Vankuver, Kanada

rele:
Da li postoje neke olaksice za dobijanje vize u slucaju kupovine nekretnine,tipa stan ili kuca?
ZDRAVO KOMSIJA & NOVI NA PALUBI,
Vidim da se Mali na Palubi trudi ,ali u stvari sve vec pise na ovom nasem forumcicu.Ne bilo ti tesko prodji iz pocetka pa ces naci odgovore na tvoja pitanja...
Pozdrav ,veslamo dalje,
KApetan od Belu LAdju :p

Pozdrav Vojvodjanima Kliki i Saletu,ja sam u S.Mitrovici.Listajuci zvanicni sajt naisao sam na mogucnost live-in care mogucnost, inace radim na hitnoj kao tehnicar.Imate li kakvih informacija po tom pitanju?

rele:
Pozdrav Vojvodjanima Kliki i Saletu,ja sam u S.Mitrovici.Listajuci zvanicni sajt naisao sam na mogucnost live-in care mogucnost, inace radim na hitnoj kao tehnicar.Imate li kakvih informacija po tom pitanju?
Zdravo jos jedared,Komsija,
Eto slucajno poznajem tvoju koleginicu iz Novog Sada ona radi i zivi ovde u Vankuveru i ima preko 100k ...
Pozdrav,
Kapetan od Belu LAdju :p

Pozdrav ladjari.
Citajuci poruke skontao sam da sa srednjom nemam sta da trazim ako hocu skill worker vizu,ali me zanima dali se u njihovoj klasifikaciji skolovanja racunaju odslusane godine na faksu.Konkretno imam odslusane 3 godine na veterinarskom faksu.Dali to znaci da mi uvazavaju vise od 12 godina skolovanja.
Row,row,row your boat

rele:
Pozdrav ladjari.
Citajuci poruke skontao sam da sa srednjom nemam sta da trazim ako hocu skill worker vizu,ali me zanima dali se u njihovoj klasifikaciji skolovanja racunaju odslusane godine na faksu.Konkretno imam odslusane 3 godine na veterinarskom faksu.Dali to znaci da mi uvazavaju vise od 12 godina skolovanja.
Row,row,row your boat

Ne vredi sve i da si apsolvent ........zavrsi to ako si vec dotle dogurao, nema druge.

Zdravo svima,
bas vam je zanimljiva diskusija, ima dosta korisnih informacija, iskustava, itd., pa resih da se i ja ukljucim.
Razmisljam vec neko vreme da sa sa porodicom krenem u Kanadu, mada nisam bas sigurna da li je pametno ici sa dvoje male dece, kako cemo se snaci i sl. U svakom slucaju, ako resimo, bice to najverovatnije Vancuver, ako mozemo da biramo, ne bih bas da se mnogo selimo, kazu da je V. ubedljivo najprijatniji grad sto se klime tice. Moze li mi neko reci da li je pametno izabrati neku od Agencija za imigraciju koji ima na Internetu i koja je od njih pouzdana, ako ih uopste ima takvih. :?: One nude, za neki novac naravno, brzu i suguranu imigraciju u Kanadu, 4 do 6 meseci, neke sam njihove predstavnike ovde u Srbiji kontaktirala.
Da li je sigurnije ici preko Ambasade :?: i koliko to traje,kosta i sl. :?:
Ima jos nesto sto ove, nazovi Agencije nude, a to je njihova pomoc da se snadjes kad doletis u K., da nadjes posao, stan ...to bi nam puno znacilo zato sto bi nam smanjilo maltretiranje, zbog dece, naravno. Ima li neko slicna iskustva :?:
I jos nesto, kakva je situacija sto se tice posla za farmaceute, znam da nase diplome ne vaze ali mozda se negde moze naci posao bez nostrifikacije, za pocetak :?: Negde sam procitala da u Kanadi nedostaju farmaceuti, jel tacno, gde su smestene farmaceutske industrije, ima li neka u Vancuveru i okolini :?: kakve su plate...

Naravno, i ova moja je legalna i postena ali za 2500 kanadskih dolara mogu i ja sam da popunim formulare i da ih posaljem. Stvar je u tome da oni rade legalno i posteno, cak su i izlistani na CIC sajtu ali ono sto realno dobijes za 2500 dolara nije vredno tih para.

Sve te informacije koje dobijes od njih ces naci i ovde na forumu pa cak i vise. Veruj mi prosao sam kroz sve to, platio 2500 dolara, dobio pozitivan odgovor od ambasade a i dalje se osecam prevarenim. To mi zaista nije trebalo u momentu kada skupljamo svaki dinar za novi zivot sa druge strane planete. Te pare su mogle daleko bolje da se iskoriste.

Po meni, diskutabilno je da li je njihova usluga vredna 500 dolara, ali recimo da bih tu sumu mogao da prihvatim kao realnu, naravno nikako pre ovoga sto sada znam ali recimo da ne bih bio toliko razocaran kao sada.

Moj plan je da u skorije vreme pokrenem websajt za ljude iz Srbije i susedstva koji bi se bavio iskljucivo problemom imigracije u Kanadu. Tamo bih izneo ceo moj slucaj i postavio forum na kome bi se kao i ovde dobijale kvalitetne informacije. Na taj nacin bih nadam se pomogao nekome...

minsb016:
zasto, zar nema ni jedne da je legalna i postena, platis i dobijes pomoc, daju tolike reference, kazu moze se proveriti u kanadi?

Sve prevarantska banda! Oni su na papiru legalni ali nista ti nece uraditi sto ti vec sam ne mozes. Dati 2000 eura za popunjavanje prijave, glupost, bacanje para.

bezimenko8788:
Trebam pomoc od ljudi koji zive u Vankuveru.Trenutno sam u Srbiji a dolazim u Vankuver od 15 do 30 marta.Imam kanadske papire.Trazim manji stan(samac),pozeljna lokacija;Burnaby,New Westminster...

Ovo nije lose za pocetak, http://www.hazelwoodhotel.net/ , placas mesec za masec dok ne nadjes nesto za stalno. Nije skupo , soba $450 mesecno.

Kontaktiraj ih i vidi da li mozes da izvrsis rezervaciju, mada ce ti mozda traziti da platis nesto unapred.

bezimenko8788:
Trebam pomoc od ljudi koji zive u Vankuveru.Trenutno sam u Srbiji a dolazim u Vankuver od 15 do 30 marta.Imam kanadske papire.Trazim manji stan(samac),pozeljna lokacija;Burnaby,New Westminster...
Pozdrav buduci komsija,
U vezi stana najnoviju informaciju mozes dobiti u lokalnim novinama npr 3CityNews,VancSun.....Ugovor moze biti mesecni ili godisnji, a za prvih par dana mozes koristi bilo koji hotel/motel onako kako ti najvise odgovara.
Veliki pozdrav iz VAnkuvera,
KApetan od Beli LAdju :p

komsija Sale:
Pozdrav buduci komsija,
U vezi stana najnoviju informaciju mozes dobiti u lokalnim novinama npr 3CityNews,VancSun.....Ugovor moze biti mesecni ili godisnji, a za prvih par dana mozes koristi bilo koji hotel/motel onako kako ti najvise odgovara.
Veliki pozdrav iz VAnkuvera,
KApetan od Beli LAdju :p

Veliki pozdrav za Komsiju Saleta!Hvala na lepim recima,ja samo trazim
adresu nekog pristojnog hotela,za tih prvih nekoliko dana.Pozdrav za
sve ljude dobre volje! :D

bezimenko8788:
Veliki pozdrav za Komsiju Saleta!Hvala na lepim recima,ja samo trazim
adresu nekog pristojnog hotela,za tih prvih nekoliko dana.Pozdrav za
sve ljude dobre volje! :D
Ajd pozdrav jos jedared!
Mozda bi za tebe bilo najbolje da se navratis do nase crkve pa ces tamo dobiti mali prirucnik o nasim ljudima sta i kako rade u Vankuveru i gde se nalaze, a tako ces i brzo resiti pitanje smestaja.Imamo dve crkve ,jedna je na cosku 10str i CanadaWay u Burnaby-ju a druga u Vankuveru blizu raskrsca 63 i Marina Dr.
Mozes preko interneta pogledati gde se to na mapi nalazi,a za pocetak najbolje da sednes u taksi i da te odbaci ...
PS:U Burnaby-ju je veliki centar koga zovu MetroTown,okolo su i moteli i hoteli pa biraj....
Veslamo dalje u nasoj Ladji...
Kapetan od Belu LAdju:p

komsija Sale:
Ajd pozdrav jos jedared!
Mozda bi za tebe bilo najbolje da se navratis do nase crkve pa ces tamo dobiti mali prirucnik o nasim ljudima sta i kako rade u Vankuveru i gde se nalaze, a tako ces i brzo resiti pitanje smestaja.Imamo dve crkve ,jedna je na cosku 10str i CanadaWay u Burnaby-ju a druga u Vankuveru blizu raskrsca 63 i Marina Dr.
Mozes preko interneta pogledati gde se to na mapi nalazi,a za pocetak najbolje da sednes u taksi i da te odbaci ...
PS:U Burnaby-ju je veliki centar koga zovu MetroTown,okolo su i moteli i hoteli pa biraj....
Veslamo dalje u nasoj Ladji...
Kapetan od Belu LAdju:p

Prvo hvala na informacijama,ne bih da ti vise dosadjujem,mada imam jos par pitanja(na pr.-dve crkve?to je ono ne daj Boze da se srbi sloze ili?).Ostavicu moju adresu da ako ti ili neko drugi ima neki koristan savet i vremena i volje da pise,to moze i uciniti.Unapred hvala

Back