Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
. Kolika ti je bila beta kada si je radila, nama su rekli da betu radimo 15 dan od ET?? Veliki pozdrav i uzivaj zajedno sa svojim bebcem...
Meni su vratili 2 embriona, rekli su mi da vadim betu 14 dana od Et, ja sam 13 dana uradila kucni test i pokazao je trudnocu, 14 dana sam vadila betu i bila je 213. Odmah sam skontala da je jedna beba u pitanju, sto su posle i potvrdili na uz. Drzim ti palceve i javi rezultat sutra obavezno!

Meni su vratili 2 embriona, rekli su mi da vadim betu 14 dana od Et, ja sam 13 dana uradila kucni test i pokazao je trudnocu, 14 dana sam vadila betu i bila je 213. Odmah sam skontala da je jedna beba u pitanju, sto su posle i potvrdili na uz. Drzim ti palceve i javi rezultat sutra obavezno!

Naravno da se javljam, nafdam se sa lepim vestima, da li zna neko kolika je minimalna beta za taj period, unapred hvala:p:p:p

Samo da javim da nismo uspeli. Beta je manja od 2. Ciklus mii nije krenuo, a kada smo zvali kliniku rekli su nam da ako ne krene nastavimo sa progesteronom i da ponovimo betu u petak. Sta li im sad ovo znaci pojma nemam...:(:confused::(

ajme bas mi je zao:(:(:(.........znam kako ti je,bice drugi put boze zdravlja:cmok:......a to sto su ti rekli da nastavis sa progesteronom,znaci da postoji mala sansa,jer moze da se desi da se plod implatirao kasnije.........uglavnom odmaraj,pripremi se za najgore i nadaj se najboljem

nado,ja svratim i nadam se lepim vestima,kad ti nisi ni u bolnici-skidam kapu malom djordju,pravi mali zajebant:per:[ljubim malog andjela]:cmok:
salim se naravno,znam da su ti ovi dani dugi,ali cekala si 9 meseci sad,i kozna koliko pre,pa ce i ovih nekoliko dana brzo proci
drzim ti fige da na carskom prodjes dobro,i da ti mali djordje neda mira da spavas ,srce malo,ajme jedva cekam slikice:cmok:........ljubim te i puno srece

milice koliki je mesak..........bas mi je draaaaaaaaago,svaka cast iz prve,ti si odradila posao pravo:super:
dijana sunce nase,sta je sa tobom????:cmok:

bubice kako tvoj andjeo,jeli se osecas kao bokserska vreca????neka neka,neka udara:D

a kod mene sledece vesti:sledeci postupak u jevremovoj ,krajem jula idemo na odmor ,i tada ce biti konsultacije ,a u septembru ce najverovatnije biti sledeci postupak...........jeste li culi za metodu "hecing" ?????laserski se tanji omotac embriona da bi se lakse implatirao
da bi doslo do implatiranja ,zametak mora da "izadje "iz omotaca,bukvalno kao ptica iz jajeta ,medjutim ako ne dodje do implatacije znaci da nije uspeo da se oslobodi omotaca
mislim da je taj problem kod mene ..........i sada cu to da probam ,pa da vidim
u jevremovoj to rade .........moj dr je dr LJubic i njegov asistent Milica Ilic
jeli se na vasim embrionima primenjivala ta metoda??????
imam jos gomilu analiza da odradim ,kad budem imala vremena drugi put cu sve da ih ispisem:roll:,uglavnom ceo mesec cu provesti kod dr za analize

Poslednja izmena:
Super Pazarka sto nisi mnogo cekala i sto si vec krenula u akciju, obavestavaj nas o postupku, za hacing sam cula, ali neznam bas mnogo o tome, mozda neko iskusniji sa foruma moze vise da ti kaze, na kraju karjeva tvoj Dr bi trebalo to podrobnije da ti objasni. ja sam ok isla sam na uz 12.06. tad je mesak bio 19.5 mm to je bilo u 6 nedelji. Pozdrav za Nadu i ostale cekalice i trudnice!

mila moja pazarka,drago mi je da si se odlucila smelo ici dalje...tako i treba,naravno,hrabro do uspeha!!!ja 2 idem u segedin na konsultacije,pa da vidim sta ce da kaze taj nadaleko hvaljeni dr zadori.kada dodjes do beograda,subotica ti nije daleko,pa bih volela da se malo provozate moj crnogorac i ti,da se i uzivo upoznamo...sobu cu vam spremiti pa vam mozda vantelesna,jevremova i sve ostalo nece trebati...daj boze!!!milice ti cuvaj taj svoj mali embrioncic,svoju bebu,a mi smo sve uz tebe,veruj mi.mislim da bebe na ovoj stranici imaju najvise tetaka na svetu!!!bojka tebi zelim takodje ,sta drugo nego sto i sebi i svim ostalim devojkama,zenama u pokusaju.sto se bete tice ona bi morala odma polako da skace da se udvostrucuje svakim danom...ja sam nosila trojke i 12dana mi je bila1123 a vec 15ogduplo i vise,cini mi sesamo ne padaj u bedak vec hrabro dalje,jer vredi,imas cilj!!nade nam nema ovih dana pa verujem da je sa nama i djordje,kao pravo svetlo za sve nas koje do tog uzvisenog cilja jos nism stigle.a sretni tatta verovatno od srece i slavlj nema vremena da nas obavesti.u svakom slucaju ogromni poljubac za djordja i nadu,tati cestitka iskrena,od srca!!!

Odavno vas pratim ali nisam mogla skupiti hrabrost da vam se javim.Zelim prvo da vam kazem da vam se divim koliko ste hrabre i pune optimizma, sto za sebe a sto za druge.Zelim svima (koje to do sada nisu)da postanu majke jer vi to stvarno zasluzujete.Moja prica se puno ne razlikuje od vase.Isto su nam predlozili vantjelesnu i isti strah od svega toga i nada da ce uspjeti.U godinu dana uradila sam dvije i iz drugog puta je uspjelo.Sada imamo djevojcicu :D.Voljela bih ako ikako mogu da vam pomognem i ako taj period zelim sto prije zaboraviti sve do dana dok mi dr. nije potvrdio trudnocu.Puno vas pozdravljam:bye::bye::bye::bye::bye::

pazarka, assisted hatching ili tako nekako... znam za tu metodu samo ne znam što je tebi rade, ja razumela to je za nas vremešne gospe... meni to nisu radili ali baš mi žao, u engleskoj čula sam radi se svima koje spadaju u kategoriju starijih. Kad sam pitala u Pragu, to nisu radili, kao nema uspeha više nego inače a čak može pri tom da se ošteti plod... ne znam, nisam sigurna, ne bi to onda Englezi tako često radili. Puno sreće ti želim u novom postupku!

Zarkodijana, javi kako ste prosli u Segedinu, ja cu valjda u septembru da pisem doktoru Zadoriju, mada to je bas daleko...

inex svaka cast ,iz drugog puta:super:,nema sta lepse nego kada cujem da je nekome usppelo iz 1-2 puta,jer vi uopste niste svesne kroz sta se prolazi u kasnijim pokusajima,i zaista mi je drago sto vam je uspelo:worth:

moja draga dijana,i ja se nadam da cemo se upoznati,ali sada cu biti jako kratko sa muzem i idemo pre svega zbog konsultacija u jevremovoj ,i onda kao i svake godine nama je odmor "umor",jer sada zivimo u dve razlicite drzave :per:,pa hocemo malo i na more:roll:,to proleti tako brzo..........i nazad kuci
ali zato cemo se ja i upoznati u septembru,akobogda,jer cu biti ceo septembar u beogradu i doci cu malo do tebe ,a nadam se da ce nam se nada pridruziti sa malim djordjom:heart:

milice javljaj kako napreduje tvoja mrvica,nadam se da ce sve biti dobro,i da cemo za tebe navijati kao za nadu

bojka ,samo polako,prvih dana je jako tesko ,nemoj da forsiras sebe ,daj sebi oduska ,dozvoli sebi da odtugujes ,jer to je normalan zivotni proces,pa naravno u nove pobede .......to ti kazem ja nakon 6. propalih transfera ,ja sam tugovanje magistrirala:roll:

ma gde si ti B.B.?????:cmok:
znam da se hecing radi kod starijih gospodja,ali isto tako i kod osoba koje su imale veliki broj neuspelih pokusaja ,tako da sam ja nakon 6 neuspelih pokusaja savrsen kandidat:roll:
mada videcemo ,sta ce oni odluciti,..juce mi je stigla otpusna lista iz brisela:kaze kvalitet embriona na skali od 1 do 10 -9..........jos teze mi je bilo kada sam ovo procitala :(,znaci da ipak postoji neki mali problem ,i sada nameravam da ga otkrijem :roll:
imam gomilu analiza da odradim,ispisaala sam ovde sve ali nece da mi prebaci post :roll:

ljubim vas sve:cmok:

evo zvirnem ponekad, al nekad stvarno napravim veliku pauzu pa onda sa zakašnjenjem sve pročitam... imam utisak kad jednog dana prestanem da razmišljam o svemu ovome najviše će mi nedostajati forumi, pa se već sad odvikavam ako je to ikako moguće. kod mene ništa novo.... ne znam ni šta da radim, možda u septembru budem pisala u segedin ali šta mi vredi kad imam tu miomčinu, niko neće da me primi u postupak s tim. Bojim se da je i za operaciju kasno, stigle godine, pa pre ću ući u menopauzu nego što ću se oporaviti od takve operacije... grrrrr. ne znam, kod mene mi sve deluje bezizlazno, zato se valjda i ne javljam često... pozdrav svima, i samo napred, biće ovde puno slavlja sigurna sam u to. pazarka, za heč :ok: (kad nema smajlića koji nazdravlja s punom čašom :whistling:)

evo zvirnem ponekad, al nekad stvarno napravim veliku pauzu pa onda sa zakašnjenjem sve pročitam... imam utisak kad jednog dana prestanem da razmišljam o svemu ovome najviše će mi nedostajati forumi, pa se već sad odvikavam ako je to ikako moguće. kod mene ništa novo.... ne znam ni šta da radim, možda u septembru budem pisala u segedin ali šta mi vredi kad imam tu miomčinu, niko neće da me primi u postupak s tim. Bojim se da je i za operaciju kasno, stigle godine, pa pre ću ući u menopauzu nego što ću se oporaviti od takve operacije... grrrrr. ne znam, kod mene mi sve deluje bezizlazno, zato se valjda i ne javljam često... pozdrav svima, i samo napred, biće ovde puno slavlja sigurna sam u to. pazarka, za heč :ok: (kad nema smajlića koji nazdravlja s punom čašom :whistling:)

ma otkud taj pesimizam B.B.????ma nemoj tako ljubavi,za sve ima resenja ,molim te,sta kazu u mom kraju "kreni u akciju",sad pisi zadoriju odmah,mozda ces do septembra biti na pola puta do resenja............najgore od svega kad se stoji u mestu,i nista se ne preduzima ......saljem ti milion vibrica da oteram taj pesimizam ,da znas da sve moze da se resi ,ako ne bude moglo nista,pun je svet napustenih malisana,sigurna sam da ce dete koje bude tvoje ,bilo biolosko ili ne ,biti najsrecnije dete na svetu............ako moze ja bih bila srecna da si mi ti mama:cmok:

bojka kako si????kako si danas???

joj pazarka, srce si... ko melem na ranu :heart:
još se nisam skroz predala, to valjda dođe kao najteže, nešto kao pokušavam sama da utičem na taj miom, promenila sam ishranu a imam i još neke tretmane, obloge, vitamine itd. pa videćemo do kraja leta da li će bar malo pomoći. Eto sad sam u situaciji da mislim o svom zdravlju, heh da ne dođem u situaciju da imam teške operacije, sad mi IVF deluje previše opasno za rast mioma... ma videću, borbu nastavljam svakako :super:

joj pazarka, srce si... ko melem na ranu :heart:
još se nisam skroz predala, to valjda dođe kao najteže, nešto kao pokušavam sama da utičem na taj miom, promenila sam ishranu a imam i još neke tretmane, obloge, vitamine itd. pa videćemo do kraja leta da li će bar malo pomoći. Eto sad sam u situaciji da mislim o svom zdravlju, heh da ne dođem u situaciju da imam teške operacije, sad mi IVF deluje previše opasno za rast mioma... ma videću, borbu nastavljam svakako :super:

e ovo je bolje:cmok:.............borbu moras da nastavis svakako,mozes ti to.........svi mi verujemo u tebe,i sve zene sa ovih stranica prolazimo isto sto i ti ,pa te razumemo bolje nego iko drugi.............ljuim te puno

i nado tebi zelim srecu sutra..............da prodjes sto bolje ,i da konacno vidis tog malog zajebanta........ljube ga njegove tetke sa ovog foruma

nado srecno:cmok::cmok:

bojka koji si dan posle transfera radila betu? ako i dalje uzimaš progesteron i ne možeš da dobiješ, da znaš da se dobija tek nekoliko dana posle prestanka uzimanja progesterona. Kažu da se već 12. dana posle transfera, pa čak i ranije, preko bete može znati ima li šta ili nema, mada i meni je dr bio rekao da je vadim tek 18. dana... nema veze, ali nemoj da se plašiš što ne dobijaš, sve dok si na lekovima progesterona i ne možeš da dobiješ!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back