Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislis da nisu ?
To je odgovorno autoritarno drustvo , daleko su oni od nas.
Zanimljivo je kako prihvatate odredjene modele ponasanja odredjenog drustva kada vam odgovara dok u nekoj drugoj situaciji isto to drustvo smatrate (ne)demokratskim.
Odlicite se vec jednom dali ste za vladavinu jednog coveka Vucic,Si Dji. isl. ili ste ipak za vladavinu institucija,demokratiju itd.
Ja ipak mislim da danasnja Kina ne treba da bude nikakav uzor.

Zanimljivo je kako prihvatate odredjene modele ponasanja odredjenog drustva kada vam odgovara dok u nekoj drugoj situaciji isto to drustvo smatrate (ne)demokratskim.
Odlicite se vec jednom dali ste za vladavinu jednog coveka Vucic,Si Dji. isl. ili ste ipak za vladavinu institucija,demokratiju itd.
Ja ipak mislim da danasnja Kina ne treba da bude nikakav uzor.
A bas na ovoj temi , sta je po tebi uzor ? koja drzava ? :p

Ti znaš koliko je lekara vakcinisano?
Da ti još jednom ponovim, lekari nemaju pojma o vakcinama ništa, osim osnovnog teorijskog znanja sa fakulteta bukvalno ništa. Vakcinama se bave naučnici.

Lekari nemaju pojma ni o lekovima, osim onoga sto im kazu proizvodjaci lekova. Bukvalno nista. Eventualno, oni pametni (a nema ih bas mnogo) iz iskustva mogu nesto da zakljuce o leku. Ali za to treba mozak i vreme, a za to vreme se pacijenti kljukaju tim lekovima o kojima niko nema pojma osim proizvodjaca.

I sad samo cekam da mi neko kaze da su proizvodjaci lekova jako fini ljudi koji iskljucivo i samo brinu o nasem zdravlju, a novac ih zanima kao lanjski sneg. A ako to nije tacno, A NIJE TACNO, zakljucak se namece sam.

1)
Dakle u ovoj rečenici se ogleda svo muljanje sa podacima...
Ministarstvo kaze da nema podatke i usmerava na Batut, a Batut kaze da ni on nema podatke...
Dakle nisu dobili podatke od dve glavne institucije u zemlji za ovo pitanje...
Ali CINS (kojeg finansira fondacija Rokfeler izmedjuostalih...:ceka:) to ne sprecava da oni sabiraju neke izvestaje i podatke i presipaju iz šuljeg u prazno...

2)
Sam CINS kaze da nije dobio podatke od glavnih vecih zdravstvenih Covid ustanova u Beogradu, Novom Sadu i Nišu...
Dakle nisu dobili podatke iz glavnih Covid bolnica tri najveca grada u drzavi...
Nego su nešto ošljarili sa manjim bolnicama...gde se tek moze frljati i frizirati podacima...

3)
Bilo koji podaci su iluzorni kad nisu radjene obdukcije...
Pa tako i sam Ministar ZLOnčar kaze da ne znaju koliko je koga od cega umrlo tacno...da li tacno od korone ili od komorbiditeta...jer po preporuci SZO nisu radili obdukcije... (dakle jos jedan fin izgovor za friziranje podataka...)

1)+2)+3) = CINS-ovo istrazivanje nije ni za đoku... :dosadno:

...

Hajde da se zapitamo: Zasto bi ova nelegalna i nelegitimna, uzurpatorska, lopovska i izdajnicka "vlast" (nisu oni nikakva vlast) lagala da nema podatke ako je vecina naroda vakcinisana? Naravno da ne bi, vec bi se time jos i hvalila.

Dakle zakljucak se sam namece: NJIHOVI PODACI O VAKCINISANOSTI SU LAZ! Ja apsolutno sumnjam u sve njihove podatke, JER SU SAMI PRIZNALI DA SU LAGALI ZA BROJEVE UMRLIH. I sta su jos lagali? Pa saznacemo za godinu-dve.

Prema tome, ja sam mnogo skloniji da verujem da je broj vakcinisanih mnogo manji nego sto oni lazu.

Znaci ovako: ako oni kazu da je odnos vakcinisanih i nevakcinisanih u bolnicama 20-80% to samo znaci da je broj vakcinisanih 20% stanovnistva!
Neki kazu da je taj odnos, po podacima koji imaju od samih lekara koji tamo rade, oko 50-50% - e, onda je to odnos vakcinisanih i nevakcinisanih.

Drugim recima, prilicno sam siguran da je odnos vakcinisanih i nevakcinisanih u bolnicama odraz tog istog procenta u ukupnoj populaciji, odnosno PREVEDENO ISTO SE RAZBOLJEVAJU I VAKCINISANI I NEVAKCINISANI.

A to sve zakljucujem iz toga STO "VLAST" LAZE DA NEMA PODATKE. A ima ih. Kome se malo zavrtelo u glavi, neka sad procita ceo post jos jednom.

Nisi se nasto izargumentizovao..., ali idemo dalje - slučaj Nemačke, gde je vakcinisano skoro 70%, kad ono...opet PRC:

Neslavni rekord: Njemačka zabilježila više od 50.000 novozaraženih koronom za dan, 235 preminulih za 24 sata

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/...50-000-novozarazenih-koronom-za-dan/211111024

Na kraju ce im biti krive i nekavcinisane bebe...
Ali ne...znace i oni tad da je glupo vise ikog nevakcinisanog kriviti..., jer ih gotovo nece ni biti ili vrlo malo, tj vec sad je kod njih vrlo malo preostalo...
I znas sta ce tada uraditi NWO sektaši? - Pa sigurno nece kriviti svoj zli boca projekat..., koji je uzrok svemu..., vec ce samo prestati da registruju koronu...a vratice u vest stari dobri obicni grip... i jos ce reci da su pobedili... Mozda ali u kraktorajnoj LAŽI, koja ce kad tad, a vec jeste...biti razotrkivena...a njih ce stici karma...sve koji su ucestvovali u ovom udruzenom zlocinackom poduhvatu...
...
To sa krivljenjem nevakcinisanih mi liči na krivljenje jevreja u 2 sv ratu, na krivljenje komunista, unutrašnjeg neprijatelja, spoljnog, izdajnika, ovih onih :mrgreen:

To sa krivljenjem nevakcinisanih mi liči na krivljenje jevreja u 2 sv ratu, na krivljenje komunista, unutrašnjeg neprijatelja, spoljnog, izdajnika, ovih onih :mrgreen:

Ne zaboravimo da je sve propagandno medijski krenulo kao "Rat protiv nevidljivog neprijatelja"...:bum:
Da...zvuci malo šizofreno, ne ulazeci sad u ne-vidljivost virusa...
Znaci...
Borimo se protiv "nevidljviog neprijatelja" sa do kraja neispitanim vakcinama, i rezultati su naravno nevidljivi takodje...

...

Процес провере ВАКЦИНЕ траје пет до 10 година, не пет до 10 месеци.
Зато озбиљан здравомислећи човек СУМЊА у ову пропаганду.
ЈА НИКОМЕ НИСАМ РЕКАО НИ БОЦНИ СЕ, НИ НЕМОЈ, НИТИ ЋУ.
Свако нека мисли за себе...ако може...
Ne, ne traje. Zašto pišeš nešto o čemu se nisi raspitao kod ljudi koji vakcine prave, nego čitaš sajtove toretičara zavera i gledaš jutjubove?

Lekari nemaju pojma ni o lekovima, osim onoga sto im kazu proizvodjaci lekova. Bukvalno nista. Eventualno, oni pametni (a nema ih bas mnogo) iz iskustva mogu nesto da zakljuce o leku. Ali za to treba mozak i vreme, a za to vreme se pacijenti kljukaju tim lekovima o kojima niko nema pojma osim proizvodjaca.

I sad samo cekam da mi neko kaze da su proizvodjaci lekova jako fini ljudi koji iskljucivo i samo brinu o nasem zdravlju, a novac ih zanima kao lanjski sneg. A ako to nije tacno, A NIJE TACNO, zakljucak se namece sam.
Slažem sa sa većinom posta, osim delimično sa karajem. Proizvođaći pre svega rade da bi zaradili, kao i svi ostali na ovoj planeti. KAd odeš kod zubara (cenim da je privatno, jer državni nemaju ni dobru opremu ni materijale) on radi svoj posao da bi zaradio ali svakako da bi ti pomogao, isto kao i privatni ginekolog, urolog ili bilo koji drugi lekar. Isto tako rade i farmaceutske komapnije, ali i instituti (zato sam više za vakcine iz instituta gde je kontrola pod rukom države) koji proizvode lekove i/ili vakcine. Ni auto mehaničar ne radi tako da te zezne i ti pogiuneš, već gleda d auradi svoj posao profesionalno i u tvon interesu, kao i da zaradi.

Slažem sa sa većinom posta, osim delimično sa karajem. Proizvođaći pre svega rade da bi zaradili, kao i svi ostali na ovoj planeti. KAd odeš kod zubara (cenim da je privatno, jer državni nemaju ni dobru opremu ni materijale) on radi svoj posao da bi zaradio ali svakako da bi ti pomogao, isto kao i privatni ginekolog, urolog ili bilo koji drugi lekar. Isto tako rade i farmaceutske komapnije, ali i instituti (zato sam više za vakcine iz instituta gde je kontrola pod rukom države) koji proizvode lekove i/ili vakcine. Ni auto mehaničar ne radi tako da te zezne i ti pogiuneš, već gleda d auradi svoj posao profesionalno i u tvon interesu, kao i da zaradi.

Ali uz minimum truda i ulaganja. A to znaci traljavo. A u medicini to znaci da posledice mogu da budu jezive, iako recimo lek resi primarni problem zbog koga se uzima. Pa ti recimo izleci srce ali ti stradaju bubrezi (lupam).

Inace to da se stvari kvare tik nakon isteka garantnog roka, i da farmacija pravi lekove sa ciljem da ti nikad nisi potpuno zdrav, nisam ja smislio - cuo sam od pametnijih od sebe, a potvrdio u praksi. Kao sto moze i bilo ko ko hoce malo da otvori oci.

A ti veruj da svi zele samo da pomognu. Ima ime za takve, zovu se naivni.

A šta nije tačno od onog što je izgovorio?
Prolupali nazovidoktor izvrće činjenice.
Primer:
Jel može nekoga da zgazi auto u parku? Može.
Jel može nekoga da zgazi auto ako pretrčava autoput? Može.
Nema veze što je mogućnost gaženja u parku 1:10 000 000 000, a mogućnost gaženja pri pretrčavanju autoputa 1:3.
I to je za onog prolupalog idiota argument?

Evo ti još jedan:
Jedan iz vaše avaksgrupacije otkači skroz (nije bilo potrebno mnogo) i krene da puca na dva policajca, jednog ubije, drugom ništa.
Naslov u novinama: Policajac preživeo jer je nosio prsluk, njegov kolega nije nosio prsluk, ubijen na licu mesta.
Komentar prepametnih avaksa:
Pa jeste, ali su obojica pogođeni, prsluk ga nije zaštitio od pogotka, čemu onda prsluk, gde je tu smisao?
I to je za onog prolupalog idiota argument?

Pametnom dovoljno, avaksima naravno nije.

Izgleda da je virus odsvirao svoje u Srbiji , sad idu sve one posledice, upale pluca, bronhitisi, otkazi bubrega, zgrusavanja krvi, srcani zastoji i ostalo...

A ....ne.....sacekacemo jos pola godine, i onda ce svi ti necovid slucajevi da riknu zbog nelecenja, a onda mozemo ozbiljno da razmisljamo ooooooo ne znam , sta vam dodje..

Sramota je za struku zdravstvenu što je dozvolila da ih NWO sekta ukalupi u korona mantru...i citav zdravstveni sistem podrede tom sad vec vidimo nwo projektu...
Time su ucinili nedostupnim zdravstvo za sve druge bolesti koje su daleko smrtonosnije i sad vidimo X puta vise pobile ljudi zbog toga nego li biolosko oruzje korona...

Sad slusamo naricanja, kajanja i kukanja (tek sad...posle dve godine...hej...dve godine cutanja i prepustanja smrti svih tih ljudi...) kako nije trebalo tako zapostaviti i blokirati sistem za druge bolesti...i kako je trebalo raditi obdukcije o cemu prica Dr. Grujicic...
Pa gde ste bili slobodumni doktori (ako vas takvih ima...), DVE GODINE...HEJ...sto se niste pobunili protiv izmestanja zdravstvenog sistema iz temelja u neke Sajmove i slicne akcione filmove...

Sad posle dve godine se kao pokajnicki ispovedaju... "Trebali smo..."
A da ne pricam tek o ovoj horor ekipi raznih Dr.Konova, Dr.Adzicki i slicnih sektasa...koji se ni ne kaju...
Sram ih bilo sve skupa Hipokratove zakletve...

...

Pazi , bilo je i onih koji su hteli da uz paznju nastave nesto normalniji odnos prema medicini...
Ali birokratska i politicka mafija, ali bih upotrebio birokratska, posto je to prava sustina novog svetskog poretka, i prava snaga , je raznim sredstvima mekim i tvrdim lomila ljude...

Uz medije naravno...i vec postignuto razaranje i oslanjanje na glupsone i tupsone...
Nista nije prezivelo..
Nema nijedne oblasti rada gde je vrhunska vrednost objektivnost procene ili znanja...

Ni nauka, tu jos i najmanje, niti bilo koji radni proces....
To se sve moze srediti , naravno 99% ljudi koji su uhlebljeni na takav nacin su oni koji ce ti polomiti glavu..
Ali ti ne ugrozavas njih, imace sta da rade, samo nece raditi na isti nacin...i istom logikom pokvarenih...

A stvarno sve ovo moze vrlo elegantno da se resi , i sredi i uredi , i da godi ljudima, i kapitalu, znaci nije zavisno od kapitalizam socijalizam, kako vecina gleda na svet...

Jedino sta je problem je interesna povezanost sa tekucim stanjem i tu ce otpor gubitku profita i pozicija da odnese svaku mogucnost da se ista promeni....bar ne ove varijante sa finim resenjima...a ono sjasi ti Kurta da uzjase Murta, takva resenja ne racunam da su promena....jesu , nije da nisu , drugi ebac, drugaciji seks, ali sve su to male razlike za zivot nekog ko je stvarno zeljan da zivi slobodno i u skladu sa svojim mogucnostima.

...

Setimo se i ove zaboravljene ideje od koje se brzo odustalo (verovatno zato sto su im NWO gazde lupile cusku i rekle - Pst, nijedne, cutite i cekajte da sklepamo šatro fakcine i ne lecite dok mi ne "zalecimo"):

Brnabić: Srbija počela lečenje COVID-19 krvnom plazmom (17.04.2020.)

https://www.slobodnaevropa.org/a/30561411.html
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u petak da Srbija pokreće veliku nacionalnu kampanju lečenja bolesti COVID-19 krvnom plazmom osoba koje su se izlečile od ove bolesti.

“U ovom trenutku pokrećemo ovu kampanju i apelujemo na sve koji su izlečeni da nam se jave i daju krv i pomognu nekom drugom da se izleči”, rekla jke Brnabić.
Ona kaže da ova akcija pokazuje koliko Srbija ide u korak sa drugim zemljama.

“Terapija krvnom plazom se u ovom trenutku primenjuje u određenom broju zemalja, ali u zemljama kao što je Francuska ili SAD je tek u pripremi, a mi smo već krenuli sa njom”, naglasila je Brnabić.
Prema rečima Brnabić, trenutno se u saradnji sa stručnjacima srpskog porekla u Sjedinjenim Državama radi na testiranje još jedne terapije sa visokim dozama intravenskih imunoglobulina.

“Nadam se da ćemo tokom sledeće nedelje pokrenuti i ovu kliničku studiju kako bi pokušali da i na ovaj način pomognemo onima koji su u najtežem stanju”, rekla je Brnabić.

...

Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, rekla je da je Srbija u ovom trenutku među manjim brojem zemalja koje su sačekale potencijalnog davaoca.

“Svi potencijalni davaoci su već preživeli dovoljno stresno stanje i bilo je potrebno da ih na vreme i pravilno informišemo i gotovo svi su iskazali želju da budu potencijalni donori”, rekla je ona.

Prema rečima Radojević Škodrić, za sada se ova procedura radi samo u Institutu za transfuziju krvi u Beogradu, gde je 11. aprila primljen prvi donor, a u međuvremenu je spreman i Klinički centar Vojvodine.

“Planiramo opremu za nove centre, da bismo sačekali buduće rekonvalescente. Priprema se i potencijalna banka plazme, što bi bilo značajno za eventualnu pojavu epidemije na jesen”, rekla je Sanja Radojević Škodrić.

Direktorka Instituta za transfuziju krvi Vesna Mijucić istakla je da davaoci mogu biti osobe koje su se izlečile od bolesti COVID-19, starosti od 18 do 60 godina, te da moraju biti teške preko 60 kilograma.

“Nakon 21 dana od momenta kada su imali drugi negativni nalaz na korona virus, oni bi trebalo da se jave Institutu i onda se još jednom testiraju. Ako je negativan, ta osoba prolazi kroz kliničke preglede”, rekla je Mijucić.

Ona je napomenula da su davaoci plazme potpuno bezbedi prilikom ove intervencije.

“Setovi koji se koriste su za jednokratnu upotrebu, što znači da je to bezbedna metoda”, kaže ona, te dodaje da osobe koje daju plazmu mogu da ponove tu proceduru nakon 15 dana.

Kako je objasnila Mijucić, plazma je deo krvi u kojem se nalaze antitela koja predstavljaju pomoć imunom sistemu osobe koja se bori protiv bolesti

“Davanjem plazme osobi koja se bori podižu se njene imune snage”, kaže Mijucić.

GDE je nestala ta ideja, zna li se ko ju je zabranio i zasto ?! ?! ?!
A bilo je osmisljeno kao nacionalni dakle nase pameti zdravstveni projekat ?!
Pa zabranile im nwo gazde !!! Da ne bi kvarilo projekat fakcine...

...

Poslednja izmena:
Zato sto ti je upravo autonomija svake drzave da radi po svom, dokaz da ne postoji globalna zavera, gde ce sve drzave sveta raditi po istom diktatu. Nemoguce je globalno nametnuti drzavama isto resenje. Niti SZO ima tu moc, niti bilo koja druga organizacija jer je svet takvo mesto, decentralizovano, sa skoro 8 milijardi ljudi i 195 drzava koje se mnogo razlikuju.
Da, na vlasti su Kurta, Murta, Janko, Marko, ... a (skoro) svi rade za iste gazde, one koji stoje i iza ove predstave o Koroni.
Uostalom, preporuke SZO svi slušaju bespogovorno, uz retke izuzetke.

Odgovor za buster je vrlo prost. Vakcina ima dovoljno, pola populacije ti je nevakcinisano, imas ogroman broj zarazenih a oni koji su se vakcinisali su uglavnom dobili Sinofarm. Sad, malo je glupo posle onolikog hvaljenja i gradnje fabrika pricati da nije taj Sinofarm bas tako dobra vakcina kao ove sa mrskog nam zapada. Ali taj zakljucak moras da izvuces sam kad zivis u ovakvoj drzavi..

Fajzerka je, naravno, mnogo bolja.
Od Sinofarmove imaju veće reakcije tek sa trećom dozom, dok za prvu dozu Fajzeruše možeš da pitaš Djola.

Ali uz minimum truda i ulaganja. A to znaci traljavo. A u medicini to znaci da posledice mogu da budu jezive, iako recimo lek resi primarni problem zbog koga se uzima. Pa ti recimo izleci srce ali ti stradaju bubrezi (lupam).

Inace to da se stvari kvare tik nakon isteka garantnog roka, i da farmacija pravi lekove sa ciljem da ti nikad nisi potpuno zdrav, nisam ja smislio - cuo sam od pametnijih od sebe, a potvrdio u praksi. Kao sto moze i bilo ko ko hoce malo da otvori oci.

A ti veruj da svi zele samo da pomognu. Ima ime za takve, zovu se naivni.
Za sad ove vakcine (sve postojeće, ima ih na desetine) itekako pomažu. Ja ne znam nikoga da je imao bilo kakve ozbiljne posledice uzimanja vakcine (osim povišene temperature par dana, što je uobičajeno kod bilo koje vakcine).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back