Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zsuki ja taman dodjem da ti pozelim srecu,kad ima sta da vidim:poludeo:..........au hebote,pa to je nevidjeno........ne znas sta je gore,da li to sto embrioni nisu bili dovoljno dobri ili ponasanje doktora.................ja mislim da se meni to desilo,gorela bi bolnica ,auuuuuuuuuuu
a ti si stvarno posebna,koji optimizam iz tebe izvire,i sve nekako prihvatas sa odredjenom dozom humora,fakat ti zavidim..............a sto se tice eskimcica,kao sto su ti cure rekle,ja stvarno nesto ne verujem da i ako se prime da nece kasnije plod imati posledica,ja koliko sam u maju zelela da se "zalepi" toliko i nisam,bilo me je strah zaista,ko bi preziveo da se primi,sreca do neba,i onda nakon nekog vremena ili pobacaj prirodni ili izazvani =unisten zivot

ma pravac segedin draga,po svog djoleta ,navijam od sveg srca..............veliki cmok i samo ostani takva,ne dozvoli da te optimizam napusti:cmok2::zag:

Pazarkice draga, to batinanje sam ja mislila figurativno, nisi me upoznala ali mi ljudi kazu da delujem na njih kao bensedin. Kao sto ti je Ikica napisala, jer se dosta promenilo od kad sam ja predala te zahteve, sad traze 80% vise stvari nego sto su meni trazili. Grlim...

oprosti milice,juce sam imala jako tezak dan..........ali sve svojom zaslugom,prvo sam jednoj pacijentici ,kada me je pitala kakva su joj nova silikonska usta,odgovorila sam joj da su jaj kao dupe od majmuna:whistling:,a onda sestra moje koleginice,inace teski zavisnik plasticne hirurgije,pita imali sta novo,i zasto se trudim da imam dete i da stetim lepotu svoju:whistling:auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,bolnica se tresla od mene,nisam je stedela uopste,sef odeljena je morao da intervenise,onda dodjem kuci pa mi to ne bude malo,pa onda muza "sredim".....................i onda dodjem ovde da vam se malo izjadam,jedino mesto gde me razumeju,a ti na mene tiganjom:zcepanje::zcepanje::zcepanje:,cokim te puno:zag:

snezana procitala sam tvoje postove ,i zapalo mi je za oko,ovo za ovog biologa,zanimame kako bih mogla da uletim,ili moram da sam u postupku u toj klinici da dodjem do njega ,nama je ssamo potreban dobar biolog..........raspitaj se ako mozes,bila bih ti zaista zahvalna .............veliki cmok:cmok:

snezana procitala sam tvoje postove ,i zapalo mi je za oko,ovo za ovog biologa,zanimame kako bih mogla da uletim,ili moram da sam u postupku u toj klinici da dodjem do njega ,nama je ssamo potreban dobar biolog..........raspitaj se ako mozes,bila bih ti zaista zahvalna .............veliki cmok:cmok:

da, verujem da te zanima pošto sam pročitala da je i kod vas problem loš spermogram... Nama je dr objasnila da je taj biolog baš stručnjak za VTO kada je u tome problem i rekla je da su svi septembarski parovi sa tom dijagnozom dodeljeni njemu, i nacionalke (tako nas zovu sestre u genezisu) i samofinansirajuće:) Tako da iz toga zaključujem da je on u to vreme, znači septembar/oktobar, tu kao konsultant, u stvari realizator:) za sve koji su tada u postupku... Ne verujem da ćeš moći da počneš stimulaciju tamo, a da aspiraciju radiš ovamo, zato što oni vole, što je i normalno, da imaju sve pod kontrolom, ili se :think: ... mi nadamo da je tako...

za svaki slučaj ti ih pozovi već sutra, pa traži dr Crnogorac i pitaj je šta može da se uradi... 021/549-444- moderatore, valjda je ovo dozvoljeno! :mazi:

Draga Zsuki! Zao mi je od sveg srca da to nije uspjelo,jer sam vec bila pomislila-javila se medju zadnjima a vidi prva ce nas obradovati.Drago mi je stvarno ako to podnosis tako sa humorom mada cisto nemogu da vjerujem.Ja imam moje faze i negubim nadu ali opet tako kao ti!!!!!!!!!! SVAKA CAST.
A to od strane Dr.2xSVAKA CAST-NEMAM RIJECI-IDIOTIZAM.
Drage moje samo da vam kazem da je moja kuma pre 5 godina dobila nakon 5 pokusaja zdrave i jako napredne blizance(smrzlici).Prema tome bez straha.

Ikice,zelim ti puno srece u pon i da sve prodje u najboljem redu,kao i to da ti posle op
kazu:A SAD NA POSAO AKO ZELITE BEBU;)

Snezo,ja nisam imala glavobolje,ali nepodnosimo svi sve isto.I tebi zelim naravno puno,puno srece.

Pazarko,ajd sto sredi pacijenticu,pa i poznanicu al gdje ces na muza? A pre par dana nam napisa te spremio ti sendvice,te zaljubljen covjek, a gle sad! Salim se,samo se ti izduvaj,nije bitno na kome,pa makar to bila i ja(a znam da neces).Ako jos jednom pocnes sad,pred i u toku postupka onako ogorceno da pises moracu i ja da ti posaljem jedan tiganj,pa ti gledaj odakle je vedro.Glavu gore stara moja i drzi se one sedmice(vodolija),radis to u novoj sredini,muz je uz tebe kao i sve mi,svi nalazi ok a da nespominjem tek cure koje o tome pisu u proslosti,Pa zasto onda nebi uspjelo? Ako mi na ovo odgovoris oprosticu sva tvoja ogorcenja i vracam tiganj nazad.Posle neuspjeha da, ali SAD NE,NE i NE.VAZI?:cmok2:

Pazarka, moras da naucis da te takve stvari i takvi komentari vise ne doticu, zbog sebe same, a ne zbog tih bezveznih ljudi, bolje ces se osecati, a i sto da te nervira tamo neka periferna licnost? Sto se tice smrzlica znam zenicu koja je dobila blizance putem Vto, zamrzla je embrione i posle dve godine su jos vratili dva komada i opet dobila blizance!

Vodolija 72, hvala na podršci, ja ujutru idem u NS,a ko se sutra ne javim znači da sam ostala u bolnici, pa ću vam pisati kad dodjem kući.
Kolege sa posla me stalno zezaju što nisam udata, nego živim u vanbračnoj zajednici. Uvek prihvatam zezanje i volim da se zezam i na svoj račun pa sam im rekla- Ja sam spolja ok, sad kad me srede i unutra i dobijem i tu potvrdu odmah ću da se udam! Eto drage moje, malo optimizma nije naodmet! Budite mi dobre! Sve vas ljubim!

zsuki ja taman dodjem da ti pozelim srecu,kad ima sta da vidim:poludeo:..........au hebote,pa to je nevidjeno........ne znas sta je gore,da li to sto embrioni nisu bili dovoljno dobri ili ponasanje doktora.................ja mislim da se meni to desilo,gorela bi bolnica ,auuuuuuuuuuu
a ti si stvarno posebna,koji optimizam iz tebe izvire,i sve nekako prihvatas sa odredjenom dozom humora,fakat ti zavidim..............a sto se tice eskimcica,kao sto su ti cure rekle,ja stvarno nesto ne verujem da i ako se prime da nece kasnije plod imati posledica,ja koliko sam u maju zelela da se "zalepi" toliko i nisam,bilo me je strah zaista,ko bi preziveo da se primi,sreca do neba,i onda nakon nekog vremena ili pobacaj prirodni ili izazvani =unisten zivot

ma pravac segedin draga,po svog djoleta ,navijam od sveg srca..............veliki cmok i samo ostani takva,ne dozvoli da te optimizam napusti:cmok2::zag:

Pazarka, hvala za navijanciju :), sutra ih zovem, nadam se da ću termin dobiti još za ovu godinu!
Inače ni ja baš nemam poverenja u eskime, ali čitala sam da oni koji prežive te uslove, svakako imaju šanse da budu ok...

a ti da mi budeš cool, i da misliš na pozitiven stvari!!!! :zag:

Vodolija 72, hvala na podršci, ja ujutru idem u NS,a ko se sutra ne javim znači da sam ostala u bolnici, pa ću vam pisati kad dodjem kući.
Kolege sa posla me stalno zezaju što nisam udata, nego živim u vanbračnoj zajednici. Uvek prihvatam zezanje i volim da se zezam i na svoj račun pa sam im rekla- Ja sam spolja ok, sad kad me srede i unutra i dobijem i tu potvrdu odmah ću da se udam! Eto drage moje, malo optimizma nije naodmet! Budite mi dobre! Sve vas ljubim!

Hahahhaaa, i ja sam u istoj priči, ni ja nisam udata! i naravno svi me zezaju zbog toga :hahaha:
Puno sreće za sutra i :cmok2:

Draga Zsuki! Zao mi je od sveg srca da to nije uspjelo,jer sam vec bila pomislila-javila se medju zadnjima a vidi prva ce nas obradovati.Drago mi je stvarno ako to podnosis tako sa humorom mada cisto nemogu da vjerujem.Ja imam moje faze i negubim nadu ali opet tako kao ti!!!!!!!!!! SVAKA CAST.
A to od strane Dr.2xSVAKA CAST-NEMAM RIJECI-IDIOTIZAM.
Drage moje samo da vam kazem da je moja kuma pre 5 godina dobila nakon 5 pokusaja zdrave i jako napredne blizance(smrzlici).Prema tome bez straha.

Ćaos vodolijo! Naravno i ja imam svoje uspone i padove, izgleda da sam na vrhu brda :super:!
Što ne znači, da sutra neću doći ovde da se žalim, jadam, plačem....
Onaj prvi put sam se baš baš ske... najgore što se i dragi ske... a to nisam očekivala, pa mi je bilo još teže. Sada je sve nekako skrnavo išlo, još od početka, pa rekoh, nekan možda je tako trebalo da bude i udri brigu na veselje!!!!
:ok:

veliki pozdrav!
Vidim da i pored svih problema, narocito kod tebe zsuki, optimizam vlada.
Milice, primi moje cestitke.
Citam i dalje sve postove i uz vas sam..:heart:
Snezo, ocito da se necemo sretati u Genezisu. Svakako ti drzim sipke. Ja sam danas isla da se raspitujem za cene lekova kako bi ih kupila i ako necu pocinjati sa bockanjem pre sredine oktobra, ako ne i kasnije. :bye:

Vilenjak, mislim da gresis, samnom je radila besplatnu Vto, zenica koja ima kcer od 10 god, i posle vise nikad nije ostajala u drugom stanju, jedino da su sad promenili kriterijum.

zaboravih na ovo da ti odgovorim. navescu deo iz uslova za program:

Републичка стручна комисија Министарства здравља за вантелесну оплодњу и
асиситирану репродукцију утврдила је да је за укључивање у програм вантелесне
оплодње потребна кумулативна испуњеност следећих критеријума (индикација):
- жене које имају неплодност и поред одговарајућег лечења;
- жене које нису рађале или немају живе деце;
- до напуњених 38 година старости пре почетка стимулације;
- очувана функција јајника;
- нормални индекс телесне масе ( мањи од 30);
- сви облици субфетрилности мушкарца, уз постојање живих или
морфолошки исправних сперматозоида у ејакулату.

Ja imam jedno dete.

eee da, a ti Snežo drž se, nemoj da te ovo moje iskustvo oneraspoloži!!
Sem nekih sitnica, ipak uopšteno mišljene o Genesisu i dr big mami je pozitivno!!!
a tebi neka test bude pozivan!

kissovi

pa dobro, nije ni to loše da se malo ubacim u realnost, pošto ja uopšte ne pomišljam na :thumbdown: ishod... a moja priča je još sa svih strana malo komplikovanija...

ko sutra ide kod dr srećno, ko pokušava večeras kućni IVF (što reče Zsuki), još srećnije! :zcepanje:

tebi se draga makar isplatila ova muka,i izlecena si...........ja nemam problema sa sterilitetom,ali zato muz ima za oboje........4 spermatozoida u celom ejakulatu,evo vec 2 godine je neprestano na lekovima,samo da bi se taj broj popeo malo vise,jer na svakoj punkciji ja imam vise od 20 jajnih stanica,medjutim jedva da ima 5-6 embriona,i to 2-3 dobrog kvaliteta.......najveci je problem naci spermatozoid dobrog kvaliteta,nema sta nije pio:roll:,i cajeve i lekove,on i proxeed se evo vec dve godine ne razdvajaju,ali sa 4 se popne na 6-7 i to je to..............uh kad ovako poredjam cinjenice,sav moj optimizam pada u vodu:(

tvoja muka je zavrsena,uzivaj u tom bebacu,cmokniga jednom od mene:cmok2:..........a i za tebe jedan veliki:cmok2:

Pozdrav daraga pazarko,....imam jedno pitanje...da li tvoj mm pije lek proxeed ili proxeed plus.....to su 2 razlicita leka.......ovaj drugi je americki i meni je mnooogooo pomogao ,...na zalost kod supruge su zacepljena oba jajovoda i tu nema pomoci....evo jos par rezultata i trcim u visegradsku da predam papire za Komisiju...a tebi sve najbolje i uspeces osecam....

Pozdrav daraga pazarko,....imam jedno pitanje...da li tvoj mm pije lek proxeed ili proxeed plus.....to su 2 razlicita leka.......ovaj drugi je americki i meni je mnooogooo pomogao ,...na zalost kod supruge su zacepljena oba jajovoda i tu nema pomoci....evo jos par rezultata i trcim u visegradsku da predam papire za Komisiju...a tebi sve najbolje i uspeces osecam....

kako nema pomoci??:eek: naravno da ima

Lepo te uspavaju i zavrse sve.Ti posle malo odspavas i ides kuci,nista strasno.A tog doktora ces se nacekati,neke ga cekaju po dva meseca!!!Sto ne odes kod doktora Ljubica?Devojke jel poznajete nekog kome je uspelo sa eskimcicima?Ja sam sad na terapiji i idem sredinom oktobra po bebice?

evo đevojke, samo da vam javim, zvala sam Segedin, razgovarala sa doktorom lično (!!!!). Prvo je rekao da nema termina za ovu godinu, ali onda se ipak predomislio, i zakazao mi je za 8. decembar prve konsultacije! JUUUUUUUUHHHUUUUU!
Nadala sam se da će biti ranije, ali, neka, bitno je da smo krenuli!
Prvi put je sve nešto brzo išlo, april komisija, maj stimulacija, jun ET, ali bez rezultata, valjda će sad biti obrnuto!

poljubac svima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back