Uzas: "Srem Hrvatskoj"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni potpuno nevjerovatno izgleda da sam samo ja pogrešno shvatio ovaj događaj
"Srijem Hrvatskoj" ne znači da Srem treba potpasti pod vlast države Hrvatske već je u pitanju kulturni događaj u Lisinskom u kojem se pokazuje šta Srem ili Srijem želi da ponudi Hrvatskoj u tom smislu.

nekad je postojala manifestacija, ako se ne varam, "Djeca Evrope maršalu Titu", i nikome nije palo na pamet da Tito ima želju da kidnapuje ili usvoji svu tu đecu.

mislim ... u pm
Zasto mislis da bi dementi i osteceni radikalski mozak uspeo da shvati tako komplikovane stvari ?

Ali pazi: EMPIRE OF SERVIA :lol:

Sva sreća da je more ispod, naebala bi i Italija. :roll:
Pa u svim relevantnim knjigama iz istorije kako domacim tako i stranim od Corovica naovamo lepo pise da Bosna nikad nije bila deo srednjovekovne drzave Nemanjica pa ni Dusanove al izgleda da je Salom ucio istoriju na pokojnoj TV Palmi kod onih strucnjaka sto su drzali beskrajna predavanja o Srbima Atlantidjanima , Srbima Egipcanima , Srbima Ameba i ostalim Srbima .:lol:

Београд је био у поседу Стефана Драгутина (1276-1282), Стефан Душан је живео између 1308 и 1355.....Ја Бања Луку ни на једној од ових Карата не видим....Котроманићи који су владали Босном су били у родбинским везама са Немањићима, познато је да је Твртко I проглашен за српског владара након гашења династије Немањића, званична титула му је била краљ Рашке, Босне, Далмације и Приморја, 1390. године покорили су му се Сплит, Трогир, Шибеник и острва Брач, Хвар и Корчула, Његова држава је обухватала највећи део источне јадранске обале: од Задра до Бококоторског залива....И видиш сам си лепо рекао Хрватска је тачно тамо где треба да буде, ви Хрвати сте имали Велику Хрватску, НДХ, па сви знамо шта сте чинили и како сте по други пут кад сте осетили пораз брзо пресвукли дресове....

na crno beloj karti,dusanove srbije...jasno stoje banja luka i sarajevo...koje se nije tako zvalo u to doba,vec je ime dobilo tek pod tursku okupaciju
drugo i najbitnije....tvrtko...bosanski kralj...upravlja delovima danasnje hrvatske i danasnje srbije.....kakvo to pravo daje srbima na hrvatsku dalmaciju?
isto koliko i hrvatima na teritoriju danasnjeg sandzaka...elem...kada se pocinje koristiti ime srbija...za tu drzavu rasku...posto i dan danas madjari srbe zovu raci...tj rasi...po raskoj....kada raska menja ime u srbija?

Pa u svim relevantnim knjigama iz istorije kako domacim tako i stranim od Corovica naovamo lepo pise da Bosna nikad nije bila deo srednjovekovne drzave Nemanjica pa ni Dusanove al izgleda da je Salom ucio istoriju na pokojnoj TV Palmi kod onih strucnjaka sto su drzali beskrajna predavanja o Srbima Atlantidjanima , Srbima Egipcanima , Srbima Ameba i ostalim Srbima .:lol:

Britannica :

1. The first recorded mention of Bosnia was written during this period by the Byzantine emperor Constantine VII Porphyrogenitus, who described "Bosona" as a district in "baptized Serbia."

1. The first recorded mention of Bosnia was written during this period by the Byzantine emperor Constantine VII Porphyrogenitus, who described "Bosona" as a district in "baptized Serbia."

porfirogenit je ziveo posle bana kulina...kada je postojala bosna,i crkva bosanska...koliko sam ja uspeo ovako da nasumice prizovem secanju godine....porfirogenit mislim,cak ni nije znao za srbiju pod tim imenom...no nebitno...bitno je da su njegovi izvori bili vrlo vrlo jednostrani,i odbacivani kao istorijski tacni

Evo citajte o Dalmaniciji i ko ju se naseljavao.

http://www.rastko.org.yu/arheologija/djankovic/djankovic-prostor.html

"U Analima Franačkog kraljevstva, pod 822. godinom zabeleženo je da Srbi "drže veliki deo Dalmacije". "

No to je istorija, ne moze se poreci da je jedan deo Dalmacije dugo dugo bio naseljen Srbima. Neretvljani su sprsko pleme. Osim toga, tu Dalmaciju, kao rimsku provinciju, mnogi pominju u razlicitim kontekstima, ne specifirajuci na koji deo teritorije se to zapravo odnosi.

Rasku su uglavnom latinski izvori nazivali Srbijom. Raski su Srbi su tu oblast zvali Raskom. Raska se, u administrativnom reciku, pominje poslednji put, negde u XVII veku, od strane nekih austrijskih/italijanskih izvora (tako bar kazu).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back