Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Klama dobrodosla draga na nas forum i zelim ti da sto pre ugledas dve crtice.Ja sam laparaskopiju i histeroskopiju radila u privatnoj bolnici u Jovanovoj i posle dva sata sam otisla kuci,po jedan dan sam odmarala jer je zaista to bezbolno,lepo te uspavaju i nista ne osetis.Izvini sto ti ranije nisam odgovorila,nisam dva dana ustala iz kreveta zbog glavobolje.Raspitaj se da to uradis u Narodnog fronta,na njihovom sajtu imas puno informacija o tome ako zelis u drzavnom to da odradis,moja drugarica je tamo radila i skroz je bila prezadovoljna njima,imas onu jednodnevnu dijagnostiku i odmah znate na cemu ste,ukucaj na guglu Nf I sterilitet i saznaces sta te sve zanima.Moj ti je savet da nista ne radis od toga u Visegradskoj,tamo sam radila hsg i posle dugo lecila bakterije!!!!Kad se setim kako mi je tamo bilo odmah mi suze izlaze na oci od besa,sto dalje od njih.U principu nije to sve nista strasno,ne opterecuj se jer zaista nema potrebe,ti ces ionako spavati dok te oni cackaju:zpozdrav::zpozdrav::zpozdrav:

Kako sam smotana tek sad prelistavajuci sve videh da ces ti to raditi u Visegradskoj a ja ih naruzila,ne opterecuj se time jer ces mozda ti bolje proci,ako ne mozes u Nf onda dobro.Paralijan draga nesto sam razmisljala da li imas neku sliku gde si u devetom mesecu,to bi bas volela da vidim,i volela bih ako nije tajnaz:mrgreen:da mi kazes koliko si imala kilograma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ljubi nam secerlemica nase puuuuuuuuuuuuuuuuuuunoooo!!!!:zpozdrav::zpozdrav::zpozdrav:

Melanija,jesi li se prijavila za drugu besplatnu,znas li koliko se ceka..Koliki pravis razmak izmedju prve i druge.I da li mozes da bar biras izmedju Fronta i Visegradske. I ja sam prvu zavrsila neuspesno,13-esti dan beta negativna.

SVIMA na forumu želim sretne i berićetne predstojeće praznike!Molio bih da ako neko ima da nam kaže svoja iskustva kod dr.Tešića!negde smo pročitali da ima dobre rezultate lečenjem raznim vrstama čajeva..dali neko možda zna više o tome?hvala svima..veliki pozdravz:poz:

Zna cini mi se Milica,ja sam bila u njegovoj bolnici privatno kod endokrinologa i to je moje jedino iskustvo sa doktorom Radunovicem.Bet da prijavila sam se odavno,prvog dana kad je pocelo ja sam bila medju prvima,cudi me da ti nisi to jos obavila.Ides u RZZO i tamo popunis neki formular i to je to,ne treba ti za to muz,dobijes potvrdu i oni ti kazu da li si za NF ili Visegradsku,i odes tamo gde si pripala i ubace tvoje podatke i onda klasika cekas,ljubim vas sve.

Sad si me slatko nasmejala,kazes cudi te da se ranije nisam prijavila,a ja sinoc izvadila betu,sinoc mi bio trinaesti dan od transfera.Ja sam u dilemi da se ne prijavim prerano,koliko je od tvog prvog pokusaja pa do prijavljivanja proslo

Evo me devojke.......bas sam ja lenja za ove stvari....ne,nisam lenja nego nemam vremena.
Ma pili smo lekove i vitamine,hormoni su OK ....ali su problem maticne celije kojih nema pa nema ni spermatozoida.
Moj muz je sportista pa je rez od nekoliko cm bilo nesto najuzasnije sto ga je zadesilo-a i ja sam tugovala sa njim-------------nije dugo trebalo da se oporavi ali je bilo stvarno strasno.
Mislim kada bi mu trazila da to uradi jos jednom -da bi me samo pogledao i precutao!!!!
Dusica mala.....mada sam ga upravo pitala ....a on pita "Gde?"
Kazite mi devojke koliko se piju kontraceptivne pilule pre nego krenes u pohode "zvzne IVF" da znam koliko vremena da izdvojim kada se vratim kuci....jer ja sam daleko od Srbije....cak u Kini.
Hvala.....ljubac svima...SRECNA NOVA GODINA!!!!

Jao Bet bas mi je zao, ali bice bolje sigurno, nije uspelo jedino onom ko je odustao! Vaclave, n egovorim iz licnog iskustva, ali nisam cula neko lepo misljenje o Tesicu, uglavnom sve sto sam cula je da njegove terapije kostaju 200-300 evra a da svi ti sastojci u tim cajevima se mogu kupiti u prodavnicama zdrave hrane za nekih 50 evra. Klama, kao sto je Melania rekla ja sam radila kod dr Tulica, ali uporedo samnom neke zenice su radile kod Radunovica. Moja drugarica po muci, koja je radila kod njega, je pre nekih dve nedelje rodila trojke, Anastasiju, Marka i Vasilija, porodili su je mnogo ranije. Nemam ja neko lose misljenje o njemu, ali pouzdano znam neke stvari. On se pojavljuje na prvom razgovoru na punkciji i Et, ceo postupak Ivf ti vodi njegova asistentkinja Dr Jelena Stojnic, koja je jako fina, tako sam stekla utisak. Poznat je po tome da vraca veliki broj embriona, mojoj drugarici je vratio cak 5, jednoj mamici koju sam upoznala na drugom forumu je vratio cak 7, ona je rodila dvojke. E sad jedino sto je meni smetalo kod njega je sto mnogo kasni, kaze zenama da dodju u 7h na Et a odradi ga u 11h-12h, a to vreme cekas sa punom besikom, jer niko nezna da ti kaze kad ce da naidje, pa da mozes da se olaksas. Ovo se sbe dogadjalo u aprilu/maju ove godine, mozda se nesto i promenilo od tad. Pozdrav drage moje!

Cao,nisam se dugo javljala!Al,redovno citam sta se desava na forumu.Mi smo zavrsili sa terapijom dr.Milosevica(vitamini,nolvadex) i nista opet nije nadjeno u spermogramu :(.Sl. je punkcija.Jedino u Jevremovoj nadju spermatozoide.Jel,neko imao iskustva sa punkcijom?Pozdrav za sve

Hej devojke, ala ste se raspisale, svaka čast! Sukice, pa baš se radujem što si ponovo tu, kako si, jel se pripremaš polako za Segedin?
Klama, hoću samo još nešto da ti napišem . Ne uzdaj se previše u HSG nalaz, on nije uvek tačan. Meni su posle HSG-a rekli da su mi jajovodi neprohodni, a na laparoskopiji su utvrdili da su jajovodi prohodni, medjutim endometrioza me je ukebala, pa su mi skidali ciste i polipe iz materice. Dren sam nosila samo jedan dan i nije ništa strašnio, ne brini!
Videćeš da će biti sve ok!
Milice, kao je maleni jel nestašan?z:poz:

SVIMA na forumu želim sretne i berićetne predstojeće praznike!Molio bih da ako neko ima da nam kaže svoja iskustva kod dr.Tešića!negde smo pročitali da ima dobre rezultate lečenjem raznim vrstama čajeva..dali neko možda zna više o tome?hvala svima..veliki pozdravz:poz:

iz licnog iskustva nemojte da dajete tolike pare za travke z:(mi smo koristili pre 10.god to su gluposti med,mlec ,caj za ujutru caj za popodne ....kao sto rece mm "te zime smo prosli bez gripa "??? samo smo ojacali imunitet i nista drugoz:( covek nije normalan kad zaradjuje tolike pare i to godinama na tudjoj muci z:mrgreen:strasno!!!!

melanija draga nemam sliku u 9.mes. prvo zato sto sam se porodila na pocetku 8. a imam jednu mislim da sam bila kraj 7.iz bolnice ali je obicna slika neznam kako se postavlja ,valjda mi treba da je skeniram to jos nezz:(
imala sam 51.kg.kad sam ostala trudna a na kraju preko 80..nisu me ni merili posto sam zadnje dve nedelje provela u krevetu...lazeci sam i jela ..strasno kad se samo setim,bukvalno sam gledala u stomak i vidala kako mi koza puca i kako se pojavljuju ljubicaste linije a i bolelo je!!!
ali sve je to proslo pa se zaboravilo naravno onog momenta kad sam ih videla i prebrojala:zskace::zskace::zskace::zskace:

z:cry:z:cry:z:cry:
BET žao mi je......
Jao sta mi sve preguramo,to samo mi i nasi m znamo.Najteze mi je palo sto sam prokrvarila dok sam se spremala da idem po rezultat,desetak minuta me delilo do toga da bar srecna pogledam rezultat,ali ni to nisam mogla da dobijem,ni tracak nade.A onda te prijatelji zovu i kazu" znamo kako ti je","a,ne neznate",to nazalost samo mi ovde znamoz:(

Draga Bet bas se osecam lose zbog toga sto sam ti napisala,zaista sam bila van sebe kad si mi napisala sve.Ja stvarno znam kako ti je jer sam to prosla dva puta i prolila more suza,oprosti na ishitrenoj poruci.Ovih dana sam pod totalnim utiskom nase Paralijan i non stop nesto mozgam kako bi volela da se isto nama desi,pa da ih i mi prebrojavamoz:lol:Tata mi je u bolnici,po treci put ga operisu i ja van sebe tako pisem a ne znam sta se kod koga desava,ljubim te i izvini:zpozdrav:Proci ce ta bol,isplaci se i prijavi se jer ko zna kad ce to stvarno biti,cisto da budes na spisku pa da se opet nekako psihicki spremis.:zpozdrav::zpozdrav::zpozdrav:

Hvala puno na odgovorima. I kod mene je hsg pokazao da je jedan jajovod neprohodan a drugi jako, jako slabo prohodan, gotovo da nije ni on nije prohodan. Rekli su mi da treba da se javim čim dobijem, pa da zakažemo. Malo mi je frka zbog praznika, pa moram da pitam koji je to rok u kome se radi laparoskopija i histeroskopija od dana kada se dobije?
Paralijan svaka čast!!
Bet, žao mi je...
Melania , drži se, znaš kako se kaže - posle kiše dođe sunce!
Sve vas pozdravljam!

Uredno citam sve vase poruke, zaista su optimisticke. Ono sto sam cula za Tešića i čajeve (od mog druga koji je ginekolog) da cesto unutra stavlja klomifen , (pretpostavljam da svi na forumu vec znaju da je to lek za stimulaciju) i da je to problem, jer ne znate ni koliko ste cega uzimali i sl. Ne znam da li je ovo tacno, ali ja sam se rukovodila time i nisam pila te cajeve .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back