,i ne mogu ti reci koliko sam se nauzivala sa svojim mrvicama,i ako je posle neuspeh bio bolan,ali bi se uvek tesila koliko mi je bilo lepo dok su one bile samnom tih 15 dana
Zvala sam bolnicu i oni mi rekli strogo mirovanje i da se drzim terapije,estoferm 3dnevno,utrogestan 6 i inekcije svaki drugi dan.Da li je neko imao sa tim problem i kako to da nemogu da dobijem odgovor sta je posredi.Sve vas ljubim a ako neko ima iskustva sa tim neka pise jer ono sto sam nasla na netu nije ni malo bezazleno
I mogu vam priznati da ima isti odnos prema pacijentu i u Genesisu i u Betaniji.
)cestitam od