Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E0nE14yWQAAj712

Iran: Uspešno testiranje domaće vakcine protiv kovida na ljudima

Iran je objavio da se njihova domaća vakcina uspešno pokazala prilikom testiranja na ljudima, a vakcina je dobila ime "fakra", u znak sećanja na pokojnog nuklearnog naučnika Mohsena Fakrizadeha, javila je IRNA.
Njegov sin je učestvovao u ispitivanjima kao dobrovoljac, preneo je Tas.
Prva klinička ispitivanja vakcine, koju je razvio Iranski centar Ministarstava odbrane na čijem čelu se nekada nalazio Fakrizadeh, počela su u martu.
Iran je do sada razvio nekoliko domaćih vakcina protiv koronavirusa, pa je tako treća faza ispitivanja vakcine KoV-Iran Barakat započela je krajem aprila.
Direktor naučnog odbora u iranskom Kriznom centru za borbu protiv koronavirusa Mostafa Ganei rekao je da bi vakcina mogla biti odobrena za upotrebu u maju, a drugi lekovi domaće proizvodnje za još dva do tri meseca.

(Tanjug)​

3 states have already reached Biden's new vaccination goal, but vaccine hesitancy may make it challenging for others​

article video

In three states, more 70% of adults have already received at least one dose of Covid-19 vaccine, federal data showed Wednesday -- meaning they've reached the Biden administration's new vaccination goal months ahead of the July 4 target.
Those three states are New Hampshire, Massachusetts and Vermont, US Centers for Disease Control and Prevention data showed. Three others are very close, with more than two-thirds of adults vaccinated with at least one dose: Connecticut, Maine and Hawaii.

https://www.cnn.com/2021/05/05/health/us-coronavirus-wednesday/index.html

3 states have already reached Biden's new vaccination goal, but vaccine hesitancy may make it challenging for others​

article video

In three states, more 70% of adults have already received at least one dose of Covid-19 vaccine, federal data showed Wednesday -- meaning they've reached the Biden administration's new vaccination goal months ahead of the July 4 target.
Those three states are New Hampshire, Massachusetts and Vermont, US Centers for Disease Control and Prevention data showed. Three others are very close, with more than two-thirds of adults vaccinated with at least one dose: Connecticut, Maine and Hawaii.

Suterenisti na respiratorima. :mrgreen:

article video

Bajden ko Vesić...uzombirao se na 70%...
Neverovatna je ta opsednutost globalnih i lokalnih pajaca...

...

Što se tiče kampanje protiv AZ vakcine, samo dva podatka:
- Pfizer je u prvom kvartalu ove godine povećao dobit za oko 30% dok je AZ istu povećala za 4%.
- Slučajevi zgrušavanja krvi posle primljene vakcine iznose 4 slučaja na 1 milion vakcinisanih kod Pfizer, odnosno 5 slučajeva na milion vakcinisanih kod AZ vakcine, što će reći da razlike praktično i nema, dok za rusku nema ni podataka (a istog je tipa kao AZ).

AZ i Oxford, od starta sve svoje podatke javno objavljuje i u potpunosti, takođe su jedini koji ne prave profit na vakcinama.
Svi ostali, Fajzer, Moderna, Rusi, Kinezi, J&J, objavljuju samo koliko moraju i dobro naplaćuju svoje vakcine.

Čisto da se ima u vidu, AZ je od starta bila vakcina pod najvećom pažnjom dok su ostale prošle bez prevelike pompe.

U svijetu upotrijebljeno više od 1,18 milijardi doza vakcina protiv COVID-19​

Prema podacima objavljenim na stranici “ourworldindata.org“, najviše doza vakcina iskorišteno je u Kini, više od 279.900.000​

U svijetu je do sada upotrijebljeno više od 1,18 milijardi doza vakcina kako bi se osigurao imunitet protiv koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).
Prema podacima objavljenim na stranici "ourworldindata.org", najviše doza vakcina iskorišteno je u Kini, više od 279.900.000.
Slijede Sjedinjene Američke Države (SAD) sa 246.780.000 doza, Indija 156.080.000, Velika Britanija 50.090.000, Brazil 43.960.000, Njemačka 30.150.000 i Turska 24.012.000.
Među vodećim zemljama po broju primijenjenih vakcina protiv COVID-19 nalaze se i Francuska sa 22.410.000 doza, Italija 21.160.000, Indonezija 20.170.000, Rusija 20.110.000, Meksiko 18.470.000, Španija 17.130.000, Čile 14.850.000, Kanada 14.050.000, Poljska 12.000.000, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) 10.670.000 i Izrael 10.470.000.
Na Sejšelima je upotrijebljeno najviše doza vakcina na 100 ljudi u odnosu na ukupnu populaciju. U toj zemlji, gdje je broj iskorištenih doza vakcina premašio broj stanovnika, iznosi 128,89 doza na 100 ljudi.
Slijede Izrael sa 120,93 doza na svakih 100 ljudi, UAE 107,85, San Marino 88,22, Čile 77,68, Malta 77,44, Bahrein 75,42, Maldivi 73,92, SAD 73,79, Velika Britanija 73,78, Mađarska 63,67, Butan 62,27, Monako 62,15, Katar 55,76, Urugvaj 53,78.
Turska je sa 24.012.472 doze sedma u svijetu prema broju iskorištenih vakcina, dok su u toj državi date 27,62 doze na svakih 100 ljudi. Prvu dozu vakcine primilo je 14.237.187 osoba, dok je 9.775.285 osoba revakcinisano.
- Jaz između sjevera i juga -
Prema distribuciji vakcina po kontinentima, Azija zauzima prvo mjesto sa 558.480.000 doza vakcina, a potom slijede Sjeverna Amerika sa 284.880.000 i Evropa sa 232.620.000.
Kontinenti i regije na južnoj hemisferi značajno zaostaju za regijama na sjevernoj hemisferi. U Južnoj Americi do sada je dato 78.110.000 doza vakcina, u Africi 18.800.000, a u Okeaniji 2.570.000 doza.
Sve vakcine protiv COVID-19, osim jedne, koje su dobile dozvolu za upotrebu, daju se u dvije doze. Prema tome, broj upotrijebljenih doza vakcina ne znači da je isti broj osoba i vakcinisan.
Globalna pandemija COVID-19 proširila se u više od 200 država i regija. Broj slučajeva zaraze u svijetu premašio je 154.998.000, a više od 3.241.000 ljudi preminulo je od posljedica zaraze koronavirusom.

https://www.aa.com.tr/ba/korona-virus/u-svijetu-upotrijebljeno-više-od-1-18-milijardi-doza-vakcina-protiv-covid-19/2229939

Što se tiče kampanje protiv AZ vakcine, samo dva podatka:
- Pfizer je u prvom kvartalu ove godine povećao dobit za oko 30% dok je AZ istu povećala za 4%.
- Slučajevi zgrušavanja krvi posle primljene vakcine iznose 4 slučaja na 1 milion vakcinisanih kod Pfizer, odnosno 5 slučajeva na milion vakcinisanih kod AZ vakcine, što će reći da razlike praktično i nema, dok za rusku nema ni podataka (a istog je tipa kao AZ).

AZ i Oxford, od starta sve svoje podatke javno objavljuje i u potpunosti, takođe su jedini koji ne prave profit na vakcinama.
Svi ostali, Fajzer, Moderna, Rusi, Kinezi, J&J, objavljuju samo koliko moraju i dobro naplaćuju svoje vakcine.

Čisto da se ima u vidu, AZ je od starta bila vakcina pod najvećom pažnjom dok su ostale prošle bez prevelike pompe.
Zar ti stvarno mislis da je FDA poremecena pa je Pfizer/Biontechu i
Modernoj dala dozvolu na lepe oci, a eto AZ jos uvek nije dobila dozvolu
u USA i CH.? Za Sinofarm i Sinovac videcemo kako stoje stvari, a verovatno ne stoje uopste dobro, a Rusiju izgleda i ne zanima da daje
dokumentaciju SZO.

u USA i CH.? Za Sinofarm i Sinovac videcemo kako stoje stvari, a verovatno ne stoje uopste dobro, a Rusiju izgleda i ne zanima da daje
dokumentaciju SZO.

Grešiš

WHO je objavila rezultate za Sinovac, korektni su, taman koliko se i pretpostavljalo bazirano na inicijalnim podacima
Očekuje se da WHO vrlo brzo registruje obe kineske

Uzgred nemam ja šta da mislim, podatke o AZ je objavio Robert Koh institut, vodeća nemačka i evropska instutucija te vrste.

Grešiš

WHO je objavila rezultate za Sinovac, korektni su, taman koliko se i pretpostavljalo bazirano na inicijalnim podacima
Očekuje se da WHO vrlo brzo registruje obe kineske

Uzgred nemam ja šta da mislim, podatke o AZ je objavio Robert Koh institut, vodeća nemačka i evropska instutucija te vrste.
Objavio je naravno i Robert Koch, ali je taj isti objavio i za Modernu
i BioNtech. Nisu to nikakve tajne, bez transparentnosti nema dozvole.

u USA i CH.?
Ja mislim tako.

Za Sinofarm i Sinovac videcemo kako stoje stvari, a verovatno ne stoje uopste dobro, a Rusiju izgleda i ne zanima da daje
dokumentaciju SZO.
Grešiš. Rusi su predali dokumentaciju još u januaru.
SZO se pravi pametan, nije navodni problem u efikasnosti, već u nuspojavama i to je ono gde SZO zaj*bava
Ruse i Kineze. Doduše, ovi se ni ne tangiraju previše zbog toga...

Poslednja izmena:
Objavio je naravno i Robert Koch, ali je taj isti objavio i za Modernu
i BioNtech. Nisu to nikakve tajne, bez transparentnosti nema dozvole.
Ja sam , malo i protiv svoje volje, bila prinudjena da uzmem AZ,
razlog je 95% (BioNtech) zastite prema AZ 80%, ali nisam mogla
da biram. Ti si, ako se ne varam dobio kinesku Sinofarm, verovatno
je prvih dana u Srbiji bilo samo nje pa si nju uzeo. I ja bih isto tako
da sam na tvom mestu. Na jesen cemo se potruditi da dobijemo ove
mRNA vakcine.

Ja sam , malo i protiv svoje volje, bila prinudjena da uzmem AZ,
razlog je 95% (BioNtech) zastite prema AZ 80%, ali nisam mogla
da biram. Ti si, ako se ne varam dobio kinesku Sinofarm, verovatno
da sam na tvom mestu. Na jesen cemo se potruditi da dobijemo ove
mRNA vakcine.

Боље би било да не напишеш да си била "принуђена" на имунизацију Оксфорд/Зенека вакцином, јер ће ова господа са најјефтинијих седишта помислити да је дошао по тебе СС и спровео те на место злочина.

Ti si, ako se ne varam dobio kinesku Sinofarm, verovatno
da sam na tvom mestu.
Tačno, dobro si zapamtila.
Samo što sam ja hteo kinesku zbog, kako sam već napisao, vrste vakcine.
Kineska je pravljena od umrtvljenog (celog) virusa, tako da bi trebalo i na mutacije da deluje mnogo
efikasnije od ostalih.
To je tradicionalna vakcina, svi smo primali takve kao deca, niko od mojih poznanika nije imao nikakve nuspojave.

Tačno, dobro si zapamtila.
Samo što sam ja hteo kinesku zbog, kako sam već napisao, vrste vakcine.
Kineska je pravljena od umrtvljenog (celog) virusa, tako da bi trebalo i na mutacije da deluje mnogo
efikasnije od ostalih.
To je tradicionalna vakcina, svi smo primali takve kao deca, niko od mojih poznanika nije imao nikakve nuspojave.
Ма ја вам гарантујем до краја године ће све вакцине бити регистроване од стране СЗО.
Е сада биће још затезања на релацији ЕУ-САД-Кина-Русија али дугорочно није одрживо.
Рецимо сада тренутно Кина не пушта никога у Кину ко није вакцинисан кинеском вакцином а ЕУ у ЕУ ко није вакцинисан вакцином коју је ЕУ регулатива одобрила.Према томе у питању је политика али реално Светска здравствена организација ће до краја године све вакцине регистровати.Сви желе нормализацију односа и проток људи.Мораће сви прихватити све вакцине или нема протока људи а то није могуће дугорочно.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back