zsuki75
Ističe se
- Poruka
- 2.720
Zsuki, sad sam čitala strane i strane unazad i naišla sma na ovaj tvoj mejl. Nas su u to vreme zvali iz Genezisa, pitali se što nas nema na spisku, valjda zbog tog alarmiranja... A ono nismo ni trebali da budemo u toj grupi jer smo tek u aprilu prošli komisiju. Tako da smo septembarska grupa, tj, za koji dan krećemo
kako ste vi, kako je bilo? i kakvi su ti utisci o klinici?
pozdrav!
Ohohooo! Evo i mene ponovo... ja vas čitam redovno, ali ni ja nisam primetila ovu tvoju poruku

Mora da smo se taman mimoišle, ja sada dolazim iz Genesisa. Meni prvi put (embiortransfer 02.06.2009.) nažalost nije uspelo.... šmrc. Sve je bilo super, ali eto... i mogu ti reći da sam se baš, baš razočarala, iako mi je sve vreme delovalo da se i baš ne opterećujem sa celim procesom. Izuzev sa nabavljanjem papira.
Imala sam blagu hiperstimulaciju jajnika, od 15 folikula viđenih na zadnjem ultrazvuku, uspeli su da izvuku 7 (mislim da je prošlo puno vremena od davanja pregnila i punkcije... ali, nisu imali vremena ranije...pa je došlo do spontanog pucanja folikula), od toga se 6 oplodilo, 4 su bila super kvaliteta, veličine. 3 mi je vraćeno, a tri smo zamrznuli...
I nakon 2 nedelje bhcg 0.nešto. uffff.
Sada ćemo pokušati sa tri preostale j.ćelije. Embriotransfer mi je zakazan za subotu tačno u podne!

Ne znam da li smem ovde da se izjašnjavam o klinici, ali probaću! Sada imam malo podeljeno mišljenje, ali sam u junu imala pozitivna iskustva sa svima koji rade tamo. Nema dugog čekanja u redu, ljubazni su, izlaze u susret, objašnjavaju. Svidelo mi se što uvek ideš kod istog lekara, mada je nekad bilo potrebno ponovo sve pričati izpočetka, ali valjda ne mogu nas 120 000 da popamte...
Gospođa embriolog je bila vrlo prijatna i ljubazna, mada sam o njoj čula puno loših stvari, dali su mi da pogledam kroz mikroskop osmoćelijske embrione, pre nego što su mi ih vratili i to je stvarno bio divan osećaj. Ostala je samnom sve vreme dok sam ležala na tom stolu i pričom mi odvraćala pažnju!

Jedina zamerka za njih, doktori nikada nemaju dovoljno vremena za pacijente, zato što većina njih radi naravno i u državnoj bolnici. Tako da tvoj ciklus i sve intervencije usklađuju sa njihovim radnim vremenom, a ne sa svtarnim potrebama tvog organizma i ciklusa.
Mislim da su kod mene mogli da izbegnu te male komplikacije, da su me recimo ranije pogledali ultarzvukom ili da nisu toliko čekali sa punkcijom...
Postoji protokol na osnovu kojeg se vrši čitav proces oplodnje i potrebnih priprema, ali to ne odgovara baš svakom paru... pa ako se uklopite super, ako ne vi ste kolateralna šteta

I ovaj put sam se malo razočarala, jer moja doktorica nije bila prisutna baš tih 5-6 dana koji su za mene bili najvažniji, nije bila tu da mi uradi ultrazvuk, promeni terapiju.... i kada se konačno vratila, dobila sam ukupno 3 minuta pažnje, i vrlo šture odgovore na pitanja...
ali, šta je tu je, imaju još jednu priliku da me usreće i da mi drpe pare, a onda pravac Segedin

Inače svima vam želim više sreće nego što sam ja imala!!!!!!