Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke jel imate neka iskustva sa dr Gocom Ivanovic sto se tice celog postupka pripreme za VTO, vidim niko mi nista ne odgovara:(, jel moguce da nijedna od vas ne ide kod nje ili ako je makar bila pa da mi napise iskustva, ja sam kod nje isla samo jedanput pre tri godine na pregled.

Devojke jel imate neka iskustva sa dr Gocom Ivanovic sto se tice celog postupka pripreme za VTO, vidim niko mi nista ne odgovara:(, jel moguce da nijedna od vas ne ide kod nje ili ako je makar bila pa da mi napise iskustva, ja sam kod nje isla samo jedanput pre tri godine na pregled.

moja freizerka je isla kod nje na vto i uspelo joj je iz prve!!! znam samo da mi je rekla da je malo "cudna"u smislu da ne prica mnogo, kaze ti sta ima i ne ceka da je ti pitas nesto...i tome sl. ali svi profesionalci su takvi....ako te jos nesto zanima slobodno me pitaj ja idem kod nje u ponedeljak pa cu da je ispitam. :))))pozzz

moja freizerka je isla kod nje na vto i uspelo joj je iz prve!!! znam samo da mi je rekla da je malo "cudna"u smislu da ne prica mnogo, kaze ti sta ima i ne ceka da je ti pitas nesto...i tome sl. ali svi profesionalci su takvi....ako te jos nesto zanima slobodno me pitaj ja idem kod nje u ponedeljak pa cu da je ispitam. :))))pozzz

Hvala ti Paralijan puno, ja sam isti takvo misljenje stekla o njoj kad sam bila jednom na pregledu kod nje, za par dana treba da dobijem pa su mi rekli da dodjem drugi dan da me doktorka pogleda. Ako ti nije tesko mozes da je pitas kako je prosla tokom cele pripreme i da li kod dr. Goce Ivanovic postoji mogucnost zamrzavanja embriona;) Jos jednom hvala:hvala:

Inace danas sam bila da uzmem rezultate iz Instituta za humanu genetiku nalaz MTHFR C677T je homozigot za mutaciju, genotipa MTHFR 677 TT, sto znaci da nesto nije uredu:( tamo su mi samo rekli da je to nesto nasledno i da postoji mogucnost da ukoliko dodje do trudnoce dodje do pobacaja, ali da ne brinem da ce mi hematolog prepisati sta da pijem. Da li neko od vas zna o cemu se radi.Kod hematologa idem tek u utorak, bas sam se sada smorila i da li to ima neke veze sto embriotransferi ne uspevaju:besna:

Poslednja izmena:
Cao devojke!
Citam vas vec duze vreme pa sam odlucila da vam se pridruzim. Mi imamo problem sa losim spermogramom pa se pripremamo za VTO u Betaniji. Prikupili smo sve papire (osim spermograma koji mora biti uradjen u Betaniji i nemam HSG-ne znam da li i to treba), prosli smo komisiju u socijalnom i sledeceg cetvrtka idemo na komisiju u Betaniju. Ovo nam je prva VTO pa sam malo zbunjena. Vidim da nas dosta ima i stvarno treba hrabrosti i jake volje da bi se proslo kroz sve ovo. Svaka cast devojke!!!
Jelen mb interesuje me kako je tebi prosla komisija kod njih, sta su te pitali... Svaka informacija bi mi bila od velike pomoci!
Pozz svima i nadam se da cemo sve uskoro ostvariti svoj san! :bye::heart:

Heart,i ja imam homozigotnu mutaciju na genu za MTHFR.Reci mi,jesu li ti ostali parametri uredu? Leiden i onaj na p..?
Bila sam kod hematologa,i zasad pijem folan,1x dnevno,sa trudnoćom će njegova kol. da raste,i tad se kreće sa injekcijama fraxiparina-količina mi prepisana na osnovu kilaže.
problem nije strašan,ali ne daj B.,neke veće operacije,mora se opet primati fraxiparin.U trudnoći se te injekcije primaju celu trudnoću,i 6 nedelja po porođaju.
Odradi i pretrage na stečene trombofilije,jer ako i tu ima malo odstupanbja,onda treba i aspirin piti...
a ako radiš VTO,na dan ET-a se prima fraxiparin...
ne brini,bitno je otkriti problem na vreme.Inače-to što je mutacija homozigotna,znači da si od oba roditelja preuzela.

Heart,i ja imam homozigotnu mutaciju na genu za MTHFR.Reci mi,jesu li ti ostali parametri uredu? Leiden i onaj na p..?
Bila sam kod hematologa,i zasad pijem folan,1x dnevno,sa trudnoćom će njegova kol. da raste,i tad se kreće sa injekcijama fraxiparina-količina mi prepisana na osnovu kilaže.
problem nije strašan,ali ne daj B.,neke veće operacije,mora se opet primati fraxiparin.U trudnoći se te injekcije primaju celu trudnoću,i 6 nedelja po porođaju.
Odradi i pretrage na stečene trombofilije,jer ako i tu ima malo odstupanbja,onda treba i aspirin piti...
a ako radiš VTO,na dan ET-a se prima fraxiparin...
ne brini,bitno je otkriti problem na vreme.Inače-to što je mutacija homozigotna,znači da si od oba roditelja preuzela.

Mali pariz znala sam da ces se javiti:p i pomoci mi oko ovog problema,sto se tice ostalih analiza radila sam jos G20210A pacijentkinja je normalan homozigot genotipa 20210 GG, to je radjeno na institutu za humanu genetiku, u zavodu za tran. kr. mi je radjeno sledece
APTT rezultat 24.9 normalne vrednosti 24.3 - 35.0 s
protrombin. vreme PT rez. 103 % nor. vred. 78 - 142%
broj trombocita rez. 208x10 norm. vred. 150 - 350x 10/l
fibrogen rez. 2.13 norm. vred. 2.2 - 4.96
lupus antikoagulans DRVVTR rez. 0.96 nor. vred. <1.2
antitrombin AT rez. 95% nor. vred. 75 - 122%
protein C (PC) rez.. 92% nor. vred. 69 -134%
protein S (PS) rez. 96 % nor. vred. 65 -135%
rezistencija na aktivisani protein C (APCR) rez. 3.2 norm. vred. > 2.0
Ala sam se ja raspisala, za ove analiza pise da su ispitivanja testova za koagulacije prisutne trombofilije normalni, sto valjda znaci da je sve uredu.
to je sve sto sam radila od analiza sto mi je hematolog prepisao plus antitela koja su uredu. A ona sto si pomenula Leiden to ne znam sta je.
Da li sa ovim nalozom MTHFR C677T moze da se normalno krene na pripremu za VTO ili je potrebna prvo neka terapija pa tek onda ili terapija dolazi tek kada se ostvari trudnoca.
Jel su neke od ovih anliza za stecene trombofilije, ja se bas ne razumem, nadam se da cemi hematolog u utorak sve detaljno objasniti, inace ja pijem folnu kiselinu vec dve godine svaki dan.
Hvali ti jos jednom Mali Pariz na pomoci.

Poslednja izmena:
nema na čemu.:D Ti drugi nalazi su nalazi za stečene trombofilije,i ne vidim beta2antiglobulin...možda ti i neće tražiti.Kao što rekoh,ući ćeš normalno u postupak,ali od ET-a verovatno na heparinu-fraxiparinu biti.
Srećno!

nema na čemu.:D Ti drugi nalazi su nalazi za stečene trombofilije,i ne vidim beta2antiglobulin...možda ti i neće tražiti.Kao što rekoh,ući ćeš normalno u postupak,ali od ET-a verovatno na heparinu-fraxiparinu biti.
Srećno!

Mali Pariz jel si mislis na
Elisa anti-beta2-glikoprotein IgM rezultat mi je 2.0 sto znaci negativ. i
Elisa anti-beta2-glikoprotein IgG rez. 2.2 takodje negativan da li si mislila na te rezultate.
Nadam se da je to razlog mojih neuspelih embriotransfera, pa sada znam na cemu sam, onda polako da se pripremam za moje smrzlice:D po peti put, nadam se i poslednji da ce sve proci kako treba:) da ne moram opet sve ispocetka

Poslednja izmena:
I ja imam istu dijagnozu. Hematolog je rekao da takav rezultat nije dokaz ni za sta. Ja sam imala vise trudnoca, dve spontane, jedan IVF, ali su se zavrsile spontanim. Sada mi je prepisao pronison i heparin injekcije kao preventivu...

Kao prvo dobro dosla na forum, nadam se da cemo i dalje razmenjivati iskustva sve dok ne ostvarimo nas veliki san, a naravno i posle. Ragazz04 kod kod hematologa ides,i koliko vec dugo uzimas pronison i heparin i da li uzimas jos nesto kao na primer folnu kiselini vitam B.

Cao devojke!
Citam vas vec duze vreme pa sam odlucila da vam se pridruzim. Mi imamo problem sa losim spermogramom pa se pripremamo za VTO u Betaniji. Prikupili smo sve papire (osim spermograma koji mora biti uradjen u Betaniji i nemam HSG-ne znam da li i to treba), prosli smo komisiju u socijalnom i sledeceg cetvrtka idemo na komisiju u Betaniju. Ovo nam je prva VTO pa sam malo zbunjena. Vidim da nas dosta ima i stvarno treba hrabrosti i jake volje da bi se proslo kroz sve ovo. Svaka cast devojke!!!
Jelen mb interesuje me kako je tebi prosla komisija kod njih, sta su te pitali... Svaka informacija bi mi bila od velike pomoci!
Pozz svima i nadam se da cemo sve uskoro ostvariti svoj san! :bye::heart:

MM je radio spermogram u Genezisu pa mu Betaniji nisu trazili da ponovi jer tamo radi analizu geneticarka koja radi i u Betaniji.
Meni je od nalaza dr Trninic Pjevic trazila da vidi suprugov nalaz spermograma,moje nalaze hormona i AMH, pitalaje koliko smo u braku da li je bilo trudnoce do sada
da li mi je rađena laparaskopija ,histeroskopija i HSG i insemenacija ja sam odgovorila da dr nisu trazili zato sto suprug ima oligoastenospermiju i ona je sve to otkucala potpisala i gotovo.
Bilo je gotovo za par minuta

Sad sam pronasla nesto na youtube i bas sam se rasplakala:sad2:, ali treba se boriti do kraja... Nadam se da mi niko nece zameriti sto sam postavila ovo.
https://www.youtube.com/user/MegaBebko
Heart,to je napravila naša drugarica Bebko,moja virtuelna prijateljica sa drugog foruma,au sklopu Akcije Vaš potpis za više beba,koju smo pokrenuli svi zajedno sa tog foruma.Ona je isto dugo u borbi sa sterilitetom,i nadam se od srca da će joj ovaj FET biti uspešan! Bebko,navijam i ovde za tebe!
Ragazz04,pitala bih te da li ti je rekao iko da je uzrok tvojih spontanih sklonost ka trombofiliji?

Heart,to je napravila naša drugarica Bebko,moja virtuelna prijateljica sa drugog foruma,au sklopu Akcije Vaš potpis za više beba,koju smo pokrenuli svi zajedno sa tog foruma.Ona je isto dugo u borbi sa sterilitetom,i nadam se od srca da će joj ovaj FET biti uspešan! Bebko,navijam i ovde za tebe!
Ragazz04,pitala bih te da li ti je rekao iko da je uzrok tvojih spontanih sklonost ka trombofiliji?

:klap::klap::klap: bravo za Bebko, svim srcem navijam za nju, da konacno postane mama:D, predivno je to osmislila, svala cast. Imate i moj potpis:D

Jelena mb Hvala na brzom odgovoru! Mislim da bi dijagnoza MM trebala da bude Asthenozoospermia jer ima 21 mil. ali 80% nepokretnih, 10% slabo pokretnih, 5%pokretnih i 5% progresivno pokretnih spermatozoida.:(
Kakav je postupak dalje? Gde ces raditi VTO? Koliko se ceka? Mi smo se opredelili za Betaniju pa ako budem mogla da biram doktora (ako prodjemo komisiju :sad2:) izabracu dr. Artura Bjelicu. Moja poznanica je isla kod njega i kaze da je Ok mada kaze da je i dr. Kopitovic dobra. Imam toliko pitanja ali ne bi da te gnjavim puno!
Svim devojkama zelim puuuuno srece da ispune svoj san a devojkama koje su uspele od :heart: cestitam! :super:

Mali Pariz jel si mislis na
Elisa anti-beta2-glikoprotein IgM rezultat mi je 2.0 sto znaci negativ. i
Elisa anti-beta2-glikoprotein IgG rez. 2.2 takodje negativan da li si mislila na te rezultate.
Nadam se da je to razlog mojih neuspelih embriotransfera, pa sada znam na cemu sam, onda polako da se pripremam za moje smrzlice:D po peti put, nadam se i poslednji da ce sve proci kako treba:) da ne moram opet sve ispocetka
da ,mislila sam na to,a pogrešno napisala.Super,parametri ukazuju da ti nemaš stečenu ,ali urođenu-i to blaži oblik,da-jer su samo na jednom genu našli mutaciju.
E sad,kad sam ja pitala hematologa da li je to razlog mog neostajanja u 2.stanju,rekao je da nije.
Trombofilija ne sprečava začeće,ali izaziva spontane u 1. i 2.trimestru.Zato treba terapija kad se ostvari trudnoća,ili ako smo u postupku,na dan ET-a.

pa i nije...to je vise pretpostavka iz iskustva hematologa. kaze da su svi parametri u redu, ali da zeli da pokusamo i sa ovakvom terapijom. cini mi se da bi mozda resenje bila surogat majka, koja kod nas nije legalna kao u nekim drugim zemljama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back