Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cicak, Zsuki hvala vam puno! Ja sam odlucila da sve radim privatno u Genezisu jer se u Betaniji ceka, kazu da pre maja ne bih dosla na red. Sve se to vec predugo oteglo pa sam tako odlucila. Ne znam jel jos neko radio laparoskopiju i histero u Genezisu:think:
Ma ne plasim se ja, jedva cekam da saznam kakvo je stanje jer sigurno nesto nije u redu kad trudnoce nema tri godine a svi nalazi pa cak i HSG super. Uskoro cu saznati. Nadam se da cu se probuditi iz anestezije:sad2::eek::pop3:

Ne lupaj... z:mrgreen: ču probuditi iz anestezije.... z:D ima da šetaš sat nakon intervencije...z;)

Ja sam ti peporučila Jednodnevnu dijagnostiku u Betaniji, iz razloga što to ne rade u Genezisu(i ja sam u Genezis išla kod Kopitovićke), i nema zračenja, jer se jedna od tih intervencija radi neznamsčim, ali znam da sam pitala ''Pa da li to zrači?'' i ona je rekla ''Da.'' i onda mi preporučila ovo drugo jer sam mlada... (iskreno, ja sam se uvek potajno nadala da sam trudna, pa sam se bojala tog zračenja)
I mi smo radili na bebi više od 3 godine, a svi nalazi ok...
Tako smo se i mi nadali da je neki problem posredi, tipa zapušeni jajovodi itd... kad ono samo glava... z:mrgreen: z:lol:

Srećno ti želim, i javi nam kako si prošla... :zag:

P.S. Sad motam film, i ja sam toliko čekala, pre 2 godine... otišla u Maju kod Kopitovićke, a u Oktobru sam radila Jednodnevnu...

Cicak, Zsuki hvala vam puno! Ja sam odlucila da sve radim privatno u Genezisu jer se u Betaniji ceka, kazu da pre maja ne bih dosla na red. Sve se to vec predugo oteglo pa sam tako odlucila. Ne znam jel jos neko radio laparoskopiju i histero u Genezisu:think:
Ma ne plasim se ja, jedva cekam da saznam kakvo je stanje jer sigurno nesto nije u redu kad trudnoce nema tri godine a svi nalazi pa cak i HSG super. Uskoro cu saznati. Nadam se da cu se probuditi iz anestezije:sad2::eek::pop3:

Sunce, koliko se ja sećam jeste neko radio u Gensisu...još pre neka od trudnica, ali nemogu da se setim koja...Znam da joj je bilo ok.ma sve ti je to isto, gde god radila. Nikad čula za zračenje, ne znam na šta misliš Čičak...
Kod histero ti kroz grlić materice ubace kameru, pogledaju šta ima :), ako ima nešto da poskidaju to rade laserom. Kod laparo isto, imaš tri reza na stomaku, kroz jedan ide svetlo-kamera, kroz drugi instrument-laser, a na trećem izlazi dren, ili tako nešto. Naduvaju ti stomak kako bi imali mesta da rade. Šta bi tu moglo da zrači? Laser? hm. ali ništa ti ne brini, biće to očas posla.
Inače i ja sam čekala 4 meseca na Betaniju, ali nije mi bilo tako hitno, pa nisam htela da plaćam.

ljubim vas!!

Mislim da zracenja ima samo kod HSG a to mi nece raditi, tj radjeno je pre dve godine. Ma setacu ja nakon intervencije i te kako, bas kao ovaj :deda:, jos cu vam se i javiti na forum. Cicak i ja sve mislim, sta ako odem, oni me tako iseckaju a ono sve u redu:zblesav:.Dala pare, nepotrebno se maltretirala...ali ipak sam odlucila da idem, jer sam sigurna da nesto nije ok. Videcemo....z:)

hej,ja sam nova,malo sam lutala i citala i vase muke,pa rekoh da vam kazem i moje iskustvo...prosla sam HSG,inseminaciju,laporoskopiju,bila sam spremna za vto i.......odem u Nemanjinu i tamo one "fine" tete mi kazu da smo zakasnili,do maja ne primaju kandidate,kao nema mesta,naravno da sam poludela-radimo na tome skoro 3 godine i eto....ludilo! sad se spremamo za vto o svom trosku-na privatnoj klinici,sta reci-nasa drzava-UZASSSSS

mali suncokretu-nema potrebe za frkom i panikom,sve je to izdrziv bol,cela muka je sto osecas bol u plucima i vratu,ma i to traje 1-2 dana,meni su tada nasli problem,prirodnim putem NE SMEM ni da pokusavam trudnocu-bila bi vanmatericna,a to je zeznuto....a zasto ne radais u Visegradskoj?:zroll:

Mali suncokret, ja sam sva tri, laparaskopiju, histeroskopiju i HSG radila privatno, sve odvojeno, uvek posle posla i nakon intervencije sam cak jednom isla u kafanu (mada nisam jela i pila zbog anestezije). Ne svidja mi se to sto su me tri puta uspavljivali, tri puta sam krvarila i jednom bila zracena. Da ne govorim o finansijskom aspektu, ako se ne varam HSG je bio 120 e, a ostala dva po 240 e. Histeroskopijom su mi odstranili polip. Sutra dan sam isla na posao. Par dana posle histeroskopije sam igrala lastis pa sam strasno prokrvarila. Tako da treba paziti, ali ako ne radis neki naporan posao mozes da uzmes jedan dan.
Moja drugarica je isla na jednodnevu dijagnostiku u Novi Sad, odradila sve, bez zracenja i besplatno. Mada, tada se cekalo svega dvadesetak dana. Ne znam koliko ti se zuri, ali ja bih sacekala da sam na tvom mestu.

Poslednja izmena:
Mrvinice, znam o cemu pricas. Ja sam jos u novembru prosla komisije i izabrala N. Front. U decembru, tacnije 26. popodne, me zovu i kazu da se javim u KC Nis za dva dana radi dogovora oko terapije. Poludela sam i izasla iz programa. Koliko sam shvatila do 10. februara ce se znati da li privatne klinike potpisuju ugovor sa fondom ili ne. Skupljam ponovo papire za maj i ovog puta ne prepustam nista slucaju, pa ako Bog da eto mene u Jevremovoj ili N. Frontu vec u septembru.

Hej devojke veliki pozdrav posle malo vise vremena bez novosti z:)
Prvo: Milice, Pader i Brusnice BRAVOOoOooOOoOoooo Cestitam !!!!! i od srca srca najstvarnije mnoooogo se radujem :zblesav::zblesav::zblesav:
ovoliko lepih vesti se dugo nije skupilo na ovom forumu to je fenomenalno vucite nas za noseve :zgrudvanje::zgrudvanje:
Sukice pa i ti si 32.nedelja pa to je fenomenalno jos malo ce se i ova bebica upisati slicicama na ovaj forum z;)

Samma pisinsta ima kod tebe, cesto pomislim dokle si ti stigla u odlucivanju, veliki poljubac za tebe

Mrvinice, kada pogledas sta sve prevalimo taj mali put je laka sala moze da se pretvori u zezanje, soping i divnu vijaneze kafu u vremeplovu, kakva nam je drzava dobro smo zive z:((

Ja planiram ponovo pripreme za VTO sa prvim sledecim ciklusom ako nema iznenadjenja, bakterije, virusi, polipi, hormoni i tako mozda jos nesto ispadne u medjuvremenu :grudvanje3:

Sunce, sreca prati hrabre, privatno je mnogo lakse, ali ja sam placala mnoooogo vise od cena koje pominje Maruska, zelim ti da saznaju da nema niceg znacajnog i da je sledeci ciklus taj.... pozdrav i poljubac

[BZlobnice[/B], mamice! Kako divno zvuci, a? Zelim vam svima (a sad vas je cetvoro) puno, puno zdravlja i ljubavi!

Ivka, ne citam vas bas redovno... Proslo je dva meseca od spontanog, a kao da je bilo pre sto godina. Ne radim nista po tom pitanju i strasno me brine ta guzva oko klinika. Prilicno sam depresivna, sto i nije bas pohvalno, kao da samo vegetiram do sledeceg procesa. Tad cu zivnuti. Jedva cekam da ponovo krenem u borbu sa papirima. Pa i ako budem morala u Nis, ici cu. Samo sto nesto nemam poverenja u niske lekare. Ako ponovo odobre privatne klinike (mada ja nista o tome ne znam), bice super! Sve se nadam desice se prirodno...
Za mesec dana cu krenuti sa analizama, nadam se da se nije nista poremetilo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back