Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Вакцинални пасоши постоје већ миленијумима,

За време Вариола Вере је морао да се покаже Жути пасош са вакцином ако хоћеш да уђеш у Италију.

То је сад само спутњик измислио да је то нешто лоше.

I meni tu nista nije jasno. Ja imam taj Zut, tu mi upisuju i tetanus,
upisana je i vakcina protiv Zute groznice, protiv hepatitisa, nedavno
mi upisase i vakcinu protiv pneumokoka, upiace i ovu, to je SZO
pasos, nije ni srspki , ni nemacki, vakcine se tu unose, cemu ovi nekakvi novi, moderni?

Zar nije bilo priče kako Vatikan ubija samo Srbe?! Sada ubijaju i svoje lolol
ja ne znam gde si ti procitao da link kaze ''ubijanje'', odakle ti to, kada ja pricam da na delu imamo sektu, korona sektu koja preuzima i druge sekte ili nazovi sekte, religiozne org., kako god, da se ne sporimo sada oko terminologije? mislim, gde je tu pamet da se crkvenjacima daje otkaz ako nece da prime vakcinu? jel vatikan zaduzen za vakcinisanje? zbogom pameti.

kolega mi kaze na poslu, ako vakcine budu obavezne, da ce sam da da otkaz, nece da ceka d njemu daju otkaz, a znas sta mu ja kazem? ih, bre, pa zar necemo da se borimo legalnim sredstvima? bas da vidim ko ce meni da da otkaz zbog vakcine

ti commie mozda nisi sektas, ali imas sektaski mentalitet, ne mislis svojom glavom, samo znas za naredjenje-izvrsenje... rek'o poglavnik, gazda, fauci, konj, ko-god... sve su to lazni autoriteti, ja ADAM, PRVI COVEK, NE ZNAM ZA NIKAKVE AUTORITETE OSIM BOGA... SVE IH OSPORAVAM MAKAR SE SUDILI.

GEJTS IZDAJNIK ODUSTAO OD 666 DA SYAVLJAMO NA VAKCINE, ...A DALI MU PATENT!= cak.

Poslednja izmena:
ja ne znam gde si ti procitao da link kaze ''ubijanje'', odakle ti to, kada ja pricam da na delu imamo sektu, korona sektu koja preuzima i druge sekte ili nazovi sekte, religiozne org., kako god, da se ne sporimo sada oko terminologije? mislim, gde je tu pamet da se crkvenjacima daje otkaz ako nece da prime vakcinu? jel vatikan zaduzen za vakcinisanje? zbogom pameti.

kolega mi kaze na poslu, ako vakcine budu obavezne, da ce sam da da otkaz, nece da ceka d njemu daju otkaz, a znas sta mu ja kazem? ih, bre, pa zar necemo da se borimo legalnim sredstvima? bas da vidim ko ce meni da da otkaz zbog vakcine

ti commie mozda nisi sektas, ali imas sektaski mentalitet, ne mislis svojom glavom, samo znas za naredjenje-izvrsenje... rek'o poglavnik, gazda, fauci, konj, ko-god... sve su to lazni autoriteti, ja ADAM, PRVI COVEK, NE ZNAM ZA NIKAKVE AUTORITETE OSIM BOGA... SVE IH OSPORAVAM MAKAR SE SUDILI.
Ubi me prejaka rec.

Ubi me prejaka rec.
Ma, cekaj, nemoj tako: ja nikom ne branim da se vakcinise, ali valjda mozemo to na lep nacin, ima vas vaksera sasvim dovoljno, pa se vi vakinisite, a nas ne dirajte i nemojte da nam pretite i da nas ucenjujete poslom. POSTENO

ALI NE, vi ste wanna be diktatori i strvinari kao vatikan. nemate argumente, pa se hvatate sile i pretnji, ali to kod mene ne prolazi.

Nisam se vaxinisao :hahaha:
Opet masis poentu.
pa zato sto si probirljiv, cekas neku odredjenu vakcinu

a korona, pa naravno da postoji, vidis bre da mere koncetraciju korone u kanalizaaciji, onda mozes misliti koliko je ima vec... mi imamo prirodni imunitet koji traje duze od bilo koje vakcine... ej. bre, pa sve ovo traje duze od godinu dana vec...

ali je ludilo da vatikan ucenjuje, i ovaj trazi da mu cija efbiaj dokazuje da je kineski, a bilo zvizdaca iz kine koji su vec izlazili u javnost
Ако Циа и Фби за време Трампа нису успели да потврде претпоставку да је вирус из Кине односно из лабораторије
odakle ti ideja da je to njihov posao, kakve veze oni imaju sa virusima, nisu oni virusolozi, bar ja ne znam ni 1? nisu oni sekvencirali virus korone itd...

nekad su trazili poternicima - najtrazenije kriminalce/teroriste itd, a danas traze neku curu trampistkinju - sramota!

poenta - niko ne radi svoj posao, a trpaju se svi u tudji.
ili - nisu stigli od zauzetosti ruskom koluzijom 4 godine

Poslednja izmena:
5F48A083-754B-4A8C-8334-9651551D81AC.jpeg

OČEKUJE NAS NOVI TALAS KORONE!? Stručnjaci upozoravaju: Pogrešan potez može da uništi sve!

Šta možemo da očekujemo od proleća i leta? Evo šta kažu svetski stručnjaci.
Nova varijanta korona virusa, britanska varijanta koja nosi ime B.1.1.7 brine ceo svet, a Njujork Tajms piše da stručnjaci veruju da je zarazniji i smrtonosniji od ostalih varijanti. Stručnjaci kažu i da očekuju da će ova varijanta u Americi u martu postati dominantna, a da slična situacija očekuje i ostatak sveta.
Trenutno, pojedine države u Americi polako popuštaju mere. Pritisak je veliki jer javnost insistira na tome da se sva ograničenja ukinu. Struka, s druge strane poručuje - ako se mere ukinu, britanska varijanta će eksplodirati širom države.
- Svi smo umorni, svi želimo da se sve opet otvori. Međutim, ako sada popustimo političkom pritisku, to će nas skupo koštati na duge staze - poručuju stručnjaci iz Amerike. U istoj situaciji je i ostatak sveta.
Većina naučnika kaže i da se krajem marta i početkom aprila može očekivati novi udar virusa. To je objavio časopis "The Times", koji je razgovarao sa nekoliko stručnjaka koji su najavili ovaj četvrti talas infekcija. Međutim, ti stručnjaci kažu i da četvrti udar može da bude ublažen ukoliko se sada poštuju mere.
- Trenutno smo na raskrsnici. Možemo da se izvučemo, ali ako povučemo pogrešan potez, sve može da se završi vrlo loše - poručio je Entoni Fauči.
Dobra vest je da su se vakcine pokazale efikasnijima nego što je to iko očekivao. Ono što je eventualni razlog za zabrinutost su varijante iz Južne Afrike i Brazila - američki stručnjaci kažu da, po svoj prilici, Fajzerove i Modernine vakcine protiv njih nisu toliko efikasne.
Ono što stručnjaci izdvajaju kao najveći faktor opasnosti ipak je ponašanje ljudi. Pad zaraženih vodi do opuštanja ljudi, manje se nose maske, ne pazi se na distancu, popuste se mere i onda opet sledi novi talas.
- Najveća lekcija koju sam naučio u pandemiji je da epidemiolog nikada ne može da iznese precizno predviđanje događaja jer situacija najviše zavisi od ponašanja ljudi, koje je nepredvidivo - kaže Karl Bergstrom, biolog sa Univerziteta Vašington u Sijetlu.
Stručnjaci sa kojima je "The Times" razgovarao slažu se u oceni da krajem marta možemo da očekujemo novi talas, ali i da leto pred nama neće biti tako strašno kao leto iza nas. Zahvaljujući vakcinama, trebalo bi da možemo da makar malo predahnemo. Naravno, daleko od toga da će sve biti vraćeno u normalu.
- Pod pretpostavkom da ćemo do leta biti odgovorni i da ćemo i u toku leta biti pažljivi, mislim da će leto pred nama biti značajno opuštenije - kaže Ema Hodkroft, molekularni epidemiolog sa Univerziteta Bern u Švajcarskoj.

https://www.pink.rs/vesti/279901/ocekuje-nas-novi-talas-korone?-

"Sputnjik V" pokazao dobre rezulate protiv mutacija virusa

Ruska vakcina "sputnjik V" protiv Kovida-19 pokazuje dobre rezultate protiv novih mutacija koronavirusa, izjavio je za Rojters Denis Logunov, zamenik direktora ruskog Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja", koji je razvio "sputnjik V".
"Nedavna studija koju je sproveo Gamaleja centar u Rusiji pokazala je da revakcinacija vakcinom "sputnjik V" radi vrlo dobro protiv novih mutacija koronavirusa, uključujući sojeve koronavirusa iz Velike Britanije i Južnoafričke Republike", rekao je Logunov.
On je dodao da se, prema navodima ruskih istraživača, "veruje da su vakcine zasnovane na vektorima zapravo bolje za buduće revakcinacije od vakcina zasnovanih na drugim platformama".
Rojters je preneo da se uskoro očekuje objavljivanje rezultata ispitivanja.
Logunov je rekao da je ispitivanje pokazalo da revakcinacija nije uticala na efikasnost vakcine. Prema naučniku, "antitela specifična za vektore koje koristi "sputnjik" - a koja bi mogla da generišu antivektorsku reakciju i potkopavaju rad same vakcine - oslabila su već 56 dana nakon vakcinacije", navela je agencija.
(Tanjug)

Президент Чехии попросил Путина отправить в страну вакцину «Спутник V».

Президент Чехии Милош Земан направил письмо российскому президенту Владимиру Путину, в котором попросил его начать поставки в страну вакцины против коронавируса «Спутник V».

Gamelaja je rekla da će covida postati grip.
meni je samo sumnjivo kako se grip izgubio bas kada se pojavila korona

kao fol, POSTACE

ja sam jos pre godinu dana citao da je korona uvek isla uz grip, sto ce reci korona je uvek bila grip, a to da je grip nestao da bi se pojavila korona, pa to samo korona sekta veruje tako

kao grip je neki dzentlmen ustupa mesto koroni? e, ali ako od babe napracite dedu, sve je moguce

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back