Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam jedno pitanje ako neko moze da pomogne: Radila sam privatno IVF u Jevremovoj, sada sam htela da pokusam preko fonda. juce odem kod ginekologa u Domu Zdravlja da dobijem neki uput i da vidim kako ide cela procedura, i naravno kazem da se vec lecim, i da sam radila privatno, i kad je on krenuo, zasto ste vi to radili privatno, pa to ne ide tako, pa ovo pa ono....i na kraju donesite spermogram, pa cemo da vidimo....Ja otisla sva zbunjena....Inace, vratili smo se skoro iz inostranstva, i nisam znala kako funkcionise ceo proces, a plus nisam ni imala nekog svog stalnog ginekologa, nego naletela na budalu....Koji mrzi Ljubica i jevremovu. A kada sam rekla da cu izabrati njih, on krenuo, pa ne moeze vi da narucujete, i slicno. Mislim da cu da ga prijavim ombudsmanu. A i prof Ljubicu:)
Dakle, moje pitanje, sta savetujete, kako da se izborim sa administrativnim delom procedure? Naravno, imam sve rezultate koji su radjeni pre godinu dana, tako da me zanima da li cu morati sve da radim ponovo pre te Komisije?
Hvalaaa. Pozzz svima

Imam jedno pitanje ako neko moze da pomogne: Radila sam privatno IVF u Jevremovoj, sada sam htela da pokusam preko fonda. juce odem kod ginekologa u Domu Zdravlja da dobijem neki uput i da vidim kako ide cela procedura, i naravno kazem da se vec lecim, i da sam radila privatno, i kad je on krenuo, zasto ste vi to radili privatno, pa to ne ide tako, pa ovo pa ono....i na kraju donesite spermogram, pa cemo da vidimo....Ja otisla sva zbunjena....Inace, vratili smo se skoro iz inostranstva, i nisam znala kako funkcionise ceo proces, a plus nisam ni imala nekog svog stalnog ginekologa, nego naletela na budalu....Koji mrzi Ljubica i jevremovu. A kada sam rekla da cu izabrati njih, on krenuo, pa ne moeze vi da narucujete, i slicno. Mislim da cu da ga prijavim ombudsmanu. A i prof Ljubicu:)
Dakle, moje pitanje, sta savetujete, kako da se izborim sa administrativnim delom procedure? Naravno, imam sve rezultate koji su radjeni pre godinu dana, tako da me zanima da li cu morati sve da radim ponovo pre te Komisije?
Hvalaaa. Pozzz svima

Draga, najbolje da odes na sajta RZZZO i tamo imas spisak svih analiza koje se rade, mozda i neki od tvojih rezultata od ranije nisu istekli.
Kao drugo, menjaj ginekologa i ne gubi vreme na sujetnu budalu. To sam ja uradila, dva sam cak promenila, evo jos da uradim briseve pa idem na komisiju. Uz dobru organizaciju mozes i za dve nedelje zavrsiti sve, ja sam za tri.
I naoruzaj se strpljenjem, a naravno, slobodno vici na budale, kao ja, da si olaksas:zcepanje::
I ja cu isto izabrati Jevremovu...

Pozdravčić svim saborcima!

Molim one koji su skoro imali iskustvo sa komisijom za VTO u Novom Sadu da mi odgovore: Koliko dana se čeka na pismo iz RZZZ-a?
Ja sam bila na komisiji 16.10. u Betaniji (koju sam i izabrala za VTO) i sad čekićam to pisamce. Inače ovo mi je 2. VTO o državnom trošku. Za prvu nije bilo ovolike zavrzlame oko komisija-RZZZO-ginekolog-uputi-nalazi (čuda božija).

Vrlo sam nestrpljiva pa molim da mi neko odgovori koliko se čeka!!

Pozdravčić svim saborcima!

Molim one koji su skoro imali iskustvo sa komisijom za VTO u Novom Sadu da mi odgovore: Koliko dana se čeka na pismo iz RZZZ-a?
Ja sam bila na komisiji 16.10. u Betaniji (koju sam i izabrala za VTO) i sad čekićam to pisamce. Inače ovo mi je 2. VTO o državnom trošku. Za prvu nije bilo ovolike zavrzlame oko komisija-RZZZO-ginekolog-uputi-nalazi (čuda božija).

Vrlo sam nestrpljiva pa molim da mi neko odgovori koliko se čeka!!

I ja sam bila na komisiji 16.10. u Novom Sadu i još nisam dobila uput od rep. komisije bila sam u socijalno i podigla OLK 12
I ja sam nestrpljiva i ne znam zašto ne stiže poziv

Ja sam bila na komisiji u Socijalnom 15.10 a u Betaniji 28.10 ali su me vratili i zakazali mi jednodnevnu dijagnostiku. Pozivno pismo iz Socijalnog nisam dobila a rekli su da se ceka od 2-4 nedelje. Mozda nece ni poslati dok Betanija ne odobri VTO?!
Jelena mb koji je to obrazac OLK 12? Meni nisu rekli da treba da idem po njega?

Uradjen mi je embriotransfer 01.11.2010.Htela sam da pitam kako se treba ponasati,koliko mirovati,pomaze li setnja i te stvari.Ako neko moze da mi odgovori.

Pa neka ti je sa srecom i da nas uskoro obradujes sa velikom betom:super: Gde si radila IVF, jel ti je to prva vantelesna.
Sto se tice ponasanja posle embriotransfera, mislim ipak da je bolje da se miruje nekih 4-5 dana, a posle moze i lagana setnja. Kako se ti osecas tako i radi, ako ti se leži, lezi, ako ti se šeta, šetaj.......Ja sam sve pokusala i lezala dve nedelje, i setala i isla odmah na posao, ali nazalost sva cetiri puta nista.Ako im je sudjeno da opstanu, oni ce ostati bez obzira sta ti radila i kako se ponasala.. SRECNO i javljaj nam sta se desava:hej: navijam za veliku betu

Ja sam bila na komisiji u Socijalnom 15.10 a u Betaniji 28.10 ali su me vratili i zakazali mi jednodnevnu dijagnostiku. Pozivno pismo iz Socijalnog nisam dobila a rekli su da se ceka od 2-4 nedelje. Mozda nece ni poslati dok Betanija ne odobri VTO?!
Jelena mb koji je to obrazac OLK 12? Meni nisu rekli da treba da idem po njega?

Ja sam bila u Betaniji 14.10. a ne 16. pobrkala sam datume
26.10. su me zvali iz socijalnog da dođem po obrasce sa uputom za stacionarno lecenje koje glasi na Genezis (jer smo tu kliniku odabrali) i dobila sam obrasce OLK 12 i OLK 3 sa kojim idem u Genzis jer sam prošla komisiju u NS
16.11. treba da se javim u Genezis u 10 h da mi dr odredi terapiju

Devojke,

AMH hormon mi je 0,206ng/ml, koliko se ja razumem to je prenisko. Prima li komisija takve rezultate? Neka iskustva?

ovcice, ne sekiraj se!
Koliko se ja secam, meni je rezultat AMH hormona bio 0,025. Po tome kao da uopste i nemam rezerve! A taj rezultat mi uopste nisu ni pogledali. Gledali su samo FSH. Bitno je da ti je to u redu, jer su mene zbog povisenog FSH ostavili da ga ponovim naredni mesec. Srecom, narednog meseca je opala vrednost, pa sam prosla komisiju.
Prema tome, samo opusteno!

hello drage moje!

treba mi vaša pomoć... onomad posle prve neuspele IVF, rekla meni Kopitovićka kako bih trebala da uradim još neke analize i dade mi papir sa svim tim analizama, a ja ga pametna izgubila.......
sećam se samo da je bilo reči o 3 stvari:
1. genetičke analize
2. trombofilija
3. neke imunološke analize

kada bi neka od vas znala tačno da mi kaže na koje se analize misli kada se govori o ovim stvarima, i gde se one rade - u ns- ja bih bila presrećna. lista je bila bogami podugačka :(((

poljubac svima i čekam sugestije.

Bet draga cestitam od srca i sad uzivaj u svojoj mrvici.Ja dugo nisam bila jer me komp nesto zeza,ja sam inace krenula sa trecim postupkom i nadam se da ce biti treca sreca kao sto mm kaze mada sam ja posle svega postala pesimista po opredeljenju:roll:pozdrav za sve:bye::bye::bye:

Zsuki od imunoloskih to ti je antinuklearna,antifosfolipidna,antimikrozomalna,antitiroglubinska,cirkulisuci imuno kompleksi.Trombofilija ti je koagulacioni status i uz to se obavezno radi i lupus antikoagulans,e sad sto se tice genetike ne znam da li je mislila na kariotipizaciju oba partnera koja se radi sa uputom ginekologa i radi se u Institutu za majku i dete ali se zakazuje,pozdrav:bye::bye::bye:

Zsuki, ja ću krenuti redom,ali ne po tvom,nego svom spisku-savetovana od same sebe,a uz pomoć malih prijatelja:D
1. OGTT sa insulinemijama
2. statuš štitne sa antitelima
3. antikardiolipinska antitela IgG i IgM
4. antifosfolipidna antitela IgG i IgM
5. lupus antikoagulans
6. beta2glikoprotein IgG i IgM
7. antitrombinom
8. kariotipi
9. pretrage na urođenu trombofiliju ( u Helix labu u Bg-jedina genetska lab. u Srbiji)
10. protein C
11. protein S
12. fibrinogen
13. D-Dimer
14. antinuklearna antitela IgG i IgM
15. EBV-tražio mi hematolog zbog mutacije na MTHFR(urođena trombofilija)
16. još nekih gomilu stvari iz biohemije,a pošto nemam nalaz kod sebe,posle kontrrole ti mogu postaviti šta su mi još na Institutu radili...
ako se setim još nečega,pišem...

Ja sam pisala onim redom kako sam razumela pitanje a ticalo se tri stvari i pisala onim redom kako je meni dr Ljubic napisao.Sto se tice genetike,trombofilije i imunoloskih ispitivanja to je to sto sam ja imala da uradim a da me je pitala i za neke retke viruse koji se traze ja bi joj i to napisala:cmv,hsv,listeriae,brucella,mumps ali smatrala sam posto je pitala za te tri stvari da to treba da joj i napisem:think:

Zsuki, ja ću krenuti redom,ali ne po tvom,nego svom spisku-savetovana od same sebe,a uz pomoć malih prijatelja:D
1. OGTT sa insulinemijama
2. statuš štitne sa antitelima
3. antikardiolipinska antitela IgG i IgM
4. antifosfolipidna antitela IgG i IgM
5. lupus antikoagulans
6. beta2glikoprotein IgG i IgM
7. antitrombinom
8. kariotipi
9. pretrage na urođenu trombofiliju ( u Helix labu u Bg-jedina genetska lab. u Srbiji)
10. protein C
11. protein S
12. fibrinogen
13. D-Dimer
14. antinuklearna antitela IgG i IgM
15. EBV-tražio mi hematolog zbog mutacije na MTHFR(urođena trombofilija)
16. još nekih gomilu stvari iz biohemije,a pošto nemam nalaz kod sebe,posle kontrrole ti mogu postaviti šta su mi još na Institutu radili...
ako se setim još nečega,pišem...

:klap:
odlično mali pariz! Ma ja bih da odradim sve moguće i nemoguće analize pre nego što kerenem u 4 IVF..... hoću da budem sam svoj majstor. :rumenko:

Ja sam pisala onim redom kako sam razumela pitanje a ticalo se tri stvari i pisala onim redom kako je meni dr Ljubic napisao.Sto se tice genetike,trombofilije i imunoloskih ispitivanja to je to sto sam ja imala da uradim a da me je pitala i za neke retke viruse koji se traze ja bi joj i to napisala:cmv,hsv,listeriae,brucella,mumps ali smatrala sam posto je pitala za te tri stvari da to treba da joj i napisem:think:

ma bez:think:!
super hvala ti na tom što si napisala. Ja ustvari čak nemam pojma koji pojam šta podrazumeva, ovaj tvoj opis mi je puno pomogao....tek sam sada krenula da se informišem pa me sve zanima. i ovi retki virusi su mi zanimljivi :super: što više to bolje!
Ja čak mislim da je meni Kopitovićka taj spisak dala samo zato da me uteši posle neuspeha, nije to uopšte bilo prilagođeno mom slučaju niti nekim prethodnim nalazima....verujem da taj spisak daju generalno ženama kojima ne uspeva ivf.

do sada su mi govorili nemoj da preteruješ, ne trebaju ti sve te analize, ali sam ja sada odlučila da isteram svoje, hoću sve da znam. :zper:
:bye:

ma bez:think:!
super hvala ti na tom što si napisala. Ja ustvari čak nemam pojma koji pojam šta podrazumeva, ovaj tvoj opis mi je puno pomogao....tek sam sada krenula da se informišem pa me sve zanima. i ovi retki virusi su mi zanimljivi :super: što više to bolje!
Ja čak mislim da je meni Kopitovićka taj spisak dala samo zato da me uteši posle neuspeha, nije to uopšte bilo prilagođeno mom slučaju niti nekim prethodnim nalazima....verujem da taj spisak daju generalno ženama kojima ne uspeva ivf.

do sada su mi govorili nemoj da preteruješ, ne trebaju ti sve te analize, ali sam ja sada odlučila da isteram svoje, hoću sve da znam. :zper:
:bye:

ja nisam uopšte zadovoljna kopitovićkom... :neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back