Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
z:poz:svim mojim drugaricama i da vam svima ovako pozelim srecnu novu 2010god.da vam bude srecna i bericetna i donese puno puno beba:zskace:
malo sam poranila zato sto ujutru putujemo kod rodjaka u bg. sviz:dd:z:girl:z:girl::zimag::zimag: bas ce biti guzve u gostima,mi gde odemo odmah izgleda kao da je mitingz:lol: a rodjaci jedva cekaju da stignemo :zskace:neznaju sta ih cekaz:mrgreen:
ljubim vas sve pa se "vidimo"sledece godine!!!

Drage moje zelim vam da vam nova 2010 godina bude daleko srecnija od ove stare, ia da zapupite sto pre, da u oktobru/novembru imamo jos novih drugara!
Ja sam slomljena, karlicne kosti me bole nenormalno, jutros sam ustala u 6h pd bolova sela u krevet i plakala, mm se probudio seo pored mene i tesio me. E pa drage moje ja vam sve to zelim, da vas kosti bole, da vam stomak bude tezak i da se gegate i krecete brzinom kornjace! A onda cu ja iz prikrajka da vam se smejem :-) Sve vas grlim i volim i zelim vam da sto pre zaokruglite kao ja!

Srećnu i uspešnu 2010. želim svima sa foruma.
Sneži i Milici uspešnu godinu, lep i lak porođaj,
Paralijan i njenim mališanima puno sreće i zdravlja,
A svim ostalim trudilicama želim da što pre zabebe!!!!
z:poz:Sa verom u uspeh u 2010!
Biće ovde puuuuno beba!:zskace::zjelka3::zjelka:

Draga BET,zao mi je.Ako imas,odnosno,sakupi sve mrvice snage i nedaj se.Koliko boli to ti sama najbolje znas.Ja imam draga 7 neuspjeha iza sebe???????
Draga Klama dobro nam dosla a i ti Keri 72-generacijo!
Panda i Suzuki jos malo pa bravo-dogurale skoro do pocetka!
Milice,Snezo,Vilenjak,Dijana...zelim vam puno srece u nosenju velikih stomaka i lak i koliko je moguce,bezbolan porod(naravno u N 2010-oj)
Ikice,kuco stara, a sta tebi da kazem? Pa zna se SAMO NAPRIJED.
Meli,ovaj put mora da upali!
Pazarka draga,dobro je da si usmjerila misli malo na drugu stranu,tako je i kod mene,predala sam se poslu trenutno a sta ce biti dalje neka dodje samo po sebi. Ja se vrtim u zacaranom kruznom toku,ali jednom,jednom kad opet dodam gas ima da izletim na bilo koji od izlaza i stignem na cilj po cijenu bilo koje kazne.
Paralijan,svaka cast!Ti ni sama vjerovatno nisi vise svjesna svoje srece jer je to za tebe postalo sa vrememom sve razumljivo samo po sebi.Biti mama 4 puta je velika cast ali sigurno i velika odgovornost.Ja ti samo mogu reci-UZIVAJ u svakom trenutku koji ti je dat.
Ruzo,zaveja li te snijeg kad nam se nejavljas?
Drage moje oprostite ako sam koga zaboravila.Ja vam od sveg srca zelim sretnu Novu godinu i u njoj puno zdravlja,puno srece,puno ljubavi,malo vise novaca i bar jednu bebu.
:ztorba::ztorba::zjelka:z:dm3:z:dm5:z:dm5: grudvanje2:z:gs::ponoc:
A sad posto vam ovo ovako slikovito prikaza,jos jednom SVE NAJBOLJE i caos,moram da pripremim case za sampanjac,raketice itd...

Poslednja izmena:
:zjelka2: Drugarice i drugari, mislim da smo noćas u 00:00 svi poželeli istu želju! U nadi da će nam se ta želja ispuniti ljubim vas i čestitam vam Novu 2010! A našim dragim buckicama želim lepu trudnoću i divne i zdrave bebice! U želji da se u ovoj godini svi kolektivno prebacimo na drugi forum sve vas puno volim i pozdravljam! z:kiss:

Drage, trudilice, evo jos jedne takve. Ovu novu godinu zapocinjem sa vama u nadi da me ohrabrite i posavetujete. Ne znam odakle da pocnem. Sustina je da bebe nema, pa nema. Lekari su nam preporucili inseminaciju. Citala sam dosta o tome, ali nigde nisam procitala koliko traje priprema za taj korak i znate li nekoga da mu je uspelo iz prve. z:(

Dobro dosla Minijature, nadam se da ce ti 2010 biti srecnija od 2009! Ja sam radila dva IUI o drzavnom trosku bezuspesno, tek mi je prvi Ivf uspeo. Sa pripremom za IUI se krece od dana prvog ciklusa, tad sam se ja javila Dr on mi je dao semu stimulacije od treceg dana ciklusa i oko 14-15 dana je radjena inseminacija. Sve vreme samog postupka na svaka dva-tri dana sam radila hormonski status i radila Uz da Dr vidi kako napreduju folikuli, kad su dostigli velicinu preko 20mm primila sam pregnil injekciju za pucanje folikula i radjena mi je inseminacija

Drage, trudilice, evo jos jedne takve. Ovu novu godinu zapocinjem sa vama u nadi da me ohrabrite i posavetujete. Ne znam odakle da pocnem. Sustina je da bebe nema, pa nema. Lekari su nam preporucili inseminaciju. Citala sam dosta o tome, ali nigde nisam procitala koliko traje priprema za taj korak i znate li nekoga da mu je uspelo iz prve. z:(
Dobrodošla minijature, meni su s obzirom na godine (27) savetovali inseminaciju,ali s obzirom na loš spermogram koji se ni posle terapije nije znatno popravio, odlučili smo se za ICSI i sada se polako pripremamo! z:poz:

Dobrodosla Minjature,ja sam radila tri inseminacije i nije mi uspelo mada sve to zavisi kod koga je i u cemu problem!Napisi nam ako zelis.ja imam pcos a mm ima oligoastenospermiu.U vreme kada smo radili spermogram mu je bio znatno bolji,veliki pozdrav:zpozdrav::zpozdrav::zpozdrav:

vantelesnu sam radila pre sedam godina uspesno imamo preslatku devojcicu yatim pre dve godine neuspesno .tako sam se susrela i sa jednim i drugim .najvise me muci što mi ćerka svaki dan traži da se molim za batu ili seku a trba na puno novca da bi pokušali ponovo .inače kod supruga su nađena antispermatoziidna antitela pa su lekari zbog toga preporučili ivf ,mene nisu dalje ispitivali ja čak i ne znam u kakvom su mi stanju jajovodi i sad sam u dilemi da li da pokušamo da lečimo i nastavimo sa ispitivanjima ili je jedini način vantelesna .Da li neko ima slična iskustva?

Jana, ako su problem antispermatozoidna antitela, to znaci da nema sanse da dodje do prirodne oplodnje, jer ta antitela ne dozvoljavaju spermatozoidu da oplodi jajnu celiju, e sad ima izuzetaka, kad je postotak antitela oko 30-40% to se moze leciti. Postoji mogucnost da i ti imas antitela u organizmu, ali dok tm ne resi problem, dzaba ces ti raditi analize, jer sa problemom tm tesko je ostati u drugom stanju prirodno,

hvala milice antitela smo proveravali oboje na torlaku suprugu je testirana krv i smerma dok su kod mene radeni nalayi samo iz krvi nalaz je bio negativan cula sam da se radi i iy grlica ali nam niko to nije trazio pa ako znas gde to mogu da uradim bila bih zahvalna

Jana to stvarno ne bih znala, poznanica koja je radila samnom Ivf, kod njih su problem antitela i kod nje i kod supruga, oni su radili na Torlaku,a uzimanje brisa sa grlica, za to nisam cula. Pitaj tvog Dr mozda zna on nesto o tome

Ćao lepe moje, evo ja rekoh da vam se malo javim! Novim trudilicama na forumu želim dobrodošlicu. Mene ubi ova diferelin terapija, a imam da primim još 2 injekcije. Imam bukvalno sve simptome menopauze, toliko mi je vrućina s vremena na vreme da mislim da ću da poludim, ali sva sreća je što kratko traje. Ako neka od vas ima iskustva sa ovom terapijom neka se javi! Utripovala sam da ću se tako osećati do kraja života i da mi se hormoni neće vratiti na predjašnje stanje posle terapije. Veliki sam baksuz nema šta!
Izvinite što sam vas udavila, sad mi je malo lakše! z:girl:

Ikice, mene je glava razbijala dok sam primala diferelin (11 ampula). Mada, ja sam ga primala zajedno sa Gonalom F i Menopurom, pa sad ne znam od čega me tačno bolela...
A ti si počela sa stimulacijom?

Inače, to za tripove ti je isto normalno, bar nemoj da brineš za to što ih imaš:)
Ja sam mislila da stimulacija neće delovati na mene, da neću imati folikule, a onda kad sam čula da ih ipak imam:), bila sam ubeđena da će pući pre aspiracije, i tako, trip do tripaz:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back