Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Idemo na opevanu Indiju...

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2272432

Provaxerski cu brojke zaokruziti na vecu brojku...

1)
UKUPNO ZARAZENI: 20 000 000
(u tekstu kaze 18 miliona, al zaokruzjujem na vise) => (20 miliona/1,3 milijarde)*100 = 1,5% od ukupnog stanovnistva Indije (u relanosti i manje jer sam provaxerski zaokruzivao)

2)
UKUPNO PREMINULI 200 000 (
za godinu i po dana):
(200 000/ 1,3 mlrd)*100 = 0,015%

3)
PREMINULI DNEVNO 4000
( u tekstu je 3 700 ali zaokruzujem provaxerski) => 4000/1,3mlrd= 0,0003%

4)
ODNOS UKUPNOG BROJA PREMINULIH U ODNOSU NA UKUPAN BROJ ZARAZENIH
(opet provaxerski zaokruzujem):

(200 000 / 20 000 000)*100 = 1% od zarazenih (bolje nego na Zapadu...)

Hvala na paznji! ;)

....
Brojke iz Indije niko ne uzima za ozbiljno jer se samo manji broj testira,
ali i manji broj ulazi u spisak umrlih.

Indijski soj stigao do Izraela: Zaražena 41 osoba​

evo za moderatore vaxere koji tuguju za izraelskim plažama...šta ćemo sada vaxer-botovi?
http://www.politika.rs/sr/clanak/477960/Indijski-soj-stigao-do-Izraela-Zarazena-41-osoba
Koliko ja vidim od 41 osobe zarazene ovim sojem 4 su vakcinisane a 37 nisu, sto opet dokazuje da vakcina radi, pogotovo ako niko ne umre od vakcinisanih. Isto tako potvrdjuje teoriju da sto duze traje epidemija vece su mogucnosti da virus mutira u soj od kog se nije moguce braniti niti vakcinom. Ne mora da znaci da je to taj soj ali moze u buducnosti da se razvije neki novi, a to je moguce zato sto jos uvijek nije vakcinisan dovoljan broj ljudi i aktivnost virusa je velika, a za to ste krivi vi antivakcinasi botovi i nedostatak vakcina. Ne morate da se vakcinisete, to je vase pravo, ali ja hocu normalno da zivim bez ikakvih zabrana, zato otvaraj sve.

Moguće da će imati vrhunac na 500.000 i onda kreće pad. Mada možda su i sada tu oko vrhunca. Videćemo.
Пуно их је, плус нису дисциплиновани као Кинези.
Мени је само чудно да годину дана након првог случаја букне овако.
А нису били уопште критични до марта ове године.

Koliko ja vidim od 41 osobe zarazene ovim sojem 4 su vakcinisane a 37 nisu, sto opet dokazuje da vakcina radi, pogotovo ako niko ne umre od vakcinisanih. Isto tako potvrdjuje teoriju da sto duze traje epidemija vece su mogucnosti da virus mutira u soj od kog se nije moguce braniti niti vakcinom. Ne mora da znaci da je to taj soj ali moze u buducnosti da se razvije neki novi, a to je moguce zato sto jos uvijek nije vakcinisan dovoljan broj ljudi i aktivnost virusa je velika, a za to ste krivi vi antivakcinasi botovi i nedostatak vakcina. Ne morate da se vakcinisete, to je vase pravo, ali ja hocu normalno da zivim bez ikakvih zabrana, zato otvaraj sve.
Прерано је још,ако је неко заражен не значи да ће имати тежи случај.Тек ће се после видјети колико вакцинисани боље пролазе у сваком случају.

Пуно их је, плус нису дисциплиновани као Кинези.
Мени је само чудно да годину дана након првог случаја букне овако.
А нису били уопште критични до марта ове године.
Imali su neke pandure što šibaju sve živo po ulici ako se ne poštuju mere. Medjutim izgleda da im to dojadilo i što ti kažeš imali su neku predizbornu kampanju i praznike.

Imali su neke pandure što šibaju sve živo po ulici ako se ne poštuju mere. Medjutim izgleda da im to dojadilo i što ti kažeš imali su neku predizbornu kampanju i praznike.
Искрено не полажем неку велику наду у индијску дисциплину а поготово не у чистоћу, дезинфекцију.
1441394822936.jpg

Искрено не полажем неку велику наду у индијску дисциплину а поготово не у чистоћу, дезинфекцију.
1441394822936.jpg
Не може се све гледати истим очима, побогу брате. Друга, далека земља, друга култура, други начин живота, а сасвим сигурно другачији и инунитет... Тачно, сиромаштва је много, нехигијене је много, али они тако живе вијековима. Уосталом, гледао сам како обредно пију воду из Ганга, воду у коју ја не бих ни у чизмама угазио па ником ништа. Мало ширине у погледу није на одмет.

Не може се све гледати истим очима, побогу брате. Друга, далека земља, друга култура, други начин живота, а сасвим сигурно другачији и инунитет... Тачно, сиромаштва је много, нехигијене је много, али они тако живе вијековима. Уосталом, гледао сам како обредно пију воду из Ганга, воду у коју ја не бих ни у чизмама угазио па ником ништа. Мало ширине у погледу није на одмет.
Нема ту пуно филозофирања, код овакве незавидне нехигијене вирус се шири као гремлини у води. :D

nikad više nećeš živeti bez zabrana
i tome nisam ja dobrineo nego ti

Aj' Crnji razmisli 2 puta, kako vakcinisani ljudi doprinose zabranama?

Ne doprinose ni nevakcinisani ako se uljudno ponasaju, zato ne stigmatizuj nikog i ne pravi podele kad ih vec zakon ne pravi, jer ako se s tim pocne....onda se bojim da je bas to ono sto se i zeli postici, podela i trazenje krivca, "lov na vestice" u savremenom dobu dok neko treci profitira.

Не бој се црњо само ће бити уведена још једна нова вакцина у здраствени систем.
Јеси ли знао да бесеже вакцина против туберкулозе смањује тешки облик туберкулозе за 60-70 посто? :kafa:

British regulator cites 41 more blood clot reports following AstraZeneca shots​

Britain's medicine regulator on Thursday said there had been a further 41 reports of rare blood clots after doses of AstraZeneca's COVID-19 vaccine, but that the benefits of the shot continued to outweigh the risks for the majority of people.

In a weekly update on side effects from COVID-19 vaccines, the Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) said there were a total of 209 clots with low platelet counts following vaccination with AstraZeneca's shot, compared to a total of 168 reported last week.

https://www.reuters.com/business/he...tent&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

209 slucajeva, od toga 41 preminulo, na 22 mil doza.

Indijski soj stigao do Izraela: Zaražena 41 osoba​

evo za moderatore vaxere koji tuguju za izraelskim plažama...šta ćemo sada vaxer-botovi?
http://www.politika.rs/sr/clanak/477960/Indijski-soj-stigao-do-Izraela-Zarazena-41-osoba

Ova vest ne ide u prilog antivaxerskim lupetanjima.

Ako je u Izraelu vakcinisano oko 60% populacije onda bi od ovih 40 zaraženih trebalo da bude 60% vakcinisanih, odnosno 24 osobe a 16 nevakcinisanih.
Pa ipak vakcinisanih je 4 odnosno 6 puta manje.

To pokazuje da Fajzer štiti, u određenoj meri, i od indijskog soja ali ne potpuno.

Uostalom, šta se sekiraš, stiže taj indijski i kod nas, odnosno već je tu pa ćemo moći da vidimo ko će ga bolje dočekati, vakcinisani ili nevakcinisani.

Poslednja izmena od moderatora:
... Ne morate da se vakcinisete, to je vase pravo, ali ja hocu normalno da zivim bez ikakvih zabrana, zato otvaraj sve.

Podržavam, ko je hteo da se vakciniše imao je priliku, dakle otvaraj sve pa šta se kome zalomi.

Za Covid ostaviti specijalizovane bolnice a sve ostale bolnice u normalan režim i teraj, pa kome opanci, kome obojci

Da nisi toliki tutumrak u glavi i da nisi bežao sa časova matematke, možda bi i shvatio da ova vest ne ide u prilog antivaxerskim lupetanjima ali ...

Ako je u Izraelu vakcinisano oko 60% populacije onda bi od ovih 40 zaraženih trebalo da bude 60% vakcinisanih, odnosno 24 osobe a 16 nevakcinisanih.
Pa ipak vakcinisanih je 4 odnosno 6 puta manje.

To pokazuje da Fajzer štiti, u određenoj meri, i od indijskog soja ali ne potpuno.

Uostalom, šta se sekiraš, stiže taj indijski i kod nas, odnosno već je tu pa ćemo moći da vidimo ko će ga bolje dočekati, vakcinisani ili nevakcinisani.
Kod nas će doći izgleda svi sojevi,samo ne znam kako u 24 dražave već 3meseca nema slučajeva možda oni više ne testiraju ljude.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back