evo jos malo nekih informacija koje sam iskopao:
Rat Princeva-lengendarni ratovi-
U jeku te velike krize nekolicina starijih vampira poceli su primenjivati sustav nalik feudalizmu unutar same vampirske zajednice.Najmocniji od njih imenovan je titulom princa i pomocu svojih sledbenika poceli ozbiljno provoditi zaboravljene vampirske zakone-Tradicije(maskquerade)na podrucijima svojih uteceja.
Tako je nastao Lextalionis kako se dan danas zove naziva tajni vampirski zakon kaznjava krivica odgovornim za krsenje tradicije(masqauerda)provedba zakona iz reci u dela pruzila je princevima vlast,starijim vampirima sigurnost od mladjih zeljnih vlasti i moci i onemogiti nekontrolisani porast vampirske populacije koja bi opstanak celokupne zajednice dovelo u veliku opasnost.S vremenom su svi vampiri u evropi pa i sire prihvatili ove zakone.
Sest Tradicija su se nametale svakom vampiru bazirane na prastarom Kainovom zapovedima jos od doba osnutka Prvog Grada glasile su:
1.Tradicija:Zavet
"vasa krv cini vas mojim potomstvom,nacinjeni po mojem liku.Moja kletva je vasa,moje spasenje vase.Stojim spred vas i iznad vas kao bog vladar.Ja sam put moje Tradicije zaveta.Odricuci me se odricete se svake nade."
Rec je Kainova
2.Tradicija Poseda
''kao sto sam ja gospodar Noda,vasi posedi du vase vlastita odgovornost.Vi ste njihovi gospodari i svi to imaju poslusati ili iskusiti vas gnev.svi ce se predstaviti kada udju a vi ce te ih za uzvrat stititi.Po pravilima vama je dozvoljeno da lovite unutar vasih granica vasih poseda,to je vasa krv.Prihvatite odgovornost brinite se za vase posede i pruzite drugima postovanje kakvo ocekuju.''
Rec je Kainova
3.Tradicija: Potomstva
''Vi cete stvarat potomstvo samo sa dozvolom i blagoslovom vasih staraca.Stvaranje je pravo onih meni najblize.Preksite li ovo vi i vase potomstvo bicete unisteni"(inace vampiri se moze postat ako se rodis kao vampir(cistokrvni) ili veza vampira i smrtnika(polukrvni) ili ako ti vampir dozvoli da pijes njegovu krv ali ovo pravo nemaju mnogi i to se strogo kaznjava)
Rec je Kainova
4.Tradicija:Odgovornosti
''Oni koje stvorite,vasa su krvdok ih ne oslobodite vaseg nadzora.Do tog trenutka njihovi gresi su njihova krv i njihova kazna bit ce i vasa''(zato je "napraviti"vampira i ostaviti ga na milost i nemilost svetu smatran kao veliko krsenje tradicije,ali ova pojava u danasnem drustvu nije retka)
Rec je Kinova
5.Tradicija:Unistenje
''Zabranjeno vam je prolivai krv drugih vase vrste,koji su stariji.To pravo pripada samo onima koji su meni najblizi i nikome drugom.Zabranjeno je onima slabije krvi da ustaju protiv svojih starijih.To je moj konacni zavet
Rec je Kinova
6.Tradicija :Tisine
''Nikada ne smete odavati svoju pravu prirodu onima koji nisu vase prave krvi.Cineci to odricete se pravo na moj zavet''
Rec je Kainova
Vampiri koji nisu hteli slediti Lextalionis i prihvatiit vladavinu Princeva,progonjani su i unistavani a vrlo mali broj uspeo se spasiti bezanjem i sakrivanjem u nenastanjena i divlja podrucja u kojima su ih svake noci vrebali Lupini(Vukodlaci) i razne druge opasnosti.Prozvani su Autarkis a u kasnijoj povesti mnogi od njih ce biti medju vodjam ustanka Anarha.(to je jedan od klanova vampira on se pre nisu postovali vampirske ideje zakone i vodili su propagandu da svako ima pravo na svoj zivot.to se sad donekle promenilo i anarhisti su prestali da budu proganjani od strane princeva jel su donekle poceli da postuju zakone(mad neka nacela su im ostala ista) a pojavila se i nova pretnja novi klan sabathi*koji su zaista u svakoj meri krsili zakone vampira pa cak napadali i pili krv samih vampira i pravili ''nove'' vampire i onda ih ostavljali na ''ulici'' nezasticene i zbunjene.
Ako vas ovo zanima ima i nastavak price tj.prvi ratovi princeva(i ostali klanovi,naime ima tu citava istorija)...naravno ovo je sve sf ali meni deluje jako zanimljivo....