Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
padarlajnd, nemoj se operecivati koliko celija ima tvoja mrvica bitno je da se ona zakaci.Ja sam dozivela u jednoj nasoj klinici kada mi nije uspelo da mi kazu da su moji embrioni smece.Zamisli, kakav bezobrazluk.Prosli put sam imala fantasticne embrione i nista.
Ko ih sisa kada se rodi jedna divna beba videce oni optimizam!

Ja sam sigurno dodala oko 10kg u 2008 i do ivf u 2009 godini, 2008 sam radila 2 Iui sa jakom stimulacijom, gonalima i menopurima i bas su me dokrajcile te stimulacije, a nakon Ivf sam bila naduta kao balon, tek oko treceg meseca trudnoce sam spasnula. eh evo ja dobila nakon 14 meseci neimanja, a bas mi bilo lepo bez vestice. Suzukice evo i ja saljem vibrice da ode cista. Oficiruso ti pogledi su najgori, vrlo dobro ih se secam nako propala dva Iui

Milice, ti si divna.Uvek nadjes vremena za svaku od nas.Hvala do neba.

Draga Padar,molim te misli u pozitivnom pravcu dok se ne dokaze suprotno.Kod mene je svaki put bilo sve "idealno" ali svaki put corka (7x) pa niko nema objasnjenja zasto.Prema tome mislim da nema pravila,imas srece ili nemas.Ako nebude u redu bice vremena za ruzniju stranu ove teme.Vjeruj u sebe i u tu kap zivota u tebi.Zelim ti srecu.

Padar nemoj ti mnogo da ih slusas, meni su takodje vratili dva mrsava cetvorocelijska embriona, ma ja se ni za trenutak nisam ponadala da je uspelo, zena koje ja radila kad i ja je imala osmocelijske embrione drugi dan od Et a ja samo cetvrocelijske. Sama znas kako se kod mene zavrsilo, eno ga moj embrion u krevecu stavila sam ga da spava na ledjima a zatekla sam ga na stomaku :-) ovu cu da ponovim i tebi kao sto sam i Pazarki kad je kukala da joj embrioni nisu stigli do blasti, nijedan inkubator, epruveta, petrijeva kutija nemoze da zameni matericu u njoj se na najbolji moguci i najprirodniji nacin rastu i razvijaju embrioni, i uslovi u materici i inkubatoru nemogu da se porede!!!
Oficiruso, ja sam uvek tu za sve forumasice, napacene i dobre duse kao sto sam i ja, i kao sto su meni tamo neke druge zene pruzale utehu kada mi je bila potrebna, tako je i ja nesebicno vracam.
Kisss veliki za Vodoliju

evo i ja da se javim .............znam da ce te mi reci da sam poludela,ali ja sam i danas vadila betu danas16.dan od ET-365...........ja prosto ne verujem ,tako da puno strahujem,sada sam umislila sta ako je vanmatericna:dash:znam da sam luda,ali ne mogu da pomognem sebi:roll:,nekako mi sve ovo deluje nestvarno,kao u nekom prelepom snu i strah me je da bih mogla da se probudim svakog trenutka:cool:

a kad smo kod snova,sinoc sam te sanjala mila,da smo bile kod milice na UZ i da sam te tesila jer si bila razocarana jer je bio samo jedan mesak:heart::heart:.........i nakon toga sam se posvadila sa nekim neljubaznim dr:manikir:

danas sam bila kod kozmeticara,uzivala sam ,rekla sam da ne mogu puno da sedim jer sam TRUDNICA:zper:,kako to lepo zvuci:cmok2:

i da pitam ove nase trudnice,kako je dr racunao koliko ima nedelja trudnoca???jeli od prvog dana poslednjeg ciklusa ili????

P A Z A R K I C E E E E, M I L A A A I S N E Z O O O :orkestar::orkestar::orkestar::vatromet::vatromet::vatromet::orkestar::orkestar::zurka::zurka::zurka::zurkaC E STITAM OD SVEG SRCA |!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1::zurka:

Zene glavu gore i idemo dalje mi smo najace zene na svetu,ma izdrzacemo mi sveeee.Znate kako ide ona pesma ,, nemoze nam niko nista jaci smo od sudbine,, nasa pesma.Toliko sam se rastuzila i obradovala da neznam dal sam vise plakala od srece ili tuge,zbog prethodnih postova.Kad me mm vido hteo da me ubije kaze ,,nesmes zbog beba da se uzbudjujes ludaco iskljucicu ti net,, a ja sad uvatila foru kad ga nema ja citam i placem hahahahahaha ne moze niko da mi zabrani da sa mojim drugaricama delim i srecu i tugu jer tako drustvo nadam se da sam u pravu.

Sto se tice visina bete nema pravila ja sam 13 dana imala 145 otprilike ne secam se pisala sam o tome,posle 2 danna bila je 300 i nesto a nosim dvojke, drugarica moja je imala 300 i nesto a nosi jedno znaci nema pravila, ali nije ni bitno samo da su nam +++++++++++++++ bete to je najbitnije!!!!!!!!!!!

hvala ti ljubavi,ja i dalje ne verujem:roll:..............znaci tebi je beta bila 145????pa znaci da ima sanse da su blizanci????

ljubi te indijance od mene:heart::heart::cmok2:

ahahahahahahaa Ivanice, klimataš se jel? :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
ovo mi se jako sviđa! Biće tebi belaja kad dođu ove besnice!!

Ja juče bila kod Zadorija....pa mamu mu oooopet imam neku glupu cistu. Nije taaako velika 3 cm, nadamo se da će me napustiti sa mecom... ako pukne sama krećemo 1 jula. :rtfm::rtfm::rtfm: ako ne ode pokazaću ja njoj :evil:, vadim tiganje!

I ponovo bravo za naše nove trudnice :zag: :zag: :klap: :hvala:

ljubavi vec sam ti jednom pisala,da vecina zena ima male vodene ciste koje nestaju u toku menge,i ja spadam u tu grupu:roll:,verovatno je imas svakog ciklusa,a ako koristis kontraceptive mogu da budu malo vece,tvoja je mala,tako da nemoj da brines ,uskoro ces se pridruziti nama ,i ti i sve ostale...................zaista mi je zao,znate da sam to puno puta prosla ,i jako puno puta padala i sto puta se pitala ZBOG CEGA????sada da nije uspelo,zaklela sam se samoj sebi da bi naterala dr da me rasklope,ne bi li otkrili nesto zasto ne uspeva..............ali izgleda da su bili upravu oni koji su govorili da meni psiha ne dozvoljava :dash:,sada sam se najmanje nadala ,u bilo kom prethodnom postupku sam bila makar za nijansu optimisticnija,a sada kada su javili da nijedan od desetak preostalih embriona nije stigao do blasti,onda sam se shebala u svakom smislu i samo sam zelela da se ova agonija sto pre zavrsi,htela sam odmah nakon sto mi se menga zavrsi da mi ljubic odradi laporoskopiju,sve sam te planove sklopila onog dana kada sam prvi put vadila betu hcg

....imam običaj da negiram i potiskujem negativna osecanja, sto bi rekli guram glavu u pesak....i nadam se da zaboravljeno ne boli...
i da ne pričam o tome, jer nekako je teško priznati koliko te neke stvari u životu polome u paramparčad... i tako iznova i iznova... Da, ali većina vas, drage moje, to jaaaaaaaako dobro zna....

elem, da ne prenosim negativne misli, radujem se beskrajno našim novim bebicama i ponosnim budućim mamama, držim pesnice za trudilice i obećavam da uskačem u vozić već u septembru, pa će nam dečica biti isto godište!!!!!!!;)

sada se lečim planiranjem promene rasporeda u kući, za vikend idem u neku kafanu, pošteno da se isplačem uz sevdalinke, zakazujem Rim i letovanje na Jadranu, bacam se na dijetu (baš sam se opustila u poslednje vreme) ali i na mužica:per:, za 20 dana branim master tezu, pa ću da pravim karaoke žurku........i još mnogo, mnogo toga sam smislila kako bih dala smisao životu do sledeće, nadam se, pozitivne bete!!!

ljubim vas sve, i do neba zahvaljujem na podršci!

i da, ovo nije oproštajni post.....naravno da ostajem na forumu, samo mi je eto došlo da svašta nešto ispišem.....:whistling:

cmokić još jednom

naravno ljubavi,sada verujem u ono JEDNOM MORA DU BUDE,ne mogu da se porazi nizu doveka :cmok2:........iskreno ja sam mislila da se meni a sreca nikada nece desiti,i sada ne verujem:whistling:,i zato svaka dva dana proveravam i tako ce verovatno biti do prvog UZ,i treba da posmatras da zivot ne cini VTO ima mnogo lepsih stvari u zivotu,samo je dovoljno da se osvrnes oko sebe i da uvidis da je zivot lep,ma koliko to sada zvucala grubo od mene u ovom trenutku(nadam se da ti ne zvucim sebicno),ali hocu da ti kazem da sam taj bol osetila mnogo puta,gde me je bolelo do besvesti ,do granica bunila gotovo ludila,i onda samo takav stav i sve je nekako drugacije.........srecu sam pronalazila u sitnicama ,nekada mi se cinilo da sam zaista srecna,dok u drugom da hocu malom srecom prekrijem veliku nesrecu..........ali sam prezivela i poprilicno sam normalna,ali ne skroz:rotf::lol:

svim curama kojima je beta negativna -zao mi je ,zao mi je ali nema padanja,ali hocu da znate da ovde uvek mozete podrsku i da cu uvek biti tu za vas:cmok2::zag:.....veliki poljupci ohrabrenja i podrske

Draga Padar,molim te misli u pozitivnom pravcu dok se ne dokaze suprotno.Kod mene je svaki put bilo sve "idealno" ali svaki put corka (7x) pa niko nema objasnjenja zasto.Prema tome mislim da nema pravila,imas srece ili nemas.Ako nebude u redu bice vremena za ruzniju stranu ove teme.Vjeruj u sebe i u tu kap zivota u tebi.Zelim ti srecu.

ej ljubavi sta mi radis????cekam te,ja i ti idemo u korak jedna za drugom,sada cekam tvoju ogromnu betu:cmok2::cmok2:

Pazarka , srecno i uzivaj...Devojke drzite se...samo jaka volja i zelja ce vas dovesti do toliko zeljenog bica...Evo i nekih nasih novih slicica
picture.php
[/IMG]
picture.php
[/IMG]
picture.php
[/IMG]

kako ste lepi ,jaoj ................presladak je:cmok2::cmok2:

drage saborke:zag:

samo da javim da smo se mi rodiliiiii!:D prošlog utorka nam je stigao jedan diiiivan dečak Nikola!:heart: sa 3.800 ga i 52 cm:D Sad kad ga vidim hvata me 100 osećaja, od ooooogromne sreće do plačljivosti kad mi prođe kroz glavu koliko je prepreka moralo da prođe do njegovog rođenja! Iako nam je vto uspela iz prvog puta, imala sam visokorizičnu trudnoću, i potpisujem da nismo i nikad u životu nećemo uraditi veću stvar!

ja se dugo nisam javljala, sad sam se rasplakala dok sam čitala postove, i inače mi je sve hiiiiper dirljivo ovih dana:lol: ... puno je novih forumašica ovde (koje puuuno pozdravljam i poručujem im da ne odustaju i da je sve, sve, sve moguće!:cmok2:) veliki :zag: za stare drugarke!:zag:

sliku ne znam da okačim:D

cestitam ,tebi presrecna mamice poljubac,a nikoli da nam bude ziv zdrav i srecan...........dobro nam dosao sunce nase:cmok2::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:

evo i ja da se javim .............znam da ce te mi reci da sam poludela,ali ja sam i danas vadila betu danas16.dan od ET-365...........ja prosto ne verujem ,tako da puno strahujem,sada sam umislila sta ako je vanmatericna:dash:znam da sam luda,ali ne mogu da pomognem sebi:roll:,nekako mi sve ovo deluje nestvarno,kao u nekom prelepom snu i strah me je da bih mogla da se probudim svakog trenutka:cool:

a kad smo kod snova,sinoc sam te sanjala mila,da smo bile kod milice na UZ i da sam te tesila jer si bila razocarana jer je bio samo jedan mesak:heart::heart:.........i nakon toga sam se posvadila sa nekim neljubaznim dr:manikir:

danas sam bila kod kozmeticara,uzivala sam ,rekla sam da ne mogu puno da sedim jer sam TRUDNICA:zper:,kako to lepo zvuci:cmok2:

i da pitam ove nase trudnice,kako je dr racunao koliko ima nedelja trudnoca???jeli od prvog dana poslednjeg ciklusa ili????
Ne verujes, strahujes, nemoguce, nekom drugom se desava....i dok trepnes stomak do zuba:klap::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
trudnoca se racuna od pvog dana ciklusa
znaci oduzmi tri meseca i dodaj sedam dana i to je to....KADA, JAVI KADA
:bye::zag::cmok::cmok2::super:

[pazarka

danas sam bila kod kozmeticara,uzivala sam ,rekla sam da ne mogu puno da sedim jer sam TRUDNICA:zper:,kako to lepo zvuci:cmok2:....................................

pazarka SUPER za betu ! bice to sve super . dok citam smesim se kao malo dete iako bih vristala od srece . raduje me nas zajednicki uspeh :D :cmok:
verujem da ce i kod ostalh jako ali jako finih devojka brzo doci isto :cmok::cmok::cmok:

sto se tice sna bice onako kako treba ...

ja sam juce otkazala kozmeticara :manikir:jer zbog hiprstimulacije moram jos uvek da mirujem ali se situacija popravlja :lol::lol::lol:

Poslednja izmena:
ubacili su mi embrion koji se sporo deli,ima samo 3 celije.Vlaisavljevic nije optimistican!***
Padar,dok god je mrvica u tebi nada postoji.. A,i kad se najmanje nadamo ono se desi..... Ja sam radila terapiju,i imala samo 2 jajne celije i uistinu sam bila razocarana... Moji embrioni su bili cetverocelijski,jedna mrvica se izborila i moj malisan eto,sada u julu puni 3 godine..... Betu nisam ni radila....Jednostavno otputovala kuci na odmor(prevalila toliki put) i tek kad mi je izostala mjesecnica uradila test na trudnocu... eeeeeeee,tek onda sam bila sokirana,ali u pozitivnom smislu i bilo mi krivo sto sam uopste putovala i izlagala se stresu..... eto tako draga,ako je sudjeno tvoja mrvica ce se izboriti bez obzira na sve...... Sada samo odmaraj i ako je ikako moguce sto manje razmisljaj u svemu.......zelim ti puno srece....... :heart:

Pazarka trudnice(hmm kako to lijepo zvuci),a jos ce biti ljepse kada se bude vidjelo...... A tek buduca mamica sa kolicima..... MAMICE,trudnoca traje 40 nedjelja a za izracunavanje ti je Milica vec objasnila...... Velika pusa za tebe i mrvicu(a,mozda i dvije) !!!!!!!!!

skandia,pazarka,oficirusa hvala vam devojke na podrsci,divne ste!Pazarka uzivaj u trudnoci i ne brini vise!Doslo je vreme da i ti uzivas!Ja se sad plasim dok sam lezala posle embriotransfera malo mi je iscurelo one tecnosti sto su ubacili zajedno sa embrionom!Verovatno je to glupost ali strahujem!Puno poljubaca!:cmok::cmok::cmok:

drage saborke:zag:

samo da javim da smo se mi rodiliiiii!:D prošlog utorka nam je stigao jedan diiiivan dečak Nikola!:heart: sa 3.800 ga i 52 cm:D Sad kad ga vidim hvata me 100 osećaja, od ooooogromne sreće do plačljivosti kad mi prođe kroz glavu koliko je prepreka moralo da prođe do njegovog rođenja! Iako nam je vto uspela iz prvog puta, imala sam visokorizičnu trudnoću, i potpisujem da nismo i nikad u životu nećemo uraditi veću stvar!

ja se dugo nisam javljala, sad sam se rasplakala dok sam čitala postove, i inače mi je sve hiiiiper dirljivo ovih dana:lol: ... puno je novih forumašica ovde (koje puuuno pozdravljam i poručujem im da ne odustaju i da je sve, sve, sve moguće!:cmok2:) veliki :zag: za stare drugarke!:zag:

sliku ne znam da okačim:D

Draga moja svaka cast, cesitam i ja trenutno vec puckam, kada ce Dule da se rodi i pridruzi Nikoli, pa da setamo Strandom. :super::super::super:

Evo i mene vidim da ste aktivne trudnice,bravo!Kozmetičar!To je sve lepo,ali imam mali savet za vas.Ako vam rseđuju nokte da povedete računa o priboru koji korist.Trudnice su izložene povećanom riziku od candide.Tako da je vrlo lako možete dobiti u salonu,a teško se leči i ograničene ste sa terapijom koju smete da koristite.Pogotovo žene koje imaju urasle nokte.Savet,ako želite da ste sređene odradite to same,ako niste sigurne u higijenu salona u koji idete.Zvučim možda dosadno,ali želim da vam na neke stvari ukažem.Pretpostavljam da od velike sreće ne razmišljate o svakakvim detaljima,ali ja sam tu da vas potsetim!

Taj tvoj strah i preispitivanje smo, ja verujem, sve prezivele. Nista to nije cudno kada se osvrnes sta si sve do sada pregurala:worth::worth::worth:
Isto tako sasvim racionalno znas da vanmatericna nije moguca obzirom da su ti radili VTO.
Sto se tice racunanja verovatnog termina porodjanja ili ti VTO se racina onako kao ti je Milica 83 rekla, ukoliko je aspiracija radnjena na 14 dan (ili ti na dan uobicajene ovulacije), ukoliko je radjen neki drugi dan, lekari imaju tablice pa neka ti izracunaju VTO, jer u toj varijanti on odstupa za koji dan od klasince racunice.

Evo i mene vidim da ste aktivne trudnice,bravo!Kozmetičar!To je sve lepo,ali imam mali savet za vas.Ako vam rseđuju nokte da povedete računa o priboru koji korist.Trudnice su izložene povećanom riziku od candide.Tako da je vrlo lako možete dobiti u salonu,a teško se leči i ograničene ste sa terapijom koju smete da koristite.Pogotovo žene koje imaju urasle nokte.Savet,ako želite da ste sređene odradite to same,ako niste sigurne u higijenu salona u koji idete.Zvučim možda dosadno,ali želim da vam na neke stvari ukažem.Pretpostavljam da od velike sreće ne razmišljate o svakakvim detaljima,ali ja sam tu da vas potsetim!

Skroz si u pravu, postoji gomila saveta za trudnice, kojih bi trebalo se pridrzavati (farbe za kosu bez amonijaka, ne koristiti antiperspirante, truditi se koristiti sve na biljnoj bazi, solarijum zabranjen.....), voditi racuna o ishrani, izbaciti gazirana pica (unositi manje soli...) i drage moje vodite racuna da vam se smanjuju mogucnosti uzimanja bilo kakvih lekova, paracetamol vam je alfa i omega lek za sve (meni je pomagao panadon), sem ako lekar ne kaze drugacije.
Sada vam preporucujem, ako vas interesuje, da predjete na forum za trudnice, mada sam ja slabo isla, Slusala sam svoje telo i nisam dozvoljavala da me bobmbarduju tim, mozes ovo, ne mozes ono....(ala sam kontradiktorna (oprostite trudnici), vazno je da sam ovde nabacala neke cinjenice, a protiv popovanja sam:D)

Sme da se pije Sinacilin u trudnoći,ali sve se pije kad dr.prepiše bile trudne ili ne!Da i ja sam protiv popovanja,ali sam zato da nam se rađaju zdrava deca i to pišem isključivo iz tog razloga.Zvučim kao neka dosadna tetka.Nije mi cilj nikoga da smaram.Naravno ishrana je bitn zbog trudničkog šećera i mislim da treba trudnice da povedu računa da ne jedu voće bez mere.Naravno bez slatkiša!Bolje na vreme,nego da vas bodu i da morate da ležite u bolnici.Nemojte da se ljutite na mene,dovoljno je da mi jedna od vas napiše da vas smaram i ja ću prestati,ali profesionalne deformacije su čudo.Volela bih da sve izgledate dobro i da budete zdrave što je još bitnije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back