Vankuver, Kanada

Cao

Moja devojka ima ima preko 67 poena i ispunjava uslov za iseljenje ali tu fali nesto....tacnije neko...tj ja:) pa razmisljamo na koji nacin mozemo najlakse otici zajedno!

Da li neko od vas moze da nas posavetuje kako da apliciramo... Da li je bolje da ona aplicira sama a u trenutku kada joj zatraze dokumentaciju (sto moze potrajati) ona se update-uje za jednog mene ili je mozda bolje da se odmah prijavimo zajedno kao common law relationship
kako se uopste dokazuje common law????

Hvala unapred
Bogdan
Evo adrese na kojoj mozete procitati sta kanadske imigracione vlasti podrazumevaju pod common-law partnership: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/spouse-apply-who.asp#common_law

Ako ispunjavate uslove za common-law onda je naravno bolje da odmah aplicirate zajedno. Aplikanti ne mogu uticati na brzinu resavanja aplikacije ako se ima u vidu zastoj o kome smo toliko pricali. Ono na sta mozemo da uticemo je da nam dokumentacija bude sto bolje pripremljena tako da ne zahteva dopune koje usporavaju proces.

Sve najbolje YU2DBC.

Poslednja izmena:
Javorka hvala na odgovoru. Ja malo kasnim sa mojim:)

Pogledao sam onaj link koji si mi poslala i koliko vidim dosta je tesko dokazati common law....izgleda da se najlakse dokazuje brakom:) posto traze zajednicke racune od kupovine, bankovne racune, dokaz da se zivi na istoj adresi....mi smo samo u vezi...tj jos uvek ne zivimo zajedno!
Veroatno ce ona prvo predati sama a onda kada joj budu trazili da posalje dokumenta (sto moze da potraje), onda ce prosiriti aplikaciju tj dodati me (na spisak za slanje razglednica:))))

POZDRAV SVIMA U VANCOUVERU.... Ja sam u poseti rodjacima, zeleo bih da upoznam neko drustvance ovde....ne bih bas da se zenim jos, pa cak ni za drzavljanstvo, ne mislim da je vredno,heheh....

Imam yahoo messenger, id je extrazezanje...pisite

Postovani forumasi molim vas za savet.Dobio sam pismo od kanadskog poslodavca vezano za posao vozaca kamiona u Kanadi.Izmedju ostalog ima jedna recenica pa ako neko zna da mi odgovori na nju.Please let me know how you make out and how long it will take for you to get a work visa after you get a work agreement from Canada?

Ljudi, treba mi pomoc! Zelim da emigriram u Kanadu. Zavrsila sam srednju ekonomsku, posle toga nista. Radim od 2004. godine. Planiram da savladam jezik, da upisem neki kurs. Tamo nemam nikoga. Kako mogu da odem?
Hvala unapred svima koji odgovore.

Pa najlakše je da se udaš za Kanadjanina ili za nekog našeg ko već ima kanadsko državljanstvo tj. radnu vizu. Meni je bratanica tako otišla u Kanadu a ako si već udata e onda sa suprugom podnesi papire za iseljeničku vizu. P.S. sve što ti treba (za iseljeničku vizu) imaš na sajtu Kanadske ambasade

komsiji Saletu i ostalim u Vankuveru i okolini pozdrav i par pitanja u vezi tamosnje situacije:
Vec neko vreme razmisljam o odlasku i, vremenom preseljenju u Kanadu tj. Vankuver. Za pocetak me interesuje moze li se u Vankuveru i okolini naci neki jednostavan fizicki posao. Mislim na poslove vezane za gradjevinu, ugostiteljstvo (u manjem hotelu ili restoranu), mozda u poljoprivredi ili neka ciscenja, preseljenja stanova ili nesto drugo sto sam zaboravio da pomenem. Da li je za te poslove neophodna radna dozvola ili bi se moglo i bez nje. I na kraju da li bi posao trebalo traziti u neko odredjeno doba godine ili to nije bitno ? Inace, ja solidno govorim engleski jezik.
Unapred hvala na odgovorima.

Pozdrav mojim mornarima,ajd da probam da pomognem...

-prvo za nasu Novu na Ladji,svi uslovi precizno pisu na zvanicnom kanadskom sajtu,a o tome mozes vise saznati ako iz pocetka procitas sta mi divanimo ,ovde na nasoj Ladji...

-drugo za "Komodo" naseg novog mornara,prema mom saznanju u Kanadu tesko mozes uploviti bez "papira", a kad si vec stigao, sanse su ti iste kao i ostalima koji su vec ovde.Koliko mi je poznato gradjevinskih poslova ima puno jer se rade pripreme za Olimpijadu 2010...
Kapetan od Belu Ladju
:)

komsiji ili Kapetanu Saletu zahvaljujem na dozvoli za ukrcavanje na ovu Vankuversku ladju.
Kod mene je situacija ovako nekakva: Na zalost ja nemam trazene kvalifikacije za apliciranje za legalno useljenje u Kanadu, a ni neka poznastva tamo na licu mesta na koja bi se mogao osloniti. Razmisljao sam da u Kanadu (najverovatnije u Vankuver) stignem uz pomoc hrvatskog pasosa (od pre nekoliko meseci se moze ici sa njim u Kanadu bez vize) ili da upisem kurs engleskog jezika u Vankuveru koji bi trajao nekoliko meseci. U tim situacijama najverovatnije ne bih imao radnu dozvolu, pa je glavno pitanje da li uspevao da nalazim sebi poslove bez nje. Ako bi uspevao da radim,mislim da bi uspeo korak po korak da se tamo snalazim i vremenom trajno ostanem.
Engleskim baratam osrednje sto smatram da bi bilo dovoljno za pocetak ako bi radio neki obican fizicki posao.
I na kraju jasno mi je da ovo nije bas idealan put za postizanje cilja, ali kako se narodski kaze bolje je nesto u zivotu pokusati neko samo sedeti i kukati na losu situaciju.

komsiji ili Kapetanu Saletu zahvaljujem na dozvoli za ukrcavanje na ovu Vankuversku ladju.
Kod mene je situacija ovako nekakva: Na zalost ja nemam trazene kvalifikacije za apliciranje za legalno useljenje u Kanadu, a ni neka poznastva tamo na licu mesta na koja bi se mogao osloniti. Razmisljao sam da u Kanadu (najverovatnije u Vankuver) stignem uz pomoc hrvatskog pasosa (od pre nekoliko meseci se moze ici sa njim u Kanadu bez vize) ili da upisem kurs engleskog jezika u Vankuveru koji bi trajao nekoliko meseci. U tim situacijama najverovatnije ne bih imao radnu dozvolu, pa je glavno pitanje da li uspevao da nalazim sebi poslove bez nje. Ako bi uspevao da radim,mislim da bi uspeo korak po korak da se tamo snalazim i vremenom trajno ostanem.
Engleskim baratam osrednje sto smatram da bi bilo dovoljno za po,tacetak ako bi radio neki obican fizicki posao.
I na kraju jasno mi je da ovo nije bas idealan put za postizanje cilja, ali kako se narodski kaze bolje je nesto u zivotu pokusati neko samo sedeti i kukati na losu situaciju.

Ajd Zdravo jos jedared "Komodo",nov na nasoj Ladji.
Hteo bih samo da ti skrenem paznju da je i ovde kao i okolo "stabilizacija" i da ne bi trebalo da mislis da je "med i mleko".Tako da ako si vec negde na "dalekom ostrvu" ,recimo Australija,nemam utisak da bi ti ovde bilo mnog bolje...
Pozdrav,
Kapetan od Belu Ladju:)

komsija Sale ja sam u trenutno u Srbiji i razmatram moguce varijante odlaska iz nje za pocetak privremeno a nakon toga i zauvek.
Znam da bi me u Kanadi tj. Vankuveru cekala, da tako kazem, tvrda borba za bolju buducnost, ali sta je tu je. Za pocetak je najvaznije (pa me zato to najvise i zanima) da covek ima neki poslic i onda mu to i omogucuje da se dalje snalazi i planira buducnost.

komsija Sale ja sam u trenutno u Srbiji i razmatram moguce varijante odlaska iz nje za pocetak privremeno a nakon toga i zauvek.
Znam da bi me u Kanadi tj. Vankuveru cekala, da tako kazem, tvrda borba za bolju buducnost, ali sta je tu je. Za pocetak je najvaznije (pa me zato to najvise i zanima) da covek ima neki poslic i onda mu to i omogucuje da se dalje snalazi i planira buducnost.

E moj Mornaru,novi na Ladji,
To kako ti kazes " Za pocetak je najvaznije da covek ima neki poslic" je prica koja je vazila jos samo u staroj Jugi, a ovde taj "film" mozes gledati samo na nekom dizni crtacu...
Ako te put nanese ovamo videces i sam...Ako mi dozvoljavas ,preporucio bih ti da zavrsis neki zanat koji te zanima i koji se placa i u Srbiji ,a i ovde ...Npr ,varioc,gradjevinar,vodovodzija,elektricar,kamiondzija,medicinski "brat"...
Puno pozdrava
Kapetan od Belu Ladju
:)

Ovo sto ti kapetan veli,je bas tako.Hvataj se nekog zanata,po mogucnosti nekog od navedenih.Mora da bude na listi deficitarnih zanimanja.Izuci ga dobro,a diplomu nemoj zaboraviti.Sakupljaj radno iskustvo.Apliciraj i redovnim idi.Nema drugog puta,samo stranputice.
Znaci za pocetak,uci engleski,strudiraj stranicu imigracije kanadske vlade i najbitnije nauci nesto da radis,ali dobro.

U Srbiji je trenutno lakse da se postane predsednik, nego da se dobro nauci neki zanat. Zbog ljudi koji su postali veoma odvratni (najblaze receno) i sistema doskolovavanja ili promena kvalifikacija koji je skroz nakaradno postavljen. Ja sam licno to proverio vec 100 puta, pa ko mi ne veruje neka dalje sam proverava.
komsija Sale, ako si u Vankuveru i dalje za tebe imam veoma prosto pitanje. Moze li i kako da se u Vankuveru ili okolini nadje neki posao na crnjaka, kao sto sam ih vec opisao i pomenuo u predhodnim porukama.Ako si informisan u vezi toga odgovori mi, ako nisi nema problema.

Back