Uzroci mrznje prema homoseksualcima

Ljudi misle da ce postati gay samo ako dodju u kontakt, pa makar i vizuelni sa homoseksualcem, a homoseksualnost koliko se secam nije prelazna, vec samo moze da se probudi u nekome ako je taj neko gay.
S druge strane, roditelji se plase da deca ne postanu gay, jer to je eto tako moderno, kao sto je i pirs, emo, tetovaze, pa ajde i njihova deca da budu moderna.
sta hoces da kazes da nije problem ako nekome dete postane *****?

Problem su oni koji mrze .To su oni sto do podne mrze sebe , a popodne cijeli svijet . To su uglavnom oni koji se nisu
nigdje dokazali , Pljuvanjem po drugima pokusavaju pokazati da su oni bolji .Da li su to homoseksualci ili neko drugi ,
njima nije mnogo bitno .Bitno je da taj koga napadaju bude slabiji , a oni da budu na strani jacih i brojnijih .

Slažem se sa ovim.. Veliki deo ljudi koji su najveći protivnici parade su mladi kojima samo treba povod da mrze nekog.. To valjda daje osećaj svrhe, veličine.. Kad nisu ******, mrze se jevreji, ameri, cigani, mrze se hrvati.. ako niko drugi mrze se navijači drugog kluba.. Parada bude samo izgovor.. Da nije, ne bi se usput potkačila koja ambasada, porazbijali izlozi, automobili i tako redom.. Koji procenat njih je upisao neki fakultet, radio ili trenirao nešto.. Onda mrziš pedere i na taj način si veliki, ti braniš svoju veru i zdravu srpsku porodicu.. A da pitaš koliko njih redovno posti, ili koliko njih ima porodice ili barem stalne veze, nasmejao bi se odgovoru :lol:
S druge strane, i gejevi imaju agresivnu kampanju i izgleda mi kao da uživaju u tome da se pojavljuju i kukumavče po medijima.. Što reče par ljudi pre mene, da oni samo izađu, prošetaju dva kruga i posle dva sata odu kućama, niko ih ne bi ni primetio.. A i da se to desi, tih par glasnogovornika bi opet našli neki izgovor da izađe za govornicu i daje izjave za štampu.. Upoznao sam par ljudi koji su gej, i potpuno su normalne osobe u pitanju (dobro, jedna devojka je kreten, ali kreten kao što je strejt osoba kreten :lol:), i koliko sam ja video, oni sami se ograđuju od tih izjava, akcija i parada.. Tako da glas tih nekoliko koji imaju mikrofon nije glas svih njih.. A ta propaganda je često jedan od razloga zbog kojih se javlja mržnja prema njima..

Sa tim da je onaj ko mrzi homoseksualce sam latenti homoseksualac se ne slažem, zvuči mi kao neki dečiji argument..

Jedno je ako ne podrzavas gay paradu i ne volis gayeve iz bilo kog razloga, ili sto bi neki rekli homofobican si.
Svako ima pravo da voli nesto i da ima misljenje o necemu, pa i da se boji neceg sto ne zna, jer strah je prirodno osecanje, tako i ti mozes da ne podrzavas gay paradu i naravno nisi kreten zbog toga, ali jesi kreten ako vidis nekog gaya ulicom koji sam ide i gleda svoja posla i krenes da ga bijes. (Ne mislim ovde na paradu, nego recimo sam seta gradom)

Sto se peodfila i nekrofila tice, ne verujem da ce njih ikada bilo koja zemlja dopustiti, cak je i americki LGBT javno odbio da primi udruzenje koje hoce da legalizuje seks sa maloletnim decacima.

Ja recimo zivim u malom mestu, pa racunam tu ima mnogo "zatucanih ljudi" sto ne vole gayeve, i znam recimo da u lokalnom baru dolaze gayevi, ljube se, i nikom nista, niti bilo kakva verbalna ili fizicka pretnja. To nije svakodnevna pojava i ne dogadja se svakog dana, ali u ovako malom mestu ima par gay ljudi i niko nista, nema nikakvih problema, oni nikog ne diraju, njih niko ne dira, nekim ljudima je muka od njih, malo im se ljudi smeju iza ledja, malo ogovaraju i to je to, a i oni nisu nesto bog zna sta napadni da hoce da paradiraju ili nesto slicno, jednostavno gledaju ljudi svoja posla.

Pa ja recimo imam dosta negativnog iskustva sa gay ljudima na internetu i to dosta. Da ne ulazim u detalje, ali pokusao sam da objasnim tim ljudima da zbog tih negativnih iskustava ih ljudi mrze (i samo zbog toga cela populacija izlazi na los glas) i da su previse navaletni sa nekim stvarima, ali izgleda ih nije bilo briga.

Naravno, cak ni uprkos mom negativnom iskustvu i zgrozenosti u nekim trenucima, nisam uzeo da mu psujem pedersku majku, da mu pretim, ili da mu pricam kako je bolestan i kako je gresan zbog toga sto radi. Tako da, pusti coveka, radi to sto radi, ko ga sisa, budala ko budala.

Ne, ovo nije provokatorska tema, nego jednostavno zelim da cujem od ljudi zasto mrze homoseksualce a da je taj razlog mrznje zasnovan na cinjenicama.

Logicno je da se iz straha radja mrznja, a sada cega se ljudi boje?

Da li se boje da ce drustvo jednog dana biti prepuno homoseksualaca i da ce homoseksualci preplaviti narod?

Boje li se da ce ih neko startovati, ili prisiliti na seks?

Boje se da njihova deca sutradan ne postanu takva?

Potisnuta homoseksualnost koje se boje da ce izaci na vidalo?

Imaju neku drugu predrasudu o njima?

Ili se boje jednostavno da takvo ponasanje ne postane jednostavno drustveno prihvaceno iz nekog drugog razloga?

Toplo preporucujem "Stradiju" Radoja Domanovica. Ona je moje misljenje.

Ne, ovo nije provokatorska tema, nego jednostavno zelim da cujem od ljudi zasto mrze homoseksualce a da je taj razlog mrznje zasnovan na cinjenicama.

Logicno je da se iz straha radja mrznja, a sada cega se ljudi boje?

Da li se boje da ce drustvo jednog dana biti prepuno homoseksualaca i da ce homoseksualci preplaviti narod?

Boje li se da ce ih neko startovati, ili prisiliti na seks?

Boje se da njihova deca sutradan ne postanu takva?

Potisnuta homoseksualnost koje se boje da ce izaci na vidalo?

Imaju neku drugu predrasudu o njima?

Ili se boje jednostavno da takvo ponasanje ne postane jednostavno drustveno prihvaceno iz nekog drugog razloga?

Ako ostavimo sve druge price po strani, tj. zanemarimo ih, covek koji nije kljukan nijednom propagandom, dakle ni onom protiv pedera, kao ni bajkama o dva princa, ce jednostavno osecati instinktivno gadjenje prema njima. Kada sam ja bio klinac, redovno smo se kao i ovi danasnji castili izrazom *****, iako niko od nas nije znao ni sta to znaci, niti ih je bilo na televiziji ili novinama, kao sto ih danas ima. Zato sto se nisu pojavljivali, nije bilo ni jake propagande protiv njih, a opet kada sam prvi put video sta znaci pederluk (dva muskarca koja se ljube), utisak je bio sve, samo ne prijatan.

Ako ostavimo sve druge price po strani, tj. zanemarimo ih, covek koji nije kljukan nijednom propagandom, dakle ni onom protiv pedera, kao ni bajkama o dva princa, ce jednostavno osecati instinktivno gadjenje prema njima. Kada sam ja bio klinac, redovno smo se kao i ovi danasnji castili izrazom *****, iako niko od nas nije znao ni sta to znaci, niti ih je bilo na televiziji ili novinama, kao sto ih danas ima. Zato sto se nisu pojavljivali, nije bilo ni jake propagande protiv njih, a opet kada sam prvi put video sta znaci pederluk (dva muskarca koja se ljube), utisak je bio sve, samo ne prijatan.

hehe, čista zabluda onih koji to osećaju. Ja nisam pod uticajem nikakve propagande pa ne osećam gađenje iako sam hetero.

hehe, čista zabluda onih koji to osećaju. Ja nisam pod uticajem nikakve propagande pa ne osećam gađenje iako sam hetero.

Ti si godinama pod dejstvom propagande i učenja putem uslovnog refleksa (Pavlovljev refleks ) . Prema tome , ne možeš se nazvati prirodnim , nego upravo dekadentnim bićem .

Da je gađenje prema homoseksualcima prirodan osećaj dokazuje prosta činjenica da ljudi koji nisu bili pod dejstvom tzv "moderne civilizacije" redovno to gađenje osećaju . Primer su afrički crnci , južnoamerički Indijanci i drugi primitivni narodi koji u svom prirodnom stanju oštro kažnjavaju homoseksualizam .

Ni ja ne osjecam gadjenje prema homoseksualcima, stavise, smatram da je istospolan odnos nesto veoma lijepo i uzviseno (volio bih da osjetim kako je to u paroksizmu zanosa istinski zudjeti za nekim muskarcem, njegovim mekim srcem, misicavom guzom i pahuljastom kitom ali vise preferiram iz vagine vode piti nego sa izvora pod rodnim brdom), sto je i sama Priroda velikodusno i raskosno dozvolila iz nekih samo njoj znanih razloga, prema tome, argument da je homoseksualnost nesto "neprirodno" stoji na veoma klimavim nogama.

Ni ja ne osjecam gadjenje prema homoseksualcima, stavise, smatram da je istospolan odnos nesto veoma lijepo i uzviseno (volio bih da osjetim kako je to u paroksizmu zanosa istinski zudjeti za nekim muskarcem, njegovim mekim srcem, misicavom guzom i pahuljastom kitom ali vise preferiram iz vagine vode piti nego sa izvora pod rodnim brdom), sto je i sama Priroda velikodusno i raskosno dozvolila iz nekih samo njoj znanih razloga, prema tome, argument da je homoseksualnost nesto "neprirodno" stoji na veoma klimavim nogama.

Ti si hodajaći dokaz koliko je homoseksualizam neprirodan :mrgreen::hahaha::hahaha:

Ti si godinama pod dejstvom propagande i učenja putem uslovnog refleksa (Pavlovljev refleks ) .

A kako si ti uspeo da se imunizuješ ? Može i na pp...

Da je gađenje prema homoseksualcima prirodan osećaj dokazuje prosta činjenica da ljudi koji nisu bili pod dejstvom tzv "moderne civilizacije" redovno to gađenje osećaju .Primer su afrički crnci , južnoamerički Indijanci i drugi primitivni narodi koji u svom prirodnom stanju oštro kažnjavaju homoseksualizam .

Ne znam šta ti znači to prirodno stanje, valjda je jasno da se i oni modifikuju u skladu sa sopstvenom kulturom.

Ne znam šta ti znači to prirodno stanje, valjda je jasno da se i oni modifikuju u skladu sa sopstvenom kulturom.

On je valjda mislio na ovo prirodno stanje:

Biologija seksualnosti
Biljana Stojković (docent na Katedri za genetiku i evoluciju Biološkog fakulteta u Beogradu).

Krajem dvadesetog veka, međutim, situacija se značajno promenila. U nauci, homoseksualno ponašanje prestaje da se posmatra kao tabu i započinje intenzivno proučavanje raznovrsnosti seksualnih interakcija u životinjskim vrstama. Ogroman broj radova u vrhunskim naučnim časopisima (npr. Nature, Science, Trends in Ecology and Evolution, da pomenem samo neke) navode rezultate po kojima se različiti oblici kontakata između jedinki istog pola, a koje se mogu dovesti u vezu sa seksom, uočavaju u gotovo svakoj grupi životinja, uključujući sisare, ptice, gmizavce, vodozemce, ribe, insekte, mekušce, gliste i druge grupe. U homoseksualne interakcije ubrajaju se istopolna udvaranja i kopulatorna ponašanja u kratkom vremenskom periodu, kao i dugotrajne veze između partnera istog pola koje mogu podrazumevati različite kombinacije udvaranja, privlačenja, kopulacije i roditeljstva (brige o potomstvu).
...

Životinje su u tom smislu mnogo jednostavnije. Kod njih ne možemo definisati seksualnu orijentaciju jer nam one ne mogu reći svoje skrivene želje. Možemo samo zapaziti i istraživati šta rade, a rade mnoge seksualno zanimljive stvari. Eksperimenti na većem broju vrsta pokazali su da se kod životinja može utvrditi unutar-populaciona varijabilnost u seksualnoj preferenciji kada je jedinkama ponuđen izbor partnera oba pola. Na primer, kod jedne vrste vilinih konjica ustanovljena je veća preferencija mužjaka prema sopstvenom polu ukoliko su prethodno živeli u istopolnoj grupi. Ogrličasti pingvini formiraju dugotrajne muške parne veze u zarobljeništvu, dok će se neki mužjaci američkog muflona pariti sa ženkama samo ukoliko one usvoje neke elemente ponašanja karakteristične za mužjake. Varijabilnost seksualnog ponašanja unutar svake vrste je ogromna, zavisi od sredinskog konteksta i nasledne različitosti, isto kao kod ljudi. To je prirodno stanje stvari, sviđalo se to nekom ili ne.

http://pescanik.info/content/view/3715/86/

Hvala ti, coachenko, ako kojim slucajem citas ovu temu. ;)

Ti si godinama pod dejstvom propagande i učenja putem uslovnog refleksa (Pavlovljev refleks ) . Prema tome , ne možeš se nazvati prirodnim , nego upravo dekadentnim bićem .

Da je gađenje prema homoseksualcima prirodan osećaj dokazuje prosta činjenica da ljudi koji nisu bili pod dejstvom tzv "moderne civilizacije" redovno to gađenje osećaju . Primer su afrički crnci , južnoamerički Indijanci i drugi primitivni narodi koji u svom prirodnom stanju oštro kažnjavaju homoseksualizam .

Ovo podvučeno naprosto nije tačno . Odnos prema homoseksualizmu u urođeničkim plemenima različito se tretira. Tačno je to da neka plemena izričito zabranjuju ovakav odnos međutim u plemenima gde vlada matrijarhat ( Nova Gvineja) a danas ih je malo (i tu se radi uglavnom o plemenima koja su u prelaznoj fazi iz matrijarhata u patrijarhat ) ova pojava se toleriše. No i u izrazitno patrijahalnim plemenima recimo kod severnoameričkih indijanaca ovakva pojava se toleriše - Pogledati http://en.wikipedia.org/wiki/Two-Spirit
A evo još jednog primera - plemena Sijuksa ;
Шамани су играли значајну улогу међу Сијуксима. Постојали су и шамани-бердаши, били су раширени међу многим племенима, као код Индијанаца Навахо (који су их називали "Надле"), Илиноис-Индијанци такође их познају, и други. Сијукси су их звали "винктес". Шаман-бердаш био је веома утицајан, он је носио женску одећу, а у борби није смео носити 'мушко' оружје. Бердаше су веома поштовали, али су се истовремено правиле и шале на њихов рачун. Они су свакако били хомосексуалци, а међу њима било је и бракова. Реч бердаш вуче порекло од персијског "бардај", у значењу пасивног хомосексуалног партнера. (извор; http://hr.wikipedia.org/wiki/Sijuksi_Indijanci)

Međutim i neka izrazito ratnička plemena upražnjavaju homoseksualne aktivnosti kao ritual - evo jednog primera:

"Sambijci koji naseljavaju visoravni Papue koja veruju da je progutano seme ključno za razvoj muževnosti i snagu. Muški Sambijci prolaze kroz nekoliko sekundarna stadija; prvo oralno uslužuju starije tražeći muževnost kroz seme drugih , zatim oni postaju ti koje se oralno uslužuje, da bi u zadnjem stadiju sve homoseksualne aktivnosti prestale a oni postaju priznati muškarci" .

Takva ritualna homoseksualnost je poznata u mnogim drugim kulturama širom sveta ; pogledati - Ingestion of semen - http://en.wikipedia.org/wiki/Fellatio
U Indiji postoje plemena i kaste koje priznaju postojanje različitih rodova . Jedan od ovih rodova (osim hermafrodita i evnuha) su i muškarci koji obavljaju ženske rodne uloge pa i seksualne , a ovaj oblik homoseksualizma je oduvek tolerisan u takvim društvima.
Sve u svemu odnos prema homoseksualizmu oblikovale su kulture a ne priroda. Uostalom glupo je pričati o homoseksualizmu kao neprirodnom kad postoji u prirodi izvan ljudskog roda.

Poslednja izmena:
ma pusti cu ja njih da se setaju do prodavnice da idu normalno u grad ali ne da se ljube na sred ulice neka rade sta hoce u svoja cetiri zida mene ne zanima da li se moj komsija **** sa muskarcem ili sa zenom u svoja cetiri zida.

Ja samo da podvučem da mi je skoro isto toliko odvratno kad vidim dvoje balavaca kako se žvaću na stanici, i mljackaju k'o vikinzi.

Много су мањи но мржња хомосексуалаца усмерена према хетеросексуалцима. Још ако су хетеросексуалци Хришћани онда је њихова мржња неописива било којим речима а на подфоруму Религија тога имамо за гледање сваки дан. Видели смо у Београду на њиховој као је зову парада како и шта су показивали монахињама и монасима док су поред њих пролазили. Зато и желе да обаве свој наказни обред венчања баш у Цркви и да је тиме понизе својим присуством пошто су јединке које пре свега мрзе себе због тога. Психијатри у УСА су дуго проучавали и лечили тај синдром код којих је био излечив зато што није наследног карактера.

Много су мањи но мржња хомосексуалаца усмерена према хетеросексуалцима. Још ако су хетеросексуалци Хришћани онда је њихова мржња неописива било којим речима а на подфоруму Религија тога имамо за гледање сваки дан. Видели смо у Београду на њиховој као је зову парада како и шта су показивали монахињама и монасима док су поред њих пролазили. Зато и желе да обаве свој наказни обред венчања баш у Цркви и да је тиме понизе својим присуством пошто су јединке које пре свега мрзе себе због тога. Психијатри у УСА су дуго проучавали и лечили тај синдром код којих је био излечив зато што није наследног карактера.

Priča o lečenju homoseksualizma je deo davnih vremena (kada se pokušavalo i elektrošokovima) a sve metode koje su primenjivane dugoročno su davale poražavajuće rezultate. Zato nikada nije ni uspostavljena opšteprihvaćena terapija (ovde govorimo o zvaničnoj medicini) . Izlečiti homoseksualizam je isto kao izlečiti heteoseksualizam. Čovek može da apstinira od bilo kakvog seksualnog upražnjavanja (npr. monasi) ,da li to znači da su oni izlečeni od seksualnosti kao jednog od osnovnog nagona? To bi bilo isto kao tvrditi da se glad može izlečiti. Danas se medicina i medicinske institucije ne bave izlečenjem homoseksualaca jer ne samo da su shvatili da je to uzaludan posao već i to da homoseksualnost nije bolest. Oni koji se danas bave lečenjem homoseksualizma su vračare, bizarni likovi religiozni fanatici poput Miroljuba Petrovića i primitivni roditelji koji pod moralnom stigmom tradicionalnih i religijskih uzusa šalju svoju decu ovakvim likovima na "lečenje"

Poslednja izmena:
Priča o lečenju homoseksualizma je deo davnih vremena (kada se pokušavalo i elektrošokovima) a sve metode koje su primenjivane dugoročno su davale poražavajuće rezultate. Zato nikada nije ni uspostavljena opšteprihvaćena terapija (ovde govorimo o zvaničnoj medicini) . Izlečiti homoseksualizam je isto kao izlečiti heteoseksualizam. Čovek može da apstinira od bilo kakvog seksualnog upražnjavanja (npr. monasi) ,da li to znači da su oni izlečeni od seksualnosti kao jednog od osnovnog nagona? To bi bilo isto kao tvrditi da se glad može izlečiti. Danas se medicina i medicinske institucije ne bave izlečenjem homoseksualaca jer ne samo da su shvatili da je to uzaludan posao već i to da homoseksualnost nije bolest. Oni koji se danas bave lečenjem homoseksualizma su vračare, bizarni likovi religiozni fanatici poput Miroljuba Petrovića i primitivni roditelji koji pod moralnom stigmom tradicionalnih i religijskih uzusa šalju svoju decu ovakvim likovima na "lečenje"

Видим да си медицински стручњак и да из праксе познајеш материју. Увек има неизлечивих.

Back