Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
MM već ima spermogram od 22-og Marta... jel to mora opet?

Nikako da skontam šta se gde overava... ali mislim da ovaj uput koji mi je danas izdao ginekolog i mm-u lekar opšte prakse overavamo ovde kod nas u opštini... i tek sa tim overenim uputima... (oni su naznačeni za komisiju u NS-u)... da tek onda nosimo to sve u NS... predajem i biram kliniku... a onda ide prvostepena i drugostepena... u GAk-u...

Nemaam pojma, sludilo me sve to...:confused:

Ako budeš isla na drugostepenu u Betaniju pitaće te dali suprug ima njihov nalaz spermograma, Oni traže ili njihov il iz određene labaratorije koju oni kažu. znam da priznaju nalaz iz Biotesta.
Crna ovčice ovde u Ns traže da i suprug bude na prvostepenoj komisiji u RZZO tj da se potpiše pred njima. Ja sam pre mesec dana bila, dosla sama pa sam drugi dan opet sa suprugom išla.

Da vam se javim, da ne biste pomislile da sam vas zaboravila.Kod mene nista novo, odmaram od VTO pa cu na jesen Sukicinim stopama.:rumenko: Radim,na poslu haos ali vec razmisljamo o GO.
Cicak, bravo za pozitivnu energiju i puno uspeha, nova bitka pomaze da se preboli raniji neuspeh.
Dragim mojim curama sto cuvaju mrvice zelim puno puno srece i da nas obradujete velikim betama.
Ikice, da li sam ja to procitala da si iz SO?:per:
Puno vas ljubim drugari:heart::heart::heart::heart::heart: i od srca vam oficir i ja zelimo uspeh.

Cicak ja koliko znam kad odes na prvostepenu komisiju,oni ti daju da zaokruzis kliniku u kojoj zelis da radis,znaci tada odlucujes,znaci spremi sve nalaze,bitna ti je vaznost,pogledaj na sajtu RZZO,i da vam brisevi i ono na zar.bolesti bude negativno,oni su mi rekli: SACEKAJ 5-6 DANA ,KOLIKO TREBA DA IZADJES NA PORTAL RZZO-a, onda nazovi izabranu kliniku,i reci ime,sestra proveri da li si na portalu i zakaze ti kad dolazite na drugostepenu. Kad prodjes drugostepenu,cekas pismo ili tel.obavestenje,da odes kod svog ginekologa po ZELENI UPUT-za stacionarno lecenje,nosis u fond na overu,pa opet u kliniku da ti odrede pocetak....eto kako je bilo kod mene,i polako doci ce i tvoje vreme,ja sam bila takva,znam kako je,a znas kako se kaze STRPLJIV-SPASEN

Da vam se javim, da ne biste pomislile da sam vas zaboravila.Kod mene nista novo, odmaram od VTO pa cu na jesen Sukicinim stopama.:rumenko: Radim,na poslu haos ali vec razmisljamo o GO.
Cicak, bravo za pozitivnu energiju i puno uspeha, nova bitka pomaze da se preboli raniji neuspeh.
Dragim mojim curama sto cuvaju mrvice zelim puno puno srece i da nas obradujete velikim betama.
Puno vas ljubim drugari:heart::heart::heart::heart::heart: i od srca vam oficir i ja zelimo uspeh.

Jesam draga, zivim u Somboru, nemoj mi reci da smo sugradjanke? Bas bi bilo lepo, mogle bi i da kafenisemo! Kiss

Izgleda da se komisije razlikuju od grada do grada.
U Bgu nisam overavala nijedan uput nigde. Samo sam sa uputima od ginekologa isla na komisiju. A mm je morao da bude prisutan samo na drugostepenoj. Onda ovo sto sam ja napisala vazi samo za BG.

Danas 7.dan od ET, malko ziga stomak u donjem delu. Drugo sve ok.:bye:
Padar javi seeeee!!!!

Uh... dojadilo mi je da idem i moljakam svaki dan med.sestre da me bocnu, pa sam danas sama sebe bocnula Suprefactom. Skupljala sam hrabrost od jutros :) Sad mi je to mesto uboda malo pobelelo i oteklo, izgleda kao da me je ujeo dzinovski komarac. Ne znam da li je to tako izgledalo svaki put pri bockanju, kad mi sestra da inekciju ja samo spustim rukav i odem kuci, nikad se nisam bavila tim mestom uboda. Sad sam u tripu da li sam sve dobro uradila?
Kako je vama izgledalo? Brinem se.

Mali cicak, mislilm da ne mozes sama otici u Betaniju kad ti hoces. Moras da cekas da ti zakazu.
Kad overis sve upute u socijalnom u tvom gradu, onda ti oni kazu kad odprilike da zoves u Betaniju. Nazoves telefonom, oni u Bet. provere da li je tvoje ime na portalu i onda ti zakazu kad da dodjes na drugostepenu komisiju. U medjuvremenu dobijes pozivno pismo, stigne ti postom na kucnu adresu.
Meni za prvostepenu komisiju (ona je u socijalnom u tvom gradu) nije trebao muz, kazu da treba samo za drugostepenu u Betaniji. Ali, ispostavilo se da nije ni tamo bio nepohodan sve vreme. Samo je ujutru dao uzorak za spermogram, a ja sam oko 13 h stigla na red za komisiju (bio je dr.Bjelica). Pogledao je rezultat spermograma i ispisao dalje sta da radim, muza nije ni trazio iako je ovaj sedeo u cekaonici. Drugostepena komisija bila gotova za 5 min, ali sam se nacekala do besvesti.
Ponesi obavezno sve rezultate sto imas, i izvestaj sa inseminacije.
Da li si radila laparaskopiju?

Hvala, zvoncice, sad mi je malo lakse :) Nama koji nismo isli u med.skolu, sve ovo izgleda mnogo strasnije nego sto u stvari jeste. Sad neka med.sestra prevrce ocima i smeje se sto ja pravim nauku od obicne boce, ali sta da radim...

Uh... dojadilo mi je da idem i moljakam svaki dan med.sestre da me bocnu, pa sam danas sama sebe bocnula Suprefactom. Skupljala sam hrabrost od jutros :) Sad mi je to mesto uboda malo pobelelo i oteklo, izgleda kao da me je ujeo dzinovski komarac. Ne znam da li je to tako izgledalo svaki put pri bockanju, kad mi sestra da inekciju ja samo spustim rukav i odem kuci, nikad se nisam bavila tim mestom uboda. Sad sam u tripu da li sam sve dobro uradila?
Kako je vama izgledalo? Brinem se.

Otok je normalan kod svake injekcije ne brini se.Da bi te manje peklo pre nego što daš sebi injekciju ako je držiš u frižideru malo trljaj lek kad navučeš u špic da se ugreje.Lek ubrizgaj polako kako tebi odgovara.A kod uboda u stomak ti je najlakše kad iglom dotakneš kožu ako ne osetiš tu boli ne boli.

Cicak ja koliko znam kad odes na prvostepenu komisiju,oni ti daju da zaokruzis kliniku u kojoj zelis da radis,znaci tada odlucujes,znaci spremi sve nalaze,bitna ti je vaznost,pogledaj na sajtu RZZO,i da vam brisevi i ono na zar.bolesti bude negativno,oni su mi rekli: SACEKAJ 5-6 DANA ,KOLIKO TREBA DA IZADJES NA PORTAL RZZO-a, onda nazovi izabranu kliniku,i reci ime,sestra proveri da li si na portalu i zakaze ti kad dolazite na drugostepenu. Kad prodjes drugostepenu,cekas pismo ili tel.obavestenje,da odes kod svog ginekologa po ZELENI UPUT-za stacionarno lecenje,nosis u fond na overu,pa opet u kliniku da ti odrede pocetak....eto kako je bilo kod mene,i polako doci ce i tvoje vreme,ja sam bila takva,znam kako je,a znas kako se kaze STRPLJIV-SPASEN
Kako da nadjem taj portal... mislim bila sam ja na sajtu milion puta ali gde da udjem da vidim ima li me na spisku?
Zvala sam betaniju, kazu kad izadjem na portalu(za 5-6 dana) da se javim pa ce mi oni reci kad da dodjem u ns...

jedva cekam....:super::super::super:
Mali cicak, mislilm da ne mozes sama otici u Betaniju kad ti hoces. Moras da cekas da ti zakazu.
Kad overis sve upute u socijalnom u tvom gradu, onda ti oni kazu kad odprilike da zoves u Betaniju. Nazoves telefonom, oni u Bet. provere da li je tvoje ime na portalu i onda ti zakazu kad da dodjes na drugostepenu komisiju. U medjuvremenu dobijes pozivno pismo, stigne ti postom na kucnu adresu.
Meni za prvostepenu komisiju (ona je u socijalnom u tvom gradu) nije trebao muz, kazu da treba samo za drugostepenu u Betaniji. Ali, ispostavilo se da nije ni tamo bio nepohodan sve vreme. Samo je ujutru dao uzorak za spermogram, a ja sam oko 13 h stigla na red za komisiju (bio je dr.Bjelica). Pogledao je rezultat spermograma i ispisao dalje sta da radim, muza nije ni trazio iako je ovaj sedeo u cekaonici. Drugostepena komisija bila gotova za 5 min, ali sam se nacekala do besvesti.
Ponesi obavezno sve rezultate sto imas, i izvestaj sa inseminacije.
Da li si radila laparaskopiju?
Prvostepena ce mi mozda biti gotova danas... muz se potrudio oko toga...
Samo da me ubace u portal... ne znam moze li to u istom danu... ali ako moze, nadam se da ce me ubaciti... sad cekam muza da mi javi...:D
Sve izvestaje sam kopirala i spremila... a za IUI imam izvestaj od tog dana kad je radjen... nemam izvestaj da nije uspeo... :confused: i nadam se da mi nece trebati... mada me u ovoj ludoj zemlji ne bi cudilo da mi i to traze...:mrgreen:
Radila sam jednodnevnu dijagnostiku u betaniji, tu imam otpusnu listu sa epokrizom...

:D:D:D
Hvala vam moje devojcice...:bye:

Ne možeš nigde da vidiš da li si na spisku već zoveš telefonom Betaniju za 5-6 dana kad prođeš komisiju u socijalnom i onda ti oni kažu da li si izašla na portalu i oni ti kažu kad da dodješ kod njih na komisiju.

Cicak, fotokopiraj taj izvestaj sa jednodnevne dijagnostike, za slucaj da ti zatraze negde, da kod sebe uvek imas original. Mada su meni samo trazili na uvid, ali vidis kako ima raznih iskustava na komisijama - nikad se ne zna.
Kao sto je neko rekao, ti zoves Betaniju za 5-6-7 dana da ti oni kazu da li si na portalu. I ja sam se ubila pretrazujuci sajt RZZO, posle su mi rekli da mi to ne mozemo da vidimo :per:
Samo polako, u nove pobede :D

Ne možeš nigde da vidiš da li si na spisku već zoveš telefonom Betaniju za 5-6 dana kad prođeš komisiju u socijalnom i onda ti oni kažu da li si izašla na portalu i oni ti kažu kad da dodješ kod njih na komisiju.
Ja prošla komisiju danas... :super::super::super:
I muž i ja imamo overene upute...
Zvala sam NS, niko se ne javlja... :confused:

Da li bi mi trebali biti na portalu ako imamo overen uput?:think:
Ej, Cicak, zaboravila sam da pitam: gde planiras da radis VTO? Jesi li donela odluku vec?

U BG-u... ;)

Bravoooooo, čekam te na jesen sa stomakom :super::super::super:
ljubim te...

Nećeš biti na portalu pre utorka ili srede .Najranije ćeš možda izaći u ponedeljak na portalu.

Zvala sam malopre betaniju, sestra kaže Tek u Junu!!!:eek::eek::eek:
Kakvom crnom Junu... kaže dođite sutra ili u petak ili nazovite kad bude tu sestra Mira, pa se sa njom dogovorite... :confused: još mi kaže, bili su godišnji i praznici...:eek:
Baš me je iznervirala... :evil:

Ne znam šta ima da čekam, kad mi je uput overen... uostalom do juna će mi isteći nalazi koji traju 3 meseca...:roll:

U ovoj našoj državi nikad ništa ne može da ide normalno... :neutral::roll::evil:

Cicak generalno nije daleko jun, dok prodjes komisiju, pa da ti odrede semu, pa dok krenes sa kontraceptivima, pa da dobijes pa tel sledeci ciklus stimulacija, ima smisla. Racunaj da ces tek za dva ciklusa krenuti sa stimulacijom.

Nek izađem i u ponedeljak... utorak... to znači da bi sl.nedelje išla na drugostepenu jel tako? Čim izađem na portalu...

A kad prođeš drugostepenu, kao da si ušao u postupak...

Čekaćeš još bar nedelju dana na drugostepenu od dana kad izadješ na portalu.Ja sam čekala 3 nedelje. Onda sam čekala još mesec dana na pozivno pismo iz RZZO.Bez pisma ne možeš da udješ u postupak. Takva je procedutra za sve, svi smo čekali neko manje neko više.

Poslednja izmena:
Zvala sam malopre betaniju, sestra kaže Tek u Junu!!!:eek::eek::eek:
Kakvom crnom Junu... kaže dođite sutra ili u petak ili nazovite kad bude tu sestra Mira, pa se sa njom dogovorite... :confused: još mi kaže, bili su godišnji i praznici...:eek:
Baš me je iznervirala... :evil:

Ne znam šta ima da čekam, kad mi je uput overen... uostalom do juna će mi isteći nalazi koji traju 3 meseca...:roll:

U ovoj našoj državi nikad ništa ne može da ide normalno... :neutral::roll::evil:

ooooooooooooo čičak uspori malo sa tom nervozom! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
šta ćeš da radiš kada krene postupak, pa moraš da čekaš na boce, pa na ultrazvukove, pa da li češ imati dovoljno folikula paaaa............... imaš još milion stvari koje će ti živce jesti, nemoj da ih potrošiš na početku draga.
jeste da sam ja o trošku države radila pre tačno 2 godine, ja nisam zakazivala komisiju u Betaniji :rumenko::manikir::manikir::manikir:
ja sam jedan dan nazvala pitala kojim danom su komisije, sestrica (NE sestra MIRA) mi reče svakim danom od ovoliko sati do toliko sati (više se na sećam). Ja posle prvostepene, nekih nedelju dana možda, lepo otišla na Betaniju, niko me nije pitao da li sam zakazala ili ne, ja ćutala ko mutava :rumenko:. Bilo me je sramota jer su ostale ženice sve zakazale, ali ebi ga. I lepo ušla poslednja, i završila sa komisijom. Ako si baš toliko nestrpljiva, možda i ti da probaš ovako, ali napominjem to je bilo pre 2 god. Tada si se na potralu pojavljivao tek kad prođeš obe komisije...
Nazovi sestru Miru, nezgodna je, pa ćeš videti šta će ti reći, kada da dođeš. Nema smisla da dolaziš, ako te neće primiti.
e pa sa srećom i budi coooool. :zper:

cicak, evo kako je kod mene bilo: prvostepena komisija u RZZO 24.02., drugostepena na Betaniji 09.03., prve konsultacije na Betaniji 11.04., sa terapijom krecem 06.05. I mi smo bili nestrpljivi pa sa prvostepene komisije direktno otisli na Betaniju, tamo nam dali broj telefona i rekli da zovemo sestru Miru, i da do izlaska na portalu treba da prodje 5 - 6 dana.....

Cicak generalno nije daleko jun, dok prodjes komisiju, pa da ti odrede semu, pa dok krenes sa kontraceptivima, pa da dobijes pa tel sledeci ciklus stimulacija, ima smisla. Racunaj da ces tek za dva ciklusa krenuti sa stimulacijom.
Ja sam već bila u BG-u na klinici... dr. mi rekla da će mi poslati šemu čim dobijem... prvo mesec dana kontracepcija, pa stimulacija... što znači kontracepcija od 7.Maja do 7.Juna pa stimulacija... zato mi je u cilju da to rešim pre Juna... ;)
ooooooooooooo čičak uspori malo sa tom nervozom! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
šta ćeš da radiš kada krene postupak, pa moraš da čekaš na boce, pa na ultrazvukove, pa da li češ imati dovoljno folikula paaaa............... imaš još milion stvari koje će ti živce jesti, nemoj da ih potrošiš na početku draga.
jeste da sam ja o trošku države radila pre tačno 2 godine, ja nisam zakazivala komisiju u Betaniji :rumenko::manikir::manikir::manikir:
ja sam jedan dan nazvala pitala kojim danom su komisije, sestrica (NE sestra MIRA) mi reče svakim danom od ovoliko sati do toliko sati (više se na sećam). Ja posle prvostepene, nekih nedelju dana možda, lepo otišla na Betaniju, niko me nije pitao da li sam zakazala ili ne, ja ćutala ko mutava :rumenko:. Bilo me je sramota jer su ostale ženice sve zakazale, ali ebi ga. I lepo ušla poslednja, i završila sa komisijom. Ako si baš toliko nestrpljiva, možda i ti da probaš ovako, ali napominjem to je bilo pre 2 god. Tada si se na potralu pojavljivao tek kad prođeš obe komisije...
Nazovi sestru Miru, nezgodna je, pa ćeš videti šta će ti reći, kada da dođeš. Nema smisla da dolaziš, ako te neće primiti.
e pa sa srećom i budi coooool. :zper:

Ja ću biti jako srećna kad krenem sa bockanjem... rešila sam... :D:super::D znaću da nešto radim, da se krećemo...

I ja ću otići jedan dan na komisiju, pa ako me prime prime...
Ja počinjem postupak... ako uspem do tad da rešim rešim, ako ne platićemo... ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back