Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima, zamolila bih vas da mi kazete kakva su vaša iskustva SA Perinatalom I Genesisom (ginekološke bolnice) u Novom Sadu? Meni je dr Bjelica rekao da moram na VTO a ja bih htela još nečije mišljenje da čujem, al ne znam kod kog dr da idem. Hvala unapred.

auuuuuuuuuu,kad sam pocela da citam ovaj post ceo stomak me zaboleo:eek:,i dren i katetar:eek:,ali onda sam u drugom postu svatila zbog cega,a elektropunkcija nije jednostavna:eek:,............ja sam vec rekla da zavisi od slucaja do slucaja,ali ja sam pre objasnila,ja sam radila laporoskopiju ,jer je dr milica zahtevala,medjutim nijedan doktor pre nje nije predlozio da se radi laporoskopija,jer nema nikavih naznaka da nesto nije uredu.......moj ginekolog ovde je to uradio preko svoje volje,smatrao je da je apsolutno nepotrebno ,ali ja sam neverovatno tvrdoglava,i to mi se obije od glavu:roll:...........meni je odradjena laporoskopija ,medjutim nikakav problem nije pronadjen,tako da je u sustini jednostavno bilo odraditi takav zahvat,i zato sam opustena odmah sutra dan,ali ja sam se vratila opet zbog cestih nesvestica:roll:,.........elem hocu da kazem,da sve zavisi,ako vec je prethodno registrovan neki problem,naravno da ce zahvat biti komplikovaniji,a samim tim i postoperativni tok duzi..............a sto se tice budjenja,ja kad sam otvorila oci pozela sam da umrem,zaista me je boleo stomak,a o gusenju i malaksalosti da ne pricam.........a kad sam rekla u WC,mislila sam na malu nuzdu,jer meni katetar nije bio prikacen,............veruj nije mi bilo svejedno kada sam se onesvestila pored wc solje.fujjjjjj

to za budjenje je isti slucaj i samnom,kad sam isla na malu nuzdu oci su mi iskakale jer mi sestra nije pravilno izvadila kateter...nebi nikoga da obeshrabrim ovom pricom,nezelim da se iko uplasi,sve ovo vredi proci zbog onoga sto predstoji

tebi se draga makar isplatila ova muka,i izlecena si...........ja nemam problema sa sterilitetom,ali zato muz ima za oboje........4 spermatozoida u celom ejakulatu,evo vec 2 godine je neprestano na lekovima,samo da bi se taj broj popeo malo vise,jer na svakoj punkciji ja imam vise od 20 jajnih stanica,medjutim jedva da ima 5-6 embriona,i to 2-3 dobrog kvaliteta.......najveci je problem naci spermatozoid dobrog kvaliteta,nema sta nije pio:roll:,i cajeve i lekove,on i proxeed se evo vec dve godine ne razdvajaju,ali sa 4 se popne na 6-7 i to je to..............uh kad ovako poredjam cinjenice,sav moj optimizam pada u vodu:(

tvoja muka je zavrsena,uzivaj u tom bebacu,cmokniga jednom od mene:cmok2:..........a i za tebe jedan veliki:cmok2:

e duso moja ja sam samo privremeno izlecena,meni ce se jajnici opet zatvoriti samo je pitanje vremena,i opet ce morati ceo postupak da se ponovi zato mi moja doktorica i govori da ako mislim drugo dete-pozurim

Ah,draga Ikice! Tako blizu a tako daleko.Ponekad se covjeku ucini da je sve u zivotu upereno protiv njega.Znam, i meni se samoj to mnogo puta ucinilo.ALI ima i ona druga strana medalje,bolje da su ti to pronasli sad nego da si usla u postupak sa tim.To im onda vjerovatno nebi oprostila.Kao sto sam vec pisala,imam 2 laparoskopije iza sebe. Nista posebno nebi mogla dodati,sto ti ove cure vec nisu napisale.U bolnici sam bila 4-5 dana,a da boli,boli bogami.Prvi put sam se i ja onesvijestila pored WC skoljke, ali vjeruj mi sve to brzo prodje, i kad bi sad ponovo morala ici,nebi uopste o tome razmisljala.Najgore je posle operacije i sledeci dan,svaki te pokret boli.Ali mi imamo svoj cilj, a ja bar mislim tako da nema boli koju nebi izdrzala samo da do njega dodjem.Ako uspijes pokusaj nekako vidjeti da ti termin pomjere za 2-3 mjeseca a ne 6,jer ipak je to pola godine,a cekanje ubija.Ili ce tebi,daj boze,sreca biti naklonjena da u periodu cekanja ostanes prirodnim putem u drugom stanju.:)

Ah,draga Ikice! Tako blizu a tako daleko.Ponekad se covjeku ucini da je sve u zivotu upereno protiv njega.Znam, i meni se samoj to mnogo puta ucinilo.ALI ima i ona druga strana medalje,bolje da su ti to pronasli sad nego da si usla u postupak sa tim.To im onda vjerovatno nebi oprostila.Kao sto sam vec pisala,imam 2 laparoskopije iza sebe. Nista posebno nebi mogla dodati,sto ti ove cure vec nisu napisale.U bolnici sam bila 4-5 dana,a da boli,boli bogami.Prvi put sam se i ja onesvijestila pored WC skoljke, ali vjeruj mi sve to brzo prodje, i kad bi sad ponovo morala ici,nebi uopste o tome razmisljala.Najgore je posle operacije i sledeci dan,svaki te pokret boli.Ali mi imamo svoj cilj, a ja bar mislim tako da nema boli koju nebi izdrzala samo da do njega dodjem.Ako uspijes pokusaj nekako vidjeti da ti termin pomjere za 2-3 mjeseca a ne 6,jer ipak je to pola godine,a cekanje ubija.Ili ce tebi,daj boze,sreca biti naklonjena da u periodu cekanja ostanes prirodnim putem u drugom stanju.:)

Draga Vodolija i ja sam počela da razmišljam u tom pravcu. Meni je HSG pokazao da su mi oba jajovoda zatvorena, medjutim ko god je od lekara pogledao snimak nešto je bio sumničav i postavljao mi sto podpitanja. Možda je sreća u nesreći što su mi sada detektovali endometriozu, a možda će tokom operacije uspeti da neke priraslice skinu i malo srede situaciju. Možda posle toga uspem i prirodno, nikad se ne zna-čudni su putevi Gospodnji! Devojke, hvala na odgovorima, mene je u medjuvremenu uhvatio neki stomačni virus pa sad kuliram kući i samo spavam, valjda na nervnoj bazi. Moram da ozdravim do ponedeljka! Sve ves ljubim

veliki pozdrav devojke!
Ikice navijam za tebe da se VTO nece toliko odlagati.

Mene danas ne prati sreca, na pregledu su mi ustanovljene 2 ciste:(.
Sada pravim pauzu od 8 dana do sledece kutije antibebi pilula pa opet na pregled negde na sledini kutije, sto ce reci pocetkom oktobra da vidimo kakvo je stanje.
Pazarko, izgleda da ce nam biti slicni termini....nadam se.

veliki pozdrav devojke!
Ikice navijam za tebe da se VTO nece toliko odlagati.

Mene danas ne prati sreca, na pregledu su mi ustanovljene 2 ciste:(.
Sada pravim pauzu od 8 dana do sledece kutije antibebi pilula pa opet na pregled negde na sledini kutije, sto ce reci pocetkom oktobra da vidimo kakvo je stanje.
Pazarko, izgleda da ce nam biti slicni termini....nadam se.

auuuuuuuuuuuu,sta je ovo ,ovih dana bas nemamo srece:sad2:............sta su ti rekli ???kolike su velicine?,,jesu li vodene???i ja sam jednom imala cistu,jer mi je doktor dao pogresnu dozu ppuregona:roll:,i to bas veliku cistu,dobila duphaston,ili dobrostone,i procurela sam nakon cetiri dana,i na sledecem ultrazvuka nije imalo ni traga cisti............a ovo sam zaboravila ,ja tada nisam imala ciklus dva meseca,dr kad je video odmah smo prekinuli stimulaciju,i onda dva meseca nisma imala ciklus,otisla na pregled i imala sam sta da vidim

nadam se da cemo bas zajedno krenuti,i bodritti jedna drugu:super:

Poslednja izmena:
e duso moja ja sam samo privremeno izlecena,meni ce se jajnici opet zatvoriti samo je pitanje vremena,i opet ce morati ceo postupak da se ponovi zato mi moja doktorica i govori da ako mislim drugo dete-pozurim

znam da ce se verovatno jajnici opet zatvoriti,ali nisam htela to da pominjem,da ne budem ptica zloslutnica...............pa sta cekas???,baci se u akciju ,bebica ti ima 15 meseci,vreme je za drugu:super:,zasto da cekas??,pa da opet sve ovo prolazis?,?.......

pa to se i ja sad razmisljam,nemam jos puno vremena a glavni problem mi je to sto kao sto kazes bebica ima 15 meseci i jos uvek zahteva punu paznju i posvecenost a ja sam vecinu vremena sama sa njim i malo mi je frka kako malu bebu u sve to da uklopim s obzirom da sam se sa stefanom poprilicno namucila,on od kako se rodio nespava a sad je jos i ko brzi gonzales :besna:..nemozes ga uhvatiti na jednom mestu a sa druge strane ne prolazi mi se opet kroz tu intervenciju....

Halo Bebunice! ,Dobro nam dosla! Radis li to prvi put? U cemu je problem? Pisi malo opsirnije.Za Crnu Goru neznam nista ali idi na forum Ringeraja umetna oplodnja i pokusaj uspostaviti kontakt sa jos jednom vodolijom koja je to radila u Podgorici pa ce ti ona moci reci nesto vise.

zdravo drage moje.
da bas mi ne ide... inace kameron, savetujem ti da ne cekas sa drugom bebicom, ukoliko ih zelis vise. moje dete ima vec pune 4 godine i dalje mi (ne bih da te plasim) ne spava.

ja pripadam onima koji su prvi put zatrudnele bez problema, iz nultog puta sto bi rekli. malo teza trudnoca, koja je završila carskim rezom zbog preklamsije. kako su mi savetovali bar 2 godine razmaka do novog porodjaja, zboc carskog, mi ti se tek nakon godine dana bacimo na pos`o. kad ono nije bas sve kako bih ja htela. nakon 2 godine rada, nista i onda jedna biohemijska trudnoca. napravimo pauzu od 3 meseca. dodje ovo prolece i ja, kao pripremu odradim vaginalni i cervikalni bris, katastrofa 3 vrste nekih bakterija. sada se vec vise od pola godine cistim od cuda, koje do sada, u svojih 36 godina nikada nisam imala. u medjuvremenu zakucam na vrata steriliteta, gde mi konstatuju potpuno zacepljenje oba jajnika. sednem, sracunam da mi za operaciju treba da skinem silne kile (cirka 1 godina), posle sama operacija, pa vreme da proradi sistem i onda ti opet daju godinu dana sanse za prirodno zacece, pa ako ne uspe opet VTO.
kada sam ja to sracunala da time prelazim 40 godina, odlucih se da idem odma na VTO.

Pazarka, nema pojma kakve su ciste, znam da su 16mm. Dr racuna da ce sa ovom menstruacijom otici, ako ne nestanu, onda ce mi davati na polovini naredne kutije neke dodatne hormone i onda idemo na dugi program.

Inace juce sam bila sama sebi smesna kada sam izvadila papir sa pitanjima za lekara. sve me je saslusala i detaljno mi objasnila, tako da sada malo vise znam o onome sto me ceka, jer do sada sam samo znala kroz forum. Sada pravim procenu koliko ce nas ovo zadovoljstvo kostati. imam osecaj da je sam proces drastično poskupeo od kada su uvedene fiskalne kase, ono sto je bilo 1400, sada zbog PDV-a kosta 1800 EUR-a. Koliko sam shvatila, u ovoji u cenu nisu obracunati UZ koje treba da radis, kontrola hormona, lekovi....prema mom proracunu u najboljoj varijanti je 2.500 ako ne i vise

Kako si pazarkice?

kako si mi ti draga???jesi li bolje???
meni nije stomacni virus?vec ne podnosim kontraceptivne pilule,:roll:,juce sam bila kod dr,ustanovio je da je od njih ,jer drugih propratnih siptoma nemam ,osim sto su mi grudi kao kamen,ne smem da ih taknem,toliko su bolne da umres:roll:,i jake mucnine.......i sto je najveca ironija ,on je prvo posumnjao da sam trudna ,a onda kad sam mu objasnila ,dijagnoza:promeniti kontraceptivne pilule:roll:...............ali ja necu,necu nista da menjam,pretrpecu sve ,samo da sve tece svojim tokom,:roll:

Drage moje, stigli su mi rezultati amniocenteze, i nosim zdravog i pravog decaka. Zelim vam od srca da osetite ovo uzbudjenje i radost koju ja osecam, i shvatite da ste svakim danom sve blize toliko zeljenoj bebici!

cestitam miliceeeeeeeeeeeeeeeeeeeee od srca:cmok2::zag :heart::.........i hvala na lepim zeljama,mada sam ja svaki dan blize stimulaciji,a bebica kad ce doci to ne znam,verovatno cu ja za dva meseca traziti kliniku za 8 pokusaj ...........pozdrav za sve

zdravo drage moje.
da bas mi ne ide... inace kameron, savetujem ti da ne cekas sa drugom bebicom, ukoliko ih zelis vise. moje dete ima vec pune 4 godine i dalje mi (ne bih da te plasim) ne spava.

ja pripadam onima koji su prvi put zatrudnele bez problema, iz nultog puta sto bi rekli. malo teza trudnoca, koja je završila carskim rezom zbog preklamsije. kako su mi savetovali bar 2 godine razmaka do novog porodjaja, zboc carskog, mi ti se tek nakon godine dana bacimo na pos`o. kad ono nije bas sve kako bih ja htela. nakon 2 godine rada, nista i onda jedna biohemijska trudnoca. napravimo pauzu od 3 meseca. dodje ovo prolece i ja, kao pripremu odradim vaginalni i cervikalni bris, katastrofa 3 vrste nekih bakterija. sada se vec vise od pola godine cistim od cuda, koje do sada, u svojih 36 godina nikada nisam imala. u medjuvremenu zakucam na vrata steriliteta, gde mi konstatuju potpuno zacepljenje oba jajnika. sednem, sracunam da mi za operaciju treba da skinem silne kile (cirka 1 godina), posle sama operacija, pa vreme da proradi sistem i onda ti opet daju godinu dana sanse za prirodno zacece, pa ako ne uspe opet VTO.
kada sam ja to sracunala da time prelazim 40 godina, odlucih se da idem odma na VTO.

Pazarka, nema pojma kakve su ciste, znam da su 16mm. Dr racuna da ce sa ovom menstruacijom otici, ako ne nestanu, onda ce mi davati na polovini naredne kutije neke dodatne hormone i onda idemo na dugi program.

Inace juce sam bila sama sebi smesna kada sam izvadila papir sa pitanjima za lekara. sve me je saslusala i detaljno mi objasnila, tako da sada malo vise znam o onome sto me ceka, jer do sada sam samo znala kroz forum. Sada pravim procenu koliko ce nas ovo zadovoljstvo kostati. imam osecaj da je sam proces drastično poskupeo od kada su uvedene fiskalne kase, ono sto je bilo 1400, sada zbog PDV-a kosta 1800 EUR-a. Koliko sam shvatila, u ovoji u cenu nisu obracunati UZ koje treba da radis, kontrola hormona, lekovi....prema mom proracunu u najboljoj varijanti je 2.500 ako ne i vise

draga nemoj da brines,to je mala velicina,i cim ti je rekao da ce otici u toku menstruacije ,znaci da je vodena,vecina zena nikad ne otkrije da ima vodenu cistu skoro svakog meseca i zato ima bolne menstruacije ...........moja mama npr,njoj se cista stvara svakog meseca i puca sama kad ima ciklus i zato joj je bolnija menstruacija,ali to nije strasno......nista ne brini ,ja sam pogledala ,moja je bila velicine 62mm:roll:.........cmok

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back