Valjevska Gimnazija

Pazite ovako .... gimnazija je, kada sam upisivao skolu bila najbolja skola za mene. Iskreno, ali tako je! Mislio sam da je sve bajno i sjajno u njoj ali sam onda osetio sta znaci uciti u gimnaziji... Ona ima svoje mane, ali ima i prednosti.

Ima kretena koji priljaju, ima prostaka koji su u gimnaziji bili latentni a sada im iz kola zavija Sinan i Jasar ... Sta ces, takvih ima svuda.

Ne vidim da je urbanije drustvo bilo u tehnickoj, medicinskoj, ekonomskoj pa i poljoprivrednoj! U Valjevu se uglavnom druzim sa gimnazijalcima jer njih, logicno, najbolje poznajem. Medjutim, u Ravnici imam najbolje ortake koji su iz tehnicke skole (elektro - skole) i iz gimnazije. Sta da se radi!

To, o ljudima koji prljaju grad. Pa, meni je malo falilo da napucam jednog klinca jer je na keju frljnuo kartonsku podlogu za picu. Doslo mi je da ga razvalim pesnicu, pri tom ne razmiljajuci da li je iz VA ili ne, da li je u gimnaziji ili ne. Prostak je prostak i ima ih svuda! To je stvar kucnog vaspitanja a ne izbora srednje skole! I nisu svi bili sinovi i cerke direktora i upravnika mada ih je bilo. Snobova imas svuda!

E sada, sto se tice tvog dvorista. Uz duzno postovanje, to je centar grada a tu je i skola i ne mozes bas svasta da radis. Samim tim sto zivis u centru moras biti spreman na neke kompromise (zagadjenje, guzva, nemas gde da parkiras, buka uvece, puno ljudi itd). Odes na selo ili periferiju i tamo nema nikoga ... prazno, cist vazduh, ugodna klima, nema guzve ali je sve daleko. Klinci koji se igraju na kosu takodje moraju da postuju kucni red i ne mogu tek tako da se ponasaju. Znaci, kompromis! Eto, ja sam u K2, nema toga, dobro, pikamo basket ali su tereni van naselja (na parkinzima), ali zato popizdim kada treba da parkiram jer mi se neki gedzovan parkira sa svojim besnim kolima crnogorskih tablica. Ma, dodje mi da busim gume, ali nije to resenje.

E sada, kome pripada to zemljiste iza gimnazije ne znam. Idi u katastar pa proveri, ali cije god da je mora biti trpeljivosti. Ne mozes tek tako pljuvati po ljudima jer su ucili u gimnaziji ...

I taj "debeli direktor" koga pominjes, ne znam na koga tacno mislis, ali za vreme Madjara u gimnaziju su dolazili poznati sportisti, ambasadori, profesori fakulteta ... radilo se nesto, skidam kapu za to! Funkcionisale su i mnoge druge stvari mnogo bolje nego sto funkcionisu sada! MNOGO! Moram priznati da covek zna kako se upravlja skolom. Doveo je dosta ljudi u skolu, doveo je novac u skolu, nije bilo strajkova dok je on bio direktor. Mogao si se uvek zaliti na profu kod njega licno u kabinetu (osim ako nisi neki problem) i trudio se da izadje ljudima u susret. Postujem i cenim tog coveka bez obzira na sve! Dobro, posle je skola postala malo fensi, ali generalno, bio je mnogo bolji od prethodnika. Naravno, Bojicic je bio OK direktor.

A Bre,Sta Bre,Da Bre,Ko bre,Ze BRE ...Rekao sam ne svi,ali vecina su bili mamini i tatini sinovi,jaki iskljucivo na njihovom,roditeljskom novcu,prepotentni i ljigavi.I za mene je u mojoj generaciji mnogo bolja bila ekipa(drustvo) u texasu i poljoprivrednoj(pogotovo) nego u gim. gde su iskreno pored par dobrih likova,uglavnom otisle samo cave,izuzetak su oni muzicari,njima kapa dole ;)

Casual Crew:
Rekao sam ne svi,ali vecina su bili mamini i tatini sinovi,jaki iskljucivo na njihovom,roditeljskom novcu,prepotentni i ljigavi.

Novca je najmanje bilo i nismo imali preterano vise od ostalih. Bio je to prosek. Bilo je ljudi koji su mogli na ekskurziju a bilo je i onih koji nisu. Nemoj sada da pricas gluposti! Vecina su bili tatini i mamini sinovi ... Sta ja treba da kazem za poljoprivrednu? Ko su bili oni? Manjina? Paori? Sta? Ne razumem, mislim da iz tebe progovara neka mrznja prema gimnazijalcima jer si ucio u poljoprivrednoj (sto je bezveze). Ne delim ljude prema nacionalnosti i prema onome za sta su se skolovali. Svi smo mi jednaki, e sada, sto ti imas predrasude prema gimnazijskoj deci ... zao mi je.

Iskreno, ne volim ni ja curke i gusane koji na sva zvona trube da ne bi ucili nigde drugde do u gimnaziji. GLUPOST! Procitaj moj prethodni komentar.

Dvoriste ne pripada pomenutoj skoli,to je odavno poznato i provereno,tacnije ta skola nema svoje dvoriste,a direktori,koji je vec sada neka se zali upravi vodovoda ili nekom trecem sisti mi,ali iskreno.Dalje,ako nesto mrzim u zivotuu to su drukare,pa kad bez razloga pozove policiju sto kao mi urlamo u centru i dovodi me bez potrebe u neprijatnu situaciju pozelim da izgazim starijeg coveka-gnjidu.Sam si napisao da svako u svom kraju mora da podnese ne prijatnosti koji taj kraj nosi,kad ja mogu da iskuliram i ne izvucem usi utegnutoj devojcici iz pripizdine koja glumi ribicu iz gimnazije i baca smece po dvoristu gde sam odrastao,moze i debil od direktora da iskulira momke koji tu zive i koji ne zele da idu u drugi kraj da bleje kad su tu vec odrasli.
Dalje,sto se tice mog stanovanja,ja ga veruj mi nisam birao,kao ni moji roditelji,vec sam primoran da stanujem tu iz nekih jako tuznih razloga koji su sad nebitni.Iskreno vise bi voleo da sam na 5 Puku ili najbolje kod Katte u kraju i uzivao u miru i tisini,a centar mi je na par minuta,ali sta da se radi.Posto sam dete centra to cu i ostati,ja sam u tom dvoristu bacao klikere,pikao fudbal,krao tresnje,citao ***** casopise,skidao mrak,tukao se,pio i ja u tom kraju moralno imam vise prava nego bilo kos a strane.Kao kad bi ja sad dosao u tvoj kraj sa ekipom i poceo da rusim ono o cemu ti vodis racuna…iskreno starije generacije gimnazijalaca su bile mnogo korektnije sto se svega tice.
Kos,da se dotaknemo i te teme:LIcno smo skupljali novac,borili se za svoj kraj,kopali rupu,izvlacili stene(stajale su iza kosa),pravili konstrukciju,nosili,postavljali i trudili se i ako je (tolerancija,sam si rekao) dozvoljeno da se igra,ne mora da se glumi majmun i da se visi po obrucu koji smo mi kupili,ukrali/nije ni bitno.
I poslednje u mojoj generaciji u istoj toj poljoprivrednoj skoli je bila takva ekipa ljudi da je to strasno.Naravno ono sto se meni dopadalo tada,kaznena expedicija maltret ostalih likova,zezanje,cirka…nazalost neki nisu vise sa nama(RIP),ali je to bila ekipa za respekt na svim poljima.Najmanje se govorilo o skoli,sto iskreno za gimnaziju nije pravilo jer se uglavnom prica o nekom strebanju,a to me je opasno nerviralo kao klinca i one fore koje godinama slusam u kraju,kakav je on profesor sta trazi i slicno su karakteristika za gimnazijalce(opet kazem cast izuzecima)…A to o tezinama skole tek ne zelim da raspravljam.Gimnazija je skola opsteg obrazovanja i usmeravanja ka daljem skolovanju,bez strucnih predmeta i tih gluposti i onda im dodje cika Miladin Veljovic samo u mnogo blazem obliku nego sto je izigravao u polj. I svi pocnu da kukaju na njega…eto sad cujem da je i on u gim.postao **** jer ne sme da zavodi taktiku kao dole,bunili se mamini i tatini sinovi…
Toliko i zavrsicu sa ovim,mislim ne bih ni pisao nista da me se ne tice direktno jer sa prozora cujem zvono,ali jedno je sigurno,jedini isfrustirani ucenici su ucenici iste te gimnazije i njima kad neko kaze nesto u negativnom kontexu za skolu to je ravno katastrofi-JEDINI,verovatno istina boli,ali sta da se radi…

Mame im ... sada sam video da nam gnusni sapcani kradu ideje za teme, hehehehehehe. Otvorili su, par dana posle nas temu "Sabacka Gimnazija" ali ne ide im bas najbolje.... hihihihihihihi civijasi! Ma, kada bolje razmislim, neka kradu! Samo od boljeg mogu da kradu, jel' tako? Samo lepo mozes ruziti sto bi rek'o Djole!

Casual Crew:
Dalje,ako nesto mrzim u zivotuu to su drukare,pa kad bez razloga pozove policiju sto kao mi urlamo u centru i dovodi me bez potrebe u neprijatnu situaciju pozelim da izgazim starijeg coveka-gnjidu.
]

Sve ima svoju meru. Kao sto ce neko zvati muriju ako se ja derem ispred moje zgrade, tako ce neko zvati muriju i ako se ti deres u centru. Stvar je cista. Svima nama fali malo gradskog ponasanja a osobito toj utegnutoj curici koja baca smece naokolo. Takvi i meni idu na nerve... A sta bi radio da matorci zapisavaju trafo-stanice, zbunje i ostale stvari oko tvoje zgrade. Ja to skoro svaki dan vidim. Imam kamenje na terasi pa ih gadjam (mrzi me da silazim), ali kada sidjem polomicu nekoga! Stoka matora! I ne pitam odakle su, da li su iz VA ili van ... prostak je univerzalan!

Vidim i susede koji kroz prozor bacaju kese sa smecem (sa petog sprata). I sta da kazem ... pa, iskrivio bih sve koji to rade! Moze da mi bude sused 100 puta!

Casual Crew:
Posto sam dete centra to cu i ostati,ja sam u tom dvoristu bacao klikere,pikao fudbal,krao tresnje,citao ***** casopise,skidao mrak,tukao se,pio i ja u tom kraju moralno imam vise prava nego bilo kos a strane.

Naravno da imas vise prava na kosh. Skupi ekipu, isprasi pacere sa 10-12 razlike (ako igrate do 21), tako par dana pa ce svi sklanjati kada dodjes na kos. Tako se to radi i u NS. Kosh je stalno bio zauzet, a onda sakupis ekipu, pokazes im kako se dere jarac i posle stalno imas slobodan kos kada dodjes.

Casual Crew:
Kao kad bi ja sad dosao u tvoj kraj sa ekipom i poceo da rusim ono o cemu ti vodis racuna…iskreno starije generacije gimnazijalaca su bile mnogo korektnije sto se svega tice.

Dolazili su, ne boj se! Dolazili su, rusili, unistavali itd. Treba jednom kraj da se sakupi i da sjebeta te prostake koji samo unistavaju!

Casual Crew:
Najmanje se govorilo o skoli,sto iskreno za gimnaziju nije pravilo jer se uglavnom prica o nekom strebanju,a to me je opasno nerviralo kao klinca i one fore koje godinama slusam u kraju,kakav je on profesor sta trazi i slicno su karakteristika za gimnazijalce(opet kazem cast izuzecima)…

U moje vreme smo terali bicikle, pravili puskice, picili basket na Studentu (iako je postojao taj tvoj kos). Moja generacija nije volela da igra na tom kosu jer je teren malo nagnut i zaebano je kada padnes, beton nije kosarkaski, mnogo je 'rapav! Cast izuzecima, lepo si rekao.

Casual Crew:
A to o tezinama skole tek ne zelim da raspravljam.Gimnazija je skola opsteg obrazovanja i usmeravanja ka daljem skolovanju,bez strucnih predmeta i tih gluposti i onda im dodje cika Miladin Veljovic samo u mnogo blazem obliku nego sto je izigravao u polj. I svi pocnu da kukaju na njega…eto sad cujem da je i on u gim.postao **** jer ne sme da zavodi taktiku kao dole,bunili se mamini i tatini sinovi…

Veljovic nije tako strasan a najvise su se zalili drustvenjaci na njega. Ima tu profesora koji su mnogo gori od Veljovica (necu da imenujem). Veljovic je samo hteo da se zna, nista vise! Bilo je profesora (i ima ih jos) kod kojih na casu ne smes da se zasmejes ili nasmejes... To su idioti, ali samo mi nemoj pricati o tezini i tome kako je poljoprivredna teza ... Ja ne mogu da kazem da je gimnazija teza jer nisam ucio tamo pa mislim da je ruzno da ti kazes da je poljoprivredna teza jer nisi ucio u gimnaziji. Cuo si price kao sto sam i ja cuo price o poljoprivrednoj, ali necu da sudim na osnovu rekla-kazala.

Casual Crew:
postao **** jer ne sme da zavodi taktiku kao dole,bunili se mamini i tatini sinovi…

Kao sto sam rekao, Veljovic je mlaka voda ... ima gorih od njega, ali necu da imenujem. Ako bas hoces napisacu ti preko pp. A to o bunjenu ... bunili smo se mi komplet (kao razred) za par profesora pa nista .. bili su jos gori.

Casual Crew:
Toliko i zavrsicu sa ovim,mislim ne bih ni pisao nista da me se ne tice direktno jer sa prozora cujem zvono,ali jedno je sigurno,jedini isfrustirani ucenici su ucenici iste te gimnazije i njima kad neko kaze nesto u negativnom kontexu za skolu to je ravno katastrofi-JEDINI,verovatno istina boli,ali sta da se radi…

Istu tu frustraciju primecujem i kod tebe ... velicas svoju skolu a gimnaziju unizavas. Razumem to, normalno, uvek nam je svoje sladje, tako i treba da bude! Eto, ja sam ucio u toj skoli i znam da ta skola ima nedostatke. Rekao sam ih javno!

Ti sada budi covek pa reci sta to ne valja u poljoprivrednoj. Sumnjam da je tamo blistavo jer tako nije ni u jednoj skoli u Valjevu (pa i Srbiji)!

Ma nemam ja frustraciju,nego brate zivim tu,samo zato i pisem,jer ko bolje poznaje komsije od samih komsija?Znam brate sve generacije u poslednjih 10 godina i iskreno sve su gore i gore.
Nisi me razumeo,ja taj basket ne igram,nikad ga nisam ni grao,ja pricam o opstem moralu u svom kraju!
U poljoprivrednoj ima mnogo ne dostataka,ali ne varaj se da je laka-naprotiv,svaki strucan predmet je tezak-znaj to,samo treba da budes laf,da imas smeka i sve ide dobro.Ja skolu kao ustanovu nisam hvalio,hvalio sam ekipu iz prve godine koja je bila haos dobra,po mom ukusu,barabe grada i slicno,posle je to puklo,ali su zene dosle na red :lol: Ja sam sa svojim uspehom mogao da prodjem u svim skolama,opredelio sam se za polj.iskljucivo zbog nekih drugara,a da nisam dole otisao,otisao bih u texas.Mozes da studiras sa bilo kojim 4 stepenom,svejedno mi je bilo...Sad recimo studiram preko granice,moze se reci da sam uspeo,jedino malo gramaticki nisam dobar sto je i razumljivo usled godina odmora,vojske i ucenja stranog jezika.

I ja sam frustrian tim matoricima sto zapisavaju moj kraj ... ma...

A sto se tice generacija, slazem se, sve su gore i gore! Svi su postali fenseri! Nigde skromnosti i iskrenosti, pravog drugarstva. Sve je nekako na misice ali na staklenim nogama, izvitoperilo se sve. Nasi roditelji su se mucili da nam kupe patika a danasnji klinci zahtevaju skutere i kola ... balavurdija!

Gledam te klince, sa nipodastavanjem gledaju ljude (njihovo godiste) koji cirkaju u parku i pricaju o nekim stvarima koje nisu "ko se sa kime smuvao", "ko vozi koji skuter" i "koliko je koja potrosila na cipele" ... UZAS! Propadamo samo tako!

Propadamo odavno,ali bolje je da imaju za skuter nego da nemaju za uzinu(kupis pljuge i nema klope,osim ako ne pribegnes"Daj Malo" opciji :lol: )

Ne vredi,usmeravaj svoje prijatelje i sutra decu da budu ljudi,da budu lafovi,a ne mamina i tatina deca ;)

Casual Crew:
Propadamo odavno,ali bolje je da imaju za skuter nego da nemaju za uzinu(kupis pljuge i nema klope,osim ako ne pribegnes"Daj Malo" opciji )

Eh matori, takvi sto imaju skutere najmanje cene kintu za uzinu i 'leba!

Casual Crew:
Ne vredi,usmeravaj svoje prijatelje i sutra decu da budu ljudi,da budu lafovi,a ne mamina i tatina deca

Naravno, da budu ljudi i karakteri! Sami da zarade svoj lebac a ne da budu sponzoruse i stipendisti!

Pokvarismo temu,ali reci kakva je opcija "daj malo" :lol: Ili burzujskom detetu trazis griz,pa mu kazes da pomeri jos vise gore jer zelis samo malo,pa mu onda otkines odozdo :lol: nakon toga maminoj kcerkici umocis prst u jogurt i ona ga odlozi,a nije ni probala(tek otvoren) i imas i pljuge i klopu u osnovnoj :lol:
U srednjoj su mi donosili prsutu,kajmak,cvarke...(nemam selo jbg.a skola obilovala sa tim) a i bilo vise kesa,pocele kladionice i slicno,pravila se lova ;)

Mi smo se polivali jogurtom .. (u osnovnoj). Ispizdi te neko, pridjes i PLjUS .... pa se peri hehehehehe. Nije bas bilo otimacine, delili smo sve, takva je bila ekipa!

U srednjoj su i kod mene pokusavali da prave novce, al' slabo je islo ... cekale su se te tekme lige sapmiona itd.

Vracamo se temi, vracamo se ;-)

Mannibals:
kupish leba...izvadish sredinu a hleb 2 dinara a kifla bila 7 DINdzi.......pa na krem....COME on....85 generacija...oni sy se bas krkali kremovima u Petoj,koliko Ja pamtim!
Kол'ко се ја сећам,ја сам у Петој добијала само буђави '' Смоки '' неког ваљевског произвођача за ужину...
А највећа срећа је била да се сјуримо у продавницу преко пута и купимо оне '' Шок '' жваке... јој,кад крену да сузе очи... :lol:

Sok zvake.....addadada.....posle kada su se ponovo pojavile ko Zov....NISU bile kao nekad...
secam se jedva jos u petoj....svi otisli a mi imamo opste tex. jedini u skoli pa od selotejpa i papira napravimo fud. loptu i pikamo ..a stolice iz predskol. su bili golovi....kad god bi padala kisa ja bi gledao kroz prozr i zaspao na casu....exexexe :(

A ja сам кроз тај исти прозор скакала и бежала са часа са дечацима,јер смо били у приземљу...
Само одједном чујеш учитељицу кako виче :'' Јаноооооо, враћај се ,побеже школа због тебе!!!''
А кад спомену општетехничко... Никако нисам знала да направим саобраћајни знак,брука!
Е, а ко ти је био разредни ? Мени Ромба :x

Mi smo na OTO pravili nekakve masine (mislim, masine ... ) U sestom smo valjda crtali, u sedmom smo sekli sperplocu a u osmom je bilo najjace ... pravili smo neke stvari od lima, pazi od lima! Dete osmi razred da sece lim i da ga savija, oblikuje i spaja u neke celine ... mislim, UZAS!

Svi smo redom te limove davali masincima, majstorima ili nekim drugim da to prave za nas, i da, nijedna "masina" nije radila onako kako je trebala da radi jer, jednostavno, imam utisak da su to onako iz zajebancije nacrtali i rekli (deco, napravit). Secam se da smo pravili neku pokretnu traku ... ma UZAS!

Back