Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zsuki CESTITAM TI OD SRCA,juce me Ikica obavestila jer sam ja bila u bolnici,stavljali mi serklaz,pa mi je javila odmah divnu vest.Od sada polako i ako moze bez stresa.Bice sve u redu.Dosao je tvoj trenutak.Veliki pozdrav!
Jelena mb,jesi li na ginipralu i verapamilu i ako jesi,od kada i do kad ces biti?Pozz

Pijem Partusisten 6*1 i Verapamil 40 mg 3*1 od 13 nedelje do kraja trudnoće

Је л' би хтела нека од вас да ми објасни вредности за hCG које добијате на папирићу из лабораторије? :)

Ја сам на факултету учила мере у mlU/l, па су ми ове које видим да жене пријављују на гинекологији непознате. ;)

Sve zavisi koje analiza?

Одеш да провериш да ли си трудна и они ти одреде вредност hCG-a?

Те вредности које ми жене пишу овде на форуму су ми непознате...као што рекох знам у другој јединици да ли је трудноћа, која би недеља могла бити и сл.

Sofija,na svakom laboratorijskom izvestaju,bez obzira u kojim jedinicama su izrazene vrednosti,sa strane imas referentne vrednosti za odredjenu nedelju trudnoce.Znam da beta subjedinica hCG moze da se odredjuje razlicitim tehnikama,sa razblazenjem i bez razblazenja.Zavisi kako koja laboratorija radi,pa je dobro kad uradis jedan hCG,da drugi isto odradis u toj laboratoriji bas zbog tih razlicitih tehnika,da ne dodje do zabune,a i zbog jedinica u kojima se izrazavaju vrednosti.
Matorka :heart::heart::heart:

Одеш да провериш да ли си трудна и они ти одреде вредност hCG-a?

Те вредности које ми жене пишу овде на форуму су ми непознате...као што рекох знам у другој јединици да ли је трудноћа, која би недеља могла бити и сл.
Nisam neki strucnjak, znam da ako je beta veca od 5 da je trudnoca (tako je pisalo na papiru laboratorije u kojoj sam ja vadila). Isto tako znam da sam stalno molila boga da bude trocifrena posle vto, jer je to onda trudnoca (tako su mi rekli). Verovatno nisam pomogla :) ali bolje n'umem :)

Zsuki mamiceeeee,volim teeeee,dala si mi takvu nadu,uzivaj za sve pare i pravi se sad vazna,zelim ti sve najbolje!!!!!

Biću draga centar sveta, čim prođe taj prvi uz i čim čujem srculence kako kuca! e onda ima da se pokondiram i svi da mi titraju!!!! ahahahhahahah

da Cranberry, ko bi rekao! možda me podsvesno strah od još jednog vađenja bete ahahahhahahah, bila su to takva razočarenja!!!! ljubim te!

Sofija cini mi se da je Parizanka ranije postavila link za prebacivanje nekih mernih jedinica bas kod beta hcg.
Zule ma kakav posao?! Mani ti to tvoje djipanje i folklore, nego pravac bolovanje i da mazis tibu svaki dan, nece beba tebe da trpi da joj djuskas non stop

Drage moje i mi sutra na godisnji (tri sedmice)...... Svima vama sve najbolje,bas je bilo lijepih vijesti u zadnje vrijeme.... pa neka ih bude jos dok se ne vratim....... :cmok: Cicak nam se jos ne javlja..... bas me brine.... Ajde draga javi se,da znamo da si dobro.... javi se bez obzira sta je bilo..... veliki pozzzz za sve vas..... :cmok:

Sofija cini mi se da je Parizanka ranije postavila link za prebacivanje nekih mernih jedinica bas kod beta hcg.
Zule ma kakav posao?! Mani ti to tvoje djipanje i folklore, nego pravac bolovanje i da mazis tibu svaki dan, nece beba tebe da trpi da joj djuskas non stop

ahahahahahahahah, nemam sad probe letnji raspust! a posao je laganica, pu pu da ne ureknem! mislila sam da radim još neko vreme, u avgustu svakako na godišnji, a ako je istina da će ns od oktobra isplaćivati 100% trudničko bolovanje, onda ću gledati da malo malo pa idem na bolovanje.

a đipanjeeeee, pa ja ne mogu bez toga ahahahahhahah ,moraću da smanjim ali ne odustajem....

Sofija,na svakom laboratorijskom izvestaju,bez obzira u kojim jedinicama su izrazene vrednosti,sa strane imas referentne vrednosti za odredjenu nedelju trudnoce.Znam da beta subjedinica hCG moze da se odredjuje razlicitim tehnikama,sa razblazenjem i bez razblazenja.Zavisi kako koja laboratorija radi,pa je dobro kad uradis jedan hCG,da drugi isto odradis u toj laboratoriji bas zbog tih razlicitih tehnika,da ne dodje do zabune,a i zbog jedinica u kojima se izrazavaju vrednosti.
Matorka :heart::heart::heart:

Nisam neki strucnjak, znam da ako je beta veca od 5 da je trudnoca (tako je pisalo na papiru laboratorije u kojoj sam ja vadila). Isto tako znam da sam stalno molila boga da bude trocifrena posle vto, jer je to onda trudnoca (tako su mi rekli). Verovatno nisam pomogla :) ali bolje n'umem :)

Е,е,е...Крембери ме је разумела. :)
Значи испод 5 није трудноћа.

Нећу ја да радим хцг, него ме питају жене на теми гинекологија, а ја као пала с марса.
Не бавим се гинекологијом па нисам у току с тим вредностима. А трудна још нисам била.
У време кад сам ја то учила јединица којом смо се служили је била mlU/l, а сад видим по вредностима које жене пишу да није та јединица у питању, већ нека друга. Па да не пишем безвезе...а на нету је свуда дато баш у овим вредностима које ја наводим. :lol:

sofija kod mene je beta-hCG bila 327,5 mlU/ml 12. dan posle embriotransfera. trudnoca postoji ukoliko je vrednost veca od 5! u trudnoci, u zavisnosti od nedelje gestacije, beta raste: 3-4 nedelja 9-130 mlU/ml; 7-12 11500-289000 mlU/ml, itd.
Kao sto vidis merna jedinica je mlU/ml

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back