VAMPIRI...???

Ja cisto da je osvezim temu da i ona ne propadne kao moja,a moju cu sad da iskopam...:zper::zcepanje::lol: i ja volim vampire,bla,bla da ne pricam sve ponovo sad cu ozivim moju temu,ako mi je nisu obrisali moderatori,ako jesu:thumbdown: hm.pa moracu opet da pisem..:bye:

Mislim da ipak necu da ozivljavam moju temu...spojena je sa nekom drugom takodje o vampirima,ali obe su bezveze i zajebavancije...Ajde ljudi nek opstane ova tema nemojte da se zajebavate..Samo fali da je lockuju moderatori...A sad cu ja napisem nesto :lol:

Ovako...Obozavam vampire,vec dugi niz god,citala sam razne price o vampirima kao i o nasem Savi Savanovicu,gledala sam Leptiricu i iskidala sam se film je smesan po meni,al je svakako zanimljiv jer je drugaciji od nasih uobicajenih,omiljeni film mi je Queen of Damned kao i omiljena knjiga vampirske hronike od En Rajs.Imala sam i svoje vampirsko ime,al sad to i nije toliko vazno.Nadam se da cu jednom da odem u selo Zarozje da istrazim ja licno o Savi,mozda i otkrijem nesto zanimljivo :lol:kad vec spomenuste vukodlake,gotivim i njih ali ne toliko koliko vampire,u vampire na neki nacin verujem,gotivim jos i vestice od tih natprirodnih stvari...Ae malo se iskulirajte nemojte da spamujete,vec stvarno kazite nesto interested :lol: Ja cu vidnem da objavim nesto zanimljivo...Mozda poneku slicicu za ljubitelje vampira i vampirizma...A za sve ljubitelje takodje postoji i grupa pod nazivom f koven..:bye:

Ja obozavam vampire...Uopste ne znam zasto...I smatram da nisam normalna,al' dobro...
Pratim seriju "Vampire Diaries" i toplo bi je preporucila svima koji vole taj zanr i vampire uopste.
Moj omiljeni vampir,trenutno,sa filmskog platna je Gerard Butler Dracula 2000
...:heart: :heart:

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:oZeKWf8R2G4NsM:http://3.***************/_sAzS06v0xmc/SwVXVMETH8I/AAAAAAAABHk/es5OVJvXV4E/s1600/gerard-butler-dracula-2000.jpg

moje selo je dobilo ime po vampiru koji je ubijao ljude na groblju.... i onda su ga iz sela ubili na jedvite jade i zadnja rijech sto je izgovorio bila je goyack.. pa je selo dobilo ime gojakovice.. barem je to legenda :) mada neki prichaju da je istina.. al moje iskreno misljenje.. ne postoje :)

Vjeruje se da je Sava Savanović živio u staroj vodenici u selu Zarožje, u opštini Bajina Bašta. Za Savu Savanovića se tvrdilo da je ubijao i pio krv ljudi koji bi došli da melju žito. Iako se često za njega kaže da je bio prvi srpski vampir, često se spominje i Petar Blagojević iz Velikog Gradišta, koji je umro 1724. godine, koji je u svoje vrijeme dospio i u centar evropske pažnje.
Posljednjih nekoliko decenija, mlin Save Savanovića je u vlasništvu porodice Jagodići i često se naziva „Jagodića vodenica“. Radila je do kasnih 1950ih kad je zatvorena i ugašena. Vodenica privlači posjetioce, ali stanovnici sela još nisu uspjeli da od mlina naprave uspiješno turističko odredište.
Lik Save Savanovića se spominje u priči Milovana Glišića „Posle devedeset godina“ i u srpskom horor filmu „Leptirica“ iz 1973. godine, koji je inspirisan Glišićevom pričom, kao i u knjizi „Strah i njegov sluga“ Mirjane Novaković.

u knjizi Milovana Glisica "Pripovetke" imate pricu "raspis" sjajna je;)

Petar Blagojević, u austrijskim izvorima Peter Plogojowitz, bio je seljak u Srbiji, za kojeg su mnogi verovali da je posle smrti postao vampir. Živeo je krajem 17. veka, početkom 18. veka, umro negde 1725 u selu Kisilova, možda današnje Kisiljevo kod Požarevca.
Nakon njegove smrti ljudi u njegovom kraju su počeli posle kratke bolesti da umiru. Nastala je sumnja da je vampir. Pre njihove smrti mnogi su tvrdili, da im se umrli Blagojević u noći ukazivao i davio. Njegova supruga je pobegla neposredno posle tih čudnih zbivanja izjavivši da joj je u snu došao mrtav muž tražeći joj svoje opanke. Najzad mu je otvoren grob, telo mu navodno nije trulilo a na usnama je imao svežu krv. Meštani njegovog kraja su probili kolac kroz njegovo mrtvo srce i spalili telo. Odgovorni službenik austrijske uprave nerado je dopustio postupak, ali je pristao zbog "straha" meštana da celo njihovo selo bude uništeno od vampira, i njihovog zahteva da učine sve potrebno kao što u "turska vremena", to jest kad je selo bilo pod osmanlijskoj vlasti.

Izveštaj austrijskog službenika spada u prva pominjanja vampirizma u Evropi novijeg doba, prevedeno je na više jezika i učestvovalo u "vampirskoj maniji" u Engleskoj, Francuskoj i Nemačkoj. Događaj je bio sličan onome sa Arnautom Pavlom par godina kasnije, što je izazvalo i jedno zvanično istraživanje austrijske vlade. Fenomeni ili izgledi navodne netruležnosti tela, "nova" kosa, koža i nokti, naduvena i rumena lica te i krv na usnama danas su objašnjeni i deo su jedne faze posmrtnog ostatka. Narodu nepoznate bolesti i epidemije mogle su da stvore verovanje u dejstvovanje natprirodnih sila.

http://forum.krstarica.com/threads/273807&page=8

Ti skidas epizode?Ako sam dobro razumela...

Ne znam da li su prevedene...Ja sam citala na eng.Ako ne znas engleski,onda je problem...
Ali je steta ne procitati ih...Pogotovo zbog toga sto se razlikuju od serije.

Ti skidas epizode?Ako sam dobro razumela...

Ne znam da li su prevedene...Ja sam citala na eng.Ako ne znas engleski,onda je problem...
Ali je steta ne procitati ih...Pogotovo zbog toga sto se razlikuju od serije.

da...skidam?
nece u srbiji ta serija jos dugo....xD
a znam engleski.....ali cu svakako tesko naci knjige.....:confused:
verovatno ima u bg-u po knjizarama....:)

Back