Branko Lori
Zaslužan član
- Poruka
- 108.432
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Suterenisti na respiratorima.3 states have already reached Biden's new vaccination goal, but vaccine hesitancy may make it challenging for others
![]()
In three states, more 70% of adults have already received at least one dose of Covid-19 vaccine, federal data showed Wednesday -- meaning they've reached the Biden administration's new vaccination goal months ahead of the July 4 target.
Those three states are New Hampshire, Massachusetts and Vermont, US Centers for Disease Control and Prevention data showed. Three others are very close, with more than two-thirds of adults vaccinated with at least one dose: Connecticut, Maine and Hawaii.
https://www.cnn.com/2021/05/05/health/us-coronavirus-wednesday/index.html
People aged over 50 in Britain to be offered 3rd COVID vaccine shot in autumn
Everyone aged over 50 in Britain will be offered a third COVID-19 vaccination jab in the autumn in an attempt to eradicate the threat from the infection entirely by Christmas, The Times newspaper reported.
https://www.reuters.com/world/uk/pe...d-covid-vaccine-shot-autumn-times-2021-05-04/
3 states have already reached Biden's new vaccination goal, but vaccine hesitancy may make it challenging for others
![]()
In three states, more 70% of adults have already received at least one dose of Covid-19 vaccine, federal data showed Wednesday -- meaning they've reached the Biden administration's new vaccination goal months ahead of the July 4 target.
Those three states are New Hampshire, Massachusetts and Vermont, US Centers for Disease Control and Prevention data showed. Three others are very close, with more than two-thirds of adults vaccinated with at least one dose: Connecticut, Maine and Hawaii.
https://www.cnn.com/2021/05/05/health/us-coronavirus-wednesday/index.html
ko garantuje da će sledeća shot doza da bude besplatna?People aged over 50 in Britain to be offered 3rd COVID vaccine shot in autumn
Everyone aged over 50 in Britain will be offered a third COVID-19 vaccination jab in the autumn in an attempt to eradicate the threat from the infection entirely by Christmas, The Times newspaper reported.
https://www.reuters.com/world/uk/pe...d-covid-vaccine-shot-autumn-times-2021-05-04/
Pada kiša...Kako je na Novom Zelandu?
Zar ti stvarno mislis da je FDA poremecena pa je Pfizer/Biontechu iŠto se tiče kampanje protiv AZ vakcine, samo dva podatka:
- Pfizer je u prvom kvartalu ove godine povećao dobit za oko 30% dok je AZ istu povećala za 4%.
- Slučajevi zgrušavanja krvi posle primljene vakcine iznose 4 slučaja na 1 milion vakcinisanih kod Pfizer, odnosno 5 slučajeva na milion vakcinisanih kod AZ vakcine, što će reći da razlike praktično i nema, dok za rusku nema ni podataka (a istog je tipa kao AZ).
AZ i Oxford, od starta sve svoje podatke javno objavljuje i u potpunosti, takođe su jedini koji ne prave profit na vakcinama.
Svi ostali, Fajzer, Moderna, Rusi, Kinezi, J&J, objavljuju samo koliko moraju i dobro naplaćuju svoje vakcine.
Čisto da se ima u vidu, AZ je od starta bila vakcina pod najvećom pažnjom dok su ostale prošle bez prevelike pompe.
Zar ti stvarno mislis da je FDA poremecena pa je Pfizer/Biontechu i
Modernoj dala dozvolu na lepe oci, a eto AZ jos uvek nije dobila dozvolu
u USA i CH.? Za Sinofarm i Sinovac videcemo kako stoje stvari, a verovatno ne stoje uopste dobro, a Rusiju izgleda i ne zanima da daje
dokumentaciju SZO.
Objavio je naravno i Robert Koch, ali je taj isti objavio i za ModernuGrešiš
WHO je objavila rezultate za Sinovac, korektni su, taman koliko se i pretpostavljalo bazirano na inicijalnim podacima
Očekuje se da WHO vrlo brzo registruje obe kineske
Uzgred nemam ja šta da mislim, podatke o AZ je objavio Robert Koh institut, vodeća nemačka i evropska instutucija te vrste.
Ja mislim tako.Zar ti stvarno mislis da je FDA poremecena pa je Pfizer/Biontechu i
Modernoj dala dozvolu na lepe oci, a eto AZ jos uvek nije dobila dozvolu
u USA i CH.?
Grešiš. Rusi su predali dokumentaciju još u januaru.Za Sinofarm i Sinovac videcemo kako stoje stvari, a verovatno ne stoje uopste dobro, a Rusiju izgleda i ne zanima da daje
dokumentaciju SZO.
I?Ja mislim tako.
Grešiš. Rusi su predali dokumentaciju još u januaru.
Ja sam , malo i protiv svoje volje, bila prinudjena da uzmem AZ,Objavio je naravno i Robert Koch, ali je taj isti objavio i za Modernu
i BioNtech. Nisu to nikakve tajne, bez transparentnosti nema dozvole.
Ja sam , malo i protiv svoje volje, bila prinudjena da uzmem AZ,
razlog je 95% (BioNtech) zastite prema AZ 80%, ali nisam mogla
da biram. Ti si, ako se ne varam dobio kinesku Sinofarm, verovatno
je prvih dana u Srbiji bilo samo nje pa si nju uzeo. I ja bih isto tako
da sam na tvom mestu. Na jesen cemo se potruditi da dobijemo ove
mRNA vakcine.
Tačno, dobro si zapamtila.Ti si, ako se ne varam dobio kinesku Sinofarm, verovatno
je prvih dana u Srbiji bilo samo nje pa si nju uzeo. I ja bih isto tako
da sam na tvom mestu.
Ма ја вам гарантујем до краја године ће све вакцине бити регистроване од стране СЗО.Tačno, dobro si zapamtila.
Samo što sam ja hteo kinesku zbog, kako sam već napisao, vrste vakcine.
Kineska je pravljena od umrtvljenog (celog) virusa, tako da bi trebalo i na mutacije da deluje mnogo
efikasnije od ostalih.
To je tradicionalna vakcina, svi smo primali takve kao deca, niko od mojih poznanika nije imao nikakve nuspojave.