Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti Milice, to sam upravo i uradila:) samo ne znam da li ce uskoro videti, nema je nesto na forumu

evo mene:D,stvarno nemam vremena ,selidba je katastrofa...........ali i to se blizi kraju:klap:

odgovoricu ti ovde,mozda moj odgovor jos nekome posluzi.............tacno je,ja sam radila laporoskopiju ,i histeroskopiju sa biopsijom endometrijuma histopataloskom i mikrobioloskom analizom dobijenog tkiva,i drugi put samo histeroskopiju sa biopsijom endometrijuma i ostale gore navedene analize..................ja nisam radila kod ljubica,radila sam u luksemburgu,gde i zivim............sto se tice iskustva sa laporoskopijom,ja sam operaciju dobro podnela,samo sto je meni nizak pritisak ,i onda sam se onesvescivala na svakom koraku :roll:................nije strasno,mene su svi ubedjivali da je ne radim ,jer nema potrebe,ali mene niko nije mogao da ubedi i na kraju se ispostavilo da su svi bili u pravu,ali zbog mog psihickog zdravlja sigurno je bilo bolje jer sam konacno prebrinula da je sa mnom sve ok...............na tebi je da odlucis,treba sama sa sobom da doneses odluku ,dali si sposobna da podnese operaciju,jer laporoskopija nije jednostavna procedura i postoperativni tok nije lak .......................ljubim te puno

Hvala ti Pazarkice puno na odgovoru, moracu dobro da razmislim, jer mislim da nisam bas spremna za laparoskopiju, histeroskopiju cu nekako preziveti, a Ljubic mi je rekao da mozda nebi bilo lose i jedno i drugo da uradimo. Ma da prvi ja uradim histero, pa ako je sve uredu onda da ponovo krenem u postupak, a verujem da mi laparoskopija nece biti ni potrebna, hteo je da mi napravi par rupica kako on kaze na jajnicima, zato sto su ustanovili da imam sindrom policisticnih jajnika, samo se na ultra zvuku vidi, hormoni su mi ok i ne ukazuju na polic. jaj.:eek:

Ljubim te puno, kad je termin

Ikiceeeeeee,
javi kako je bilo na punkciji!! to beše juče, ako se dobro sećam, zar ne???

evo i ja da vam se prijavim.....
bila sam kod dr. Mitić, odradila pretrage za trombofiliju sada čekam rezultate....biće za mesec dana :roll::roll::roll:
Sutra idem kod Edite Stokić, endokrinolog, da mi protumači rezultate sa OGTT.
U petak idemo kod genetičara na kariotipizaciju. Rezultati isto za mesec dana.

i tako prolaze dani, ja više vremena provodim po čekaonicama nego kod kuće....umesto da lepo vežbamo domaću radinost! :hvala::hvala:

Komarice a doklen si ti nama stigla?????

He cao cveticu, na aspiraciji je bilo ok, imam 4 jajne celije i nadam se da ce se sve oploditi. Danas me je bas boleo stomak i to najvise kad se krecem, a jos su mi rekli da pijem 3-4 litre vode. Pa u zivotu nisam popila vise od 2l vode na dan, a i to mi je previse, obzirom da bas bas ne volim da pijem vodu. Radije bih nesto zestoko, haha.
Javi sutra sta kaze doktorka za nalaze! A ovo da samo visis po nekakvim cekaonicama mi je dobro poznato. I kao sto rece jedna moja drugarica-Kad rodim dete vise nikad necu ici kod doktora.

Zvezdice, zaista mi je zao zbog neuspeha, a najvise me boli sto bas nema pravde za one koji se najvise trude. Moramo se boriti dalje, nista drugo nam ne preostaje. Sad dok sam bila u Jevremovoj gedala sam sve te zene koje su samnom bile u postupku i cudila se kako su sve lepe, pametne i sigurno posebne,a tako izmucene. I svaka iza sebe ima bar po jedan neuspeh,ali ne odustaje i bori se dalje i na kraju, ipak je tu osmeh i vera da ce ovo biti bas onaj put koji ce nam se posreciti! A ako i ne bude, znamo da ce onda sigurno biti sledeci put. Ipak, na kraju, mi o tome ne odlucujemo!
Saljem ti veliki zagrljaj!

Draga Zvezdice.........za sve probleme u zivotu se pobrine vrijeme i nekeko, tugu,bol i rane ucini podnosljivijima.Najgore je upravo to CEKANJE a sve mi u ovoj prici smo upravo osudjene na to.Negubi nadu,to je ono najvaznije a sta,kud i kako to ce se vec nekako pokazati.Ljubim te i ako ti nesto znaci,puno nas misli na tebe,hocu da kazem da nisi sama.

He cao cveticu, na aspiraciji je bilo ok, imam 4 jajne celije i nadam se da ce se sve oploditi. Danas me je bas boleo stomak i to najvise kad se krecem, a jos su mi rekli da pijem 3-4 litre vode. Pa u zivotu nisam popila vise od 2l vode na dan, a i to mi je previse, obzirom da bas bas ne volim da pijem vodu. Radije bih nesto zestoko, haha.
Javi sutra sta kaze doktorka za nalaze! A ovo da samo visis po nekakvim cekaonicama mi je dobro poznato. I kao sto rece jedna moja drugarica-Kad rodim dete vise nikad necu ici kod doktora.

oooo superiška!!!! 4 bebana :heart::heart::heart::heart:!!
kada zoveš da čuješ rezultate randevua????? da li ih bućkaju ili bockaju :zper:

evo ja opet šijem nošnjice... :manikir:
ljubim te!

Zvezdice :sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:Odmori se,pa ponovo!Moras dalje pokusavati!:besna::besna::besna::besna::besna::besna:
Mali pariz i ja i muz radimo u ponedeljak kariotipizaciju.Uzmi uput od svog ginekologa za sebe i muza,na jednom uputu neka ti napisu kariotip za oba partnera i idi na kliniku zakazi da ti odrade,ovako se ne placa.A svom ginekologu reci da te poslao doktor sa klinike za uput.
Ikice75,Crna ovcice,ocekujem 14.-og ili 21.-og da idem na drugostepenu,zvacu u ponedeljak pa cu onda znati tacno,pa ako prodjem nadam se da ce i mene kao ovcicu brzo pozvati u postupak.Crna ovcice,ima li veze javljanje u Jevremovu sa danom menstruacije.Ja vec kalkulisem kad bih u najboljem slucaju mogla da pocnem sa postupkom.Plase me malo i novogodisnji praznici.
Zbunjena javi se,sta se desava,jel sve u redu?
Pozdrav svima veliki!:bye:

Evo opet mene.Meni je stvarno zao ako sam napravila neku zbrku,izvinite.Padarlajnd,hvala i sto pitas kako sam,znaci to u ovim trenucima.Sad i nije tako lose pre dva dana sam imala braonkasti sekret ali samo malo,pa mi je dokorka rekla da se javim u cetvrtak tj sutra.Tako da cu sutra znati da li je sve ok i valjda ce ova agonija prestati.....:sad2::sad2::sad2:

Zvezdice,iskreno mi je zao,ali ne posustaj.Nade uvek mora da ima,a vreme leci sve rane koliko god ti se to u ovom trenutku cinilo dalekim.Ubrzo ces ti ponovo da
ustanes i skupis snage za novi i uspesan pokusaj.Pozdrav

Melanija,cestitke od srca,uzivaj koliko mozes,mada znam da to bas nije moguce u samom pocetku,strahovi su veliki,ali opusteno.Beta je super.Pozdravljamo vas nas dvoje,cmokic.

Zene, potreban mi je hitan odgovor, juce u 7 radjena mi je spiracija, a ET je zakazan za sutra u 5 Meni se cini da je to rano i bas sam u panici! Molim vas za misljenje! Cmok!

IKICE sreco,opusti se,znaju oni sta rade,sto se vise bakcemo sa tim da li rade ispravno,da li su mogli bolje, to sebi vise stvaramo presiju,a tebi je u ovom momentu potreban potpuni mir i opustanje.Veruj nisu se oni bas skolovali za dzabe,i da mi znamo bolje od njih kako treba svako bi bio doktor,Opusti se i prepusti.Bice ovo sve super,PA CEMO SE ZAJEDNO RADOVATI.

Meliiiii trudnjaco nasa pa cestiiitam od srca!!!! Mogu biti i dve bebe, ma nisam ja ni sumnajala u prof Tulica, bravo, bravo!
Bule pozdrav i za tebe, divan tekst si ostavila na kutku.
Zbunjena da li ti je dr dao nesto od terapije zbog tog iscedka? Verovatno ti je progesteron nizi, dr ce ti odrediti terapiju

Zene, potreban mi je hitan odgovor, juce u 7 radjena mi je spiracija, a ET je zakazan za sutra u 5 Meni se cini da je to rano i bas sam u panici! Molim vas za misljenje! Cmok!
Ikice,to nije rano sigurno... I meni su dva dana nakon aspiracije radili ET... Cak su htjeli dan nakon aspiracije,medjutim kasnno nam javili,mm muz vec otisao na posao,a i ja se spremala da podjem.... Tako da sam naredni dan rano ujutro imala ET.... Vjerovano embrioni lijepo napreduju i dijele se brzo... Nema tu pravila,znaju oni sta rade.... ne brini..... Ja sam bogami,i na sam dan ET otisla u popodnevnu smjenu.... I rekli su mi na klinici(posto tih dana nisam mogla uzeti slobodno),da imaju veci uspjeh sa zenama koje rade,tj,obavljju normalno svoje aktivnosti..... Nisam bas tako vjerovala u to,a drugog izbora nisam imala,jer sam u proces usla u nekoliko dana pred godisnji..... Ali,eto hvala Bogu sve se zavrsilo dobro... Tebi sve najbolje za danas,mislimo svi i navijamo za tebe..... :cmok:

Za devojke koje rade preko fonda,

Mene je neko ranije pitao za proceduru od prvostepene do drugostepene pa nadalje....gde sam rekla da vas fond posle drugostepene obavestava tel kad da se javite na izabranu kliniku sa overenim zelenim uputom.
Neko me je i pitao da li salju pisamce.
E pa ja sam pismo dobila dva dana nakon sto su me zvali. Znaci nisam ni znala da ce pismo stici pa sam bez njega otisla kod ginekologa po uput i samo zeni napravila konfuziju.
Uglavnom, htedoh da kazem da iako vas fond pozove i kaze da dodjete sa zelenim uputom ipak sacekajte i pisamce i tek sa njim otidjite kod ginekologa.
Uh valjda sam bila jasna

Hvala vam drage moje, bas ste prave drugarice, sad sam mnogo smirenija. Evo cekam da mi potvrde da li ce danas biti ET. Jedva cekam da mi vrate moje mrvice, pa da zajedno uzivamo. Ljubim vas!
Zvezdi, ne daj se, jaka si ti, ni sama ne znas koliko! CMOK

Sve mi je jasno ovcice ,tako pise i na sajtu rzzo.Hvala sto imas vremena i snage da odgovaras!E,moram da ti kazem da ja ocekujem ciklus 25.-og pa se nadam da cu i ja brzo proci komisiju,dobiti pisamce i krenuti sa postupkom.LJubac zemske!Bas ste me rasteretile.

Bravo Melanija,sve čestitke!! Kako lepa beta!!
Zsuki,ipak-Edita Stokić :) javi se posle pregleda
Padar,hvala na info!!

Edita bogme! simpatična ženica, svidela mi se!
i naravno INSULINSKA REZISTENCIJAAAAAA. hvatala se za glavu kada sam joj rekla za 3 VTO i za inseminacije....kaže pa zar preko ovakvog insulina VTO. eto.
a od sad dijeta za dijabetičare, glukofage tabletice pola ujutro pola uveče, pa nakon 3 dana 1 ujutro, 1 uveče. kontrola šuk i insulin za tri nedelje, pa ćemo videti šta dalje.
a u njenoj ordinaciji sve slikice bebica, koje su se rodile nakon sređivanja IR....

pošto od sad nema slatkiša, odmah sam se bacila na istrebljivanje svih zaliha čokolade i kolača ahahahhahahahhaha :hvala:
pa eto. sutra genetičar, da vidimo da li smo normalni muž i žena ahahahahahha

:brus::brus::brus: :bye::bye::bye:

Za devojke koje rade preko fonda,

Mene je neko ranije pitao za proceduru od prvostepene do drugostepene pa nadalje....gde sam rekla da vas fond posle drugostepene obavestava tel kad da se javite na izabranu kliniku sa overenim zelenim uputom.
Neko me je i pitao da li salju pisamce.
E pa ja sam pismo dobila dva dana nakon sto su me zvali. Znaci nisam ni znala da ce pismo stici pa sam bez njega otisla kod ginekologa po uput i samo zeni napravila konfuziju.
Uglavnom, htedoh da kazem da iako vas fond pozove i kaze da dodjete sa zelenim uputom ipak sacekajte i pisamce i tek sa njim otidjite kod ginekologa.
Uh valjda sam bila jasna

Samo da rekapituliram:
Za prvostepenu mi treba uput od izabranog ginekologa. Da li moze ginekolog odmah da mi da i uput za drugostepenu ili moram ponovo da idem?
Takodje, jel neko zna kojim danima i u koje vreme se ide u Nemanjinu ka prvostepenu komisiju, i da li mogu sama, ili vodim i muza??? Hvala, divne steee

ajoj pomagajte!!!!!

evo mama me isprepadala načisto. samo što nije pala u nesvest što treba da pijem dve tablete metformina od 850!!!!!!!!
ona ima dijabetes tipa II i pije samo pola gliorala dnevno.
kaže pašću u hipoglikemiju :dash:

e sad mene zanima da li metformin snižava sećer u krvi, da li je to lek za dijabetes ili baš nešto specifično za IR? sa onog papira iz leka baš ne mogu da provalim...uopšte ne pominju IR.

da li neka od vas pije ove lekove? da li merite šećer sa onim aparatićima u toku dana?
da li ću metformin piti celog života ili samo dok se stanje stabilizuje?
da li uopšte IR može da se dovede u red, pa da se ne piju lekovi?

:dontunderstand: :dash: :dontunderstand: :dash: :think::think::think:

Uh ,preziveh i ja danasnji pregled.Veliki smo 2,3mm ,doktor kaze da je to sasvim ok velicina za 6 nedelja i jedan dan,mada ne znam kako je izracunao da sam 6-ta nedelja kada je et bio 12 novembra,a zadnja menstruacija 23 oktobra.Ili ja ne znam da racunam ili .........ona :D:D.Da li neka od vas zna kako se to racuna?Srculence kucka sto je najbitnije.I sad cekamo sledecu kontrolu 20. decembra

Meliiiii trudnjaco nasa pa cestiiitam od srca!!!! Mogu biti i dve bebe, ma nisam ja ni sumnajala u prof Tulica, bravo, bravo!
Bule pozdrav i za tebe, divan tekst si ostavila na kutku.
Zbunjena da li ti je dr dao nesto od terapije zbog tog iscedka? Verovatno ti je progesteron nizi, dr ce ti odrediti terapiju

Ja progesterona koristim 3*2 vaginalno svaki dan od ET.Mozda cak i par dana pre

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back