Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo sakupjanje dokumenta za VTO o trosku drzave je pogubno za zivce!
Stalno kasnim na posao a svaki sat mi se skida sa plate, pitanje je koliko ce moj sef dugo da me tolerise :(
Naime, pronadjen mi polip, i pre svega rece mi dr da skinem to u Visegradskoj, dade mi uput i ja zakazem. Danas ih zovem i rekose mi da ja imam samo zakazan pregled a ne skidanje polipa. GRRRRRRR. Sad ce biti pravo cudo da preko tel dobijem svoju dr da mi objasni.
Jel neko radio skidanje polipa pre VTO? Da li se stvarno prvo mora u savetovaliste na pregled. Pa vec sam pregledana u Domu Zdravlja. Zasto opet?
Ultrazvuk mi je prvo radila. Ja je pitam zasto kad nalazi traju 3 meseca a hormoni 6. Kaze, ma radicemo opet! Pa sta opet kasnjenje na posao!!!
Koliko je sve lakse kad se ide pravo na kliniku o svom trosku! Sve na jednom mestu a ne ovo lutanje...

Koliko ces morati da cekas na pocetak postupka nakon skidanja polipa? Skidas polipe sa jajovoda?
Pozdrav ovcice i nemoj se sekirati, i ja sam u istom sosu sto se posla tice i kada su krenuli da mi prebacuju, samo sam sela i shvatila sta mi je najvaznije. Posla ce biti, ali mi je vaznije da budem mama, pa da imam za koga da radim : )

Koliko ces morati da cekas na pocetak postupka nakon skidanja polipa? Skidas polipe sa jajovoda?
Pozdrav ovcice i nemoj se sekirati, i ja sam u istom sosu sto se posla tice i kada su krenuli da mi prebacuju, samo sam sela i shvatila sta mi je najvaznije. Posla ce biti, ali mi je vaznije da budem mama, pa da imam za koga da radim : )

Joj, hvala na podrsci, ko sta radi ja samo kukam.
Polipe skidam iz unutrasnjosti materice. Dr Zoran Stankovic iz Jevremove mi je rekao da se taj polip ponasa kao prirodna spirala pa da i MM ima dobar spermogram ne bih mogla zatrudneti.
I jos sam danas dobila rezultate vag. sekreta. VI grupa! To u zivotu nisam imala i sumnivo mi sto sam dobila samo vaginalete koje se koriste 3 dana.
Znaci i ti Sofia prikupljas dokumentaciju?
Koliko cu cekati ne znam, valjda nije vise od pola godine?:sad2:

Polipe skidam iz unutrasnjosti materice. Dr Zoran Stankovic iz Jevremove mi je rekao da se taj polip ponasa kao prirodna spirala pa da i MM ima dobar spermogram ne bih mogla zatrudneti.
I jos sam danas dobila rezultate vag. sekreta. VI grupa! To u zivotu nisam imala i sumnivo mi sto sam dobila samo vaginalete koje se koriste 3 dana.

Draga, ako sve bude ok, ceka se 6 meseci, zato sam i pitala odakle ih skidas. Nemoj da brines, vazno je da ti to odstrane, posle je sve lakse.
Sto se VI grupe tice, Milica je u pravu, to su gljivice. Ja sam ih obicno lecila Nistatinom, nedelju dana, ali ako si dobila Kanesten 3, znaci da ih imas u malom broju.
Pozdrav!:bye:

Crna ovčice, ne sekiraj se, šrta da radiš, viša sila. Ja sam prošle godine operisala endometriozu i skidali su mi polipe iz materice i posle 6 meseci sam uradila VTO, jer sam morala da primam diferelin injekcije zbog endometrioze. Ali, to ne znači da će i kod tebe tako biti, možda ćeš moći posle 2-3 meseca da uradiš. Šta da radimo, uvek neke nepredvidjene okolnosti, ali bolje je da ih skinu pa da posle VTO bude uspešna!
Ne daj se!:cmok:

Stalno kasnim na posao a svaki sat mi se skida sa plate, pitanje je koliko ce moj sef dugo da me tolerise :(
Naime, pronadjen mi polip, i pre svega rece mi dr da skinem to u Visegradskoj, dade mi uput i ja zakazem. Danas ih zovem i rekose mi da ja imam samo zakazan pregled a ne skidanje polipa. GRRRRRRR. Sad ce biti pravo cudo da preko tel dobijem svoju dr da mi objasni.
Jel neko radio skidanje polipa pre VTO? Da li se stvarno prvo mora u savetovaliste na pregled. Pa vec sam pregledana u Domu Zdravlja. Zasto opet?
Ultrazvuk mi je prvo radila. Ja je pitam zasto kad nalazi traju 3 meseca a hormoni 6. Kaze, ma radicemo opet! Pa sta opet kasnjenje na posao!!!
Koliko je sve lakse kad se ide pravo na kliniku o svom trosku! Sve na jednom mestu a ne ovo lutanje...

Joooj, potpuno te razumem, ma 1000% te razumem, ja sam pošli put kad sam sakupljala nalaze bila na ivici nervnog sloma, mislila sam da neću dočekati postupak, nego da ću završiti u ludnici! Zdravstvo nam je UŽAS UŽASNI!
Ovog puta sam se valjda psihički pripremila, pa je malo lakše, a i sve sam završila pa mi se možda zato čini da je lakše.
Samo smireno i polako, ne vredi se boriti i raspravljati sa debilima(mada je mnogo lakše ovo reći nego uraditi). Stići ćemo mi do svog cilja! :cmok2:
Miličice, cmokić za tebe i medenka!:cmok2:

Ja sam razgovarala sa Dr Crnogorac iz Genezisa i ona mi je rekla da nemoras nista od nalaza da odradis u drzavnoj mozes i u privatnoj ali onda placas a kad ides u dom zdravlja gde ti na uputu stoji za vestacku oplodnju ili sterilitet neplatis nista pa ni participaciju.To sve zavisi gde ces raditi VTO,u NS priznaju nalaze samo iz Medlaba i Biotesta,za BG i Nis ne znam. Nadam se da sam ti bar malo pomogla

Devojke, jedno pitanje. Spremam se za prvu VTO koju cemo raditi u Genesisu u NS-u kod dr Kopitovic. Da li neko ima informacije o tome kakva je uspesnost na ovoj klinici od kada tamo ne radi dr Tabs vec je dosao biolog Balazs iz Madjarske? Bas retko nailazim na devojke koje rade svoju VTO tamo, a i na ono malo postova na koje sam naisla nije bilo uspesno, pa sam se malo : (....
Hvala unapred!
:bye:Sofia83, ja sam radila ICSI u Genezisu kod dr Crnogorac i bilo je super:super: uspelo je iz prvog pokušaja, u novembru sam im se prvi put javila u februaru već bila trudna, sada sam u 8.mesecu i čekam oktobar da rodim jednu devojčicu! Balaž je super, jako je stručan, čitala sam po netu da je jedan od boljih biologa u Evropi. Sa dr Kopitović nemam iskustva ali sam čula da je super, moja drugarica je kod nje radila VTO isto u Genezisu i uspelo je u decembru treba da se porodi. Sad verovatno uspešnost postupka zavisi od toga kakav je problem, kod mene PCOS i oligoastenospermija kod supruga. Biće to dobro! Srećno!
Pozdrav ostalim trudnicama i trudilicama!
Milice, pozdrav za tebe i Sergeja!

Ja sam razgovarala sa Dr Crnogorac iz Genezisa i ona mi je rekla da nemoras nista od nalaza da odradis u drzavnoj mozes i u privatnoj ali onda placas a kad ides u dom zdravlja gde ti na uputu stoji za vestacku oplodnju ili sterilitet neplatis nista pa ni participaciju.To sve zavisi gde ces raditi VTO,u NS priznaju nalaze samo iz Medlaba i Biotesta,za BG i Nis ne znam. Nadam se da sam ti bar malo pomogla

mislis u Genezisu priznaju samo rezultate iz medlaba ili biotesta?
meni je dr bujas priznala sve nalaze iz sasvim druge laboratorije samo je insistirala da dabl test bude radjen u medlab-u kad sam ostala trudna...

Izgleda da cu i ja neke od nalaza raditi privatno...Samo da se raspitam koje laboratorije priznaju.

:bye:Sofia83, ja sam radila ICSI u Genezisu kod dr Crnogorac i bilo je super:super: uspelo je iz prvog pokušaja, u novembru sam im se prvi put javila u februaru već bila trudna, sada sam u 8.mesecu i čekam oktobar da rodim jednu devojčicu! Balaž je super, jako je stručan, čitala sam po netu da je jedan od boljih biologa u Evropi. Sa dr Kopitović nemam iskustva ali sam čula da je super, moja drugarica je kod nje radila VTO isto u Genezisu i uspelo je u decembru treba da se porodi. Sad verovatno uspešnost postupka zavisi od toga kakav je problem, kod mene PCOS i oligoastenospermija kod supruga. Biće to dobro! Srećno!
Pozdrav ostalim trudnicama i trudilicama!
Milice, pozdrav za tebe i Sergeja!

pando, pratila sam te :D samo nisam znala da ti je Balaz bio biolog . Sve cestitke na trudnoci, zelim ti lak porodjaj!
Mi treba uskoro da krenemo u postupak, suprug je u maju primio hemoterapiju pa radimo sa zamrznutim spermicima. Ja imam insulinsku rezistenciju ( nemam PCOS) ali je ostalo sve ok. pa se nadam uspehu ;)

Pando, meni je termin 23 oktobar, a tebi? I ja isto nosim devojcicu, radila sam ams.Pozdrav svim trudilicama i trudnicama. Vama koje radite u septembru drzimo palceve moja princeza i ja i zelimo da vam ovog puta bude uspesno.
Pazarka, zeno kako si? Nema te, pa smo se zabrinuli.
Puno poljubaca svima.

Drage moje,samo da vam se javimo.... Juce smo stigli sa godisnjeg odmora,par dana smo proveli i na moru,odmorili se i sada smo opet tu... Procitala sam naravno sve propusteno,pozdravljamo sve i velika pusa od nas za sve a posebno za naseg malog drugara Sergeja,aktivnog mladog forumasa(zahvaljujuci njegovoj mami)....

Svakakvih gluposti sam se naslusala. A da li ste citale u Blicu komentare na tekst o drugoj VTO o trosku drzave?
Jedna zena, mama dvoje dece i trece na putu komentarise kakao drzava opet baca pare na gluposti umesto da trosi na zene kao sto je ona. Komentar je bio:
Ova drzava baca novac na pokusaje koji najverovatnije nece uspeti i to baca novac na zene koje su mahom stare umesto da ulaze u mlade mame kao ona, plodne koje ovoj drzavi mogu da podare i 3-4 dece. I jos dodaje, kakvo ce ta deca da imaju detinjstvo uz baba-mame???!!!!
Samo sto ovaj put nisam zaplakala, bas sam oguglala ne samo na ljudsku glupost vec i bezosecajnost.
Jedno je sigurno, mi kad dobijemo nase bebice mnogo vise cemo taj dar od Boga da cenimo!
POLJUBAC SVIMA I PUNO BEBICA!
Ne mogu a da ne komentarisem ovu glupost!!!!!!!!!! Zalosno je da zivimo u 21 vijeku i jos uvijek nailazimo na ovakav primitivizam !!!!!!! A,ovu zenu treba da je sramota i sramota je sto uopste prenose izjave ovakvih bijednika.... U svakom slucaju bolje je biti baba-mama nego BABA-GLUPACA!!!!!!!!!! Strasno !!!!!!! Skoro je na forumu bila tema o radjanju u kasnim godinana,gdje sam i sama ostavila par komentara.... Strasno ja da u danasnjem svijetu pojedinci imaju tako zastarjela shvatanja...... Ja na takve komentare uopste vise ne pridajem bilo kakav znacaj, znam samo da su nasa djeca sigurno voljenija,a u svakom slucaju i sretnija i nista im ne hvali......... To su djeca srece.. U klinici u kojoj smo radili VTO,osnovana grupa zvana (GLÜCKSKINDER),sto u prevodu znaci sretna djeca ili djeca srece,i zaista je tako...... Jednom godisnje se okupimo i proslavimo dan sa nasom djecom.....sretnom djecom.....I,hvala Bogu svake godine nas je sve vise i treba da je tako !!!!!!!!!

kao što je i bilo za očekivati beta velika 0.
Zvončice ja svakako ne mislim da je išta od ovoga Zadorijeva greška. On je uradio sve što je mogao i znao. Nije se primilo. Eto. Ipak je uspešnost samo 35 %. A ja baksuz.
Ako pokušamo još koji put sigurno će biti kod njega :super:.
Sada malo odmora od svega, a posle ćemo videti šta dalje.
Možda odem i do dr majre, da vidimo šta ona ima da kaže. :per:

pozdravi svima, nisam toliko tužna koliko sam pissed off!!!!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! :evil: :evil:

ali svakako mi je prijalo, što nikom nisam govorila o novo pokušaju, samo vama :heart:.
nije bilo onih glupih pitanja, pa zašto nije uspelo, pa kako to, pa šta kažu doktori itd :super:
Zsuki, zao mi je sto se ovako zavrsilo.... Nadam se da si se malo odmorila,a baksuz nisi i bice vise srece drugi put.... I,kao sto kazes nije se primilo i nista se tu ne moze..... Sve ce jednom doci na svoje mjesto,vidjeces...... :heart:

Zdravo drage moje,! I ja sam opet tu.Godisnji prekrasan,vrijeme idealno,raspolozenje isto tako..........samo prebrzo je proletjelo.ali kako kazu?:Sve sto je lijepo kratko traje. Sad u nove pobjede. Sve vas puno pozdravljam a Pazarku moram da kritikujem.Ko bi rekao da ce nas tako brzo zaboraviti.. Javi nam se,mi jos uvijek,a mozda vise sad nego ikad zelimo da nam pises,da znamo kako si ti i kako se ta tvoja slatka mrvica razvija. Za sve vas drage moje jedna velika pusica i puno srece na ovom surovom putu. Boki,druze,drago mi je da si mi se ziv i zdrav vratio. A sad velika pusa za tebe i tvoju mamu.

Milice,na moru smo se proveli lijepo i uzivali u svakom smislu.... Mog djecaka je more prosto odusevilo i sto se tice njega stalno bi se kupao.... Poslije podne bi znao spavati 3-4 sata ispod borova,nekad smo ga morali i buditi.... Sve u svemu more mu je godilo,poceo bolje i da jede i da spava...I sad ponekad kad ustane htio bi na more,misli da je to tako jednostavno,ustati i otici na more..... A,kako je nas drugar Sergej proveo ove ljetne dane ?????

Zdravo drage moje,! I ja sam opet tu.Godisnji prekrasan,vrijeme idealno,raspolozenje isto tako..........samo prebrzo je proletjelo.ali kako kazu?:Sve sto je lijepo kratko traje. Sad u nove pobjede. Sve vas puno pozdravljam a Pazarku moram da kritikujem.Ko bi rekao da ce nas tako brzo zaboraviti.. Javi nam se,mi jos uvijek,a mozda vise sad nego ikad zelimo da nam pises,da znamo kako si ti i kako se ta tvoja slatka mrvica razvija. Za sve vas drage moje jedna velika pusica i puno srece na ovom surovom putu. Boki,druze,drago mi je da si mi se ziv i zdrav vratio. A sad velika pusa za tebe i tvoju mamu.
Pa,i ti si se vratila prijateljice? Drago mi je da ti je odmor prijao,i u pravu si kada kazes,da sve sto je lijepo kratko traje... Tvoju zadnju poruku pred polazak na godisnji nisam uspijela procitati,ali Boki je je svakako svaki dan tamanio sadojed(sladoled),to se podrazumijeva. Pusa i za tebe prijateljice mila i puno srece kako kazes na ovom surovom putu.... Da nam uljepsate jesen i ti i sve nase drugarice koje ulaze u postupak,visokim betama !!!!!! :zag:

E caoooo svima ja sam ovde nova.imam problem da zatrudnim.doktorica Vinka mi je dala predlog za vantelesnu oplodnju,moj suprug je pio kliofin tablete i neke vitamine. pa mu se nesto malo popravilo.tako da cu videti sa doktorkom dali dalje sa tabletama ili da idem na vantelesnu.mada me je malo strah za vantelesnu.pozzz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back