Вакцинација у Србији - изазови, мере и догађања (1)

Анкета о вакцинацији?

• Примљен Синофарм.

glasova: 24 18,9%
  • Примљен Фајзер.

glasova: 27 21,3%
  • Примљен Спутњик.

glasova: 11 8,7%
  • Примљена Астра Зенека.

glasova: 11 8,7%
  • Нећу се вакцинисати.

glasova: 54 42,5%

• Ukupno glasova
    127
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"ozbiljan teoretičar zavere" je knjiški primer oksimorona

ti si najbolji dokaz za to, uostalom sam si sebe tako krstio
.
Не видим зашто теоретичар завере не би могао да буде озбиљан, али то није поента. То је било на почетку наше дискусије и мој покушај да те опоменем да водиш рачуна шта тврдиш.

Ти то ниси схватио и у три наврата си се тешко насукао, односно ваљда ти је сада јасно шта значи када неко каже да је "озбиљан теоретичар завере".

Први пут је било управо око трајања клиничких испитивања, за које си тврдио да су завршена, а доказао сам да и данас трају, нека чак до 2024. године.

Други пут си тврдио да је вирус изолован и да се зна његов састав, где сам опет доказао да није изолован и да немају појма какав је састав вируса.

Трећи пут око процената ефикасности "вакцина", где се опет испоставило да сам у праву.

Пошто ви, ковид џихадисти, сваког ко вам се супротстави називате теоретичерем завере, опоменуо сам та да сам у тој причи озбиљан, у шта си се на крају и уверио.

.

Poslednja izmena od moderatora:
Не замјери му, цијепио се човјек па га мало избацило из винкла. :lol:

Da si ti meni živ i zdrav ja sam se revakcinisao pre tri meseca, još malo pa stajemo u red da probamo i druge boce.

Što samo Jaguraki da bude lepo, eto koknula se Fajzerom i sad joj se priviđa Galilej moreplovac, zamisli koliko je njoj dobro.

A ja posle ovog smrdljivog kineza

tuga :sad2:

Ja mislim da sirotinja uglavnom trči da se pukne samo zato što je BESPLATNO! i sirće je slatko :lol:

A još su najjaci ovi što puknu Fajzera...
Misle da su elita...:lol:

To sad postalo ono kao neki prestiž među narkosima:

- Elita se puca kokainom (Fajzer)
- Sirotinja duva lepak (AstralniZeka...)

A i jedni i drugi dozu dobijaju dzabe...

:lol:

...

Da si ti meni živ i zdrav ja sam se revakcinisao pre tri meseca, još malo pa stajemo u red da probamo i druge boce.
Što samo Jaguraki da bude lepo, eto koknula se Fajzerom i sad joj se priviđa Galilej moreplovac, zamisli koliko je njoj dobro.
A ja posle ovog smrdljivog kineza
tuga :sad2:
Дирнуло те брате, и те како те дирнуло, онако азијатски споро али темељито. :lol:

.
Не видим зашто теоретичар завере не би могао да буде озбиљан, али то није поента. То је било на почетку наше дискусије и мој покушај да те опоменем да водиш рачуна шта тврдиш.

Ти то ниси схватио и у три наврата си се тешко насукао, односно ваљда ти је сада јасно шта значи када неко каже да је "озбиљан теоретичар завере".

Први пут је било управо око трајања клиничких испитивања, за које си тврдио да су завршена, а доказао сам да и данас трају, нека чак до 2024. године.

Други пут си тврдио да је вирус изолован и да се зна његов састав, где сам опет доказао да није изолован и да немају појма какав је састав вируса.

Трећи пут око процената ефикасности "вакцина", где се опет испоставило да сам у праву.

Пошто ви, ковид џихадисти, сваког ко вам се супротстави називате теоретичерем завере, опоменуо сам та да сам у тој причи озбиљан, у шта си се на крају и уверио.

.

Nije meni teško da iznova objasnim koliki si šarlatan.
Nema nikakve ozbiljnosti u teorijama zavere, možeš biti površan teoretičar zavere, zaluđenik za iste ili klinički slučaj.

Što se tiče pitanja na kojima sam se navodno "nasukao" kao Galilej moreplovac

1) Svi podaci o studijama se nalaze na https://clinicaltrials.gov/ i tamo piše sve za svaku studiju pa i to dokle traje. Sasvim je normalno da se studije nastavljaju, prate se eventualni naknadni efekti, koliko traje dejstvo vakcine itd.

Evo ti podaci za Fajzer studiju, završava se tek 2023. i nikada nisam tvrdio ništa drugo, zato što ja pratim ozbiljne izvore a ne šarlatanske gluposti.
Međutim, obrati pažnju na broj učesnika 43.998, znaju se u glavu, imenom i prezimenom, godinom rođenja, mestom, zdravstvenim stanjem, gde je primio vakcinu ili placebo, šta mu se dešavalo i šta mu se dešava.

Varijanta da možeš da špricaš redom i to koristiš kao uzorak za kliničku studiju je imbecilna gluposti, tako nešto ne bi dali bilo kakve validne rezultate.

Study Type :Interventional (Clinical Trial)
Estimated Enrollment :43998 participants
Allocation:Randomized
Intervention Model:Parallel Assignment
Masking:Triple (Participant, Care Provider, Investigator)
Primary Purpose:Prevention
Official Title:A PHASE 1/2/3, PLACEBO-CONTROLLED, RANDOMIZED, OBSERVER-BLIND, DOSE-FINDING STUDY TO EVALUATE THE SAFETY, TOLERABILITY, IMMUNOGENICITY, AND EFFICACY OF SARS-COV-2 RNA VACCINE CANDIDATES AGAINST COVID-19 IN HEALTHY INDIVIDUALS
Actual Study Start Date :April 29, 2020
Estimated Primary Completion Date :October 29, 2021
Estimated Study Completion Date :April 6, 2023

2) Što se tiče toga da virus nije izolovan i da se ne zna njegov "sastav" (nije virus Coca Cola pa da nas zanima "sastav") imaš opet ozbiljan sajt
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/sars-cov-2/
pa tu pogledaj kako izgleda kompletan sekvencionirani genom virusa ako te baš zanima. Nećeš ništa razumeti ali eto stručnjaci znaju sa čime se borimo, svakoga dana sekvencioniraju nove sojeve i upoređuju ih sa ovim što su Kinezi objavili još u januaru 2020. Nemoj da lupaš po ovom pitanju smejaće ti se deca iz osnovne škole

3) Ne znam kako si sebe ubedio da si ti bio u pravu po bilo kom pitanju a posebno po pitanju efikasnosti vakcina. Masovna vakcinacija je pokazala da su se brojevi koje su objavili proizvođači vakcina uglavnom i potvrdili u praksi iako su novi sojevi postali dominantni što značajno menja situaciju.

Uozbilji se prestani da čitaš smeće i gluposti, čitaj ozbiljne izvore i možda će ti nešto biti i jasno

Ja mislim da sirotinja uglavnom trči da se pukne samo zato što je BESPLATNO! i sirće je slatko :lol:
.
Ма јок, нагрнули су ови што мисле да неће моћи у Грчку десетак дана на одмор.

Па цепај и децу, само да не пропадне море.

.

Дирнуло те брате, и те како те дирнуло, онако азијатски споро али темељито. :lol:

Ma jok, ništa, malo sam ruku osećao i to posle dve nedelje od bockanja ali sve ostalo ništa.

Kad vidim Jaguarku kako je kvalitetno urađena Fajzerom, pričinjava joj se Galilej morepolovac i tvrdi da je pametnija od Njutna, meni baš dođe onako krivo.

Nikome ja nisam rekao, ej treba da se vakcinišeš, samo imam protiv kada neko iznosi teške laži po pitanju vakcina i na to reagujem.
Tvoja odluka, tvoje pravo

Protiv sam covid pasoša i restrikcija, obaveznu vakcinu bih uveo samo za zdravstvene radnike, ostali kako im volja.
I za zaposlene u raznim domovima za stare i sl.

Virus koji je u Kini identifikovan 8. januara 2020. godine ti si već bio preležao oko 5. januara.

Da li si posle radio At da bi to i potvrdio.
Kina je prijavila prvu identifikaciju korone 30 decembra 2019

Zato se zove covid 19.

To sto nisu identifikovali virus novim imenom, ne znaci da ga nije i bilo i pre decembra. Ne znam dal ga je zlatko imao u januaru ili kad god, ali virus je postojao.

protivnik sam vakcinacije, ali virus korone zaista postoji...kako je nastao, ne bih mogao stručno objasniti...verujem, da je nastao veštačkim putem i da iza njega stoje glavni ,,akteri" na planeti...pre nedelju dana, jedna žena iz mog komšiluka je zaglavila u kovid bolnici...mada je preležala virus pre 6 meseci, bila je u izolaciji sa svojom porodicom i evo opet virusa
Virusi mutiraju. To sto si imao grip ne znaci da sledece zime neces zakaciti ponovo.
Virus je prirodan.
Kako mozes da verujes da je moguce otici na pijacu u Wuhanu, i jesti zmije, pacove, pse, macke, sismise i ko zna sta sve jedu tamo
I kupiti to meso bez sanitarne ili veterinarske kontrole, i da to meso ne bude zarazeno bakterijama i virusima? I jedu cak i zivo to, bez termicke obrade.
Ne postoji univerzum u kome je takva praksa nehigijenskog mesa uzrok zaraze, a da se moze negirati.
Sem toga, iz istog razloga konstantno imas zaraze koje dolaze odande, pticije, svinjske i koje jos viruse smo imali, svako malo

Kako nista ne dodje iz S.Koreje, sa Filipina, Vijetnama, Indonezije, 50 zemalja Afrike?

Pa jednostavno, Kinezi imaju najnakaznije navike u ishrani. Nisu ni ostali cvece, al ono sto smo videli iz Wuhana, pogani su.

Nije meni teško da iznova objasnim koliki si šarlatan.
Nema nikakve ozbiljnosti u teorijama zavere, možeš biti površan teoretičar zavere, zaluđenik za iste ili klinički slučaj.

Što se tiče pitanja na kojima sam se navodno "nasukao" kao Galilej moreplovac

1) Svi podaci o studijama se nalaze na https://clinicaltrials.gov/ i tamo piše sve za svaku studiju pa i to dokle traje. Sasvim je normalno da se studije nastavljaju, prate se eventualni naknadni efekti, koliko traje dejstvo vakcine itd.

Evo ti podaci za Fajzer studiju, završava se tek 2023. i nikada nisam tvrdio ništa drugo, zato što ja pratim ozbiljne izvore a ne šarlatanske gluposti.
Međutim, obrati pažnju na broj učesnika 43.998, znaju se u glavu, imenom i prezimenom, godinom rođenja, mestom, zdravstvenim stanjem, gde je primio vakcinu ili placebo, šta mu se dešavalo i šta mu se dešava.

Varijanta da možeš da špricaš redom i to koristiš kao uzorak za kliničku studiju je imbecilna gluposti, tako nešto ne bi dali bilo kakve validne rezultate.

Study Type :Interventional (Clinical Trial)
Estimated Enrollment :43998 participants
Allocation:Randomized
Intervention Model:Parallel Assignment
Masking:Triple (Participant, Care Provider, Investigator)
Primary Purpose:Prevention
Official Title:A PHASE 1/2/3, PLACEBO-CONTROLLED, RANDOMIZED, OBSERVER-BLIND, DOSE-FINDING STUDY TO EVALUATE THE SAFETY, TOLERABILITY, IMMUNOGENICITY, AND EFFICACY OF SARS-COV-2 RNA VACCINE CANDIDATES AGAINST COVID-19 IN HEALTHY INDIVIDUALS
Actual Study Start Date :April 29, 2020
Estimated Primary Completion Date :October 29, 2021
Estimated Study Completion Date :April 6, 2023
.
Мрзи ме сада да се враћам, а и небитно је, односно јасно је да још увек траје трећа фаза клиничких испитивања и да се људима даје супстанца чије дејство се тек испитује.

2) Što se tiče toga da virus nije izolovan i da se ne zna njegov "sastav" (nije virus Coca Cola pa da nas zanima "sastav") imaš opet ozbiljan sajt
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/sars-cov-2/
pa tu pogledaj kako izgleda kompletan sekvencionirani genom virusa ako te baš zanima. Nećeš ništa razumeti ali eto stručnjaci znaju sa čime se borimo, svakoga dana sekvencioniraju nove sojeve i upoređuju ih sa ovim što su Kinezi objavili još u januaru 2020. Nemoj da lupaš po ovom pitanju smejaće ti se deca iz osnovne škole
.
Ма изоловали су они свашта и све то уредно пријавили, само што још нико није доказао да то што су изоловали изазива ову болест.

.
3) Ne znam kako si sebe ubedio da si ti bio u pravu po bilo kom pitanju a posebno po pitanju efikasnosti vakcina. Masovna vakcinacija je pokazala da su se brojevi koje su objavili proizvođači vakcina uglavnom i potvrdili u praksi iako su novi sojevi postali dominantni što značajno menja situaciju.

Uozbilji se prestani da čitaš smeće i gluposti, čitaj ozbiljne izvore i možda će ti nešto biti i jasno
.
Памћење кишне глисте је благодат овог поднебља.

Уживај...

ПС. када примаш трећу дозу и да ли планираш и четврту?

.

...
2) Nećeš ništa razumeti ali eto stručnjaci znaju sa čime se borimo, svakoga dana sekvencioniraju nove sojeve i upoređuju ih sa ovim što su Kinezi objavili još u januaru 2020. Nemoj da lupaš po ovom pitanju smejaće ti se deca iz osnovne škole
.
Да, сигуран сам да ће се деца једног дана смејати, али да се поново вратим на ово,

Кажеш "са оним што су Кинези објавили још у јануару 2020.", претпостављам да је то ова научна студија, па да видимо шта су стварно објавили:

На страни 5. леви стубац, последња реченица: ...2019-нЦоВ - вероватни узрочник вирусне упале плућа у Вухану - је нови бета-корона вирус итд.

На истој страни, десни стубац, трећа реченица: Болест коју вероватно узрокује овај ЦоВ названа је нова корона вирусна упала плућа.

На последњој страни, леви стубац, трећа реченица: У овом извештају описујемо употребу моликуларних техника и секвенцирања ДНК у циљу откривања новог бета корона вируса који је вероватно био узрочник тешке упале плућа код три пацијента у Вухану, Кина.

На последњој страни, десни стубац почетак пасуса: Иако наша студија не испуњава захтеве Коховог постулата, наша анализа пружа доказе који указују на 2019-нЦоВ у епидемији у Вухану.

Дакле у студији на коју се масовно позивају да је изолован и секвенциран вирус, сами аутори поштено кажу да немају појма да ли је то узрочник, односно они претпостављају, и да нису испунили захтеве коховог постулата који је основ инфектологије.

Нису доказали да је то што су изоловали заиста узрочник болести.

Како се сада откривају "нови сојеви" ваљда је јасно само онима који то објављују...

.

Virusi mutiraju. To sto si imao grip ne znaci da sledece zime neces zakaciti ponovo.
Virus je prirodan.
Kako mozes da verujes da je moguce otici na pijacu u Wuhanu, i jesti zmije, pacove, pse, macke, sismise i ko zna sta sve jedu tamo
I kupiti to meso bez sanitarne ili veterinarske kontrole, i da to meso ne bude zarazeno bakterijama i virusima? I jedu cak i zivo to, bez termicke obrade.
Ne postoji univerzum u kome je takva praksa nehigijenskog mesa uzrok zaraze, a da se moze negirati.
Sem toga, iz istog razloga konstantno imas zaraze koje dolaze odande, pticije, svinjske i koje jos viruse smo imali, svako malo

Kako nista ne dodje iz S.Koreje, sa Filipina, Vijetnama, Indonezije, 50 zemalja Afrike?

Pa jednostavno, Kinezi imaju najnakaznije navike u ishrani. Nisu ni ostali cvece, al ono sto smo videli iz Wuhana, pogani su.
KInezi su uvek imali te nakazne navike u ishrani, ali zadnjih godina
poceli su da preteruju pa ne znaju za dosta.
Poceli su da gaje divlje zivotinje po pincipu gajenja pernate zivine
ili svinja pa tako imaju citave farme nekih egzoticnih zivotinja koje
zive u uzasnim uslovima i tako ti virusi dolaze i na pijacu.
Perverzno je jesti neke retke divlje zivotinje.

.
Да, сигуран сам да ће се деца једног дана смејати, али да се поново вратим на ово,

Кажеш "са оним што су Кинези објавили још у јануару 2020.", претпостављам да је то ова научна студија, па да видимо шта су стварно објавили:

На страни 5. леви стубац, последња реченица: ...2019-нЦоВ - вероватни узрочник вирусне упале плућа у Вухану - је нови бета-корона вирус итд.

На истој страни, десни стубац, трећа реченица: Болест коју вероватно узрокује овај ЦоВ названа је нова корона вирусна упала плућа.

На последњој страни, леви стубац, трећа реченица: У овом извештају описујемо употребу моликуларних техника и секвенцирања ДНК у циљу откривања новог бета корона вируса који је вероватно био узрочник тешке упале плућа код три пацијента у Вухану, Кина.

На последњој страни, десни стубац почетак пасуса: Иако наша студија не испуњава захтеве Коховог постулата, наша анализа пружа доказе који указују на 2019-нЦоВ у епидемији у Вухану.

Дакле у студији на коју се масовно позивају да је изолован и секвенциран вирус, сами аутори поштено кажу да немају појма да ли је то узрочник, односно они претпостављају, и да нису испунили захтеве коховог постулата који је основ инфектологије.

Нису доказали да је то што су изоловали заиста узрочник болести.

Како се сада откривају "нови сојеви" ваљда је јасно само онима који то објављују...

.

Jako mi je drago što si UPRAVO TI na ovom primeru JOŠ JEDNOM pokazao kako izgleda pristup teoretičara zavere i koliko je on nenaučan, ograničen, licemeran, senzacionalistički i tabloidan. To je pristup ljudi koji od palidrvca ne vide šumu, koji su spremni da pokupe fragmente koji njima odgovaraju i njih upakuju u nakaradnu, neistinitu i po pravilu izuzetno glupu priču, poštapajući je "dokazima" koji to nisu.

Uzimaš rad OBJAVLJEN 20. 02. 2020 (što znači da je morao biti završen najmanje mesec dana pre toga) u kome se svetska stručna javnost i to u NEJM-u, obaveštava da je kod pacijenata sa netipičnom pneumonijom pronađen novi tip virusa, koji U TOM TRENUTKU označavaju kao verovatni uzročnik. Sve što se kasnije dešava tebe više ne zanima, ni to što je virus potvrđen kao uzročnik, ni to što su zahtevi tzv. Kohovih postulata potvrđeni (u suštini više se koriste Bredford Hill kriterijumi ali nema veze), ni to što su nebrojene laboratorije u svetu potvrdile kineske navode, sekvencu genoma virusa i uzročno posledičnu vezu virusa SARS-CoV-19 i bolest Covid-19. Sve to nema veze, čupa se JEDNA REČ iz konteksta i od nje pravi neverovatna priča, teorija zavere, virusa nema, nema ni bolesti, truju nas iz vazduha, bakterija, kemtrejls, bojni otrovi, da se prisetimo samo nekih idiotarija koje ste lupetali.

Uzgred, koji to od Kohovih postulata nije potvrđen za ovaj virus, baš me zanima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back