Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Camili, ja sam HSG radila u Frontu. Tamo s eradi pod anestezijom i ne boli, tj. boli posle toga, ali bolovi su kao kad imaš menstruaciju, i popoiješ jedan brufen bude ti bolje. Ništa strašno. U Frontu s enoći jedna noć!

A gde ti radiš HSG?
Srećno!

Ikice, i moja jedna soba čeka svoj nameštaj, okrečena je u ljubičasto! Šta ću ako bude dečak?!!!!

Cmokić

Ćao devojke,kako ste?
Minijature,lepo guraš stimulaciju.Stop ide na nekih 19-20 mm,zavisi kako kod koga,meni je tako Milica odredila,a u NS Trninićka na 17-18 već daje stop.Oni znaju najbolje,i ne sekiraj se za to.Taman će i manji stići na vreme.
Držim fige:super:
Padar,gde si?
devojke,sa dečijim sobicama:D... zar ima neka da je nije zamišljala?;)
Camili,HSG sam radila pre 10 g. u Višegradskoj,i bez anestezije.Meni je to bilo ,tada,najgore iskustvo u životu,ali kao što vidiš,100 ljudi-100 ćudi,da ne kažem onu moju 100 žena- 200 sisa,samo ti ćeš znati kako je tebi.
Inače,neko ti već reče,TSH ti nimalo nije mali...za reprodukciju treba da bude oko 2,jer on u stimulaciji i trudnoći blago raste, a takav znači hipotireozu.
Moj je sad 4,a išao je od 2,7,koliko sam imala pre priče o VTO,i sad sam na eutyroxu 0,25.
Preporuka ti je da odeš kod valajnog endokrinologa,i pre pregleda odradiš i anti TPO i anti TG,i FT3 i FT4,jer samo tako će endokrinolog imati pravu sliku o tvojoj štitnoj,.
Sa srećom.
Jelena,cista? Znamo li se sa drugog foruma?
Neka punktiraju,a možda i sa ciklusom ode,vrlo moguće,mada ako je veća,...Bolje je da ne ulaziš u program sa nečim što ne treba tu da bude...polako,biće sve,ali u svoje vreme.
Pozdrav devojke!

Kako si ti, šta ima u Jevremovoj, koji doktor ti vodi postupak?:cmok:

Prvo nas je primila Milica Janićijević i napravila nam program, šemu i potom otišla na odmor. A pre stimulacije pregledao me je Ljubić i on odredio dozu za stimulaciju. Prvi i drugi ultrazvuk posle toga radila je Milica Ilić, druga doktorka, tako da ne znam koji je moj lekar, svi rade. Pretpostavljam da će Ljubić biti na aspiraciji i embriotransferu. Inače, svi su okej! Ne žalim se.

Ja zasad dobro napredujem, imam po šest folikula na oba jajnika, samo nisu svi iste veličine, nesinhronizovano rastu, jedan je 17mm, dva oko 16 mm itd. najmanji su 12 mm. Do koliko mm treba da porastu?
A endometrijum je 15 mm. Rekli da je sve dobro, tako da u nedelju veče primam stop injekciju, pa u utorak u 9 aspiracija! :lol:

Kad ćeš ti u Jevremovu? Pozdravčić[/QUOTE]

i ja sam bila kod dr Ljubica . sa njm radi dr Milica Ilic . super su . vise ces vidjati dr Milicu . Aspiraciju radi Milica , anestezija i nista ne osetis .
Embriotransfer radi dr Ljubic .
Drzim palceve :super::super::super:

Prvo nas je primila Milica Janićijević i napravila nam program, šemu i potom otišla na odmor. A pre stimulacije pregledao me je Ljubić i on odredio dozu za stimulaciju. Prvi i drugi ultrazvuk posle toga radila je Milica Ilić, druga doktorka, tako da ne znam koji je moj lekar, svi rade. Pretpostavljam da će Ljubić biti na aspiraciji i embriotransferu. Inače, svi su okej! Ne žalim se.

Ja zasad dobro napredujem, imam po šest folikula na oba jajnika, samo nisu svi iste veličine, nesinhronizovano rastu, jedan je 17mm, dva oko 16 mm itd. najmanji su 12 mm. Do koliko mm treba da porastu?
A endometrijum je 15 mm. Rekli da je sve dobro, tako da u nedelju veče primam stop injekciju, pa u utorak u 9 aspiracija! :lol:

Kad ćeš ti u Jevremovu? Pozdravčić

i ja sam bila kod dr Ljubica . sa njm radi dr Milica Ilic . super su . vise ces vidjati dr Milicu . Aspiraciju radi Milica , anestezija i nista ne osetis .
Embriotransfer radi dr Ljubic .
Drzim palceve :super::super::super:
[/QUOTE]

EEEEEEEEEEEEEEE pa gde si ti????zasto te nema:dontunderstand::dontunderstand:???kako je bebica??kako napreduje??jeli vec znas pol???javi se malo cesce:roll:

svim mojim drugaricama koje su u postupku,ili se pripremaju zelim sve najbolje,da uskoro dozive ovakve muke kao i ja sada:lol::lol::lol::heart:
ljubim vas sve...............mila ,ljubic radi i aspiraciju,ali kada smo mi bile na redu on je bio u americi i nije mogao da prisustvuje.............milica ne radi sama aspiraciju u vecini slucajeva,a ljubic mora da je prisutan na ET

svim mojim drugaricama koje su u postupku,ili se pripremaju zelim sve najbolje,da uskoro dozive ovakve muke kao i ja sada:lol::lol::lol::heart:
ljubim vas sve...............mila ,ljubic radi i aspiraciju,ali kada smo mi bile na redu on je bio u americi i nije mogao da prisustvuje.............milica ne radi sama aspiraciju u vecini slucajeva,a ljubic mora da je prisutan na ET

u 12 ned sam bila na pregledu na merenju NT i ekspertskom pregledu . tog istog dana uradjene su analize za dabl test . rezultati super .
Bebac lepo napreduje mase :klap::klap::klap:
sledece je bila amniocinteza. Da li ici ili ne
Dr savetuje da da zbog samog postupka tacnije isci .
kod mene odnosno u meni agonija .Strah od uboda od pobacaja ali ipak sam odlucila da poslusam dr .
i tako u sredu 08.09 je uradjenja amniocenteza i kao sto ja umem da kazem PREZIVELA SAM :ok::ok:
juce sam dobila rezultate i sve je super

pol je DECAK

morala sam to sa vama da podelim i da vam posaljem veliki veliki :zag::cmok2::zag::cmok2::zag::cmok2::zag::cmok2::zag::cmok2:

kako si ti , sta si radila od pregleda , kako se osecas
ni ti nisi nesto prisutna a navikla sam na tebe :bye::bye::bye:

Minijature! Sretno i za sobicu se nesekiraj,pasce ti vec nesto na pamet ako bude djecak
a do tada puno,puno srece.

Mila 81 i Pazarka i vama i vasim bebicama sve najbolje.Nekima od vas da brzo rastete a nekima opet da se brzo ne debljate.Salim se.Uzivajte u sreci koja se nama cini jos uvijek dalekom.

Za sve ostale djevojcice velika pusa i puno pozitivne energije u ovim tmurnim i hladnim,jos uvijek"ljetnim" danima.

Pozdrav za sve trudilice i trudnice:bye:Ja sam ponovo krenula u novi postupak pre tri dana i sad pijem mikroginon,u medjuvremenu sam opet radila sve one dosadne nalaze na viruse i briseve i treba da im se javim za deset dana sa nalazima.Kada sam otisla u Visegradsku pre cetiri dana da proverima zasto me jos nisu pozvali dobih objasnjenje da su me zvali ali nisu uspeli da me dobiju:rtfm:i odmah posto mi je to bio poslednji dan ciklusa rekli da pocnem sa terapijom:think:a da za deset dana sve nalaze odradim.Sve sam zavrsila ja za dva dana sem kolposkopije jer doktor kod koga privatno idem nije tu,a ginekolog iz doma zdravlja mi kaze da se ti nalazi cekaju malo duze,meni je to on kad god mi je to radio odmah pisao nalaz kolposkopije pa mi nije jasno sta tu treba da se toliko ceka,cekacu da vidim da li ce doci bar do srede a ako ne onda cu kod bilo koga posto nemam izbora a bas ne volim da menjam lekare:besna:Saljem vam veliku pusu:cmok2:

:klap::klap::klap: bravo Mila! Mazi batu,pa nam piši o svojoj trudnoći!

.mila ,ljubic radi i aspiraciju,ali kada smo mi bile na redu on je bio u americi i nije mogao da prisustvuje.............milica ne radi sama aspiraciju u vecini slucajeva,a ljubic mora da je prisutan na ET
meni Ljubić nije radio aspiraciju,već dr Milica Janićijević,tako da sam profesora tek na ET-u upoznala...

Progesteron mi je na drugi dan ciklusa 0,909 a normalan je od 1 do 3,8
Da li će mi komisija praviti problem?
Ne bi trebalo Jelena...ne bi trebalo,jer progesteron ti u postupku ne treba,a posle ET-a ga dopinguješ utrogestanima,ili crinone gelom...što je čist progesteron.
Taj nedostatak progesterona bi mogao biti problem za prirodnu trudnoću.

Pozdrav svima!Ja se smaram sa prikupljanjem rezultata i ginekolog me cima tako sto mi leci trecu grupu VS.Sta reci a ne zaplakati.Za mesec dana jos nista mi nije odradio.A i sto da zurim kad ce ovi iz Visegradske odmah da primete da sam u junu odradila vto.Puno :cmok::cmok:za oficirusu i mali pariz!!!!!!!!!!!!!!!!

Camili, ja sam HSG radila u Frontu. Tamo s eradi pod anestezijom i ne boli, tj. boli posle toga, ali bolovi su kao kad imaš menstruaciju, i popoiješ jedan brufen bude ti bolje. Ništa strašno. U Frontu s enoći jedna noć!

A gde ti radiš HSG?
Srećno!

Posto u Somboru ne rade HSG moj ginekolog je rekao da se zakazuje u Novom Sadu pretpostavljam u klinici koja je ukljucena u program, trenutno cekam nalaze briseva pa ce mi zakazati pa cu tacno znati gde. Pretpostavljam da je Genezis ali videcemo. Ja sam te u pocetnoj fazi a vec me hvata panika posto to i nije bas tako jednostavno kako sam ja zamisljala. To je brdo nalaza, papira, cekanja, strpljenja..... ali tako to mora biti.
Veliki pozdrav svima!:ok:

Ćao devojke,kako ste?
Minijature,lepo guraš stimulaciju.Stop ide na nekih 19-20 mm,zavisi kako kod koga,meni je tako Milica odredila,a u NS Trninićka na 17-18 već daje stop.Oni znaju najbolje,i ne sekiraj se za to.Taman će i manji stići na vreme.
Držim fige:super:
Padar,gde si?
devojke,sa dečijim sobicama:D... zar ima neka da je nije zamišljala?;)
Camili,HSG sam radila pre 10 g. u Višegradskoj,i bez anestezije.Meni je to bilo ,tada,najgore iskustvo u životu,ali kao što vidiš,100 ljudi-100 ćudi,da ne kažem onu moju 100 žena- 200 sisa,samo ti ćeš znati kako je tebi.
Inače,neko ti već reče,TSH ti nimalo nije mali...za reprodukciju treba da bude oko 2,jer on u stimulaciji i trudnoći blago raste, a takav znači hipotireozu.
Moj je sad 4,a išao je od 2,7,koliko sam imala pre priče o VTO,i sad sam na eutyroxu 0,25.
Preporuka ti je da odeš kod valajnog endokrinologa,i pre pregleda odradiš i anti TPO i anti TG,i FT3 i FT4,jer samo tako će endokrinolog imati pravu sliku o tvojoj štitnoj,.
Sa srećom.
Jelena,cista? Znamo li se sa drugog foruma?
Neka punktiraju,a možda i sa ciklusom ode,vrlo moguće,mada ako je veća,...Bolje je da ne ulaziš u program sa nečim što ne treba tu da bude...polako,biće sve,ali u svoje vreme.
Pozdrav devojke!

Moji nalazi su sledeci: Estradiol 27.40 (18-147), FSH 10.38 (3.9-12), LH 8.87 (1.5-8), Progesterone 0.99 (0.25-0.54), Prolactin 13.41 (5-35), T3 1.62 (0.78-2.53), T-4 67.85 (57.91-154.4), Testosterone 1.14 (0.1-0.9) i TSH 7.06 (0.47-5.01).
Da li bi mogla na komisiju sa takvim nalazima. Ja sam stvarno slabo upucena u sve to, sve sto znam informisana sam putem ovog foruma jer moj ginekolog slabo prica o tome.

Draga Melania,jako mi je drago da si nam se ponovo vratila.Nadam se da si sve probleme,koje si povrsno napomenula,uspjela prebroditi i da sad imas samo jedan cilj.Ja ti od sveg srca zelim puno srece i da ovaj put stvarno uspije.Da ti se tvoj dosad ulozeni trud vrati blizancima.Sta kazes na to?

Vodolijo moja slatka hvala ti na lepim recima i zeljama,ti si melem koji se retko srece a leci lepim recima i mislima.I ja tebi zelim blizance pa da se zajedno jedna drugoj zalimo kako su nemirni:hahaha:Ljubim te mila moja i hvala ti sto postojis:cmok2::cmok2::cmok2:

Moji nalazi su sledeci: Estradiol 27.40 (18-147), FSH 10.38 (3.9-12), LH 8.87 (1.5-8), Progesterone 0.99 (0.25-0.54), Prolactin 13.41 (5-35), T3 1.62 (0.78-2.53), T-4 67.85 (57.91-154.4), Testosterone 1.14 (0.1-0.9) i TSH 7.06 (0.47-5.01).
Da li bi mogla na komisiju sa takvim nalazima. Ja sam stvarno slabo upucena u sve to, sve sto znam informisana sam putem ovog foruma jer moj ginekolog slabo prica o tome.

Camili,ne bi trebalo da te odbiju na Komisiji,ali si def. za terapiju.TSH od 7 nimalo nije bazazlen.Ne želim vodu da ti mutim,ali ako tvoj ginekolog..." slabo priča o tome",onda ga treba menajti. Trebalo je davno da te uputi na endokrinologa,i da ti na osnovu visokog FSH kaže na smanjene rezerve...ali opet,razlika između FSH i LH ti je odlična.
Koliki ti je AMH?I on je neophodan za Komisiju...
Moj savet je-pravac endokrinolog,jer kad čuje da planiraš VTO sa TSH od 7 ,odmah će ti prepisati terapiju.
Padar...neko leči III g,neko ne.
U principu je ona uredu,ako se ne izoluje nešto patogeno.Meni su jednom u postupku VTO ,za tu grupu,prepisali lactogin kapsule,mislim da sam pisala o tome...Naravno nema žurbe.Misliš li odraditi još nešto od nalaza,tipa OGTT sa insulinemijama,ili nešto od imunologije?
p.s. Camili,za HSG će te uputiti na Betaniju,to je KBC Vojvodine,a ne u Genesis.

Mali pariz,meni je ogtt jednom radjen i bile su povisene vrednosti,i javljala sam se endokrinologu a on je rekao da se to tolerise.Fsh je i meni uvek bio 10,i niko mi nikad nije savetovao pa ni ovi iz Maribora da bi trebala sa endokrinologom nesto da preduzimam.A i valjalo bi naci nekog ko se bavi malo vise sa nasim problemima,mislim na endokrinologa.Mislim da mi ginekolog nece nista raditi,odradice ono sto mora,pa ako ovi iz Visegradske budu mislili da treba jos nesto,valjda ce traziti.A i imam jedan jajnik pa mozda i hormonski status tumace u skladu sa slucajem.Ne razmisljam vise nista.U sredu idem da vidim da li mi je sada bris uredan,pa ako jeste da mi odradi konacno kolposkopiju,papa,tvcd i ostalo.Pozdrav.

Jel neko nesto radio od imunologije i ako jeste sta?
ja sam radila pretrage na nasleđenu trombofiliju,u Helix labu.Po preporuci dr kod koje mislim ići na sledeći postupak,za god. dana.I otkrijem da imam homozigotnu mutaciju na genu za MTHFR.Za sad ću piti folnu ,B12,vit.C,a u stimulaciju,pa i ako dođe do trudnoće,primaću inj.heparina...ali otom potom.Planiram posetiti prvo hematologa da pogleda taj nalaz,a dopuniću ga nalazima proteina C i S. A radila sam i antikardiolipinska,antifosfolipidna,antinuklearna,antispermatozoidna antitela,lupus antikoagulans...naravno celu sliku štitne-hormoni i antitela,i poslednje taj OGTT ali sa insulinemijama,inače ga OGTT ne podrazumeva,zato sam te pitala da li sa insulinemijama radila...:roll:mislim da nisam ništa izostavila...
inače pretrage na urođenu trombofiliju podrazumevaju nalaz: MTHFR, koagulacioni Faktor V( laiden)i koagulacioni faktor II ( protrombin II).
uzima se bris bukalne strane-unutrašnja str. obraza,i jednog i drugog,i sa njega skida DNK.

Dobila sam rezultate briseva, sve je negativno sem ureoplazme...Do sada sam cesce radila briseve i do sada je nisam imala i gle sad se pojavila. U sredu idem kod ginekologa i onda pretpostavljam terapija tako da ne mogu na HSG sve dok ne zavrsim sa tim. Da li je neko imao problema sa tim, da li se to dugo leci...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back