Valjevska Gimnazija

Casual Crew:
Katto-kraljice jesu,veruj mi...moje procene su uvek bile realne.1982 je bila vrhunska,pa naslednice 1985 (najjace) izmedju,pre i posle mrsavo,naspram te dve generacije.
Хехехе...
мислим,не знам шта да кажем... :oops: И ако је 85.-то моја генерација,био је жешћи фенсерај,рибе надуване,само тако... Мени је то најгора,али убедљиво најгора генерација.

sun from fra:
i bolje sto sam ucila Gimnaziju nego u nekim drugim skolama koje ne zelim da vredjam ali realno su skole u kojim ja ne bih ni pomislila da ucima...

I ja sam ucila u gimnaziji,i neverovatno koliko sam se uvek cudila,i jos se cudim,takvim izjavama slicnim tvojim,to gledanje sa visine,to potcenjivanje drugih skola,te predrasude prema drugim skolama,po fazonu svi su seljaci,geaci,samo su gimnazijalci cool! Ma,daj...bas ! Gimazijalci (ne kazem ovo bas tebi,ne vredjaj se,ali me tvoj stav podsetio na slicne izjave svojevremeno) su patili od KOMPLEKSA vise vrednosti..a kompleks je kompleks,znaci,iskompleksirani ljudi,sto je po meni mnogo gore nego,recimo,biti seljak .Seljak,ako nije geak,iz sela moze da ode,a kompleksas ne moze pobeci od sebe tako lako....Ti si ucila nekad u gimnaziji,hehe,"mozda si ti otilsa iz gimnazije,ali gimnazija nije otisla iz tebe",molim te,za tvoje dobro ti kazem,nemoj tako posmatrati i generalizovati stvari,i u drugim skolama je uvek bilo,i bice,i pametnih i cool osoba,i glupih,i svakakvih! Gimaznija se razlikovala u to vreme jedino po tome sto je u proseku bila skola sa najvecim % dece bogatih roditelja,direktorske dece,isl,otuda i kompleksi...

M4j4:
neverovatno koliko sam se uvek cudila,i jos se cudim,takvim izjavama slicnim tvojim,to gledanje sa visine,to potcenjivanje drugih skola,te predrasude prema drugim skolama,po fazonu svi su seljaci,geaci,samo su gimnazijalci cool!

Sve sto si rekla STOJI!

M4j4:
Gimazijalci (ne kazem ovo bas tebi,ne vredjaj se,ali me tvoj stav podsetio na slicne izjave svojevremeno) su patili od KOMPLEKSA vise vrednosti..a kompleks je kompleks,znaci,iskompleksirani ljudi,sto je po meni mnogo gore nego,recimo,biti seljak .

Istina, gimnazijalci su umeli da pate od kompleksa (raznih vrsta), ali ne treba generalizovati. Bilo je tu i dobrih ljudi, kompleksasa imas svuda, ali ako cemo iskreno, % geaka u gimnaziji nije bio nista drugaciji od onog u drugim skolama. Problem sa gimnazijskim geacima je sto su oni latentni, pritajeni a svoje lice otkriju tek na faksu kada misle da ih niko ne gleda....

M4j4:
Gimaznija se razlikovala u to vreme jedino po tome sto je u proseku bila skola sa najvecim % dece bogatih roditelja,direktorske dece,isl,otuda i kompleksi...

U ovome se ne slazem. Nije u gimnaziji bilo mnogo dece poznatih roditelja tj. nije bilo nista vise nego sto ih je bilo (ili ih danas ima) u tehnickoj, medicinskoj ili ekonomskoj. U svakoj skoli su postojali tzv. elitni smerovi na koje su se upisivala deca lokalnih "burzuja" (farmaceutski smer u medicinskoj, carinski u ekonomskoj itd).

Kompleksi se dobijaju onog trenutka kada pocne skolovanje u gimnaziji. Mislim, ja sam ucio u toj gimnaziji i ZNAM da nekim profesorima tamo nije mesto. ZNAM i sta se desavalo u kavezu i toaletima, ZNAM sta se desavalo na ekskurzijama a ZNALO se i mnogo vise od toga! Ipak, gimnazija jeste u jednom trenutku procvetala (zaista), ali to cvetanje nije trajalo dugo jer su se ljudi promenili.

Potpisujem da u gimnaziji (kao i u svakoj drugoj skoli) ima kvalitetne dece koja samo nisu dovoljno stimulisana i motivisana! Nazalost ... to je bio problem i moje generacije.

Slusaj ovu sto ni u jednoj drugoj skoli ne bih ucila :lol: da mnoga deca koja pohadjaju i koja su pohadjala gimnaziju su iskomplexirana i debilna.Godinama ih gledam sa prozora kako se kace po kosu koji je moja ekipa napravila,kako mi prljaju dvoriste jer ne znaju ni kantu da pogode i sto je najstrasnije iz cele te moje generacije niko iz te gimnazije ni sada,a kamoli pre nije smeo A BRE da mi kaze,ali A.Dobra i fina mamina i tatina decica koja posrnu na prvom korako za heroinom i kresom uza zid haustora...Ne svi,ali ima mnogo primera...i onaj odvratni direktor sto prisvaja dvoriste "Parkica" kao gimnazijalsko,kako cu mu jednom razbiti onu debelu bulju,kao "Ne derite se ovde" pa ja u svom dvoristu posle kucnog reda koji prolazi u 17h mogu da se derem do mile volje g-dine...rekao sam mu to pre toliko godina,sad vec ne bih ni smeo da mi pridje jer bi mu pukle naocare za dve sekunde.Kakav direktor-takvi i ucenici!!!

Casual, direktor je sad Lakan!
Sto je, recmo, po malo smesno!
Slazem se za mnogo to toga recenog, NAROCITO ZA MAMINE I TATINE SINOVE, A NAROCITO-NAROCITO ZA MAMINE SINOVE (fuuuuuuuuuj, fuj<fuj< bezi!), DROGERASI se nalaze svuda (Opet fuuuuuuuuj), ali nismo svi taki A BRE!
Bilo nas je finih, dobrih, povucenih, i skromnih, i koji se nismo kacili na kos, i koji smo bacali smece u kante (kad bismo pronasli istE), JEL TAKO WILK??!!

Ja kazem da nikad ne bih upisala drugu skolu, jer Gim jednostavno daje najvise izbora za dalje, i najbolju pripremu za dalje, a i drustvo je najbolje, ako ga uporedimo sa ostalim 'sredinama'!

Back