Vankuver, Kanada

bezimenko8788:
Prvo hvala na informacijama,ne bih da ti vise dosadjujem,mada imam jos par pitanja(na pr.-dve crkve?to je ono ne daj Boze da se srbi sloze ili?).Ostavicu moju adresu da ako ti ili neko drugi ima neki koristan savet i vremena i volje da pise,to moze i uciniti.Unapred hvala
Vidim buduci komsija da si se udubio u tematiku...Ne znam ti ime,bezimenko je bez veze,zvacu te "Komsa",daklem ono si lepo uocio da bi nam bilo bolje kad bismo se manje svadjali a vise radili i mislili zajedno...Hoces "neki" koristan savet,pa evo jedan npr. procitaj detaljno ovaj nas podforum o V-ru pa ces naci puno korisnih preporuka/saveta..PS:Ako imas jos neko konketno pitanje,pitaj probacemo da ti pomognemo...
Pozzzzzzzzzzzzzzzzz
KApetan od Belu LAdju :p

Zdravo narode,

Evo mene opet, stalno mi padaju neko nove varijante na pamet. Pa posto znam da je Klika super obavjesten, kao i neki drugi clanovi na forumu samo da vas na brzinu nesto pitam.
Zasto je tako tesko uci u opciju ugovorenog zaposlenja? Ukazala mi se prilika, preko nekih ljudi koji su se naprecac pojavili i koji imaju svoju firmu tamo i koji su voljni da prodju birokratsku proceduru i da predaju potrebnu dokumentaciju. Iz oblasti su kojom sam se i ovamo bavila.
Ali, meni stalno pada na pamet sta Klika kaze za ta zaposlenja. Citiram: To je skoro nemoguce....
Molim te pojasni mi to malo blize... Zahvalna beskrajno i unaprijed.

redapple:
Ukazala mi se prilika, preko nekih ljudi koji su se naprecac pojavili i koji imaju svoju firmu tamo i koji su voljni da prodju birokratsku proceduru i da predaju potrebnu dokumentaciju. Iz oblasti su kojom sam se i ovamo bavila.

To je relativna stvar, moguce je ali nije tako lako srediti. Zavisi i od toga koje je zanimanje u pitanju, ako im treba odredjeni profil ljudi onda se to moze uraditi. Ima i cudnih situacija recimo juce sam pricao sa jednom zenom ciji je rodjak iz Ukrajine pokusao da dodje na isti fazon, covek vozi kamio godinama. Ovde u celoj drzavi jagma za kamiondzijama, covek pokusao i odbili ga.
Opet sa druge strane, zanatlije prolaze jer su takodje veoma trazeni.

U svakom slucaju, ako su ti ljudi voljni da ti to urade, kreni u prosedruru jer nemas sta da izgubis posto je to prvi korak , ti neces svakako aplicirati za imigracionu vizu u Becu dok ti se ne resi aplikacija za posao, pa ako ti odobre onda nastavljas dalje sa prikuplljanejm i slanjem ostalih dokumenata.
Neka se oni dobro raspitaju sta treba da urade, neka pogledaju na www.hrsdc.gc.ca , tamo su svi detalji vezni za ovu problematiku.

redapple:
Zdravo narode,

Evo mene opet, stalno mi padaju neko nove varijante na pamet. Pa posto znam da je Klika super obavjesten, kao i neki drugi clanovi na forumu samo da vas na brzinu nesto pitam.
Zasto je tako tesko uci u opciju ugovorenog zaposlenja? Ukazala mi se prilika, preko nekih ljudi koji su se naprecac pojavili i koji imaju svoju firmu tamo i koji su voljni da prodju birokratsku proceduru i da predaju potrebnu dokumentaciju. Iz oblasti su kojom sam se i ovamo bavila.
Ali, meni stalno pada na pamet sta Klika kaze za ta zaposlenja. Citiram: To je skoro nemoguce....
Molim te pojasni mi to malo blize... Zahvalna beskrajno i unaprijed.
Dobrojtro Komsinice,
Citam da Ti se svidja da pricas sa nasim MAlim na Palubi,o temama koje se ticu psihologije licnosti ,ajd da se nastavim o tome sta je sve "nemoguce" a ipak se desava...
Neki dan sam razgovarao sa jednim prodavcom kola u Dilerskoj radnji i levo desno ,ispade da je on stigao u Kanadu \\bez papira ,kao " turista", pa se :"slucajno" ozenio i eto ti ga sad ima sve papirice kao i ostali...
Veslamo napred!
KApetan od Belu LAdju ;)

:) Kapetane, hvala za info o kupovini radnje ili tome slicno, kao sto rade Kinezi i ostali, ali bi te molila da uradis jedan copy/paste sa sajta na kom je to objasnjeno, jer me jako zanima ta jeftinija varijanta, a nikako ne mogu da pronadjem. Stalno nailazim na one astronomske cifre, ali to u startu otpada jer nema love. Can you do that for me, please.
Tebi i tvojoj posadi zelim dobru plovidbu i mirno more ! :confused: :arrow: :arrow: :roll:

zamzak:
:) Kapetane, hvala za info o kupovini radnje ili tome slicno, kao sto rade Kinezi i ostali, ali bi te molila da uradis jedan copy/paste sa sajta na kom je to objasnjeno, jer me jako zanima ta jeftinija varijanta, a nikako ne mogu da pronadjem. Stalno nailazim na one astronomske cifre, ali to u startu otpada jer nema love. Can you do that for me, please.
Tebi i tvojoj posadi zelim dobru plovidbu i mirno more ! :confused: :arrow: :arrow: :roll:
Pozdrav Komsiluk,
Sajt u kome se izmedju ostalog prodaju i :"biznisi",radnje i slicno u Vankuveru i okolo po Kanadi je www.buysell.com .Koliko se secam cini mi se da sam spomenuo i koreanku,za primer, koja je otvorila sama svoj mali restoran sto je svakako za nju bilo finansijski najpovoljnije...Za neophodnu "cifru" obicno se podize kredit,.,a ne isplacuje se iz svog "tajnog" sefa...
Sva formalna prava i obaveze/mogucnosti u ovom domenu su definisana u poznatom sajtu www.cic,gc.ca.
Pozdrav iz Vankuvera,
Kapetan od Belu LAdju :p

chypawa_18:
Mogu li vas pitati da li znate kakvo je shkolovanje u Vankuveru?
Pozdrav Komsiluk,
Predpostavljam da govorimo o studijama i postdiplomskom skolovanju.U V, postoje dva univerziteta UBC I SFU koji svaki za sebe imaju svoja pravila igre.Najbolje je otici na njihove sajtove gde imate detaljna uputstva...
KApetan od Belu LAdju :p

:confused: :confused: Kapetane, cini mi se da si ti jos uvijek u fazonu `Najlon pijace` pa petljas dok nesto ne ispetljas. Vec te vidim te kako drzis oglasnik `buy-sell` i trazis sta bi kupio ili prodao i mislis da si na `Najlonu`. Nisam te pitala za site www.buysell.ca, jer to si milion puta spomenuo i to su samo oglasi za kupovinu-prodaju. Pitala sam te gdje tacno na sluzbenom vladinom sajtu pise da se mogu dobiti kako ti kazes `papirici` kupovinom radnje i sl. Korenaku si isto spomenuo puno puta. O kakvim ti kreditima pricas i o kakvim tajnim sefovima. Ovdje se govori o "dolasku" u Ca. Da bi dobio kredit za otvaranje nekog biznisa potrebno je da si u Ca. Malo si ti to iskomplicirao, i malo previse pricas neprovjerene stvari. Ajde budi frajer pa dokazi da je sve tako kako si rekao i uradi vec jednom taj COPY/PASTE pa da i mi koji smo milion puta procitali www.cic.gc.ca i nismo to nasli, vidimo da si ti u pravu i da tako nesto ipak postoji. Ajde odvoji par minuta, nije to neki problem, pogotovo nije za nekoga tko je Kapetan. Hvala i ocekujem taj famozni COPY/PASTE, pa krenem da se pakujem. :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :?:

zamzak:

Ne znam odakle ideja da se sam malo para moze pokrenuti biznis u Kanadi? Firma se moze otvoriti za $50 , to nije problem, ali treba odredjeni kapital i za najstiniju stvar. Otvaranje nekakve radnje kosta djavo i po, od rente pa do ostalih troskova.
Te astronomske cifre su relalne i ako nemas bar jedno $50K , nemoj da razmisljas o bilo kakvom biznisu.
A oni koji su pokrenuli biznis, neka nam kazu sta i kako su to uradili, pricati price je jedno, primer iz prve ruke nam treba.

Takodje, kredit se ne moze tako lako dobiti u prvih par godina jer je potreban dobar record da bi banka usla u posao sa nekim, nije to bas tako jednostavno, dosao sam u Kanadu i zapucam u prvu banku a oni odmah na sto stave kilo love. Sa druge strane , pa cak i kad bi se to desilo, uzimati kredit i kretati u nesto a prethodno se dobro ne raspitati sta i kako, je suvise neozbiljno.

komsija Sale:
Zdravo Klika i Zamzak,
Posto vidim da vi sve znate onda samo napred u nove pobede...Zahvaljujem na prijateljskom komentaru.
Pozdrav iz Vankuvera,
KApetan Od Belu LAdju :p

Mi cekamo objasnjenje o otvaranju firme vec nekoliko meseci, ti dajes neke linkove, to svako moze da nadje, spominjes kineze i korejance koji otvaraju radnje, meni to nista ne znaci.
Nikako da cujemo kako si ti otvrio firmu i sa koliko novca, nemoj mi samo reci da je tajna. Ja bih bas voleo da cujem tu pricu , mozda bih se i ja usudio da krenem u te vode.

:evil: Komsija Sale, opet nisi uradio trazeni copy/paste, znaci izbjegavas odgovor. Ako tako sta postoji, podjeli to sa drugima. Nitko od nas nije rekao da sve zna. Ti tvrdis za sebe da znas kako postoji caka na www.cic.gc.ca Kao sto vidis nitko od nas to ne moze pronaci, jer to ne postoji i ja sam te pitala da uradis copy/paste. Klika je izuzetno upucen u mnoge stvari i ljudima daje prave i iskrene informacije koje ponakad i nisu bas `najnaj` za pojedine usi, ali su izuzetno korisne i bolje je tako nego pricati gluposti i kojekakve izmisljotine kao ti. To sto ti radis je jadno i bjedno. :twisted:

:smile: :lol: Helloooooooooooooooo, komsija Saleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, pa gdje si nestao, sto se ljutis, ajde vrati se, nema veze ako nisi nasao potrebnu info da uradis copy/paste. Eto ja se ne ljutim sto to nisi uradio, jer nisam ni ocekivala da ima tako nesto. Vrati se, pa cemo da pricamo o necem drugom. Nadam se da se i Klika slaze i ostali. 8-) :razz: :roll: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :!:

:roll: Bravo Papalagy, slazem se sa tobom. Izgleda da je ovaj nas Kapetan veliki pecaros, samo ne znam kakav mu je ulov. No, nema veze za ulov, pecarosi imaju vise prica nego ulovljene ribe.
Pozdrav ! :-D :grin: :-P

papalagy
Registrovan korisnik

Učlanjen:: 21.11.2006.

--------------------------------------------------------------------------------

Pecarosi su cudna sorta. Obicno ne vole da otkriju gde riba grize, ali su zato puni prica o velikim ulovima.
Pozdrav za kaptana.

komsija Sale:
Vidim da se mi se Ladja odmara a mornari kupaju okolo...
Pozdrav iz Vankuvera,
KApetan od Belu LAdju :)
Kad smo vec kod odmaranja, idem sutra kod prijatelja na BBQ i treba mi savet koje vino da kupim. :) Sta Vankuver na tu temu moze da ponudi?

Ujedno se izvinjavam svima sto ne mogu nikoga da pozovem jer BBQ ne priredjujem ja. ;)

Back