Vampiri

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stari Sloveni pa i Srbi bili su često riđi, otuda i vile rusalke (rus=riđ, crven).A onda su došli j....i Turci. :twisted:
Što bi reklo da je to verovanje novijeg datuma.

Registrovah se pre par minuta, pa hajde i nesto da pitam, ucestvujem, kako god. Da li je neko ovde citao strip Luka Vranic? Ako jeste, zamolio bih za neki kratak stav o tome.

Prvi post pa odmah na vampire, hehe...
...necesh ti gubiti vrijeme ovde, vidim.
~~~~~
Nego... shta josh da dodam... hmm. E, da.
Nisam chitala sve postove ovog topic-a (moja pomalo ruzna navika, je l' te) pa se izvinjavam ukoliko je ovo vec napisano...
...prije par vijekova se smatralo da medju tadashnjom aristokratijom postoje vampiri...
...a u pitanju je, naime, bila bolest - porfirija... bolest ''vampirizma'', koja se u to vijeme lijechila ekstraktima krvi (zivotinjske, bljaks... protiv ljudske nishta nemam, hehe... j.k.) A bili su i preosjetljivi na svjetlost, tako da su lunjali gradom samo nocu.
Postoji takodje zabiljezen sluchaj pojave vampira u BG-u... hmm.

E da to sam htela da kazem ili nisam... eh sad sam zaboravila. Izgleda da vampiri imaju slabo pamcenje. Fency killeru vrat ti je na suvise vidnom mestu bolje stani u neku drugu pozu

Hvala na dobrodoslici. I, sto kaze Lanka, nisam pogresio. Pomenuo sam Luku Vranica zato sto ima dosta dodira sa ovak'im topic - om. A strip je inace veoma dobar. I, da. Pogledao sam teme na strip forumu, ima par zanimljivih.

Lanka:shock: ?
Aaa... nemoj da se taj nadimak proshiri po forumu... dovoljno je shto me zovu Lane i Lanfi :lol:
Heheh... ma, zezam se bwe... samo Lanfear ne djeluje opasno uprkos morbidnom avataru i slichicama ako joj se tepa:P.

...znate, Kain, ''otac svih vampira'', osim shto je ubio brata, Avelja, i tako navukao kletvu na sebe i svoje potomke chiju je krv morao da pije, proklet je i zato shto se obratio Lilith (po nekima, prvoj Adamovoj zeni), zamolivshi je da ga oslobodi njegovog vladara - Boga.

He, evo i jedne pjesmice... molba Lamia-i, hah, ko bi rekao...
(...za neupucene, Grci su tako zvali najpoznatiju vampirku iz njihovih predanja...)

Listen to me Lamia, listen to what I've got to say.
I've got these feelings, and they won't go away.
I've got these fears inside that'll bring me to my knees.
Oh help me Lamia or I'm sure I'll die, oh please.

I feel unsettled, now I know that I've done wrong.
I've messed around with mystic things and magic for too long.
I feel I'm being paid with this nightmare inside me,
The devil's got a hold on my soul and he just won't let me be.

I'm on my knees, oh help me please.
I'm on my knees, help me please.

Oh Lamia please try to help me.
The devil's got a hold of my soul and he won't let me be.
Lamia I've got this curse, I'm turning to bad.
The devil's got a hold of my soul, and it's driving me mad.

Zatrovana/prokleta krv, reklo bi se...

vampireskiss.jpg

...obozavam ovu sliku 8) ...

The_411:
Evo nesto o njima:O postajanju:
prva teorija, tradicionalna:

Posle smrti, ako je pojedinac bio zao ko niko on n eumire nego posaje vampir zato sto je njegova dusa prokleta i ne moze da napusti telo i ode gde vec ide. Vampir je stvorenje osudjeno da bude zlo i da unistava ono sto je nekad volelo( i ziva bica). Sad ko ga takvim napravi Bog ili djavo se ne zna.
Hrane se krvlju koje je samo simbol za zivot tj. energiju.

Druga teorija"naucna":

Vampirizam je bolest. Pre ko zna koliko godina na zemlju je putem meteora dosao virus kasnije nazvan vril. Prenosio se ujedom. A zrtva umrla od njega, bi bila ozivljena od strane virusa putem neke vrste hemijske energije koju virus stvara i koriscena kao dalje prenosno sredstvo. Virus ubijaju fotoni iz sunca(osetljivost na sunce), a odredjena jedinjenje iz belog luka mu smetaju.
Ali virus nije u pocetku previse agresivan i potrebno je da se zrtva iscrpi skoro do smrti ipostane dovoljno slaba pri cemu mora da popije i zarazenu krv, da bi unela dovoljno veliku kolicinu virusa, ili da se virus sam odomaci i razvije u domacinu i ojaca visestrukim unosenje( sa tri vampirska ugriza).
Vremenom je virus evoluirao i to u vise razlicitih grana zbog cega se nalazi na slicne a ana opet razlicite primerke sirom sveta. Vremenom nije postalo neophodno da zrtva umre, nego se transformacija vrsi za vreme zivota. Posle transformacije virus kontrolise bice u nekoj meri i menja njegov mentalitet, ostavljajuci sa jedinim osecajem da samo sveza krv moze da utoli glad.
Vampir se moze ubiti nabijanjem kolca usrce (srce ostaje da funkcionise kao organ koji virus snabdeva materijom putem krvi) i dekapitacijom cime se prekidaju veze tela sa nervnim centrom koji moze da ga kontrolise. I po ovoj teoriji Oni krvare i primaju rane i na drugim delovima tela, ali su otpotniji na povrede bog dejstva virusa koji ih i brze sanira.

daj molim te reci gde mogu da njem taj virus jer auto samo sto mi nije crkao a i treba mi perpetum mobile (sto bih placao benzin) ima pesaka koliko hoces u bg

Sto se tice Grofa Vlada i Grofice Batori ,oni nisu bili nikakvi vampiri (terminoloski),vec bolesne psihopate.Ovde posebno izdvajam Groficu Batori ,koja je po meni bila teska psihodelija......Zena koja je zelela da zivi vecno..Slicni slucajevi sigurno postoje i danas.....Objasnjavam ih sindromom moci koji prelazi granice normalnog,ako je taj sindrom iole normalan!?... Ljudi sa preterano naglasenim egom ,i novcem uz pomoc koga ostvaruju svoje bolesne ciljeve.
Ona vrsta vampira koja postoji medju nama "obicnim smrtnicima" su energetski vampiri.No za to je zaduzena psihologija....

Ne, naravno da Vlad i Erzsebeth nisu bili pravi vampiri... ali su svakako potpomogli stvaranju danashnjeg opshteprihvacenog mita.
Inache, Bathory-jeva nije htjela vjechni zivot, htjela je ''samo'' vjechnu mladost...
...tj. neprolaznu mladost za zivota...

bloodcou1.jpg

da,vecnu mladost........
No,predjimo na sadasnjost i buducnost ,bez prepricavanja proslosti.....Bilo je mnogo bolesnika nekada,ali ih i danas ima dovoljno...Recimo,kloniranje......NIje li to pokusaj da se zivi vecno? Nije vampirizam (teorijski-citaj narodski)...ali je podjednako vampirski.Napravimo svoj klon i onda kada obolimo zamenimo deo tela koji nam je potreban ...

Lanfear:
...znate, Kain, ''otac svih vampira'', osim shto je ubio brata, Avelja, i tako navukao kletvu na sebe i svoje potomke chiju je krv morao da pije, proklet je i zato shto se obratio Lilith (po nekima, prvoj Adamovoj zeni), zamolivshi je da ga oslobodi njegovog vladara - Boga.

Da nije ovo možda mnogo netačno?Kakva prva Adamova žena?Kain,otac svih vampira? :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back