minijature
Obećava
- Poruka
- 99
Jedna lepa vest,jutros su me zvali od Ivanovica,prosli smo komisije,za 5 dana idem kod njih.Javljam vam kada krecemo sa postupkom.Pozdrav
Bet, srecno kod Ivanovića!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jedna lepa vest,jutros su me zvali od Ivanovica,prosli smo komisije,za 5 dana idem kod njih.Javljam vam kada krecemo sa postupkom.Pozdrav
Kako si ti, šta ima u Jevremovoj, koji doktor ti vodi postupak?![]()
Prvo nas je primila Milica Janićijević i napravila nam program, šemu i potom otišla na odmor. A pre stimulacije pregledao me je Ljubić i on odredio dozu za stimulaciju. Prvi i drugi ultrazvuk posle toga radila je Milica Ilić, druga doktorka, tako da ne znam koji je moj lekar, svi rade. Pretpostavljam da će Ljubić biti na aspiraciji i embriotransferu. Inače, svi su okej! Ne žalim se.
Ja zasad dobro napredujem, imam po šest folikula na oba jajnika, samo nisu svi iste veličine, nesinhronizovano rastu, jedan je 17mm, dva oko 16 mm itd. najmanji su 12 mm. Do koliko mm treba da porastu?
A endometrijum je 15 mm. Rekli da je sve dobro, tako da u nedelju veče primam stop injekciju, pa u utorak u 9 aspiracija!![]()
Kad ćeš ti u Jevremovu? Pozdravčić
svim mojim drugaricama koje su u postupku,ili se pripremaju zelim sve najbolje,da uskoro dozive ovakve muke kao i ja sada
ljubim vas sve...............mila ,ljubic radi i aspiraciju,ali kada smo mi bile na redu on je bio u americi i nije mogao da prisustvuje.............milica ne radi sama aspiraciju u vecini slucajeva,a ljubic mora da je prisutan na ET
pol je DECAK
meni Ljubić nije radio aspiraciju,već dr Milica Janićijević,tako da sam profesora tek na ET-u upoznala....mila ,ljubic radi i aspiraciju,ali kada smo mi bile na redu on je bio u americi i nije mogao da prisustvuje.............milica ne radi sama aspiraciju u vecini slucajeva,a ljubic mora da je prisutan na ET
Ne bi trebalo Jelena...ne bi trebalo,jer progesteron ti u postupku ne treba,a posle ET-a ga dopinguješ utrogestanima,ili crinone gelom...što je čist progesteron.Progesteron mi je na drugi dan ciklusa 0,909 a normalan je od 1 do 3,8
Da li će mi komisija praviti problem?
Camili, ja sam HSG radila u Frontu. Tamo s eradi pod anestezijom i ne boli, tj. boli posle toga, ali bolovi su kao kad imaš menstruaciju, i popoiješ jedan brufen bude ti bolje. Ništa strašno. U Frontu s enoći jedna noć!
A gde ti radiš HSG?
Srećno!
Posto u Somboru ne rade HSG moj ginekolog je rekao da se zakazuje u Novom Sadu pretpostavljam u klinici koja je ukljucena u program, trenutno cekam nalaze briseva pa ce mi zakazati pa cu tacno znati gde. Pretpostavljam da je Genezis ali videcemo. Ja sam te u pocetnoj fazi a vec me hvata panika posto to i nije bas tako jednostavno kako sam ja zamisljala. To je brdo nalaza, papira, cekanja, strpljenja..... ali tako to mora biti.
Veliki pozdrav svima!![]()
Ćao devojke,kako ste?
Minijature,lepo guraš stimulaciju.Stop ide na nekih 19-20 mm,zavisi kako kod koga,meni je tako Milica odredila,a u NS Trninićka na 17-18 već daje stop.Oni znaju najbolje,i ne sekiraj se za to.Taman će i manji stići na vreme.
Držim fige
Padar,gde si?
devojke,sa dečijim sobicama... zar ima neka da je nije zamišljala?
Camili,HSG sam radila pre 10 g. u Višegradskoj,i bez anestezije.Meni je to bilo ,tada,najgore iskustvo u životu,ali kao što vidiš,100 ljudi-100 ćudi,da ne kažem onu moju 100 žena- 200 sisa,samo ti ćeš znati kako je tebi.
Inače,neko ti već reče,TSH ti nimalo nije mali...za reprodukciju treba da bude oko 2,jer on u stimulaciji i trudnoći blago raste, a takav znači hipotireozu.
Moj je sad 4,a išao je od 2,7,koliko sam imala pre priče o VTO,i sad sam na eutyroxu 0,25.
Preporuka ti je da odeš kod valajnog endokrinologa,i pre pregleda odradiš i anti TPO i anti TG,i FT3 i FT4,jer samo tako će endokrinolog imati pravu sliku o tvojoj štitnoj,.
Sa srećom.
Jelena,cista? Znamo li se sa drugog foruma?
Neka punktiraju,a možda i sa ciklusom ode,vrlo moguće,mada ako je veća,...Bolje je da ne ulaziš u program sa nečim što ne treba tu da bude...polako,biće sve,ali u svoje vreme.
Pozdrav devojke!
Moji nalazi su sledeci: Estradiol 27.40 (18-147), FSH 10.38 (3.9-12), LH 8.87 (1.5-8), Progesterone 0.99 (0.25-0.54), Prolactin 13.41 (5-35), T3 1.62 (0.78-2.53), T-4 67.85 (57.91-154.4), Testosterone 1.14 (0.1-0.9) i TSH 7.06 (0.47-5.01).
Da li bi mogla na komisiju sa takvim nalazima. Ja sam stvarno slabo upucena u sve to, sve sto znam informisana sam putem ovog foruma jer moj ginekolog slabo prica o tome.
ja sam radila pretrage na nasleđenu trombofiliju,u Helix labu.Po preporuci dr kod koje mislim ići na sledeći postupak,za god. dana.I otkrijem da imam homozigotnu mutaciju na genu za MTHFR.Za sad ću piti folnu ,B12,vit.C,a u stimulaciju,pa i ako dođe do trudnoće,primaću inj.heparina...ali otom potom.Planiram posetiti prvo hematologa da pogleda taj nalaz,a dopuniću ga nalazima proteina C i S. A radila sam i antikardiolipinska,antifosfolipidna,antinuklearna,antispermatozoidna antitela,lupus antikoagulans...naravno celu sliku štitne-hormoni i antitela,i poslednje taj OGTT ali sa insulinemijama,inače ga OGTT ne podrazumeva,zato sam te pitala da li sa insulinemijama radila...Jel neko nesto radio od imunologije i ako jeste sta?