Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvi put sam na ovom forumu, valjda cu se snaci . Isla sam 3 puta na vantelesnu i nazalost nikada mi nije uspelo (poslednji put ovog meseca) i beskrajno sam tuzna .
Rado bih da cujem od nekoga kome je uspelo iz kog je to puta i koliko puta ima smisla ici?
Na izmaku snage

more2009095.jpg

a evo ga i nas tata:zskace::zpozdrav:

Pa Paralijan tatica je bas superz:D i preslatki ste mi na svim slicicama,mm se odusevio kad vas je video.Keri draga nema predaje,znam da ti je tesko jer si relativno skoro to uradila ali cim malo dodjes sebi ojacaces i reci ja sam borac kao i mnogo zena koje su uspele i ja cu,ja ti od srca to zelim.Izbaci svu tu tugu iz sebe,vreme ce proci a onda ce i manje boleti,ostace oziljci na dusi to sigurno ali imaj vere mila jer jedino tako mozemo ostvariti nase snove:zpozdrav::zpozdrav::zpozdrav:

paralijan, super mama, stvarno ste divni. Verujem da ti pored dnevnoh haosa ipak klinci donose mir i srecu i da uzivas u njima.
Melania i Pazarkice drago mi je osetiti pozitivne vibracije od vas.z:dm5:z:dm5:
Forumasice, verujem da ste se sve okrenule planranju novogodisnjih praznika, kupovini poklona... Ja ovaj vikend planiram sta cu kuvati za ludu noc i zavrsavam kupovinu poklona.
Sve vas pozdravljam.:zskace::zskace::zskace:

dabar nam je tata:zskace:nema sta necemo da ga menjamo!!! nas tata je napisao i knjigu o nama zove se "kako sam cekao cetvorke"!!! mnogo je lepa puna emocija i to muskihz:hm: a ta knjiga je po malo i talicna-mnogo beba se rodilo posle citanja....tako da ako je neko zainteresovan mogu da posaljem nije nikakav problem mozda se nekom posreci!!!!z:)
srecne materice svim mamama a one koje to jos nisu od srca zelim da im se ta zelja ostvari u novoj 2010god:zjelka:

Cao drage moje,nesto me komp zeza pa nisam mogla da vam pisem.Histeroskopija je prosla odlicno,nista nije nadjeno i cekamo rezultate biopsije endometrijuma za par dana.Jako mi je drago na pozitivnom duhu koji je zavladao na ovim stranama,sve vas:cmok2:i puno pozdravljam.

Pozdrav za sve! NOva sam na forumu i smatram da je odličan!
Melania,
Jako mi je drago da ti je odlično prošla histeroskopija. Ja bih trebala da radim uskoro, laparoskopiju i histeroskopiju, pa me zanima gde si ti radila? I koliko posle toga si odmarala (koliko mi je potrebno da osustvujem sa posla - mada znam da je sve individualno, ali....)
Hvala unapred!

Hvala Vam na ohrabrujucim mislima.
ja sam dva puta isla u Jovanovu i jednom u Medical Centar i moram da priznam da mi je u Medical Centru bilo najprijatnije, i tako sam se nadala da ce uspeti...Nazalost nista a vec imam skoro 38 godina .

Hello! kako ste mi? Jel vas uhvatilo lepo novogodišnje raspoloženje:zskace:? Mene baš jeste po ceo dan pevušim i baš se lepo osećam! A tek kad sam skoknula do foruma pa videla kako nam je naša Paralijan lepa i zgodna, oduševila sam se! Paralijan draga, puuuuno ti hvala za sličice, baš su pravi melem za dušu! A maleni su naravno preslatki!
Novim devojkama keri 72 i Klami želim dobrodošlicu i odgovoriću na klamino pitanje iako nije meni upućeno, možda će odgovor biti od pomoći! Ja sam radila laparoskopiju i histeroskopiju u Betaniji u NS-u. Kod mene je sve dobro prošlo, operisana sam u sredu i već sam u petak išla kući. Posle operacije nisam imala velike bolove, prvi dan nisam smela da ustajem, a već sledećeg dana sam šetala po sobi. Boluckaju malo ranice ali nije strašno, posle par dana već ćeš biti kao nova. Ja na posao nisam išla 3 nedelje, doduše dobro sam se osećala već posle 2 nedelje i mogla sam i tada početi da radim.
Ako te još nešto interesuje slobodno pitaj!
Pazarkice i ja čestitam godišnjicu i šaljem vam svima z:poz:z:girl:

keri72, ja sam radila 2x puta ICSI pa još kad dodam i 3x FET to je 5 transfera - i ništa. Nisi jedina, prosto nekima teže ide. Imaš još vremena, ne smeš da odustaješ. Reci nam nešto o tom Medical Centru, pravo da ti kažem ja i ne znam šta je to ni gde je, a sve sam mislila da znam sva mesta gde se radi vantelesna u Bg. Ko tamo radi, kakvi su, zašto ti je tamo bilo prijatnije nego u Jovanovoj? Mene lično interesuje jel ti nešto smetalo u Jovanovoj, pošto imaš iskustva s njima?

ja sam ODUŠEVLJENA!:klap::klap::klap::klap::klap::klap:
Svi ste supeeer! Ja ne znam kako nisu snimili neku emisiju, serijal o vama! Skoro ste kao John&Katez:lol:
Paralijan, tebi su vratili 4 embriona i sva 4 se čvrsto zalepila za mamu, kako dobrooo!:zskace:
Je l ti radiš, mislim ideš na posao?z:shock:

Hvala mama Panda na pozdravu!z:lol: I ja tebe z:kiss: i javi šta ste odlučili, kad počinjete...
z:girl:

hvala snezo a i svim ostalim drugaricama:zgrudvanje:
meni su vratili 5 a 4 su se primila...pa smo imali rok da se odlucimo da li da smanjujemo z:(ili ostavimoz:)...z:hm:naravno da nismo mnogo razmisljali jer su nas upozorili da je rizik veliki...tada 2000god nije bas sve bilo kao sada (mislim da sada obavezno smanjuju)
a sto se tice neke emisije pa moglo bi ali ovo je zemlja srbijaz:mrgreen:ovde se svi dive i aplaudiraju a kad zatrazis nesto konkretno ,npr. posao onda krene prica...jao pa tesko,videcemo,sacekajte izbore....i tako ostado ja bez posla a mm radi privatno imamo igraonicu za decu tako ta smo malo spojili lepo i korisno:zskace:deca se igraju za "dz"!!!
necu da kukam vise moja deca moja briga volim ih naj naj na svetu oni su smisao zivota za njih smo se borili za njih zivimo i nema veceg bogatstva i srece od njihz:girl:z:girl::zimag::zimag:
ljubim vas sve i zelim puno puno bebirona :zjelka::zpozdrav:

Hvala puno, Ikice, i na dobrodošlici i na odgovoru! Mnogo mi je pomogao tvoj odgovor, jer ne znam nikoga ko je išao na laparoskopiju i histeroskopiju. Jako mi je drago da sam vas našla na ovom forumu. Radila sam HSG krajem novembra ( i tu doživela šok, jer nisam se nadala takvom rezultatu), gde se utvrdilo da moram na laparoskopiju i histeroskopiju, pa onda ćemo videti šta dalje. Ja ću raditi u Višegradskoj u Beogradu i to bi trebalo da se javim za koji dan. Sve nalaze sam pripremila i sada čekam, uf!
Mnogo hvala još jedanput!

Bilo bi lepo da si sama rešila da ne radiš, a ne da tako mora!z:hm:
Ali nema veze, kod vas mora da je uvek veselo i srećno! Puno dece, igraonica:zskace::zskace::zskace:

Moja drugarica je baš danas odletela u Australiju, udaje se tamo za jednog našeg...
I raspitivala se malo kako je tamo sa tim porodiljskim i sl. Kad žena rodi troje dece odmah ima pravo na penziju!z:shock: Znači, ne naknade, socijalne pomoći i to nego baš prava penzija!
Ne znam odakle si, vidim da je nešto Đilas ovih dana pričao o zapošljavanju višerotki Beograđanki, baš zbog povećanog broja trojki, četvorki posle vto...

A inače, po novom Zakonu o predškolskom obrazovanju, deca mogu da kreću u jaslice već od 6 meseci- kao, zbog potrebe majki koje koriste porodiljsko kraće od godinu dana!z:(( Koja crna potreba nego to oni polako prave uvod za onu priču da će porodiljsko biti skraćeno na 6 meseci!z:((

deca su rodjena u bg. a zivimo u nisu tako da djilas to sto obecava mene ne hvataz:(
u bg. trojke i cetvorke dobijaju pomoc po nekollikoo plata na kraju godine naravno to za nis ne vaziz:hm: i ja bih volela da mogu lepo da sedim kuci cuvam svoju decu ali kad treba da se kupe 4 para patika,4 jakne,4 pantalone ....z:mrgreen:a popust niko ne dajez:((
a skola u prirodi pa jis kad mi kazu vi cete platiti za dvoje a dvoje idu gratisz:hm: pa malo li je....nego nema veze samo nek su zivi i zdravi:zskace:
samo nek se radjaju bebe to je ipak naj lepse na svetu!!!:zpozdrav:

hvala snezo a i svim ostalim drugaricama:zgrudvanje:
meni su vratili 5 a 4 su se primila...pa smo imali rok da se odlucimo da li da smanjujemo z:(ili ostavimoz:)...z:hm:naravno da nismo mnogo razmisljali jer su nas upozorili da je rizik veliki...tada 2000god nije bas sve bilo kao sada (mislim da sada obavezno smanjuju)
a sto se tice neke emisije pa moglo bi ali ovo je zemlja srbijaz:mrgreen:ovde se svi dive i aplaudiraju a kad zatrazis nesto konkretno ,npr. posao onda krene prica...jao pa tesko,videcemo,sacekajte izbore....i tako ostado ja bez posla a mm radi privatno imamo igraonicu za decu tako ta smo malo spojili lepo i korisno:zskace:deca se igraju za "dz"!!!
necu da kukam vise moja deca moja briga volim ih naj naj na svetu oni su smisao zivota za njih smo se borili za njih zivimo i nema veceg bogatstva i srece od njihz:girl:z:girl::zimag::zimag:
ljubim vas sve i zelim puno puno bebirona :zjelka::zpozdrav:

Paralijan = arhetip MAJKE!!!!!! pa nemam reči...fantastični ste :zskace::zskace:

igraonica je super ideja, kada već nemaš drugi posao, pa barem si sa klincima po ceo dan!!! Mada moje drugarice mame kažu da bogami nekad jedva dočekaju da decu ćušno nekom da malo odmore dušu, ali šta je tu je...

Nemojte misliti da sam se uobrazila... nego imali neki svinjski virus za računare z:), pa nismo platili internet...i tako nije mene bilooooo
Ali evo me!!

klama dobrodošla! Laparo/histero nije ništa strašno, naročito ako ti sve odjednom urade. Ne boli baš jaaaako, brzo se oporaviš, a lekari dobiju priliku da ti "poprave" sve što ne štima iznutra. Ja sam obe operacije radila u Betaniji u NS, i sve je bilo ok, kao kod Ikice. Srećno, pa posle navali na domaću radinost, možda bude hand made bebac!!! ahahahahaa

keri72 samo coool, bez tu nekih depresija, očajavanja :zgrudvanje: Dobrodošla u veselo društvanjce i ne napuštaj nas, videćeš kako ti ovde sapatnice podižu moral!!! :zpozdrav:
Ja sam imala jedan neuspešan IVF gratis od srbije, pa jedan neuspeli Cryo. Sada se spremam za drugi pokušaj, ići ću u Segedin.

Baš sam danas pisala Doktormacanu ahahahaha, slala mu emilom hormone, pa sad čekam da mi zakaže UZ, verovatno dogodine ahahaha. Trenutno pijem neke mađarske antibebi pilule... pa bogamu, samo mi je xxx.... domaća radinost na umu!!! sada sam prava mađarica ahahahahaaa

za praznike sam se ugojila 3 kile z:cry:z:cry:z:cry: sada se bacam na sobni bicikl!!

pazarka...
mislim kola za godišnjicu....gde nađe ti tog galantnog frajera????? oću i ja takvog ahahahahaaa

Pandice ti i ja beše počinjemo negde krajem januara, jel??? poljubac

svima :ztorba::ztorba::ztorba:

Zsuki sta napravise od tebe Madjari! :-) ma neka bude i xxxx puta! Paralijan ti si Nislijka, ja redovno idem za Nis, i drugarica mi zivi u banji, moram da vam pohvalim jednu kafanu, mislim da nema vece birtije u gradu i okolini ali hrana je extra, svaki put svratimo u Staru Drinu i nazderemo se za male pare! Pozdrav trudilice!

Hvala, Zsuki, na dobrodošlici. Daj bože da bude tako, ali po rezultatima hgs male su šanse za to.
Imam milion i jedno pitanje, ali ako nije problem da mi odgovorite da li se "nose" cevčice posle tog zahvata radi skupljanja tečnosti koja se nakuplja u stomaku (tako sam našla na nekom sajtu) - glupo pitanje, ali bolje da znam šta me očekuje.
Pošto sam tek juče otkrila vašu fenomenalnu ekipu, koliko vidim da je nekoliko vas zainteresovano za vantelesnu u Segedinu.
Puno vas sve pozdravljam!!!!!!

Evo malo mog iskustva . U Jovanovoj su korektni, ali za moj ukus previse sterilni i hladni, rade po nekoliko transfera u isto vreme, cekaonica je puna po 20-ak zena,svi zakazani u isto vreme, nema mnogo komentara sem sturih informacija.
U Medical Centru rade dr Garalejic i dr Arsic iz bolnice Narodni front, mnogo su prijatnije, detaljnije objasne celu proceduru, dobijete detaljnu otpusnu listu koliko kog leka ste primili, iz Jovanove imam samo shemu sta treba da primam do UZ, tako da se vise i ne secam koliko sam ukupno cega primila ( to je i moja greska, ali lekar mora sve to da napise).
Ako vas jos nesto zanima tu sam, hvala na podrsci .

Hvala, Zsuki, na dobrodošlici. Daj bože da bude tako, ali po rezultatima hgs male su šanse za to.
Imam milion i jedno pitanje, ali ako nije problem da mi odgovorite da li se "nose" cevčice posle tog zahvata radi skupljanja tečnosti koja se nakuplja u stomaku (tako sam našla na nekom sajtu) - glupo pitanje, ali bolje da znam šta me očekuje.
Pošto sam tek juče otkrila vašu fenomenalnu ekipu, koliko vidim da je nekoliko vas zainteresovano za vantelesnu u Segedinu.
Puno vas sve pozdravljam!!!!!!

Posle laparoskopije može da se desi da ti stave dren. Ali to je samo u slučaju da imaš nekih probelma koje su hiruški uklonili...meni su naprimer skidali jako mnogo priraslica, pa sam imala dren 2 dana. Nije to ništa strašno... malo je nezgodno kod spavanja, i malo je neprijatno kada ga vade, ali bolje i to nego da ri se gnoj i krv gomila po utrobi!

Eto. ako imaš još nedoumica, slobodno pitaj! kiss

Keri jedino sto znam o Londonu je sledece: Komsika moja ima bliznakinje devojcice sad imaju 16 godina, nisu mogli da imaju dece, njen muz advokat, para imaju ko pleve, i tada pre nekih 17 godina radili su dva Ivf u Londonu, u kojoj klinici neznam, postupak ih je kostao oko 20 hiljada funti, sto je mnogo vise od 20 hiljada evra, nijednom nije uspelo, mada oni stvarno nisu zalili para jer ih imaju, na kraju su dobili dve cerkice, radili su Ivf kod pokojnog Dr Milacica, kod koga je radila i nasa draga Paralijan (a ona je dobila cetvorke)

Posle laparoskopije može da se desi da ti stave dren. Ali to je samo u slučaju da imaš nekih probelma koje su hiruški uklonili...meni su naprimer skidali jako mnogo priraslica, pa sam imala dren 2 dana. Nije to ništa strašno... malo je nezgodno kod spavanja, i malo je neprijatno kada ga vade, ali bolje i to nego da ri se gnoj i krv gomila po utrobi!

Eto. ako imaš još nedoumica, slobodno pitaj! kiss

Hvala puno!!!!!! z:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back