Kažem da izmišljaš. Vakcinisani, a umrli od Covida su retkost. Nisu retkost umrli nevakcinisani i to svako ima u komšiluku.
Pa ne moze svako da se slozi sa tobom...
Odavno je to jasno...
I to uopste ne znaci da je zato taj neko lazov ,nego jednostavno nije primio novac od istog platishe ili vidi i zakljucuje na drugi nacin..
Ja ne volim da etiketiram na osnovu jednog misljenja, ali ako postoji pattern , e onda ne verujem bas mnogo u slobodno razmisljanje nego vidim ogranicenje razmisljanja...
Ovo tvoje misljenje o nedodirivosti vakcinisanih i jos nekim TV dogmama se i ranije pojavljivalo...
Za sada je ovo sto pisem samo javni utisak pa ti pogledaj zasto ti neko kaze da ti je misljenje obojeno...
Ja licno nikog nisam video da umire pred mojim ocima, niti da kolabira, ali da ima onih koji su umrli posle obe doze i da to cak i nema veze sa dozama ili da ima i u teoriji sasvim logicnih mogucnosti da vakcinisan dodje u sukob imuniteta predvakcine i same vakcine...to nije strano..
Ako se tek sada zavrsava vakcinacija za veliki broj ljudi a to je slucaj, novo stanje nastupa i u ova vremena...
Sad imamo letnje UV zatisje u vezi covida...imali smo ga i prosle godine...sad da li zbog prirode ili zbog svetske zavere, ostaje i ta mogucnost, uvek...nek stoji.
I za razliku od drugih ako je 1% smrtnost, ona je isto tolika i ako umires a vakcinisan si...sto bi bio apsurd...tj siguran sam da ne shvatate sta pricate..
Vakcina mora da ima neki efekat umanjenja zarazenih , inace ebes takvu vakcinu...
To je onih 80%....ili 90%....
To znaci da 10% nije zasticeno ali ne znaci da ce dobiti iako su se vakcinisali...kao sto ni svi koji nisu vakcinisani ne dobiju...
Tako da smrtnost od 1% kod nevakcinisanih je ekvivalentna otprilike 0.01% kod vakcinisanih, inace je vakcina corak totalni..
Ekvivalentna znaci da je smrtnost obolelih ista....
Ne moze se gledati 1% tamo i 1% ovamo jer onda bi efikasnost vakcine u sprecavanju oboljevanja bila manja od 0%...zbog rasipanja rezultata i evidencije..
To je ono sto vi razglabate, ali nekako uvrnuto, bas kao sto smrtnost odredjuju kao broj umrlih sa brojem trenutno zarazenih , sto je takodje novina u covidu, matematicki apsurdna i statisticki neznanje, ali eto svetski naucnici nisu primetili jer se niko od naucnika i ne pita nego igru vode politicari i kvazi novinari..