Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
В Германии признали эффективность «Спутника V» и допустили его регистрацию в ЕС.

Глава Постоянного комитета по вакцинации при правительстве Томас Мертенс заявил, что российская вакцина может оказаться более эффективной, чем AstraZeneca, пишет The Times.

«В отличие от вакцины AstraZeneca, в ней [в вакцине «Спутник V»] используются два разных вирусных вектора для первой и второй доз. Это очень умное решение», — отметил Мертенс.

«Это хорошая вакцина, и я предполагаю, что её разрешат к применению в ЕС», — сказал он в интервью Rheinische Post, добавив, что у российских учёных большой опыт в создании вакцин.

Ранее Европейское агентство лекарственных средств начало экспертизу «Спутника V». Словакия и Венгрия, напомним, уже одобрили применение препарата, не дожидаясь регистрации со стороны регулятора

Šta će sad Gejts and comp. ?

Moraće da prospu FAJZERA - brzodelujućeg, i Zeneku ?

Kakva šteta.

Oni posejali a Putin da požanje.

Beli čovek nastavlja da Pušta Vodu po gazdama radovana četvrtog (botoksiranoj kremaljskoj nakazi, i žderaču pasa Čen Bo)

"I Italija je odlučila da zabrani seriju AstraZenece nakon smrti dvojice muškaraca na Siciliji, piše Reuters. Zabrana je uvedena kao “predostrožnost” navodi italijansko zdravstveno tijelo uz dodatak da nije uspostavljena veza između vakcina i “ozbiljnih štetnih događaja”.

Jedan muškarac od 43 godine umro je navodno od srčanog udara dan nakon vakcinacije. Drugi muškarac od 50 godina umro je 12 dana nakon vakcinacije. Lokalne novine izvjestile su da se razbolio u roku od 24 sata nakon primanja vakcine te da se nije oporavio."

Rade ove zapadne "vakcine" a ? :think:

Бугарски премијер Бојко Борисов наложио је да се привремено обустави вакцинација становништва вакцином компаније „АстраЗенека“.
„Док не добијемо писмено обавештење од Европске агенције за лекове са јасним упутством да ли је безбедно вакцинисати вакцином 'АстраЗенека' или не – прекините са вакцинацијом“, рекао је премијер, обраћајући се колегама током радног састанка.
Према његовим речима, Европска комисија склапа споразуме са произвођачима, а земље ЕУ су само потрошачи.
Министар здравља Костадин Ангелов је изразио спремност да потпише одговарајући налог.
Директор бугарске Извршне агенције за лекове Богдан Кирилов је додао да ће Бугарска наставити са вакцинацијом и да ће користити две друге вакцине – „Фајзер“ и „Модерну“.
Подсетимо, седам земаља Европске уније привремено је обуставило вакцинацију „Астра зенеком“, д

Информагентства – со ссылкой на высокопоставленный источник в Кремле:
✔️ На фоне растущего спроса на российскую вакцину "Спутник V" во всем мире, в том числе в европейских странах, США и их союзники, по данным наших спецслужб, планируют развернуть масштабную информационную кампанию, нацеленную на формирование предвзятого отношения к отечественным научным разработкам в сфере противодействия распространению коронавирусной инфекции.

✔️ Через подконтрольные неправительственные организации (Агентство США по международному развитию, Фонд Сороса, Фонд "Томсон Рейтер") и медиаструктуры ("Би-би-си", Рейтер, "Интерньюс") готовится сценарий информационной атаки на "Спутник V", в рамках которой намечено подкреплять продвигаемые тезисы о "неэффективности и опасности вакцины" инсценировкой массовой гибели людей якобы в результате использования препарата.

✔️ Целевой аудиторией антироссийской информационной кампании выбраны европейские страны, зарегистрировавшие вакцину "Спутник-V" для экстренного использования, - это Венгрия, Словакия, Сербия, Черногория, Сан-Марино и Северная Македония.

✔️ Одновременно США и их союзники планируют тиражировать "разоблачительные материалы" о некомпетентности российских специалистов в области вакцинации и иммунологии.

✔️ Такие действия США и союзников свидетельствуют об их попытках принизить вклад российской науки в глобальную борьбу с распространением коронавируса, подорвать доверие мирового сообщества к нашим научным разработкам и воспрепятствовать их сертификации Всемирной организацией здравоохранения, а также уменьшить спрос на вакцину "Спутник V", которая заняла второе место по количество одобривших ее стран.

✔️ Сами США ведут беспрецедентно агрессивную политику продвижения своей вакцины Pfizer, добиваясь освобождения американской стороны не только от выплат возможных компенсаций гражданам по судебным искам в случае появления побочных эффектов, но и от материальной ответственности за халатность непосредственного производителя, включая фабричный брак и нарушение условий хранения.

Информагентства – со ссылкой на высокопоставленный источник в Кремле:
✔ На фоне растущего спроса на российскую вакцину "Спутник V" во всем мире, в том числе в европейских странах, США и их союзники, по данным наших спецслужб, планируют развернуть масштабную информационную кампанию, нацеленную на формирование предвзятого отношения к отечественным научным разработкам в сфере противодействия распространению коронавирусной инфекции.

✔ Через подконтрольные неправительственные организации (Агентство США по международному развитию, Фонд Сороса, Фонд "Томсон Рейтер") и медиаструктуры ("Би-би-си", Рейтер, "Интерньюс") готовится сценарий информационной атаки на "Спутник V", в рамках которой намечено подкреплять продвигаемые тезисы о "неэффективности и опасности вакцины" инсценировкой массовой гибели людей якобы в результате использования препарата.

✔ Целевой аудиторией антироссийской информационной кампании выбраны европейские страны, зарегистрировавшие вакцину "Спутник-V" для экстренного использования, - это Венгрия, Словакия, Сербия, Черногория, Сан-Марино и Северная Македония.

✔ Одновременно США и их союзники планируют тиражировать "разоблачительные материалы" о некомпетентности российских специалистов в области вакцинации и иммунологии.

✔ Такие действия США и союзников свидетельствуют об их попытках принизить вклад российской науки в глобальную борьбу с распространением коронавируса, подорвать доверие мирового сообщества к нашим научным разработкам и воспрепятствовать их сертификации Всемирной организацией здравоохранения, а также уменьшить спрос на вакцину "Спутник V", которая заняла второе место по количество одобривших ее стран.

✔ Сами США ведут беспрецедентно агрессивную политику продвижения своей вакцины Pfizer, добиваясь освобождения американской стороны не только от выплат возможных компенсаций гражданам по судебным искам в случае появления побочных эффектов, но и от материальной ответственности за халатность непосредственного производителя, включая фабричный брак и нарушение условий хранения.

У овом случају сам мало више на руској страни, мања су ђубрад испали..али ако западњаци и даље буду омаловажавали и сумњичили руске вакцине не треба уопште жалити ни те Русе.
И они су саучесници ове прљве игре, и они се понашају као да је све елементарна непогода и користе ситуацију за своју зараду и ширење свог утицаја.

Nego kako prolaze antivaxeri u Kini ? :aha:
Kazem ja kolegi da necu da se vakcinisem ako ne mora. Ovako me je pogledao:
tenor (9).gif

Osetila sam se kao dr Jovana Stojkovic.
....onda sam dodala , da cu svakako da se vakcinisem ako BAS MORA
ali onda su me ispalili i rekli da prvo vakcinisu lokalce....

.
Ја сам против тога да се над људима спроводи било какав експеримент.

Нарочито сам против тога да се људи присиљавају да учествују у експерименту претњом ускраћивања било каквих права ако одбију учешће.

.
Za ekspreriment se prijavljujes dobrovoljno.

A to za ista prava, to hoce i pusaci i pijanice a i huligani za svoj slucaj. Ja sam jasno jednom pisao ovde, ako se ti pridrzavas mera, vodis racuna o sebi i o drugima, ne kasljes ljudima za vrat i ne ides u provod ako imas temperaturu i simptome virusa, onda uz negativan test mozes da trazis da putujes. Tako nesto se i ocekuje i na delu je. A ono, ja kako hocu, a sistem da me cuva, to je bezobrazluk.

Ovde se ne radi samo o vakcini. Imas slucajeve da ljudi nece da se vakcinisu, nece da postuju bilo kakve mere, hoce da zive kako sami hoce, rade na ometanju suzbijanja pandemije, negiraju postijanje virusa, pa kada im se zlo dogodi, onda idu u iste te bolnice koje su "farsa" a lece ih isti ti "glumci" od doktora.Tada dok ih lece onda je sve kul i nema mnogo teorija zavere, vec je jedina teorija da se prezivi.Treba da umre svako nekom drag da bi se dozvao pameti.

Svaki antivax i sumnjavax bih ja razumeo da je zasnovan na zdravoj osnovi- Ok, ja sam skeptik, imam strah, ali zato cuvam sebe i druge- Ovde je na delu na zalost antivax "boli me uvo, sta mi mozete, hocu ista prava, a ako mi se nesto desi, lecite me."

Kapiras poentu. Opet kazem, ne zameri na jakim recima. Nije sve striktno upuceno tebi. Pricam u 5 lica :)

Ја мислим да је и најбоље на шест месеци. Ипак су животи у питању.

Увео бих само један обавезан папир, да свако ко неће да се вакцинише, одриче се права на болничку негу услед ковида.
Запомагали би... тражили би пет. 😂
ja necu da se vakcinisem, makar umro, a ti ako mislis da treba da mi mi se uskrati pomoc ako krvarim ili slicno, to je na tvojoj savesti - neka iskrvarim na smrt ako se ti pitas, mada ja mislim da si ti niko i nista. laprdalo koje se nista ne pita.

nisam lep kao ova, ali bar imam nesto u glavi, poslednji mohikanac, koga necete uvuci u korona SEKTU!
Utah Mother Dies Four Days After Second Dose Of Moderna COVID-19 Vaccine
1615570264194.png

ubise lepoticu na pravdi boga!

samo ako te zanima koje sve vitamine pijem, mozes slobodno da pitas, a ostalo...jedan od korone, ima krv u plucima, na samrti... izgleda da je gotov, a znam ga...mada je 17 godina stariji od mene

a vidi ovu lepoticu, 39 godina samo, ubi je MODERNA VAKSINA! jel ti je nije zao?
A mislis da u tim vitaminima ne stavljaju nano chip-ove ?
Gotov si takos!

Za ekspreriment se prijavljujes dobrovoljno.

Тако би требало да буде, али се у овом случају врши притисак прво путем медија, затим изјава којекога о безбедности "вакцина", а сада се чак и прети ускраћивањем неких права људима који одбијају да учествују у овом несхватљивом експерименту.

Ја бих некако и разумо да се ради о вакцини.

Међутим, овде се захтева да се људи подвргну дејству некакве супстанце која је и даље у трећој фази клиничких испитивања, дакле не испуњава ни елементарни услов да се разматра одобравање назива вакцина.

То је по свим досадашњим правним и научним параметрима злочин.

...
Opet kazem, ne zameri na jakim recima. Nije sve striktno upuceno tebi. Pricam u 5 lica :)
.
Ма не оптерећуј се овим, ми се бар знамо са других тема :mrgreen:

.

A sto doticni ne kaze ko ce se to obagatiti?Imenom i prezimenom ili barem firmom. I sta je zapravo farmaceutska mafija? Onaj ko prodaje lek za koronu ili onaj koji bi da je zaustavi? Pa ne moze biti i jedno i drugo. I jos jedna stvar, kada se isti poslanik razboli ili mu treba kavav hiruski zahvat, gde on ide i postavljaju li se bilo kakva pitanja tada o bilo kakvoj mafiji, lekovima, i zaradama? Ta floskula o farmaceutskoj mafiji je mnogo manja u poredjenju sa jos cuvenojim a tice se korupcije i politike. Na svakom cosku. I sta se upste postize sa napadom na lekare i na medicinu? Ko to treba da zaradi od lekova bilo kojih? Ko treba da ih proizvodi? Jel drzava treba da zaradi? Hajde da krenemo od drugih grana - Ko zaradjuje od mobilnih telefona? Hocemo da prestanemo da kupujemo smart telefone da ne zaradjuje vise Apple i Samsung mafija? Kakvo ustrojstvo sveta ima doticni politicar u glavi. A tek oni koji mu se dive...
Zato sto je previse ocigledno, ne znam da li hoces da ti nabroji firme koje prave vakcine i koje ce se obogatiti od ovoga ili hoces da saznas tacna imena vlasnika tih firmi sto se saznaje u dva klika ali u svakom slucaju previse je ocigledno da bi tu iko ista objasnjavao.

Тако би требало да буде, али се у овом случају врши притисак прво путем медија, затим изјава којекога о безбедности "вакцина", а сада се чак и прети ускраћивањем неких права људима који одбијају да учествују у овом несхватљивом експерименту.

Ја бих некако и разумо да се ради о вакцини.

Међутим, овде се захтева да се људи подвргну дејству некакве супстанце која је и даље у трећој фази клиничких испитивања, дакле не испуњава ни елементарни услов да се разматра одобравање назива вакцина.

То је по свим досадашњим правним и научним параметрима злочин.

.
Ма не оптерећуј се овим, ми се бар знамо са других тема :mrgreen:

.

👍🏻👍🏻👍🏻
Razumem ja tebe, ali moras razumeti i situaciju. Kada je onomad u ratu Banjaluka bila bez struje 42 dana, nisu mogli stanovnici ocekivati da ce imati nocnu rasvetu... Znaci, nuzda zakon menja. Ja svakako verujem da ce vakcine za 5 godina biti bolje i unapredjenije od ovih koje su sada. Medjutim, i ove koje se nude, kakve god da su, a verujem da nisu lose, dace ti kakvu takvu zastitu. Ili barem ogromnoj vecini onih koji je dobiju.

Ne moze me niko ubediti da je npr. 2-3 promila alkohola u krvi nakon izlaska iz kafane (pre pandemije) bilo manje opasnije po telo od bilo koje vakcine koja se nudi danas ili koja se ikada nudila. Ljudi jedu kojekakvo smece od mesnih preradjevina,sokove sa svim cudima i tzv.hemijom koja je dokazano stetna po zdravlje, dok se vakcine plase kao djavo od krsta... Ja ne znam u cemu je fora ali tako je. Nikada nisam sreo kampanju da puca na sva zvona protiv svih tih stvari i tzv mafija, ali zato je farmaceutska mafija (gde se ne zna da li je mafija homeopatija, zepter, aletrenativa medica ili pfizer, jer jedno iskljucuje drugo ili trece ali hajde sad...) na nekom radaru odredjene grupacije koja je pre bliza crkvi/dzamiji i pecini nego bilo cemu sto ima veze sa bilo kojom strukom iz bilo koje oblasti.

Vezano za prisilu- Evo ti primera. Policija te kaznjava za pojas ako ga ne vezes cak i na zadnjem sedistu vise nego da prekoracis 10km/h od ogranicenja, iako ti nikoga ne ugrozavas time sto se nisi licno vezao.Imas slucajeve gde je sigurnosni pojas u autu negativno uticao na ljude prilikom nesreca. Pa ne vidim da se neko buni za tu nelogicnost niti da je iko ikada igde nesto tako doveo u pitanje.
Ali uglavnom, pojas zastiti od nesrece. Iako ce te po statistici pre ubiti pojas nego vakcina 😂

• Podržavam
Reactions: iig
Zato sto je previse ocigledno, ne znam da li hoces da ti nabroji firme koje prave vakcine i koje ce se obogatiti od ovoga ili hoces da saznas tacna imena vlasnika tih firmi sto se saznaje u dva klika ali u svakom slucaju previse je ocigledno da bi tu iko ista objasnjavao.
Evropske farma industrije batalile su proizvodnju vakcina ( Svajcarska
na primer jos pre 10 godina) pa zato i nema postrojenja za proizvdnju
jer se na vakcinama nista ne zaradjuje.
Astra Zeneca upakovana , spremljena za upotrebu kosta 1,5 dolara.
Farma industrija zaradjuje miliarde od budala koji od jura do sutra
piju nekakve vitamine, kalijume, kalcijume, magnezijume.

👍🏻👍🏻👍🏻
Razumem ja tebe, ali moras razumeti i situaciju. Kada je onomad u ratu Banjaluka bila bez struje 42 dana, nisu mogli stanovnici ocekivati da ce imati nocnu rasvetu... Znaci, nuzda zakon menja. Ja svakako verujem da ce vakcine za 5 godina biti bolje i unapredjenije od ovih koje su sada. Medjutim, i ove koje se nude, kakve god da su, a verujem da nisu lose, dace ti kakvu takvu zastitu. Ili barem ogromnoj vecini onih koji je dobiju.
.
Па да би уопште разумео ситуацију, мораш да располажеш неким подацима и одатле да распетљаваш даље, шта и како.

На званичном сајту светске здравствене организације објављен је податак да је укупна смртност од Ковид-19 0,26%, а "вероватно и много нижа". Амерички Центар за контролу и спречавање болести званично је објавио податке по старосним групама, где је смртност популације до 69 година отприлике на нивоу "обичног" грипа, а од 70 година старости расте, што је и природни тренд, ништа необично. У Србији је пресечан животни век 71 (или 73) године и то је то. Дакле релативно безазлена болест

Сада се популација која практично није угрожена (старости 0-69 година) подвргава једном експерименту и излаже непотребном здравственом ризику супротно свим правним и научним нормама.

Овде не постоји никаква нужда јер је јасно да највећи број људи у свету неће уопште бити заражен, од заражених највећи број неће имати никакве симптоме, од ових са симптомима највећи број неће бити болнички лечен, од оболелих највећи број неће завршити на апаратима и од ових који заврше на апаратима највећи број неће завршити смртним исходом.

А овде се направило као да је завладала средњевековна куга.

Ne moze me niko ubediti da je npr. 2-3 promila alkohola u krvi nakon izlaska iz kafane (pre pandemije) bilo manje opasnije po telo od bilo koje vakcine koja se nudi danas ili koja se ikada nudila.
.
Последице конзумирања алкохола су добро истражене и свако је добро упућен какве су.

Последице убризгавања ове недовољно испитане супстанце у највећој мери су непознате, а људи су навучени да се подвргну овом експерименту без довољно информација или се информације свесно крију и искривљују, а чак се сада и прети ускраћивањем права ако људи користе своје право да не учествују у експерименту.

Једна је ствар када се неко усвињи од алкохола па кажеш сам пао, сам се убио, а сасвим друга када неког лажеш да прима вакцину, а у ствари је та супстанца још у фази испитивања.

То је већ злочин.

Vezano za prisilu- Evo ti primera. Policija te kaznjava za pojas ako ga ne vezes cak i na zadnjem sedistu vise nego da prekoracis 10km/h od ogranicenja, iako ti nikoga ne ugrozavas time sto se nisi licno vezao.Imas slucajeve gde je sigurnosni pojas u autu negativno uticao na ljude prilikom nesreca. Pa ne vidim da se neko buni za tu nelogicnost niti da je iko ikada igde nesto tako doveo u pitanje.
Ali uglavnom, pojas zastiti od nesrece. Iako ce te po statistici pre ubiti pojas nego vakcina 😂
.
Није појас нелогичан. Имао сам ситуације да ми неко каже како ја добро возим, па нема потеребе или још боље, ја се никада на везујем, на шта бих само рекао ако нећеш да вежеш појас, ја излазим из аута и носим кључ. Пар пута сам стварно изашао и скратио расправу.

Такође треба да се зна да се сви безбедносни системи возила испитују при брзинама до 60 км/х и ту произвођачи могу да дају одрећене гаранције, преко тога је - шта ти Бог да...

Зато је појас најефикаснији у градској вожњи јер је без појаса и код обичног чукања долазило до тешких повреда, при брзинама 30, 40 км/х...

.

Poslednja izmena:
У овом случају сам мало више на руској страни, мања су ђубрад испали..али ако западњаци и даље буду омаловажавали и сумњичили руске вакцине не треба уопште жалити ни те Русе.
И они су саучесници ове прљве игре, и они се понашају као да је све елементарна непогода и користе ситуацију за своју зараду и ширење свог утицаја.

Pa šta si očekivao, da Putin čeka da ga špricaju sa FAJZEROM - brzodelujućim ?

800067_vladimir-putin-02.10.2015_ls.jpg

samo ako te zanima koje sve vitamine pijem, mozes slobodno da pitas, a ostalo...jedan od korone, ima krv u plucima, na samrti... izgleda da je gotov, a znam ga...mada je 17 godina stariji od mene

a vidi ovu lepoticu, 39 godina samo, ubi je MODERNA VAKSINA! jel ti je nije zao?

Pa šta se isčuđavaš, FAJZER-MODERNA-ZENEKA i ostale zapadne BRZODELUJUĆE "vakcine" su i napravljene da malo više prečiste svetsku populaciju.

Zar se to ne vidi sasvim jasno iz komentara NATObota, koji prosipaju žuč na Putina i Sija?

Koji su time što su napravili PRAVE VAKCINE, pomrsili konce zapadnim moćnicima i njihovom planu da skrešu ljudsku populaciju za nekoliko milijardi komada?

Gledaj samo konfuzije u redovima FAJZEROVACA ?

Već izbacuju petu "vakcinu" na tržište .

Niko se ne pita zašto ? Kad ove četiri "RADE".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back