Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, citam vase poruke pa se prisecam kako je to kod mene bilo pre dve godine. Vto, cekanje bete, prvi ultazvuk. . .
Kada sam uradila betu 15. dana i nalaz bio pozitivan cak sta vise jako visoka beta, bila sam ubedjena da su u pitanju blizanci, cak mozda i trojke. Vec sam se raspitala kako se uklanja treci embrion, posto na klinici gde sam ja isla ostavljaju samo dva. I. . . prvi ultrazvuk dr gleda, cuti, gleda, cuti i kaze "DA EVO MALOG CRVA", ja ocekujem da kaze evo jos jednog, pa jos jednog, a on cuti. "SAMO JEDAN" pitam, "DA". U tom trenutku sam bila toliko razocarana da su mi cak i suze krenule. U sledecem trenutku me dr obavestava da je i taj jedam embrion u velikoj opasnosti i da verovatno nece opstati, posto na njemu lezi veliki krvni ugrusak 4x4cmm a velicina embriona je samo 0.5cmm. E tek to razocarenje vam ne mogu opisati. Posalje me dr kuci, da mi terapiju, najstroze mirovanje i cekanje krvarenja. Za 15 dana da vidimo da li je opstao ili ne. Muz i ja u soku. Dan za danom a krvarenja nema. Dodje i taj 15. dan kontrola. Nikada duzih 2 minuta mi nije bilo. Dr me gleda i kaze "NEMA UGRUSKA, NESTAO, PRAVO CUDO". EEEEEEEEEEEEE to je bila sreca.
I danas moja sreca IMA 13 MESECI. . .
I zapamtite od dana kada vam vrate embrione SVE JE SAMO CEKANJE. . .

Medenabeba ti si srećna žena!Drago mi je zbog vas!Ali mi nije jasno posle svega što kažeš da si prošla bila si razočarana što je jedna beba,a ne dve.Izvini ali za to naš narod ima izreku:"Tražiš leba preko pogače".Mnoge od nas bi bile srećne i jedno da imaju,a verujem da si i ti prošla kroz tu fazu.Bog te pogledao i dao ti živo i zdravo dete to je najbitnije.

evo opet mene....
he, jutros sam pokusala da odem do najblizeg Hexalaba da uradim betu, ne da mi djavo mira:evil:, ali gle sudbine, ne radi.... Onda sam to protumacila kao znak i nisam otisla na neko drugo mesto! Ipak, sutra mozda odem do Konzilijuma...

videvsi da nista od bete danas, otisla sam do prodavnice i castila maybe trudnicu (sebe) jednim pivom i sa dva cipsa. Pivce se hladi, ceka da pocne utakmica, pa imam i ja dusu;) a i pivo je zdravo, ima vitamin B!!!

sutra cu lepo da odem kod kozmeticara:manikir:, pa kod frizera, neka sam i trudna u najavi, ne moram da licim na cudoviste...

cmokic

Bravo Mijaki, svaka čast na optimizmu!
Medena bebo, baš divno što si nam se javila, ja se sećam da si nam nekada davno pislala i moram se podsetiti tih tvojih postova! Jako mi je drago što si dobila svoju malu princezu posle toliko muka i iščekivanja! I ja uvek maštam da ću dobiti blizance dečaka i devojčicu(čak i imena imam pripremljena), medjutim prošli put je bio samo jedan embrion ali ni on jadničak nije uspeo da se izbori i da ostane, pa sam se ja posle zezala kad me je prošla tuga i očaj kako nije hteo bez sestrice da se rodi! Ipak je sreća kad posle ove naše borbe i jednu bebicu dobijemo. Uživaj u svojoj maloj srećici i postavi neku sličicu ako možeš! Cmok

Medena bebo, sada sam preletela preko tvojih postova od pre godinu ipo dana i moram ti reći da se ja tebi zaista divim, pogotovo me je dirnulo nešto što si napisala 27.12.2008godine i uvidela sam da pravim istu grešku koju si i ti pravila.Kao da si mene opisala u tom postu! Hvala ti što si se posle dužeg vremena ponovo javila i što si tu da nas bodriš i savetuješ!

Medenabeba ti si srećna žena!Drago mi je zbog vas!Ali mi nije jasno posle svega što kažeš da si prošla bila si razočarana što je jedna beba,a ne dve.Izvini ali za to naš narod ima izreku:"Tražiš leba preko pogače".Mnoge od nas bi bile srećne i jedno da imaju,a verujem da si i ti prošla kroz tu fazu.Bog te pogledao i dao ti živo i zdravo dete to je najbitnije.

Nekako kada prodjes kroz teske i mracne faze u borbi za potomstvom pa se to napokon dogodi ocekujes maksimum. Ja sam se vodila tom logikom da evo sada je uspelo, moj muz inace ima azospermiju, verovatno vise nikada necemo imati ni prilike ni mogucnosti da radimo opet, pa onda bolje dva nego jedno. Isto sam tako govorila kao i ti pre nego sto sam ostala trudna, cak sam o tome i ozbiljno pisala ranije, (pogledaj 2007/2008). Ali valjda kasnije postanes sebican pa zelis vise i vise, kao i za sve u zivotu. Tako da u potpunosti razumem tvoju konstataciju. Ali to je valjda u nasoj biti.
Kada se sada i sa ove distance osvrnem na svoju borbu to mi deluje tako dalekoooo a onda procitam vase tekstove i u jednoj nano sekundi sam opet tamo. . .
Ako nekoj od vas treba bilo koji savet u vezi odrzavanja trudnoce, lekova, tu sam.
Cmooookic :cmok2:

Pozdrav svima.
Molim vas kažite mi u kojoj klinici i ko od doktora radi profesionalno histeroskopiju i laparoskopiju.
Pazarka verujem da će kod tebe sve biti u redu. Seti se bili smo zajedno u protokolu u oktobru. Ja sam iz Rusije.

Dr. Ljubic u Jevremovoj radi fenomenalno i laparoskopiju i histeroskopiju, ali je to malo skuplje za nase uslove i primanja. Ja sam radila pre tri godine i bila sam prezadovoljna kako mi je to odradio.

Medenabeba nikad se ne zna za drugo!Pisala sam već da azospermiju uspešno leče Egipćani i to kombinacijom L carnitina i cinka!Zsuki kaže da ta kombinacija postoji i kod nas u prodavnicama za bildere.Život je čudan ja ti želim da imaš još petoro dece!A to koje imaš da ti je živo i zdravo,ja bih bila presrećna i sa jednim!Kao i Pazarka i ja bih devojčicu,ali daj šta daš samo da su živa i zdrava!Pol je smešna stvar za ljude u našoj situaciji!

Joj Mijaki neznam, ja sam radila 14 dana od et, a ona se duplira na 48 sati...
Ja sam htela jedno, da se ne lazemo, u pocetku sam bila razocarana sto mi je vratio samo dva embriona, samo zbog toga jer sam mislila da nece uspeti sa samo dva embriona. Kad sam saznala da je jedan beba bila sam odusevljena! Dve drugarice koje su radile samnom, dobile trojke! Verujte mi uopste im ne zavidim! Svaka im cast kako sve to izdrzavaju, ali ja sam ipak za varijantu jedno po jedno.
Zenske cekamo bete i navijamo!

danas je 8 dan od ET
ako je beta danas manja od 1, postoji li ikakva sansa da sam ipak mozda trudna, ali iskreno????????:sad2:
p.s. radila betu, ipak mi djavo nije dao mira

eeeeeeeeeeeeeee hebise,ti nisi normalna,ti si se meni smejala zbog testa,a ti ni manje ni vise otisla da vadis betu,aaaaaaaaaaaaaaaaaa hebote srecom nisi u bulevaru pa da ti pokazem svoje...............da moze beta da pokaze 8 dana nakon ET i oni bi vec rekli da vadis krv,pa ti nisi normalna................aaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuu,ako ti je rekao u utorak sacekaj bre do tada,i ja sam se zaista zacudila,i kako da vadis 15.06 ,jer ti si tri dana kasnije od nas uradila ET a istog dana vadimo betu:think:............auuuuuuuuuuuu ja sam mislila da sam ja nestrpljiva medjutim ti si me zahebala:evil:

danas je 8 dan od ET
ako je beta danas manja od 1, postoji li ikakva sansa da sam ipak mozda trudna, ali iskreno????????:sad2:
p.s. radila betu, ipak mi djavo nije dao mira

Iskreno ali najiskrenije mislim da . Evo zvanicne tabele i priznatih vrednosti:
- posle 7 dana 0 do 5
- posle 14 dana 5 do 426
- posle 21 dana 18 do 7340
- posle 28 dana 1080 do 56500
SVE VREDNOSTI SU ZA JEDNOSTRUKU TRUDNOCU .
Ako te interesuje imam vrednosti do posle porodjaja ali mislim da ti to ne treba. I iskreno mislim da uopste nisi trebala da radis betu. U TRUDNOCI JE NAJBITNIJE PREDUPREDITI STRES, a ti si to sebi upravo uradila, sada ces neprekidno razmisljati o tome. Neznam sta ce ti to, kada se zna vreme radjenja bete. Odmaraj, grickaj sargarepu odlicna je za sluzokozu materice, ako volis mozes i malo lesnika ili badema da pojedes. Pij puno vode, dosta tecnosi, ako imas malih folikula u jajnicima voda pomaze da nedodje do hiperstimulacije. I pusti betu na miru.:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Kod Ljubica u Jevremovoj. :heart:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ma ljubic je car,samo ga treba uhvatiti,meni je sada samo odradio transfer:evil:

p.s ljubim te puno i cestitam ti,i iskreno se nadam da cu biti iste srece kao ti:heart:

a ja imam utisak da menga krece svakog trenutka,jos veceras sam primila progesteron ,pa me toliko steglo uh
ah da juce sam imala malu mrlju na gacicama,ali ne kao pravu krv,nego kao sok od paradajza i to je to,danas je ulozak cist kao sunce...........a pobogu boze dali mozes da me stavis na vecim mukama????ali ljudi mene je strah da vadim betu,vec u ponedeljak bih mogla da izvadim betu,to bi bio 13. dan od ET.................mila javi nam se:cmok2::zag:

a danas sam zvala sve labaratorije,rezultat najbrze se dobija u belmedici,jeste da platis troduplo,ali mene boli uvo,sto manje budem u agoniji to ce mi biti lakse

Iskreno ali najiskrenije mislim da . Evo zvanicne tabele i priznatih vrednosti:
- posle 7 dana 0 do 5
- posle 14 dana 5 do 426
- posle 21 dana 18 do 7340
- posle 28 dana 1080 do 56500
SVE VREDNOSTI SU ZA JEDNOSTRUKU TRUDNOCU .
Ako te interesuje imam vrednosti do posle porodjaja ali mislim da ti to ne treba. I iskreno mislim da uopste nisi trebala da radis betu. U TRUDNOCI JE NAJBITNIJE PREDUPREDITI STRES, a ti si to sebi upravo uradila, sada ces neprekidno razmisljati o tome. Neznam sta ce ti to, kada se zna vreme radjenja bete. Odmaraj, grickaj sargarepu odlicna je za sluzokozu materice, ako volis mozes i malo lesnika ili badema da pojedes. Pij puno vode, dosta tecnosi, ako imas malih folikula u jajnicima voda pomaze da nedodje do hiperstimulacije. I pusti betu na miru.:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

pa naravno da nije normalna,ali moram da joj skinem kapu za hrabrost,ja se od sada jezim na pomisao na agoniju koja me ceka u ponedeljak brrrrrr

pa naravno da nije normalna,ali moram da joj skinem kapu za hrabrost,ja se od sada jezim na pomisao na agoniju koja me ceka u ponedeljak brrrrrr

Bices tako mirna i smirena da prosto sama neces moci da verujes. Moram da vam ispricam kako je to kod nas izgledalo. Posto nisam zelela da ustajem i krecem se dosla je sestra iz laboratorije da mi uzme krv. Naravno najpre smo pozvali sve laboratorije u gradu da vidimo gde se analiza naj brze radi. Uzela mi je krv i rekla da se dodje po nalaz za sat ipo. Ja lezim na krevetu, preko puta mene moj muz sa casom i flasom viskija ispred sebe. dok smo cekali popio je pola flase. Dolazi i taj trenutak da krene po nalaz. Rekla sam mu da me ne zove telefonom vec da kada uzme nalaz da pravo dodje kuci i da cu ja vec po izrazu njegovog lica znati sta i kako. Ode covek i zaboravi da se vrati kuci. Nema ga i nema i nema. Ja ne zovem. Pojavljuje se, otkljucava vrata i ja vidim da on place, u ruci vidim papir. cim sam videla da place pomislila sam da nema nista od trudnoce. U tom trenutku kao da mi je neko iscupao zeludac i to na zivo. Kazem mu NISTA on me gleda, place i dalje i kaze TRUDNA SI ZENO. Kada sam onda ja krenula da placem od srece nisam mogla da se zaustavim. Elem, obrazlozenje gde je moj muz bio kada je uzeo betu. Seo je u auto i svoj rodbini koja je cekala informaciju javio da sm trudna. Tako da sam ja poslednja saznala vest.:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Bices tako mirna i smirena da prosto sama neces moci da verujes. Moram da vam ispricam kako je to kod nas izgledalo. Posto nisam zelela da ustajem i krecem se dosla je sestra iz laboratorije da mi uzme krv. Naravno najpre smo pozvali sve laboratorije u gradu da vidimo gde se analiza naj brze radi. Uzela mi je krv i rekla da se dodje po nalaz za sat ipo. Ja lezim na krevetu, preko puta mene moj muz sa casom i flasom viskija ispred sebe. dok smo cekali popio je pola flase. Dolazi i taj trenutak da krene po nalaz. Rekla sam mu da me ne zove telefonom vec da kada uzme nalaz da pravo dodje kuci i da cu ja vec po izrazu njegovog lica znati sta i kako. Ode covek i zaboravi da se vrati kuci. Nema ga i nema i nema. Ja ne zovem. Pojavljuje se, otkljucava vrata i ja vidim da on place, u ruci vidim papir. cim sam videla da place pomislila sam da nema nista od trudnoce. U tom trenutku kao da mi je neko iscupao zeludac i to na zivo. Kazem mu NISTA on me gleda, place i dalje i kaze TRUDNA SI ZENO. Kada sam onda ja krenula da placem od srece nisam mogla da se zaustavim. Elem, obrazlozenje gde je moj muz bio kada je uzeo betu. Seo je u auto i svoj rodbini koja je cekala informaciju javio da sm trudna. Tako da sam ja poslednja saznala vest.:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

kako divna prica:cmok2::zag:................slusaj ja bih dala oba bubrega da prespavam ponedeljak i da sve ovo bude ruzan san............samo ja imam stvarno veliki problem a to je da ja prosto ne verujem,malo je doprinelo to sto mi se nijedan embrion od preostalih nije razvio do stadijuma blastocisti,iskreno nakon ET bila sam jakoooooooooo optimisticna a onda nakon dva dana sledi samar i mog optimizma nema vise ni u naslovu:(,ali tu ima vise straha,straha da ne moram da se suocim sa onim bolom,imam utisak da mi vade sve organe nazivo,prosto umirem ,a smrti nema na vidiku i tako 7 puta misilm da je i najjacem dosta:sad2:
e samo da te zamolim da mi kazes koja je to labaratorija i br tel...........jesi li imala bilo kakvih siptoma dok si iscekivala betu

ljubim te i hvala na podrsci:cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back